Κυριακή, 22 Φεβρουαρίου 2015

"Αριστερή Πτέρυγα" (άλλη μια φορά, λόγω ξεκαρδιστικής επικαιρότητας...)

Αρχική δημοσίευση:  Lenin Reloaded, 30 Αυγούστου 2012.

Στις 9 Ιουνίου του 2010, και στα πλαίσια του 6ου έκτακτου συνεδρίου του ΣΥΝ, ο Φώτης Κουβέλης ανακοίνωσε την αποχώρηση των περισσοτέρων μελών της "Ανανεωτικής Πτέρυγας", η οποία στασίασε ενάντια στην συνέχιση της συμμετοχής του κόμματος στον ΣΥΡΙΖΑ. Ας απολαύσουμε την ομιλία του συντρόφου Φώτη, όστις επιχειρηματολογεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ λειτουργεί ως "τροχοπέδη" στο "αναγκαίο άνοιγμα του κόμματός μας στην κοινωνία":Η ομάδα Κουβέλη ίδρυσε κατόπιν, στις 27 Ιουνίου του 2010, το κόμμα Δημοκρατική Αριστερά. Σήμερα συμμετέχει στην συγκυβέρνηση με την Νέα Δημοκρατία και το Πασόκ.

Στις 1 Ιουλίου του 2012, και σε ρεπορτάζ της εφημερίδας Αυγή, αναφέρθηκε ότι "ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας [...] μίλησε για την ανάγκη δημιουργίας μιας μεγάλης αριστερής - δημοκρατικής παράταξης", και προστέθηκε πως "στελέχη του ΣΥΝ τόνιζαν στην "Αυγή" της Κυριακής πως [...] το σχήμα πρέπει να συνδεθεί οργανικά με την κοινωνία και χρειάζεται πιο ουσιαστικές διαδικασίες." Όλα αυτά ειπώθηκαν στα πλαίσια της οργανωτικής διάλυσης, ουσιαστικά, του ΣΥΡΙΖΑ.

Τώρα, η "Ανανεωτική Πτέρυγα" ήταν η δεξιά πτέρυγα του ΣΥΝ. Η δεξιά πτέρυγα αποχώρησε. Άρα, τι έμεινε; Η προφανής πλην φευ εσφαλμένη απάντηση θα ήταν: η αριστερή πτέρυγα. Αλλά δύο χρόνια αργότερα, η αριστερή πτέρυγα που έμεινε όταν έφυγε η δεξιά πτέρυγα έλεγε τα ίδια πράγματα που έλεγε η δεξιά πτέρυγα όταν έφευγε. Και έκανε ακριβώς αυτό που πρότεινε η δεξιά πτέρυγα: διέλυσε τον ΣΥΡΙΖΑ (χωρίς να ανοίξει μύτη) για να φτιάξει ένα κόμμα που θα "ανοιγόταν στην κοινωνία" (όλοι μέλι). Και έτσι, αν η δεξιά πτέρυγα που έφυγε συγκυβερνά με το ΠΑΣΟΚ, η αριστερή πτέρυγα, που έμεινε, αυτοδιαφημίζεται ως "δημοκρατική αριστερά", βγάζει αφίσες με πράσινο για εκδηλώσεις που κάνει στην ιστορική για το ΠΑΣΟΚ 3η Σεπτέμβρη με πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ, και κλέβει τα κεντρικά του συνθήματα.

Κατά συνέπεια, η αριστερή πτέρυγα που έμεινε όταν έφυγε η δεξιά πτέρυγα είναι επίσης δεξιά πτέρυγα. Αλλά τότε, πού είναι η αριστερή πτέρυγα; 

Αφελής ερώτηση που μόνο ΚΚΕς θα μπορούσε να κάνει. Η αριστερή πτέρυγα είναι αόρατη, αλλά είναι μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ και δίνει μια τιτάνια πλην αφανή σε όλους εκτός των ειδικών επί των πτερύγων μάχη για να ανατρέψει την δεξιά πτέρυγα που ανέκυψε όταν έφυγε η δεξιά πτέρυγα. 

Δηλαδή, η διαφορά της δεξιάς με την αριστερή πτέρυγα είναι ότι η μεν δεξιά πτέρυγα έφυγε απ' τον ΣΥΝ αλλά ταυτόχρονα έμεινε, η δε αριστερή πτέρυγα έμεινε, αλλά καθόλου καλά δεν περνάει, μιας και θυσιάζεται για να εξισορροπήσει τις πιέσεις που ασκεί η δεξιά πτέρυγα που έμεινε. Αλλιώς θα φευγε.

Για τον λόγο αυτό, όποιος θέλει να κυριαρχήσει η αριστερή πτέρυγα, πρέπει να έρθει στον ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να ενισχύσει το ρεύμα της αριστερής πτέρυγας που έμεινε για να αντιπαλέψει την δεξιά πτέρυγα που ανέκυψε όταν έφυγε η δεξιά πτέρυγα, ώστε να φύγει η δεξιά πτέρυγα.

Αν δεν θέλει να γραφτεί στον ΣΥΡΙΖΑ, μπορεί να γραφτεί σε ό,τι απέμεινε από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, δηλαδή στην αριστερή του πτέρυγα, αυτή που δεν προσχώρησε στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά πασχίζει για την νίκη της αριστερής πτέρυγας που απέμεινε στον ΣΥΡΙΖΑ όταν η αριστερή πτέρυγα που απέμεινε όταν έφυγε η δεξιά πτέρυγα έγινε δεξιά πτέρυγα -- ειδάλλως θα "απολυτοποιηθεί η κυριαρχία της δεξιάς πτέρυγας".

Κατά συνέπεια, ως "αριστερή πτέρυγα" μπορεί να οριστεί η δεξιά πτέρυγα των αριστερών κομμάτων που, καθώς ένα αριστερό κόμμα μετακινείται δεξιά ως συνέπεια της αποχώρησης της δεξιάς του πτέρυγας, μάχεται για να σχηματιστεί ένα κόμμα που θα πάρει τη θέση του κόμματος όπου η δεξιά πτέρυγα αποχώρησε, αφήνοντας πίσω της κυρίαρχη τη δεξιά πτέρυγα.

Μόνο ΚΚΕδες δεν κατανοούν πόσο σημαντικό πράγμα είναι να έχεις "αριστερή πτέρυγα." Αλλά αυτά παθαίνεις όταν το κόμμα σου δεν έχει διανοούμενους.

1 σχόλιο:

  1. πρωτοπόρος ο Κουβέλης μέγας οραματιστής!Με μια κίνηση(αποχώρηση) έκανε άνοιγμα στην κοινωνία και δημιουργήθηκαν δύο κυβερνητικά κόμματα!Αντιλαικά βέβαια αλλα ποιός νοιάζεται εκτός απ τους ΚΚΕδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή