Τετάρτη, 7 Ιανουαρίου 2015

Stink bomb

Stink bomb είναι αγγλιστί η αμπούλα βρώμας. Μια τέτοια αμόλησε πάλι το "αριστερό εξωκοινοβούλιο", δια χειρός, κατά πάσα πιθανότητα, Γ. Λαουτάρη, με τον βαρύγδουπο τίτλο "Βόμβα Κουτσούμπα: Πρώην μέλη της ΝΔ στα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ."

Τι "λαυράκι" έπιασε ο δημοσιογράφος, που "ειδικεύεται" και αυτός, αν δεν κάνω λάθος, στο ρεπορτάζ για το ΚΚΕ;

Την ακόλουθη απάντηση σε δημοσιογραφική ερώτηση:
Τι να αναμένουμε από τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ; Και τι είδους ανοίγματα θα κάνετε; 
Θα είναι αγωνιστές που θα νοιάζονται, με κόπο και θυσίες, για το λαό, κι όχι για προσωπικά οφέλη και άνεση. Αγωνιστές που έχουμε συναντηθεί τα τελευταία χρόνια σε μικρούς και μεγάλους αγώνες. Μεγάλη ανανέωση ψηφοδελτίων θα υπάρξει, αφού στην πλειοψηφία τους, είναι νέοι υποψήφιοι. Επίσης, πολλές γυναίκες. Εργάτες, υπάλληλοι, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι, αγρότες, επιστήμονες, καλλιτέχνες, άνθρωποι που υπηρέτησαν στα σώματα ασφαλείας, στις ένοπλες δυνάμεις, φοιτητές, σπουδαστές. Μέλη, φίλοι του ΚΚΕ, άνθρωποι που συνεργάζονται σήμερα μαζί του και πριν μπορεί να ήταν στο ΠΑΣΟΚ, στη ΝΔ στον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και συναντήθηκαν μαζί μας στον κοινό αγώνα για το καλό του τόπου.
Με άλλα λόγια, μια ακόμα έκθεση της πάγιας πολιτικής του κόμματος, ότι δεν επιδιώκει "συνεργασίες κορυφής" αλλά τη λαϊκή συμμαχία σε ταξική βάση και ανεξάρτητα από τις παλιότερες κομματικές προτιμήσεις κάποιου.

Έχει προϋποθέσεις αυτή η πολιτική; Βεβαίως και έχει, και το αστείο της υπόθεσης σε ό,τι αφορά την Λαουτάρειο αμπούλα βρώμας είναι ότι ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρεται ρητά σε αυτές: την συμπόρευση για χρόνια με το ΚΚΕ σε εργατικούς αγώνες. Πόσα γνωστά, πρωτοκλασσάτα στελέχη της ΝΔ (ή του ΠΑΣΟΚ, ή του ΣΥΡΙΖΑ) έχουν συμπορευτεί με το ΚΚΕ σε εργατικούς αγώνες τα τελευταία χρόνια; (ο Λαουτάρης, ως άλλος καρπός του παράνομου έρωτα Ιαβέρη και Κλουζό, γράφει ότι "αναμένει ονόματα"...) Κανένα, είναι η άμεση και εύκολη απάντηση για όποιον δεν έχει μαύρα μεσάνυχτα ή δεν επιδιώκει ενσυνείδητα τη συκοφαντία. Αναγνώστης δε του ιστότοπου έδωσε ήδη ένα ενδεικτικό όνομα του είδους στο οποίο αναφερόταν ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ: Νίκος Αγγέλου, κτηνοτρόφος, μέλος ΠΑΣΥ, στέλεχος της ΝΔ ως το 1996, συμπορευόμενος με το ΚΚΕ για 18 χρόνια. Μέγα σκάνδαλο και λαυράκι απ' τα λίγα.

Αν και η γελοιότητα του δημοσιεύματος είναι τέτοια που δεν αναπαρήχθη καν από "συνήθεις υπόπτους", είναι όμως ενδεικτική των "αγαθών προθέσεων" των "έντιμων αγωνιστών" του εξωκοινοβουλευτικού πληκτρολογίου, δημοσιογράφων τε και λοιπών επαγγελματιών φανφαρόνων· σ' αυτήν την εκλογική αναμέτρηση, ο πρώτος γύρος της βρώμικης δουλειάς έχει πέσει σε "εξωσυριζαϊκά" χέρια, προφανώς επειδή η νέα "επίθεση φιλίας" που είναι αναγκαίο όπλο για την εκλογική συρρίκνωση του ΚΚΕ προϋποθέτει να μην έχουν βάλει πολύ πρόσφατα (με όρους τηλεοπτικής μνήμης, πάντα) τα χέρια στα σκατά τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Βρέθηκαν λοιπόν αλλού πρόθυμοι για δουλειά της χαβούζας. Δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι η προθυμία είναι αυθόρμητη και ανιδιοτελής, όμως.

3 σχόλια:

 1. Εγώ πάντως προσφέρω ανιδιοτελώς στο μάο ένα άλλο άρθρο:

  'Βόμβα Κουτσούμπα: Πρώην μέλη του ΣΥΡΙΖΑ στα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ

  Θα ήταν μια ακόμη συνέντευξη του γενικού γραμματέα του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, η σημερινή στη Real News, όπου κυριαρχούν οι αναμενόμενες απαντήσεις.
  Δεν ήταν όμως γιατί ήρθε από τον δημοσιογράφο (Βασίλη Σκουρή) η ερώτηση για τις συμμαχίες και τα ανοίγματα ενόψει εκλογών, όπου η απάντηση ήταν:
  «Εργάτες, υπάλληλοι, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι, αγρότες, επιστήμονες, καλλιτέχνες, άνθρωποι που υπηρέτησαν στα σώματα ασφαλείας, στις ένοπλες δυνάμεις, φοιτητές, σπουδαστές. Μέλη, φίλοι του ΚΚΕ, άνθρωποι που συνεργάζονται σήμερα μαζί του και πριν μπορεί να ήταν στο ΠΑΣΟΚ, στη ΝΔ στον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και συναντήθηκαν μαζί μας στον κοινό αγώνα για το καλό του τόπου».

  Εκτιμάται ότι, μετά και από τους τελευταίους οιωνούς (κατά τον αγιασμό των Φώτων, το πουλί που κρατούσε στα χέρια του ο Αλέξης δεν κουτσούλησε, όπως αναμενόταν, τον Λοβέρδο, ούτε πέταξε αριστερά), πλήθος ντούρων αριστερών έχουν ήδη εγκαταλείψει τον ΣΥΡΙΖΑ και έχουν έρθει σε επαφή με τον ΓΓ του ΚΚΕ, παρακαλώντας τον να τους συμπεριλάβει στα ψηφοδέλτια του κόμματος. Όπου φύγει-φύγει, κατά το κοινώς λεγόμενον.

  Περιμένουμε ονόματα!'

  Δεν πιστεύω να μου το απορρίψουν, ε;

  Έφη Α.

  ΑπάντησηΔιαγραφή