Τρίτη, 3 Φεβρουαρίου 2015

Aπoλύονται και οι τελευταίοι εργαζόμενοι στο ΔΗΠΕΘΕ Βόλου

Τις διοικητικές διαδικασίες για την απόλυση και των 7 εργαζομένων που είχαν απομείνει στο «ΔΟΕΠΑΠ - ΔΗΠΕΘΕ» του Δήμου Βόλου φαίνεται να ξεκινά -σύμφωνα με δημοσιεύματα σε τοπικά ΜΜΕ- η νέα δημοτική αρχή Μπέου, συνεχίζοντας το έργο του προκατόχου της.

Οι επτά εργαζόμενοι, μετά από συνδικαλιστικές και πολιτικές παρεμβάσεις και με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου το 2012, είχαν πετύχει τη μεταφορά τους σε προσωποπαγείς θέσεις, με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου. Τώρα, όμως, με πρόταση του Σώματος Επιθεωρητών - Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, προωθείται η απόλυσή τους και κινδυνεύουν κι αυτοί να πεταχτούν στον Καιάδα της ανεργίας.

Σε επερώτηση που κατέθεσαν γι' αυτό το θέμα οι σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου τονίζεται: «Η Δημοτική Αρχή Βόλου έχει σοβαρές πολιτικές ευθύνες, αφού από την πρώτη στιγμή, με βάση και τις νέες εξελίξεις, δεν φρόντισε να παρέμβει για να υπερασπιστεί το δικαίωμα όχι μόνο αυτών των επτά εργαζομένων για να κρατήσουν τις θέσεις τους, αλλά και των υπολοίπων που ήδη απολύθηκαν ώστε να επαναπροσληφθούν. Αντίθετα, με τη στάση της, λειτουργώντας ως μακρύ χέρι στην εφαρμογή της αντεργατικής - αντιλαϊκής πολιτικής που τσακίζει καθημερινά τα εργασιακά δικαιώματα, ενεργεί ενάντια στα συμφέροντα των εργαζομένων».

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου