Κυριακή, 15 Φεβρουαρίου 2015

Τι θα πει ήταν του 2012 η διαφήμιση; Καθόλου να μην έχει! Είχαν οι ορίτζιναλ κουκουέδες διαφημίσεις;

Ριζοσπάστης του 1920. Μεταξύ άλλων, διαφημίσεις για "Υποδήματα Λαμπρόπουλου",  "Εργοστάσιον Μπισκότων Κ. Τσίτα", καταχώρηση της Τράπεζας Αθηνών.
Ριζοσπάστης του 1923. "Υποδήματα Τιτάν", Ταμιευτήριο Τραπέζης, "Αντιπλασμολίνη" 
Ριζοσπάστης του 1929. "Αφοι Λαμπρόπουλοι", Ενδύματα "Ζελιώτη"

Ριζοσπάστης του 1936. Προφυλακτικά "Μπεμπέκα"

Ριζοσπάστης του 1946: "Βιβλιοκαρτεμπορική", "Ούζο Παλλάς",  Υποκάμισα "Ζίνγκον",  "Η πηγή του παιδικού βιβλίου"
Ριζοσπάστης του 1947 (ενώ μαίνεται ο εμφύλιος): Λαχείον Συντακτών


Συμπέρασμα; Τζάμπα τα λεφτά. Ούτε μια τρολιά της προκοπής δεν είστε άξιοι να γράψετε. Ο Μανιαδάκης θα ντρεπόταν που σας έχει εγγόνια.

38 σχόλια:

 1. Είχε και διαφημίσεις για τσιγάρα... και μάλιστα υπήρχε μάρκα τσιγάρων "Σφυρί Δρεπάνι"!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Μια απορία έχω: Οι τρου, οι πολύ τρου, οι βαριοί ρε παιδί μου τρου, που κατέχουν από ιστορία Ριζοσπάστη, μαζί με τον παππού του Γερμενή τον αγόραζαν; Γύρω στο 1967;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Είχε διαφημίσεις για γούνες, για χρυσαφικά, για κοσμήματα, για τράπεζες, γενικά κατά μέσο όρο ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ από ό,τι τώρα, που συχνότατα δεν έχει καμία.

   Διαγραφή
  2. Προς πέπσι τέτοιο: Ατύχησες, έχω προ πολλού εγκαταλείψει το άθλημα του "διαλόγου" με τις υπηρεσίες και τους εθελοντές υπηρεσιών. Απλώς τις χτυπάω στο κεφάλι. Το θεωρώ πιο παραγωγικό.

   Διαγραφή
  3. Who Finances Anti-Communism?
   Ernst Henri, 1962
   http://anolen.com/who-funds-anti-communism/

   Διαγραφή
 3. ρε ηλίθιε συγκρίνεις το λαχείον συντακτων και τα προφυλακτικά μπεμπέκα (χαχαχα) με την Κοκα-Κόλα, ηλίθιε; Πόσο ηλίθιος είσαι θέ μου. Ξαναδιαβασε το σχολιό μου ηλίθιε για τον μανιαδακισμό για να ξεστραβωθείς ότι ο Μανιαδάκης ήταν η ηγεσία του τότε ΚΚΕ αλλά και του σήμερα. Ηλίθιε.

  the pepsi people

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αυτό το αφήνω κατ' εξαίρεση γιατί δείχνει πόσο ΕΤΣΟΥΞΕ!!!

   ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΕ!!!

   Διαγραφή
  2. Ρεζίλι των σκυλιών, ο Ρίζος τότε ήταν δύο ή τέσσερις σελίδες τις περισσότερες φορές, και είχε περισσότερες διαφημίσεις από δεκαεξασέλιδο σήμερα!

   Λούζερ!

   Διαγραφή
  3. Ο Τζέρυ Λη Λούις του πληκτρολογίου ξαναχτυπά, χοροπήδα κι άλλο και τραγούδα κιόλας.

   Διαγραφή
  4. "NineL EhC MiK είπε...
   Διαφωνώ κάθετα με ακραίους χαρακτηρισμούς που κάνουν κάποιοι ανένταχτοι μπλόγκερς που υπερασπίζονται σαν ταλιμπάν το ΚΚΕ.Κάνουν ζημιά στο Κ.Κόμμα μας και δεν είναι καν μέλη του

   Προσφέρετε κακές υπηρεσίες κύριοι

   Στη πολιτική αλητεία ,αμάθεια και προβοκάτσια των εχθρών του, το ΚΚΕ απαντά με σκληρό τόνο όποτε χρειάζεται μέσω ανακοινώσεων, άρθρων του Ριζοσπάστη και του 902

   Κάντε θετική προπαγάνδα των επίσημων πηγών του Κ.Κόμματος ή σχολιάστε με ανάλογο ύφος.Διώχνετε νέους και νέες που προσεγγίζουν το ΚΚΕ από το ιντερνετ

   Νισάφ"

   Μαμάαααααα, Μπαμπάαααααα, πάλι μας έδειρε ο κακός κύριος και δεν μας άφησε ανενόχλητους να κάνουμε βρωμίτσες και αλητειούλες!!! Ποιος θα πει του κακού κυρίου να μη μας ρεζιλεύει για να μπορούμε να χύνουμε φασιστικό δηλητήριο ανενόχλητοι όπου γουστάρουμε;

   Διαγραφή
  5. Ή που είσαι εκπρόσωπος της Pepsi άρα λογικό το μένος σου για τη διαφήμιση της Coca Cola, ή που δημιούργησες το ψευδώνυμο μόνο και μόνο για να γυρίσεις όλο το διαδίκτυο και να πετάξεις τη λάσπη σου (με πολύ άτσαλο τρόπο, ομολογουμένως)

   Θα είσαι εσύ που είχες ψευδώνυμα "Γερμανός people" ή "Ρούβλια απο Moscow" ή κατάλληλα για άλλες τόσες αναρίθμητες προσπάθειες των αστών και των επιτελείων τους να σπιλώσουν το ΚΚΕ, οι οποίες έπεσαν στο κενό.
   Άμε στο καλό. Τελειωμένε.

   Χαϊνης

   Διαγραφή
  6. Της ΧΕΛΕΝΙΚ Κόλα είναι. Άκου που σου λέω εγώ. Άι εμ Χελίν είναι η δουλειά. Δες και τουίτ από Χ.Α Ηλιούπολης στο τελευταίο ποστ (δεν έβαλα τα δεκάδες ακκάνουντ με ελληνικές σημαίες και "αναρχικούς" που σπρώχνουν το ίδιο, δε χρειάζεται, στο δρόμο θα τους βρούμε πάλι).

   Διαγραφή
  7. ΥΓ. προς σχόλιο NineL EhC MiK :

   1. Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας έχει εκπροσώπους, δε περιμένει να εκπροσωπηθεί απο τον οποιοδήποτε blogger.
   2. Τα περισσότερα blogs που πρόσκεινται στις θέσεις του ΚΚΕ, δηλώνουν οτι δεν εκπροσωπούν τις επίσημες θέσεις του κόμματος.
   3. Το διαδίκτυο έχει αδιαμφισβήτητο ρόλο ως μέσο προπαγάνδας και ως τέτοιο χρησιμοποιείται απο το κόμμα, έχει ωστόσο και το κακό οτι είναι απρόσωπο το ρημάδι. Φίλοι και μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ υπάρχουν στα σωματεία, σε χώρους δουλειάς, τις γειτονιές, τα πανεπιστήμια, τα σχολεία. Αν θέλει να κρίνει ο οποιοσδήποτε το ήθος τους , μπορεί να το κάνει εκεί και όχι μέσα απο την οθόνη του υπολογιστή του.
   4. Στην προκειμένη περίπτωση -αν και μάλλον δεν αφορούσε αυτό το σχόλιο- η πολιτική αλητεία συνοψίζεται σε 3 γραμμές οι οποίες περιέχουν τη λέξη "ηλίθιε" πέντε φορές.
   Με πόση σοβαρότητα μπορεί να απαντήσει κανείς ;

   Χαϊνης

   Διαγραφή
  8. Το κόμμα χρησιμοποιεί ως διαδικτυακά μέσα ΜΟΝΟ την ηλεκτρονική έκδοση του Ριζοσπάστη και το 902.gr, καθώς και την ιστοσελίδα inter.kke για διεθνείς ανακοινώσεις. Τα μέσα του κόμματος είναι γνωστά.

   Επί της παρούσης, δεν έχει ακόμα καταργηθεί το δικαίωμα κάθε ΑΤΟΜΟΥ να στηρίζει όποιο κόμμα επιθυμεί δημόσια, να το υπερασπίζεται δημόσια, κατά πώς κρίνει το ίδιο. Αυτό το δικαίωμα δεν εναπόκειται σε κομματική απόφαση ή έλεγχο. Όπως δεν ελέγχει το κόμμα τους δεκάδες που το σκυλοβρίζουν εξ ονόματός του, το συκοφαντούν εξ ονόματός του, επιτίθενται στους οπαδούς του εξ ονόματός του, έτσι δεν ελέγχει κι εμένα όταν τους αντιμετωπίζω εξ ονόματός μου και εξ ονόματος του τι πιστεύω εγώ ότι επιτάσσει η αυτοάμυνα του κόμματος στους οπαδούς του -- είτε αρέσει σε κάποιον είτε όχι.

   Υ.Γ. Τη σύσταση "μαζέψτε τον", μπορεί κανείς να την γράψει και πιο συνοπτικά, να μπαίνει στο ζουμί. Αλλά η σύσταση προϋποθέτει ότι εγώ δεν εκπροσωπώ εμένα ως οπαδό ενός κόμματος αλλά είμαι κομματικό όργανο. Αυτό ως αντίληψη εκπροσωπεί είτε άγνοια των στοιχειωδών είτε πονηρία.

   Όποιος επιθυμεί απ' το ΚΚΕ να με "μαζέψει" για να μην τον θίγω, μπορεί να απευθυνθεί στο ΚΚΕ και να μοιραστεί με τους υπόλοιπους την εμπειρία του. Να το λέει σε μπλογκ είναι σαν να το λέει στον τοίχο. Απευνθείτε στους αρμοδίους αν θεωρείτε ότι σας παίρνει λοιπόν, και τρελίτσα αλλού.

   Διαγραφή
  9. Επίσης, να σας ενημερώσω ότι είμαι ενήμερος για το τι κάνετε αυτές τις μέρες στο facebook. Δεν μπορώ να κρύψω την περηφάνεια που νιώθω για το γεγονός ότι σας προβληματίζει τόσο η ύπαρξή μου, ώστε να εξευτελίζεστε όλο και περισσότερο.

   Τα περαιτέρω δεν είναι δική μου αρμοδιότητα.

   Διαγραφή
  10. Ειρήνη υμίν. Εγκώμιο στη βραχεία μνήμη: http://antigoldgr.org/blog/2010/05/03/avgi_gol/

   Φάουστ

   Διαγραφή
  11. Κάτι είπαμε τώρα. Εδώ ο Δήμος έχει δήμαρχο ΣΥΡΙΖΑ που προεκλογικά ανακοίνωσε ότι δεν θα σταματήσει τις εξορύξεις. Είναι μάταιο να περιμένετε ότι η άλλη πλευρά είναι ευαίσθητη σε ό,τι είμαστε εμείς ευαίσθητη. Η άλλη πλευρά είναι τελείως ΑΠΟΚΤΗΝΩΜΕΝΗ. ΣΤ' ΑΡΧΙΔΙΑ ΤΗΣ. ΟΧΙ ΓΙΑ ΑΥΤΑ, ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ.

   Μην περιμένετε ούτε ευαισθησίες, ούτε έλεος. Η διαδικασία διαμόρφωσης του σοσιαλφασισμού, επαναλαμβάνω, ΕΧΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ. Δεν ΘΑ γίνει στο μέλλον αυτό.

   Εμείς πρέπει να παλέψουμε με κάθε τρόπο να αμυνθούμε πλέον, και βεβαίως να περάσουμε στην αντεπίθεση εκεί που πονάει, εκεί που για χάρη του βγήκαν τα μαχαίρια να μας ξεκοιλιάσουν: στην οικονομία, στους χώρους δουλειάς, στο απεργιακό μέτωπο.

   Δεν έχει γυρισμό τώρα. Ένας θα πέσει κι ένας θα μείνει όρθιος απ' αυτή τη διαδικασία.

   Διαγραφή
 4. Πάντως από επικοινωνιακής πλευράς η πρεσβεία τους έχει αναβαθμίσει. Σου λέει: κωλοτούμπα σε αργή κίνηση εμείς? -Πάρτε και μία επικοινωνιακή παρόλα (δεν είναι αυτό προβοκάτσια) μη τυχόν και σηκώσουν κεφάλι οι ταξικές δυνάμεις! Και το πιο σπουδαίο ποιό είναι? Ξέρετε? Το γεγονός ότι μπορούμε ν αντλήσουμε κι άλλα συμπεράσματα απ αυτό το γεγονός. Τι? Ό,τι ο κόσμος είχε και τις δύο σελίδες: Την αριστερή με την διαφήμιση και τα υποβολιμιαία λάθος συμπεράσματα και την δεξιά όπου αναφερόταν στο πρωτοσέλιδο το κυρίως θέμα:
  "Τμήματα του κεφαλαίου σε Ελλάδα κι Ευρωπαϊκή ένωση στήνουν σκηνικό παγίδας στον λαό. Απέναντι στο λαό μπορεί να υπάρχει μια κυβέρνηση κεντροδεξιά, που θα τον ισοπεδώσει ακόμη περισσότερο. Αν η Ελλάδα περάσει σε χρεοκοπία, μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, που επιλέγεται από ένα τμήμα της αστικής τάξης, θα διαχειριστεί καλύτερα την κατάσταση, γιατί θα δυσκολέψει το λαό να παλέψει, δίνοντας ανέξοδα υποσχέσεις"
  με το οποίο όμως κανείς δε ασχολήθηκε για να κάνει συγκρίσεις και να βγάλει συμπεράσματα. Από 27/5/2012 παρακαλώ!!!. Είναι αυτό που λένε, όταν στον ηλίθιο δείχνανε το φεγγάρι αυτός κοιτούσε το δάκτυλο.Κι αυτό συντρόφια το τελευταίο πρέπει να είναι το θέμα της δικής μας αυτοκριτικής.Ο άλλος παίζει τις καλύτερες κινήσεις που έχει στη διάθεσή του για να κερδίσει την παρτίδα και καλά κάνει. Έμείς που έχομε και το εργαλείο του ιστορικού υλισμού παίζομε τις καλύτερες κινήσεις για να νικήσομε την παρτίδα? Δηλαδή αυτές τις κινήσεις που εκ των προτέρων θα΄χουν καταστήσει άχρηστα τέτοια τεχνάσματα του αντιπάλου? Εντάξει ο Αντίπαλος σαν κυρίαρχος στη βάση και στο επικοδόμημα (που μας ενδιαφέρει εδώ) έχει την πρωτοβουλία.Εμείς πότε θα σταματήσομε ν απαντάμε απο θέση άμυνας και να πάρομε την πρωτοβουλία? Μιλώ για τις υποκειμενικές συνθήκες εδώ συντρόφια.
  Τζίμης

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ωραία τα λες.

