Παρασκευή, 16 Ιανουαρίου 2015

KΑΤΑΓΓΕΛΙΑ: Για τον αποκλεισμό του συνδυασμού ΚΚΕ(μ-λ) & Μ-Λ ΚΚΕ από την διακομματική επιτροπή

Με μια απαράδεκτη και άκρως αντιδημοκρατική ενέργεια αποκλείστηκε η εκλογική συνεργασία KKE(μ-λ) και M-Λ KKE από τη συνεδρίαση της διακομματικής επιτροπής.

Συγκεκριμένα, μετά την ανακήρυξη των συνδυασμών από τον Άρειο Πάγο, η διακομματική επιτροπή όρισε συνεδρίαση την Παρασκευή 16/1 για τον καθορισμό της κατανομής του χρόνου και των όρων προβολής των κομμάτων στα ραδιοτηλεοπτικά μέσα, αποκλείοντας τη συμμετοχή του συνδυασμού μας, που παίρνει μέρος στις εκλογές της 25.1.2015 με ψηφοδέλτια σε όλες τις περιφέρειες.

Ο αποκλεισμός του συνδυασμού μας από τη συνεδρίαση της διακομματικής επιτροπής αποτελεί μια επιπλέον αντιδημοκρατική ενέργεια της κυβέρνησης, που δείχνει τους άνισους όρους συμμετοχής στις εκλογές.


Η στέρηση από τον συνδυασμό μας -όπως και από άλλους συνδυασμούς- ακόμα και του δικαιώματος να πάρει μέρος στο όργανο που θα συζητήσει τους όρους ραδιοτηλεοπτικής προβολής των συνδυασμών ενόψει των βουλευτικών εκλογών, δεν επιβεβαιώνει παρά το βαθμό κατάπνιξης πολιτικών φωνών που επιβάλλεται στις βουλευτικές εκλογές.

Με αυτήν την ενέργεια μπορεί καθένας να εκτιμήσει και τι είδους απόφαση ραδιοτηλεοπτικής προβολής των συνδυασμών θα προκύψει, τι όρους ψευτοδημοκρατίας προεξοφλεί η κυβέρνηση και όσα κόμματα συναινούν ή ανέχονται, σιωπώντας και μη αντιδρώντας, αυτήν την αντιδημοκρατική πρακτική.

Η εκλογική συνεργασία ΚΚΕ(μ-λ) και Μ-Λ ΚΚΕ καταγγέλλει την κυβερνητική απόφαση αποκλεισμού της από την διακομματική επιτροπή, διεκδικεί την ανατροπή αυτής της απόφασης και το δικαίωμα της ισότιμης ραδιοτηλεοπτικής προβολής των θέσεών της.

Καλούμε τον δημοκρατικό κόσμο και τις λαϊκές δυνάμεις να αντιταχθούν σ’ αυτές τις απαράδεκτες πρακτικές και να παλέψουν για τα πολιτικά δημοκρατικά δικαιώματα.

4 σχόλια:

 1. συνεργασια "ασφαλειας" και "ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ"....


  Ταξικος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Τι μας κες ρε φιλε, εγιναν και ασφαλιτες τωρα οι μουλαδες;
   Εχουν χιλια πραγματα για να τους πεις. Εσυ αυτο βρηκες, ασφαλεια;
   Δεν καταλαβαινω που βοηθαει το σχολιο σου κατω απο μια σημαντικη ανακοινωση. Θεωρεις οτι ετσι οικοδομεις καποια σχεση σοβαρη με τους υπολοιπους πολιτικους χωρους;
   Παναης

   Διαγραφή
 2. Ο αποκλεισμός γενικά κομμάτων ως "αντιδημοκρατική πράξη" από τον τηλεοπτικό χρόνο δεν μου λέει τίποτα ως πράξη πέρα από το γεγονός ότι δικαιώνει (άθελα του θέλω να πιστεύω) τις φωνές για μη αποκλεισμό της ΧΑ. Αφήνοντας αυτό στην άκρη τα μλ κάνουν μία σοβαρή καταγγελία που αν ισχύει ως έχει πρέπει να γίνει ευρύτερα γνωστή. Είχε συμμετάσχει στις προηγούμενες διακομματικές ο συνδυασμός τους; Προβλέπεται από πουθενά να συμμετέχουν μη κοινοβουλευτικά κόμματα στις διακομματικές; Αν ναι, υπήρξε κάποια δικαιολογία για αυτό τον αποκλεισμό;
  Ο.Χ.Ε.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Η συνεργασία ΜΛ και (μ-λ) , ιστορικά αν εξεταστεί, αποδείχνει ότι η αντιπαράθεση της συμμορίας των 4 και της ρεβιζιονιστικής κλίκας Χούα Κούο Φενγκ ήταν ψεύτικη , απορποσανατολιστική και τελικά συνθηκολόγηση στους ιμπεριαλιστές και τους σοσιαλιμπεριαλιστές.

  Ναι σύντροφοι.

  Μπηστ οφ Μπέρμπον

  ΑπάντησηΔιαγραφή