Σάββατο, 14 Φεβρουαρίου 2015

Το Κίνημα Δεν Πληρώνω για την Νάντια Βαλαβάνη και το "πατριωτικό καθήκον"

21 σχόλια:

 1. Δεν σύγκρινα εγώ τη Βαλαβάνη με το Μουσσολίνι, να καταγραφεί.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. το βίντεο είναι από το ίδιο το "δεν πληρώνω" τραβηγμένο ερασιτεχνικά,από ότι καταλαβαίνω.

  Από το STAR υπάρχει το βίντεο;

  ή δεν τους άρεσε αυτό που τους πήγε η ρεπόρτερ...;;

  WrongTendency

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Αυτοί δεν είναι που θα γίνονταν "πληρώνω" σκέτο;
  Τι στο καλό, μόνο τόσο κράτησε το πανηγύρι; Και ταξικούς διαχωρισμούς ακούω, τρελάθηκα μήπως;;;
  Τώρα ο Βαρουφάκερ θέλει να έρθει και ο αρμαγεδών, οπότε να φανταστώ η λάσπη στο ΚΚΕ για δευτέρα παρουσία κλπ. θα θεωρείτε αναχρονιστική πλέον;

  Κώστας

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Όχι, δεν ήταν αυτοί.

   Κυκλοφόρησε απλώς στο "Βήμα" ότι και καλά υπάρχει κόσμος που θέλει να κάνει κίνημα "Τώρα πληρώνω."

   Οι συγκεκριμένοι, αν ακούσεις τη συνέντευξη, έχουν θέσεις και αντιλήψεις που συμφωνούν με τη βασική θέση του ΚΚΕ: την κρίση δεν την δημιούργησαν τα λαϊκά στρώματα, και δεν θα την πληρώσουν αυτά.

   Διαγραφή
  2. Όπως είπε και ο Wrong Tendency, στο μεταξύ, σιγά που έβγαλαν αυτή τη συνέντευξη στην τιβι. Όταν άκουσαν αυτά που άκουσαν, έμεινε στα αζήτητα.

   Διαγραφή
  3. Ναι και εγώ αυτό σκέφτηκα, στο σταρ τώρα θα βάλουν τέτοια πράγματα;
   Πάντως δεν ήξερα μέχρι που είδα αυτό το βίντεο, ότι είναι τόσο κοντά στις θέσεις του κόμματος, και πάντα τους είχα για συριζοχαρούμενους...
   Πάλι καλά που το ανέβασες, γιατί έχει την αξία του να μαθαίνουμε τους πιθανούς μας συμμάχους.

   Κώστας

   Διαγραφή
  4. απο αυτούς δεν ήταν που βγήκαν ορισμένοι και επιτέθηκαν στις δυνάμεις του ΠΑΜΕ στα επεισόδια με τους αναρχοφασίστες;Κι αν είναι πραγματικά κοντά στις θέσεις του κόμματος γιατί δεν συντασσονται με τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ;

   Διαγραφή
  5. Ναι. Είχε μάλιστα βγάλει και ο Ριζοσπάστης σχετικό άρθρο στις 22/10/2011.

   Θυμάμαι όμως μια παλιότερη κουβέντα που είχαμε για ζυμώσεις και διασπάσεις στο χώρο, γιατί θυμάμαι μια ανακοίνωση στήριξης του ΚΚΕ που είχε βγάλει ένα τμήμα του.

   Αν μπορεί κάποιος να επιβεβαιώσει, γιατί τώρα δεν το βρίσκω.

   Διαγραφή
  6. @Κώστας
   "Πάλι καλά που το ανέβασες, γιατί έχει την αξία του να μαθαίνουμε τους πιθανούς μας συμμάχους."

   Αφιέρωσε λίγο χρόνο εδώ:
   http://www.rizospastis.gr/story.do?id=6506525
   http://www.rizospastis.gr/story.do?id=6509904
   και εδώ:
   http://redflyplanet.blogspot.com/2011/10/blog-post_22.html
   http://redflyplanet.blogspot.com/2011/10/blog-post_3573.html

   graf

   Διαγραφή
  7. Νομίζω το βρήκα:

   Το ΚΚΕ, με πρόταση νόμου που κατέθεσε στη Βουλή, ζητά την κατάργηση του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012-2015, καθώς επίσης και των αντιλαϊκών νόμων που βασίζονται στις δανειακές συμβάσεις και στα μνημόνια των λεγόμενων εφαρμοστικών νόμων. Το ΚΚΕ υπογραμμίζει ότι η διέξοδος για τον λαό βρίσκεται στην γραμμή κατάργησης των μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων, της μονομερούς διαγραφής του χρέους, της αποδέσμευσης από την ΕΕ, με εργατική λαϊκή εξουσία, με τον λαό ιδιοκτήτη του πλούτου που παράγει, για να αξιοποιηθούν σχεδιασμένα οι μεγάλες αναπτυξιακές δυνατότητες της χώρας μας, να ικανοποιηθούν οι σύγχρονες ανάγκες. (http://www.kke.gr)