   Για πες μου τώρα, όταν έβγαλα αυτό: http://leninreloaded.blogspot.com/2014/11/blog-post_672.html

   Ποιος ασχολήθηκε; Μήπως έγινε RT 28976 φορές όπως το οπισθόφυλλο Κόκα Κόλα;

   Όχι.

   Μήπως ασχολήθηκαν εφημερίδες και κανάλια;

   Όχι.

   Μήπως ασχολήθηκε κανείς με τα όσα δημοσιεύτηκαν χθες για ένταση διώξεων των μεταναστών και αντιτρομοκρατική νομοθεσία απ' τη νέα μας, αριστερή κυβέρνηση;

   Ουδείς.

   Γιατί;

   Επειδή

   α) Δεν απαιτούν να είναι ηθικός ο αντίπαλος. Το αντίθετο, καμαρώνουν που δεν είναι, γιατί αυτό σημαίνει ότι είναι "μάγκας".

   και

   β) Στα αρχίδια τους οι μετανάστες, οι κομμουνιστές, και η εργατική τάξη εν γένει.

   Κατάλαβες τώρα;

   Διαγραφή
 5. Αυτή η ιδεολογική κριτική, μπολιασμένη με προτεσταντική ηθική, πάντα θα με ξεπερνάει. Δλδ πως τους φαντάζονται τους κομμουνιστές, τίποτα ιεροφάντες ντυμένους με αρκουδοτόμαρα να διαβάζουν το Κεφάλαιο υπό το φως των κεριών σε κάποια σπηλιά? Μήπως να τυπώναμε και τον Ριζοσπάστη σε πάπυρο για να μη σας χαλάμε την αισθητική σας με μοντερνισμούς?
  Σας έχω νέα, χαχόλοι τηλέπαθοι: Και σε αντικαπνιστικές λέσχες θα μιλήσουμε για τον κομμουνισμό αν χρειαστεί, όπως έλεγε αυτός ο "ξεπερασμένος" Λένιν (ο γνωστός σε σας "μαίτρ" των συμβιβασμών)...
  Άσταδιαλα γελοίοι

  - Άρης (πλέον της Αραβίας)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. @- Άρης (πλέον της Αραβίας):
   Εάν έκανες τα παραπάνω θα σε χτυπούσαν (και σε χτυπάνε) ως "γραφικό".
   Μονά-ζυγά δικά τους...

   Διαγραφή
 6. καλά ακόμα γελάω με τα προφυλακτικά "μπεμπέκα"...θα ήθελα να δω σκηνικό να τα ζητάει κανείς ''μία μπεμπέκα παρακαλώ"....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Μα εγώ νόμιζα ότι ο κομμουνισμός είναι ταυτόχρονα και τρόπος οργάνωσης της συνείδησης της εργατικής τάξης και στο εδώ και το τώρα και όχι μεσσιανικό κίνημα. Δηλαδή δημιουργεί ταυτόχρονα και πεδία ήθους στο κοινωνικό, συντελεί στην βαθιά αποδόμηση των αστικών κυρίαρχων προτύπων στις συνειδήσεις της εργατικής τάξης. Αυτό ήταν -εκέινο που κάποιοι σήμερα σαρκάζουν ως σκουριασμένο- το ήθος των παλιών κομμουνιστών που θεωρούσαν πως δεν γίνεται να είσαι κομμουνιστής και να μην το πραγματώνεις κάθε μέρα με την καθημερινή σου συμπεριφορά. Ετσι θυμάμαι τον πατέρα μου. Οι κάθε είδους διαφημίσεις σε κομμουνιστικά πολιτικά έντυπα δημιουργούν ρωγμές σε αυτή την διαδικασία συνειδησιακής συγκρότησης. Δεν είναι ζήτημα κακώς εννοούμενης καθαρότητας, είναι ζήτημα πολιτικής στόχευσης. Αν μας αρέσει να παίζουμε με τα παιχνιδάκια του προωθημένου καπιταλισμού, ας παίζουμε μόνοι μας στο σπίτι μας, δεν θα το κάνουμε και πολιτική πρόταση. Είναι λάθος κ πρέπει να το παραδεχτούμε πως το ήθος και η αισθητική του εχθρού δεν χωράει σε δικά μας έντυπα. Γιατί αν τελικά το ζήτημα είναι η εξεύρεση πόρων, τότε ποιο είναι το μέτρο που θα πει κάποιος πως πχ μια διαφήμιση τσοντάδικου δεν την βάζω, μια διαφήμιση της ΕΛΑΣ για το ανρώπινο πρόσωπό της (θα το δούμε σύντομα κ αυτό) δεν την βάζω, βάζω όμως eurobank, cocacola kai hewlett packard.
  Το ότι ο ριζοσπάστης έβαζε από την δεκαετία του 20 διαφημίσεις δεν μου λέει τίποτα: από που κι ως που μια κακή πρακτική γίνεται αυτονόητα μέσω της "ιστορικής της επιβεβαίωσης";

