Δευτέρα, 16 Φεβρουαρίου 2015

Σοσιαλδεξιά Κυβερναντιπολίτευση, ή αντιμεταναστευτικό ξύλο και κινηματικά δάκρυα

ΣΥΡΙΖΑ: Καταδικάζουμε τα νέα κρούσματα κακομεταχείρισης και ξυλοδαρμού αλλοδαπών

Ανακοίνωση του Τμήματος Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ για κακομεταχείρηση και ξυλοδαρμό αλλοδαπών στη διεύθυνση αλλοδαπών Αττικής (Πέτρου Ράλλη).

Μετά την επώνυμη καταγγελία δικηγόρου για κακομεταχείριση και ξυλοδαρμό αλλοδαπών στη Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής, διαπιστώνεται ότι συνεχίζεται η βαρβαρότητα αστυνομικών εναντίον ανυπεράσπιστων κρατουμένων αλλοδαπών, παρά τις σαφείς περί του αντιθέτου οδηγίες που έχουν δοθεί από τη νέα κυβέρνηση.
Έλα, πάμε πρόβα, πάμε πρόβα για τα "αυτόνομα ΜΑΤ", έλα για να χει συνέχεια το κράτος! "Αυγή" για ξύλο επί ΝΔ-ΠΑΣΟΚ στις Σκουριές, 28/12/2014
Το Τμήμα Δικαιωμάτων καταδικάζει με τον πιο αυστηρό τρόπο τα νέα κρούσματα κακομεταχείρισης και ξυλοδαρμού αλλοδαπών. Επισημαίνοντας ως θετικό το γεγονός ότι ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη έχει ήδη διατάξει από χθες τη διεξαγωγή κατεπείγουσας ΕΔΕ για το θέμα αυτό, το Τμήμα Δικαιωμάτων τονίζει ότι επιβάλλεται η σε βάθος, αποτελεσματική και διεξοδική έρευνα για τα περιστατικά αυτά, ο καταλογισμός υπηρεσιακών ευθυνών στους δράστες αστυνομικούς και η προσαγωγή των υπευθύνων στη δικαιοσύνη μέσα από τις νόμιμες διαδικασίες.

Συγχρόνως, σε ένα πλαίσιο μηδενικής ανοχής σε κρούσματα αυθαιρεσίας των αστυνομικών οργάνων είναι αναγκαία η σύσταση, το συντομότερο δυνατό, πραγματικά ανεξάρτητου και αποτελεσματικού φορέα για τη διερεύνηση τέτοιων περιστατικών, ώστε να αποδίδονται οι νόμιμες ευθύνες.

6 σχόλια:

 1. σε δερνω αλλα διαμαρτυρομαι που σε εδειρα για να μπορω να σε δειρω ξανα...............

  Ταξικος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν δέρνει ποτέ και κανένα. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πιστεύει στη βία. Όταν δέρνεται κάποιος στην Ελλάδα απ' την αστυνομία, κλαίνε όλες οι φωτογραφίες του Τσίπρα. ΝαματηνΠαναγία.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. - Καλά ρε, δεν ντρέπεστε, πήρατε σύμβουλο Παναρίτη;
  - Ναι ρε, Ναρίτη πήραμε, μασάμε εμείς; Φοβόμαστε εμείς;
  - Όχι Ναρίτη, Παναρίτη!
  - Δυναμίτη;
  - ΠΑΝΑΡΙΤΗ!
  - Αγιογδύτη;
  - ΠΑΝΑΡΙΤΗΗΗΗΗ!
  - Εεεε; Πιο δυνατά παιδί μου, δεν ακούω!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Μια ΕΔΕ... και αθώοι!

  Κώστας

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Όχι, όχι, όχι... Θα κάμωμε δύο ανεξάρτητες αρχές για την εποπτεία της ΕΛΑΣ και σαρανταδύο ΜΚΟ για τα θύματα της αστυνομικής αυθαιρεσίας (να σε κάψω Γιάννη κλπ.)
   gdmn1973

   Διαγραφή
 5. Για να γελάσουμε και λίγο, από 9 Μαϊου (τυχαίο;) του 2012
  http://my--creations.blogspot.gr/2012/05/blog-post_09.html

  ΑπάντησηΔιαγραφή