Τετάρτη, 21 Ιανουαρίου 2015

"Το Βήμα" άνοιξε τα ιστορικά αχρεία του: Η χούντα έγινε επειδή μεγάλη μερίδα του λαού μισούσε τους κομμουνιστές

Αν δεν υπήρχε η εχθρότης σημαντικής μερίδας του λαού απέναντι στους ηττημένους του εμφυλίου πολέμου, αν δεν υπήρχε η φοβία [χωρίς αντικείμενο, γενικώς] του μεγαλυτέρου μέρους του λαού, αν δεν υπήρχε ο άκριτος [αντί του "κριτικού"] αντικομμουνισμός των Ανακτόρων, θα μπορούσε να ευδοκιμήσει η συνωμοσία των αξιωματικών που οργάνωσαν το πραξικόπημα του Απριλίου 1967;
Το Χουντοβήμα ανοίγει τα αχρεία του

3 σχόλια:

 1. Αυτό το είδες;
  Η χούντα ήταν πατριωτική, αντιΝΑΤΟική, μη σου πώ και αντιμονοπωλιακή.

  "Για την Ιστορία, σημειώνεται ότι ο συνταγματάρχης Αλεξανδρόπουλος ήταν μέλος της επαναστατικής επιτροπής των Απριλιανών και μετά το πραξικόπημα ανέλαβε τη διοίκηση του ΟΤΕ, τον οποίο διοίκησε επιτυχώς επ' ωφελεία του Δημοσίου. Είναι αυτός που έσπασε το μονοπώλιο της Siemens στην Ελλάδα αγοράζοντας σε λιγότερο από μισή τιμή τηλεφωνικά κέντρα της Ανατολικής Γερμανίας, τα οποία οι υπηρεσιακοί παράγοντες του ΟΤΕ απέκλειαν επειδή δεν τα ήθελε το ΝΑΤΟ!"

  Αριστεροδεξιά συμπόρευση με απαραίτητο σενάζ τον αντικομμουνισμό, για να σωθεί η πατρίς.

  Χαϊνης

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Τι να πούμε για την "απόφαση του Βήματος να ανοίξει" τέτοια καταπληκτικά "ιστορικά αρχεία" τέσσερις μέρες πριν τις εκλογές; Πόσο πιο πολύ μπορεί να βρωμοκοπήσει το κλίμα που σχεδιάζουν για τις 26 Γενάρη;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Να πούμε το εξής: ενώ τα περισσότερα ειδησεογραφικά σάιτ, όταν δημοσιεύουν δημοσκοπήσεις, ενδιαφέρονται αυστηρά για τα εκλογικά ποσοστά των κομμάτων, το "Βήμα" ενδιαφέρεται για άλλα πράγματα:

   "Συντριπτικό είναι το ποσοστό εκείνων που θέλουν να μείνει η χώρα στην ευρωζώνη, καθώς, το 80,3% λέει «ναι», ενώ το 17,2% έχει αντίθετη άποψη."

   και:

   "Οι προτάσεις για την οικονομία

   Οι πολίτες, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, φαίνεται να συμφωνούν περισσότερο με τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την οικονομία παρά με εκείνες της ΝΔ.

   Ωστόσο, ένα αρκετά μεγάλο ποσοστό λέει πως δεν συμφωνεί με κανένα κόμμα.

   Οι απαντήσεις σ’ αυτήν την ερώτηση έχουν ως εξής: ΣΥΡΙΖΑ 27,8%, ΝΔ 24,4%, Ποτάμι 5,1%, ΚΚΕ 4,1%, ΠΑΣΟΚ 4%, Χρυσή Αυγή 3%, ΑΝΕΛ 2,8%, ΚΑΝΕΝΑ 20%, ΑΛΛΟ 4,2%, ΔΞ/ΔΑ 4,5%."
   http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=668870

   Ergo: Σοσιαλισμό αντί καπιταλισμού θέλει το 4% των Ελλήνων, καπιταλισμό θέλει το 96%.Καπιταλισμό και ευρωζώνη θέλει το 80%. Άρα, "μεγάλη μερίδα του λαού νιώθει έχθρα για τους κομμουνιστές, που κάνουν λόγο για έξοδο από την ευρωζώνη και την ΕΕ, και για σοσιαλιστική οικονομία." Αυθόρμητη, αυθορμητότατη έχθρα. Και πάνω στην έχθρα ρε παιδί μου, ξεφεύγει και λίγο "ο λαός."

   Έτσι δεν είναι, κύριε Ψυχάρη μας;

   Διαγραφή