Πέμπτη, 19 Φεβρουαρίου 2015

Σκουριές: Εντείνονται τα μαθήματα στα λαϊκά στρώματα

Αλ. Τσίπρας: Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα σταματήσει την καταστροφή στις Σκουριές

Πράσινο φως από ΣτΕ στην «Ελληνικός Χρυσός»

Το «πράσινο φως» άναψε το Συμβούλιο της Επικρατείας για τη συνέχιση των έργων στις μεταλλουργικές εγκαταστάσεις και τις εγκαταστάσεις απόθεσης των παλαιών τελμάτων στην περιοχή των μεταλλείων χρυσού της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός ΑΕ» στη Χαλκιδική. Το επίμαχο έργο αφορά στην εκμετάλλευση κοιτασμάτων στις περιοχές Ολυμπιάδας, Σκουριών και Μαύρων Πετρών των μεταλλείων Κασσάνδρας σε έκταση 264.000 στρέμματα για την εξόρυξη μολύβδου, ψευδαργύρου, χαλκού, χρυσού και αργύρου, τα οποία διοχετεύονται στην αγορά από τις λιμενικές εγκαταστάσεις Στρατωνίου. Στο ΣτΕ είχαν προσφύγει 264 κάτοικοι των Δήμων Αρναίας, Σταγείρων - Ακάνθου (ήδη Δήμος Αριστοτέλη) Χαλκιδικής και ζητούσαν να ακυρωθεί η από 26-7-2011 υπουργική απόφαση με την οποία εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι για τις μεταλλευτικές - μεταλλουργικές εγκαταστάσεις των μεταλλείων Κασσάνδρας και την απομάκρυνση, καθαρισμό και αποκατάσταση του χώρου απόθεσης παλαιών τελμάτων στην Ολυμπιάδα.

Το Ε΄ Τμήμα του ΣτΕ, με την απόφασή του, απέρριψε ως αβάσιμους και απαράδεκτους όλους τους ισχυρισμούς των κατοίκων της Ανατολικής Χαλκιδικής. Οι σύμβουλοι Επικρατείας, ανάμεσα σε άλλα, απέρριψαν τους ισχυρισμούς των κατοίκων, που υποστήριζαν ότι: η έγκριση της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων (ΜΠΕ) στερείται επιστημονικής εγκυρότητας, δεν είναι επαρκώς τεκμηριωμένη η εκτίμηση της σχετικής ΜΠΕ ότι η χρήση του υπάρχοντα λιμένα και η κατασκευή νέου στον όρμο Στρατωνίου δε θα έχει σημαντική επίπτωση στο σύστημα παράκτιων υδάτων της περιοχής. Οι κάτοικοι υποστηρίζουν ότι η απορροή από το μεταλλείο της Ολυμπιάδας και τη σήραγγα Ολυμπιάδας - Μαντέμ Λάκο θα δημιουργήσει προβλήματα στους υδάτινους πόρους της περιοχής και μπορεί να προκαλέσει φαινόμενα υφαλμύρινσης του υδροφόρου ορίζονται, ότι παραβιάζεται το άρθρο 24 του Συντάγματος και η δασική νομοθεσία.

Ριζοσπάστης

4 σχόλια:

 1. Έχετε δίκιο κύριε. Έπρεπε ο ηγέτης να παίρνει ένα τηλέφωνο τα δικαστήρια και να αλλάζουν αμέσως οι αποφάσεις τους. Όπως εξάλλου έκανε και ο καλός συντροφος με το τσιγκελωτό μουστάκι

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Το αρσενικό προκαλεί τριχόπτωση;

   Διαγραφή
  2. Σε πιο σοβαρό (λέμε τώρα), άμα "αδυνατεί" αίφνης ο ΗΓΕΤΗΣ, όπως αδυνάτισε και ο κύριος Μίχος "να παρέμβει", ΤΙΣ ΠΑΠΑΡΙΕΣ ΓΙΑ ΛΟΒΟΤΗΜΕΝΟΥΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΧΑΡΟΥΜΕΝΟΥΣ τι τις ήθελε;

   Και "θα τα αλλάξουμε όλα" και "το κράτος έχει συνέχεια";

   Συνέχεια έχει και το γιαούρτωμα, κακομοίρηδες.

   Διαγραφή
  3. Λειτουργούν τα γαμημενα σαν τους ματαδες. Αυτοβούλως. Πριν κάναν ότι τους λέγαν τώρα κάνουν ότι τους καπνίσει. Εγώ πάντως κάτι άλλα θυμάμαι μετά τις ζεμπεκιες του δημάρχου ότι θα έρθει η κυβέρνηση, αυτή που ο οικονομίας έχει μετοχές στον κύριο μέτοχο,και θα τους στείλει πίσω στο Καναντα. Αλλά μην φας τώρα το βράδυ γιατί θα έχουμε σούπα.
   Ανδρέας

   Διαγραφή