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Δημοσιεύεται, αν και ανώνυμο, για να αναδειχθεί τι πραγματικά θέλετε, πόσο "αριστεροί" είστε και για να μου δοθεί η ευχαρίστηση της ακόλουθης απάντησης:

   Αυτούς που διαφήμιζαν τις καπότες "Μπεμπέκα" πετούσατε από τα μπαλκόνια των κρατητηρίων το 1936. Κι αυτοί που διαφήμιζαν το "Ούζο Παλλάς" πήραν τα όπλα και σας αφαλόκοψαν το 1946.

   Διαχειριστείτε το λοιπόν. Κι αν δεν κατεβαίνει με τίποτα, πιείτε μια Χελένικ Κόλα να κατέβει.

   Διαγραφή
  2. Από την στιγμή που μία εφημερίδα χρειάζεται χρήματα για να υπάρχει.
   Ο.Χ.Ε.Π.

   Διαγραφή
  3. Δεν θέλουν να υπάρχει.

   Επαναλαμβάνω προς εμπαίδωση στα καλόπαιδα:

   Αυτούς που διαφήμιζαν τις καπότες "Μπεμπέκα" πετούσατε από τα μπαλκόνια των κρατητηρίων το 1936. Κι αυτοί που διαφήμιζαν το "Ούζο Παλλάς" πήραν τα όπλα και σας αφαλόκοψαν το 1946.

   Διαγραφή
  4. αν θελεις μαστορα ο "Ρ" να κυκλοφορει χωρις διαφημισεις και να κυκλοφορει οπως τωρα μεσω των πρακτορειων και να φτανει παντου οπως σημερα ή θα βαλεις διαφημισεις ή θα χρεωθεις κανα χιλιαρικο σε κουπονια για το επομενο διμηνο!
   ο "Ρ" δεν εχει βαλει διαφημισεις ποτε απο τα περιβοητα τηλεφωνα και λοιπα τσοντοπεριεργα.
   ειναι ακομα και σημερα το μοναδικο μεσο που δεν παιζει διαφημιση τζαμπο και απο την στιγμη που ξεκινησε το θεμα στην κοκα κολα ουτε αυτης, παρολο που ζημιωνεται καθε μερα και ματωνει για να βγει η εφημεριδα.
   σε αντιθεση με αλλες εφημεριδες που ακομα και σημερα πουλανε το 1/5 του "Ρ" αλλα κανενας δεν μας λεει πως βγαινουν οι ρημαδες και πως χρηματοδοτουνται

   Διαγραφή
 8. Και ο Ρ του 46' (προτελευταίος) είναι από τον εμφύλιο. Άλλωστε γράφει 26 Δεκεμβρίου του 1946 όπου οι πρώτες μάχες είχαν ήδη ξεκινήσει.
  Ο.Χ.Ε.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Υπάρχει και αυτό εδώ το σχόλιο που κατ'εμέ κακώς έχει περάσει στα ψιλά (και από πολλούς που συμμετέχουν στην συζήτηση στον σφυροδρέπανο):

  http://sfyrodrepano.blogspot.com/2015/02/blog-post_12.html?showComment=1423908764824#c8832094391655297290

  Αντώνη τι εννοείς για το φέισμπουκ; Κι άλλη βρώμα; Όντως υπάρχει μεγάλη ενόχληση με τα διάφορα φιλοκκε μπλογκς, καθώς ξέρουν ότι πολλές από τις viral λάσπες θα πέρναγαν πολύ καλύτερα αφού για πολλούς λόγους το κόμμα δεν μπορεί να κάθεται να βγάζει ανακοίνωση για την α και την β μαλακία που γράφεται από δω κι από κει (έχει πολύ σοβαρότερες δουλειές να κάνει).

  Ijon Tichy

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ναι, αλλά δεν θα συζητήσουμε για το θέμα.

   Απλώς θέλω να ξέρω ότι είμαι ενήμερος και ότι δεν είναι πλέον δική μου αρμοδιότητα.

   Διαγραφή
  2. @ Ijon: Το σχόλιο στο οποίο με παρέπεμψες είναι η γραμμή Χ.Α και ΣΥΡΙΖΑ-Αυγής για την απεργία στη Χαλυβουργία.

   Δεν μπορώ ούτε να πω πολλά δημόσια, ούτε να καθυπαγορεύσω σε τρίτους πώς χειρίζονται πρόσωπα και καταστάσεις, εγώ διαχώρισα τη θέση μου για τον χειρισμό και αποχώρησα απ' τη συζήτηση εκεί προ καιρού.

   Ο καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες του, εφόσον γράφει δημόσια και συζητάει δημόσια με αγνώστους.

   Διαγραφή
 10. Κάποιες άλλες κινητοποιήσεις για τις οποίες περιμένω κάποια στιγμή κάποιου είδους αντίποινα, είναι αυτές στα mikel. Καλό είναι να τις παρακολουθούμε από κοντά, γιατί ο κόσμος θέλει "υγιή επιχειρηματικότητα" και το οπισθοδρομικό κκε την μάχεται (που σημαίνει ότι γουστάρει την άρρωστη). Μπορεί να κάνω και λάθος, αλλά ίσως υπάρξουν παρόμοιες κινήσεις με αυτές στα τζάμπο (αρχικά ξύλο σε όσους σηκώνουν κεφάλι, μετά απαξίωση των κινητοποιήσεων με δράσεις α λα μιχελογιαννάκης, και τέλος μούγκα αφού έχει γίνει η απαραίτητη "εκκαθάριση" από τα ταραχοποιά στοιχεία).

  Ijon Tichy

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Θα πω κάτι εξαιρετικά απλό.

   Αν ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ίχνος σκοπού να ακολουθήσει μια έστω στοιχειωδώς "φιλολαϊκή" πολιτική, δεν θα ξεκίναγε αμολώντας το μπουλντόγκ με την περικεφαλαία στο χέρι και τους Χρυσαυγίτες πάνω μας. Για να μην αναφέρω κανένα άλλο στοιχείο απ' τις 20 πρώτες μέρες.

   Τα πράγματα είναι απόλυτα σαφή από τώρα για το τι έπεται στα εργασιακά, μόνο αυτό αν εκτιμήσεις ως ένδειξη, κι ας αγνοήσεις και τα Mikel, και τα Village, και τη Nestle, και τον πούλο που δόθηκε ήδη στους ναυτεργάτες.

   Κάθε εργαζόμενος αναλαμβάνει την ευθύνη για το τι θα του συμβεί, κι εμείς την ευθύνη για την αυτοπροστασία μας και την προστασία του κόμματός μας. Προσωπικά, πρώτα θα κοιτάξω να υπερασπιστώ το κόμμα μου, και μετά τον κάθε "αθώο" που βοσκάει στο Σύνταγμα ή περιμένει "να σωθεί" και δεν δίνει την παραμικρή σημασία στο τι συμβαίνει έστω σ' αυτό το σύντομο μετεκλογικό διάστημα.