   Ο ΣΥΡΙΖΑ με δελτίο τύπου αποδέχτηκε την «έστω και καθυστερημένα» πρόταση του ΚΚΕ, όπως συγκεκριμένα αναφέρει: Η κατάθεση εκ μέρους του ΚΚΕ πρότασης νόμου για την κατάργηση του Μνημονίου, του μεσοπρόθεσμου και των εφαρμοστικών νόμων, αποτελεί παραδοχή εκ μέρους του, έστω και καθυστερημένα, ότι το μνημόνιο αποτέλεσε και αποτελεί τη βασική διαχωριστική γραμμή της συγκυρίας. Αν το ΚΚΕ είχε υιοθετήσει ανάλογη στάση προεκλογικά και είχε ανταποκριθεί στο ενωτικό κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ –ΕΚΜ για τη διαμόρφωση ενός πλατιού ενωτικού αντινεοφιλελεύθερου – αντιμνημονιακού μετώπου, σήμερα η κυβέρνηση της αριστεράς θα ήταν πραγματικότητα. Η έστω και τώρα συνειδητοποίηση πως το δίλημμα μνημόνιο αντιμνημόνιο δεν είναι πλαστό αποτελεί ένα θετικό βήμα. Θα πορευτούμε μετεκλογικά με την ίδια συνέπεια, μέσα και έξω από τη Βουλή, διεκδικώντας την ακύρωση του μνημονίου και των εφαρμοστικών νόμων, την επαναδιαπραγμάτευση του χρέους με στόχο την διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του στo πλαίσιo μια ευρωπαϊκής συνολικής λύσης.

   Διαγραφή
  8. Το ΚΚΕ έχει καταθέσει μια σαφή και ολοκληρωμένη πρόταση για αποδέσμευση από τα σαγόνια των καρχαριών ΕΕ – ΔΝΤ. Ο ΣΥΡΙΖΑ δυστυχώς απάντησε στη λογική του παιχνιδιού των εντυπώσεων και της επικοινωνίας. Οπωσδήποτε, δεν δήλωσε ότι θα ψηφίσει την πρόταση νόμου που «καθυστερημένα» κατέθεσε το ΚΚΕ, προλαμβάνοντας όμως τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ που δεν το έκανε μέχρι σήμερα. (τυχαία;)

   Τι δήλωσε; Θα διεκδικήσει την ακύρωση του μνημόνιου κ.λ.π. (αλήθεια πως, που και με ποιον τρόπο;) και «την επαναδιαπραγμάτευση του χρέους με στόχο την διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του στo πλαίσιo μια ευρωπαϊκής συνολικής λύσης». (!) Δηλ. όπως αντιλαμβάνεται ο αναγνώστης, θα συνεχίσουμε να ζούμε κάτω από το βάρος του μνημόνιου, θα …διαπραγματευόμαστε, πέντε πάνω, πέντε κάτω για το χρέος (βλέπε τοκοχρεολύσια, και λεφτά που πήραν οι τραπεζίτες), συνεχίζοντας τις πληρωμές στα κοράκια, ενώ η ανεργία θα μεγαλώνει, οι αυτοαπασχολούμενοι θα συνεχίζουν να κατεβάζουν τα ρολά, οι αυτοκτονίες θα πληθαίνουν, η ακρίβεια και η φτώχεια θα θερίζουν, αλλά εμείς, όπως μας προτείνει Ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιδιώκουμε την «ανατρεπτική προοπτική»: «διεκδικώντας στo πλαίσιo μια ευρωπαϊκής συνολικής λύσης». Αναμείνατε σκλάβοι μέχρι να σας προσφέρουν οι κατακτητές την ελευθερία σας…
   https://denplirono.wordpress.com/2012/07/13/αναμείνατε-σκλάβοι-μέχρι-να-σας-προσφ/

   Διαγραφή
  9. Επίσης: https://denplirono.wordpress.com/2013/01/28/σε-διαρκη-σταση-λαικων-πληρωμων-καλει/

   Διαγραφή
  10. https://denplirono.wordpress.com/2013/12/07/τροπολογία-του-κκε-για-την-απαγόρευση/

   Διαγραφή
  11. ΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΚΑ Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
   ΣΕΠΤΕΜΒΡΊΟΥ 14, 2013

