Δευτέρα, 19 Ιανουαρίου 2015

Χάρης Σμυρνιώτης: Οι Αριστεροί ψηφίζουν ΚΚΕ!

Χάρης Σμυρνιώτης
Πρόεδρος Σωματείου Εργαζομένων στο ΙΓΜΕ

Στις ευρωεκλογές μετά από 20 χρόνια διαδρομής στον ΣΥΝ, δήλωσα ότι πρέπει να ψηφίσουμε το ΚΚΕ ως απάντηση στην ξεκάθαρη δήλωση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ότι η Ελλάδα ανήκει στο δυτικό στρατόπεδο της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.

Μπροστά στις εθνικές εκλογές της 25ης του Γενάρη, η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ που στις εκλογές του 2012, χρησιμοποιούσε το σύνθημα «Η Ελλάδα δε θα γίνει θυσία στο ευρώ» ορκίζεται ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ θα σώσει το ευρώ», προκειμένου να διασφαλίσει ότι θα γίνει αποδεκτή από τους κυρίαρχους κύκλους της Ευρωπαϊκής Ενωσης και παράλληλα για να συμβάλει στην ενσωμάτωση των λαϊκών μαζών στο νέο διπολισμό υποσχόμενη ψεύτικα μια άλλη φιλεργατική πολιτική στα πλαίσια της ΕΕ.


Βασικό χαρακτηριστικό της εκλογικής μάχης είναι το αν θα σταθεροποιηθεί το αστικό πολιτικό σύστημα, αποκαθιστώντας ένα νέο διπολισμό και για αυτό η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ επιτάχυναν τις πολιτικές εξελίξεις.

Το ΚΚΕ, παίρνοντας υπόψη τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί, και, κυρίως, τις μετεκλογικές εξελίξεις, μπορεί να αποτελέσει τον πόλο αντίστασης και ανασυγκρότησης του κινήματος, παίρνοντας τις ανάλογες πολιτικές πρωτοβουλίες και προωθώντας την ενότητα στη δράση.

Ετσι, παρά τις όποιες επιφυλάξεις είχα ψηφίζοντας ΚΚΕ στις ευρωεκλογές του 2014, ξαναψηφίζω ΚΚΕ, εκτιμώντας στο μεταξύ, τις πρωτοβουλίες που πήρε για να έχει επιτυχία το παλλαϊκό συλλαλητήριο του Νοέμβρη, την αποφασιστική συμβολή των συνδικαλιστικών δυνάμεών του στο Συντονιστικό ενάντια στην κατάργηση των Δημόσιων φορέων, αλλά και τη διάθεση της ενωτικής εκλογικής συμπόρευσης στις εκλογές του ΓΕΩΤΕΕ. ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΚΚΕ!

3 σχόλια:

 1. Θέλει θάρρος και μεγάλη εντιμότητα μια παρέμβαση σαν κι' αυτή του Σμυρνιώτη. Δεν είναι λίγο τη στιγμή που το κόμμα στο οποίο θήτευσες για 20 χρόνια να ετοιμάζεται να γίνει κυβέρνηση κι' εσύ να δηλώνεις δημόσια ότι θα ψηφίσεις ΚΚ.

  Κάποιος που είχε άλλο nick

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Όχι καλέ οι αριστεροί ψηφίζουμε Συνασπισμό Ριζοσπαστικές Αριστεράς, το λένε και εργάτες αγωνιστές της Ευρώπης ορίστε:
  Μ.Λεπέν στη Le Monde : «Ελπίζουμε σε νίκη του ΣΥΡΙΖΑ»
  http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=669054

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Αφήνω εδώ άρθρο της Lifo για να γίνει πιο εμφανής η διαφορά.

  http://www.lifo.gr/team/apopseis/54684

  Το άρθρο συνοψίζεται στη φράση που φροντίζει ο αρθρογράφος να μην χρεωθεί.

  «Το ΚΚΕ έχει τρεις επιλογές. Τέταρτη δεν υπάρχει. Ή πρέπει να κάνει επανάσταση, ή πρέπει να αυτοδιαλυθεί, ή πρέπει να συνεργαστεί».

  ΑπάντησηΔιαγραφή