   Λυπούμαι πάρα πολύ.

   Διαγραφή
  2. Επί του σύντομου μετεκλογικού διαστήματος:

   «Αυτή η κυβέρνηση δεν αποκλείεται να αποτύχει στις επιδιώξεις της. (...) Ομως, ακόμα κι αν αποτύχει, αν συντριβεί από έξωθεν εκβιασμούς ή έσωθεν αγκυλώσεις, τα όσα κατόρθωσε στις πρώτες μέρες του βίου της έχουν γυρίσει σελίδα για τον τόπο: Τώρα οι Ελληνες ξέρουν, τουλάχιστον, τι θα πει «διαπραγμάτευση» και τι θα πει «συλλογική αξιοπρέπεια». Ο,τι ζήσαμε στο τελευταίο εικοσαήμερο θα λειτουργεί από εδώ και πέρα σαν μέτρο και δείχτης της ποιότητας στην πολιτική.

   Η Ιστορία δεν γυρίζει πίσω. Επιστροφή στην αθλιότητα και στην ντροπή του πράσινου, του γαλάζιου ή του κόκκινου (συνασπισματικού) ΠΑΣΟΚ δεν αντέχεται πια. Η δουλεία στην καταναλωτική αποχαύνωση μοιάζει να τελειώνει.
   »

   Εν ολίγοις, και ο Χρήστος Γιανναράς γοητευμένος.
   http://www.kathimerini.gr/803799/opinion/epikairothta/politikh/h-glwssa-twn-shmeiwn

   Διαγραφή
  3. Τώρα οι Ελληνες ξέρουν, τουλάχιστον, τι θα πει «διαπραγμάτευση» και τι θα πει «συλλογική αξιοπρέπεια».

   Κάποτε, ήξεραν και τι σημαίνει "Καθημερινή" όμως: https://barikat.gr/sites/default/files/eyharisties_hitler.jpg

   Το ότι είμαστε λιγότεροι δεν σημαίνει ότι ξεχάσαμε τα μούτρα του φασισμού περισσότερο.

   Διαγραφή
 11. το ΚΚΕ να "ελεγχθει" για τα οικονομικα του-λες και δεν "εισβαλει το ΣΔΟΕ 5-6 φορες το χρονο στα γραφεια του-το ΚΚΕ να μην εχει κουπονια για να μαζευει χρηματα απο φιλους και οπαδους, το ΚΚΕ να μην τολμα να δημοσιευει καμια διαφημηση στο "Ρ", να μην εχει κρατικη επιχορηγηση λες και τα μελη του και οι ψηφοφοροι του δνε ειναι Ελληνες φορολογουμενοι, το ΚΚΕ να μην εχει μια, τι διαλο κομμα των "φτωχων" ειναι?
  Μαλλον θελουν ενα "ανυπαρκτο ΚΚΕ" και πουθενα να μην εμφανιζεται το σφυρι και το δρεπανι, τους χαλα την "σουπα"...
  Ε ας φροντισουμε να τοςυ την χαλα.....


  Ταξικος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. υπαρχει και μια αλλη διασταση της υποθεσης διαφημιση
  Ο Ρ αν και θα πρεπει συμφωνα με τους εχθρους του να αρνηθει τη διαφημιση πρεπει απο την αλλη να πληρωνεις φορους (ΦΠΑ: εργοδοτικες εισφορες κλπ) στο αστικο κρατος Πρεπει δηλαδη να ενισχυει τον εχθρο του ? Αν δεν το κανει αυτο αυτοματα θα κλεισει και τα προστιμα θα φτασουν σε τρελλα υψη
  Αρα ο Ρ ειναι υποχρεωμενος να δρα στα πλαισια του καπιταλισμου κι αν καποια δαιφημιση τον βοηθα να παραμενει ορθιος ειναι καλοδεχουμενη

  ΑπάντησηΔιαγραφή