   Μόνο τυχαία και στα πλαίσια των τακτικών εξορμήσεων της χίτικης οργάνωσης δεν είναι η επίθεση στα μέλη του ΚΚΕ στο Πέραμα. Έγινε στοχευμένα και υποκινήθηκε από όλα εκείνα τα συμφέροντα που διαγκωνίζονται αυτές τις μέρες προκειμένου να κατασπαράξουν ότι απόμεινε σε αυτή τη χώρα. Βεβαίως και απολαμβάνουν πολιτικής κάλυψης από το υπόδουλο πολιτικό προσωπικό της τροικανής διακυβέρνησης που βλέπει πανικόβλητη να αναπτύσσεται ένα ευρύτατο κίνημα αμφισβήτησης και ανατροπής. Το μαύρο χέρι των τραμπούκων είναι το δικό τους χέρι που υπογράφει καθημερινά πλειστηριασμούς, χαράτσια, διακοπές ρεύματος, μειώσεις μισθών/συντάξεων, κλείνει σχολεία και νοσοκομεία, γιγαντώνει την ανεργία, ξεπουλάει δημόσιο πλούτο, οδηγεί στην απόγνωση και την αυτοκτονία χιλιάδες. Η αυτονόητη καταδίκη δεν αρκεί. Απαιτείται η ευρύτατη συμπαράταξη δυνάμεων και εργαζόμενων στη κατεύθυνση της ανατροπής τους. Τώρα!
   https://denplirono.wordpress.com/2013/09/14/σχεδιασμενη-χρονικα-η-επιθεση-στα-μελ/

   Διαγραφή
  12. Για το θέμα με Βαλαβάνη:

   Φωτογραφία : Με επίκληση στο "πατριωτικό καθήκον και προσωπική επένδυση στο μέλλον", οι ορδές του φασίστα Μουσολίνι συγκεντρώνουν τις βέρες των φτωχών Ιταλών

   Σχολιάζει η Μαριάννα Τσήπα


   Eμείς δεν θα φοβηθούμε να εκφράσουμε την άποψή μας...

   Συγνώμη κυρία Βαλαβάνη, αλλά αυτά που είπατε δεν έχουν σχέση με καμία αριστερά, ούτε καν με σοσιαλδημοκρατία! Μόνον ο φασίστας Μουσολίνι τα είχε πει και πράξει!

   Είπε η αριστερή Βαλαβάνη: «Απευθυνόμαστε και σε όλους όσοι δεν μπορούν (να πληρώσουν ΕΝΦΙΑ, εφορία, δάνεια... οι φτωχοί) – είμαστε σίγουροι ότι είναι αυτοί που θα σπεύσουν να το κάνουν ανεξάρτητα από την φοροδοτική τους ικανότητα. Είναι πατριωτικό καθήκον και προσωπική επένδυση στο μέλλον».
   Μήπως έχει πάθει αμνησία από.... την υπουργοποίησή της η κυρία Βαλαβάνη;

   Ξέχασε τι έλεγε το κόμμα της όταν κυβερνούσε η δωσίλογη μνημονιακή συμμαχία ΝΔ-ΠΑΣΟΚ;

   Ελπίζοντας ότι δεν έχουμε μια νέα Μαρία Δαμανάκη στο πολιτικό σκηνικό, μιας κι η κυρία Βαλαβάνη προέρχεται από το ιστορικό και τιμημένο ΚΚΕ και θα 'πρεπε να σέβεται το πολιτικό της παρελθόν και το πέρασμά της από το κόμμα που πρόσφερε το περισσότερο αίμα για την πατρίδα...
   http://kinimadenplirono.blogspot.com/2015/02/blog-post_13.html

   Διαγραφή
  13. ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ: ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΤΗΣ ΝΑΖΙΣΤΙΚΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΣΕ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΚΚΕ   Το Κίνημα Δεν Πληρώνω καταγγέλει την δολοφονική επίθεση της Χρυσής Αυγής ενάντια σε μέλη του ΚΚΕ που έκαναν αφισοκόλληση στο Πέραμα.
   Το αδύναμο καπιταλιστικό κράτος στην περίοδο της θανάσιμης αγωνίας του δεν μπορεί να κυβερνήσει με τον μανδύα της αστικής δημοκρατίας και δείχνει το πραγματικό πρόσωπό του με την χρησιμοποίηση του ναζιστικού παράκρατους.
   Η επίθεση ενάντια στα μέλη του ΚΚΕ έχει σαν πραγματικό αποδέκτη όλους τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τη νεολαία.
   Αυτούς φοβάται η άρχουσα τάξη και επιτίθεται μετά τους μετανάστες και στις οργανωμένες πολιτικές δυνάμεις και σε κάθε έναν που σηκώνει ανάστημα στα σχέδια της τρόικας για την δημιουργία μιας κανιβαλιστικής κοινωνίας που μας γυρνά πίσω σε έναν κοινωνικό μεσαίωνα.
   Μόνη λύση είναι η ανάπτυξη ενός ενιαίου αντιφασιστικού μετώπου όλων των προοδευτικών λαϊκών δυνάμεων!
   Ο πολύπαθος, από τον ναζισμό, λαός μας έχει και γνώση και ιστορική μνήμη.
   Ποτέ πια φασισμός!

   ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ
   www.kinimadenplirono.gr
   http://kinimataapotakato.blogspot.com/2013/09/blog-post_5742.html

   Διαγραφή
  14. Οπότε είναι αρκετά συγκεχυμένη η εικόνα, ίσως κάποιος να ξέρει λεπτομέρειες.

   Διαγραφή
  15. Αντώνη αυτά τα δύο sites απ' τα οποία έχεις αντλήσει πληροφορίες, αντιστοιχούν σε δύο διαφορετικά "ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ".

   Το ένα είναι kinimadenplirono.blogspot.com, kinimataapotakato.blogspot.com, www.kinimadenplirono.gr , epitropesdiodiastop.blogspot.com, oxidiodia.gr, οικογένεια Παπαδόπουλοι, βίντεο που έχεις ανεβάσει στο οποίο είναι ο Βασίλης Παπαδόπουλος, και, όπως σωστά καταγράφει το σχετικό άρθρο στο RedflyPlanet για 20/10 που αναφέρθηκε μόλις παραπάνω, είναι αυτοί που λειτούργησαν ως Δούρειος Ίππος στην επίθεση ενάντια στο ΠΑΜΕ εκείνη την ημέρα.

   Τα denplirono.wordpress.com και www.denplirono.info, αντιστοιχούν σε άλλους.

   Διαγραφή
  16. Ωραία, τώρα ξεκαθαρίστηκε το θέμα. Θυμόμουν ότι υπήρχαν δύο εντελώς διαφορετικά πράγματα με αυτό το όνομα.

   Διαγραφή
 4. Τα τρία "Δεν πληρώνω":
  1. "Η Συντονιστική Επιτροπή Φορέων και Κατοίκων Β.Α. Αττικής ενάντια στα Διόδια" στόπ ή ξεστόπ ήταν και παραμένει τίτλος-σφραγίδα Συριζαίων που έβγαζαν που και που ένα "ψήφισμα" υποστήριξης στον Σύριζα και καθημερινά όλοι τους εγκαλούσαν σαν "πουθενάδες" στο κίνημα "Δεν Πληρώνω". http://diodiastoparxeio.blogspot.gr/2011/02/blog-post.html

  2. "Δεν Πληρώνω" του Βασίλη Παπαδόπουλου και συνεργάτες. Ένα κίνημα μόνος του ο χειρούργος οφθαλμίατρος που είτε τον διαγράφουν από πρόεδρο είτε ξαναστήνει το μαγαζάκι από την αρχή πιστεύει σε μία "ανεξάρτητη πορεία" που τον φέρνει σε θέσεις κοντά στο ΚΚΕ.
  http://kinimadenplironoathina.blogspot.gr/2014/01/3.html

  3. "Δεν Πληρώνω" των πρώην "παιδιών" του Β. Παπαδόπουλου που τι άλλο; παρά εντάχθηκαν στον Σύριζα. http://www.kinimadenplirono.gr/ο-διαγεγραμμένος-πρώην-πρόεδρος-του-κ/

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Α μάλιστα, φαίνεται ο,τι έχω μείνει σε παλιά δεδομένα· σαν να έπεσε διάσπαση και εντός οικογενείας, από την μία ο πατέρας, από την άλλη η μάνα με τα παιδιά (και τον ΣΥΡΙΖΑ).

   Εδώ καταγγέλλουν την δήλωση του Βασίλη Παπαδόπουλου
   http://www.kinimadenplirono.gr/kinima-den-plirono-eniaio-metopo-valavani-mousolini/

   Εδώ καλούν σε στήριξη της κυβέρνησης:
   http://www.kinimadenplirono.gr/kalesma-kinima-den-rlirono-eniaio-metopo-syntagma-11-2-14-eurogroup/

   Και εδώ φωτογραφίες από την παραπάνω συγκέντρωση, όπου διακρίνεται η υπόλοιπη οικογένεια Παπαδόπουλων, πλην του Βασίλη δηλαδή
   http://www.kinimadenplirono.gr/11-02-15-diadilosi-syntagma-eurogroup/

   Αυτά καταλαβαίνω.
   Και τα denplirono.wordpress.com και www.denplirono.info που είπα παραπάνω φαίνεται το έχουν κλείσει το μαγαζί.

   Διαγραφή