Παρασκευή, 30 Ιανουαρίου 2015

- Μα πρώτη φορά Αριστερά κύριε! - Βγάλε το σκασμό παιδί μου!

Χαλκίδα: Καταργούνται τμήματα στο 1ο ΕΠΑΛ
Ανακοίνωση των Οργανώσεων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ

Την κατάργηση των τμημάτων Πληροφορικής και Τεχνολογίας Τροφίμων, από το 1ο ΕΠΑΛ Χαλκίδας, αποφάσισε στη μέση της σχολικής χρονιάς ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας, μετά από σχετική εισήγηση της διευθύντριας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Εύβοιας.

Σε ανακοίνωσή τους οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στη Χαλκίδα σημειώνουν:


«Είναι συνέχεια της εφαρμογής της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής της ΕΕ και των εκάστοτε κυβερνήσεων που εντείνουν τους ταξικούς φραγμούς, σπρώχνουν τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών στην επαγγελματική εκπαίδευση για να προωθηθούν μέσω διάφορων ευρωπαϊκών προγραμμάτων στην τσάμπα εργασία για τις επιχειρήσεις μέσω της λεγόμενης μαθητείας. Τα τεράστια προβλήματα, οι χιλιάδες χαμένες διδακτικές ώρες λόγω έλλειψης προσωπικού, τα προβλήματα στην υλικοτεχνική υποδομή επιβεβαιώνουν τις στοχεύσεις τους. Σα να μην έφταναν όλα αυτά, φτάνουν στο σημείο στη μέση της χρονιάς να προχωρούν σε καταργήσεις τμημάτων και ειδικοτήτων, πετώντας κυριολεκτικά στο δρόμο τους μαθητές.

Απαιτούμε να ανακληθεί άμεσα η απόφαση για την κατάργηση των τμημάτων του 1ου ΕΠΑΛ Χαλκίδας.

Καλούμε τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς, τους μαθητές να μην επιτρέψουν σε κανένα να στερήσει το δικαίωμα της μόρφωσης στα παιδιά του λαού μας, να μην επιτρέψουν να στερηθούν το δικαίωμα της ολοκλήρωσης των σπουδών τους οι μαθητές των δύο τμημάτων του 1ου ΕΠΑΛ.

Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ θα σταθούν δίπλα στους μαθητές και τις οικογένειές τους, στους εκπαιδευτικούς, θα διεκδικήσουν την ανάκληση της απόφασης».

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου