Κυριακή, 22 Φεβρουαρίου 2015

Κοκτέιλ Μολότωφ #356

Ήτο μια θλιβερή βραδιά δια τον θίασον. Το Οιδιπόδειον δράμα μας --λευκομάλλης Ληρ, προδομένος πικρά απ' τα παιδιά που εμπιστεύθη-- δεν αναμόχλευσεν ως βάθους τα πάθη του φιλοθεάμονος κοινού, το οποίον άρχισε να δεικνύει σημάδια τινά βαριεστημάρας ει μη και αηδίας. Το προηγούμενον έργον, όπου παρηλάσαμε επί σκηνής φορώντας μανδύας υπερηρώων, είχε συναρπάσει τα πλήθη εις βαθμόν που δεν επροσέχθη ότι οι μανδύες ήτο το γεύμα επίμονου σαρακίου, και η θεαμαπάτη ήτο, μπορώ να ειπώ, τελεία. Πικρά ήταν δε απόψε η διαπίστωσις ότι εις την γαλαρίαν της αιθούσης κάποιοι τινές είχαν αρχίσει ήδη να γιουχάρουν, άλλοι μασούσαν επιδεικτικώς τσιχλόφουσκαν, κι άλλοι απηχώρουν θορυβωδώς εκ της αιθούσης, αναζητώντες, δίχως άλλο, ποταπότερας διασκεδάσεις από την δικήν μας. Στο καμαρίνι, μόνος κι εξαντλημένος από έτη παραστάσεων, αναλογιζόμουν τι πρόσωπο θα ηφόρουν την επομένην. Το κοινόν είναι αχόρταγον και ανελέητον ταυτοχρόνως, κι όλο ανησυχώ πως κάποια μέρα θα τρυπήσουν κι οι τερμίτες το σανίδι.

3 σχόλια:

 1. Άπαιχτο! Όμως δεν ξέρω αν μου κάνει καλό - με κάνει και γελώ την ώρα που με πονάει το στομάχι μου με δαύτους.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Εγκληματίες!!! Παίζουν πλέον ανοιχτά χαρτί χρυσής αυγής την οποία ουσιαστικά διαφημίζουν. Τα ίδια και οι PODEMOS. Ίσως εδω θέλει άμεση παρέμβαση απο το Κόμμα αλλα και όλους μας. Για τα υπόλοιπα πραγματικά δεν χρειάζεται ανυπομονησία. Ο αντικομμουνισμός θα πιάσει κόκκινο πάντως.

  Β.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Οι κουλ και νεότεροι θα χλευάζουν αντικομμουνιστικά ακόμα πιο έντονα, ενώ οι κυριλάτοι και πιο παλιοί θα καλούν σε εθνική ενότητα, σεβασμό της δημοκρατίας και αποφυγή ακροτήτων.

  Βαϊμάρη σε επανάληψη.

  τσαφ

  ΑπάντησηΔιαγραφή