Πέμπτη, 8 Ιανουαρίου 2015

Το Κοάν της ημέρας

Οι ΑΝΕΛ είναι ένα γνήσια δεξιό και ταυτόχρονα γνήσια αντιδεξιό κόμμα.
Γ. Δελαστίκ, "Πώς παίρνει αυτοδυναμία ο ΣΥΡΙΖΑ"

10 σχόλια:

 1. Το συμπέρασμα: Ο Δελαστίκ είναι ένας γνήσιος δεξιός και ταυτόχρονα γνήσια ακροδεξιός "αριστερός".

  Να τον χαίρονται οι του "πιο ριζοσπαστικού κομματιού της ελληνικής κοινωνίας", των οποίων οι ενστάσεις για την Ραχήλ (αυτήν που εκτός από τα διάφορα ρούχα που σκανδαλίζουν μεϊμαράκηδες, ψαριανούς και τατσόπουλους -- και την κάνουν αυτομάτως "αριστερή" -- φοράει και κάτι σταυρούς μεγαλύτερους από αυτούς που φόραγε ο μακαρίτης ο biggie) μου είναι εντελώς ακατανόητες.

  Στο είχα πει, πρέπει να τα κάνεις της ώρας τα κοάν, είναι πολυβόλα.

  Ijon Tichy

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Τόσα Κοάν από ανταρσυα και ούτε ένα από συριζα. Είδες πως σε σοβαρεύει η αστική εξουσία απότομα;
  Ο.Χ.Ε.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. "Ας υποθέσουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ παίρνει ένα 35% των ψήφων. Βγάζει ή όχι αυτοδυναμία με το ποσοστό αυτό; Πολύ δύσκολα, είναι η απάντηση! Ιδού η απόδειξη: αν τα εξωκοινοβουλευτικά κόμματα πάρουν, ως συνήθως, γύρω στο 5%, ο ΣΥΡΙΖΑ ως πρώτο κόμμα με 35% θα πάρει μόνο 142 έδρες. Αν το εξωκοινοβούλιο πάρει 10%, πάλι δεν αρκεί το 35% του πρώτου ΣΥΡΙΖΑ για αυτοδυναμία, καθώς τότε παίρνει 147 έδρες. Πρέπει να κινηθούμε στη σφαίρα των απίθανων εκλογικών αποτελεσμάτων, να ξεπεράσουν, δηλαδή, τα μικρά κόμματα που θα μείνουν εκτός Βουλής συνολικά το 13% για να πιάσει ο ΣΥΡΙΖΑ με 35% τις 151 έδρες. Στο 15% των εξωκοινοβουλευτικών το 35% του ΣΥΡΙΖΑ δίνει 153 έδρες, ενώ στο 20% (κάτι σαν τον Μάιο του 2012 δηλαδή) το 35% δίνει στον ΣΥΡΙΖΑ 159 έδρες και υπεράνετη αυτοδυναμία."

  Κάποιος να μου θυμήσει σε ποιο κόμμα είναι ο Γιώργος "σιγά μην πάρει ποσοστά το εξωκοινοβούλιο" Δελαστίκ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Να σας καεί το Laptop και όλα σας τα iphone5,6,7,8,9,10 αν δεν βγει ο Συριζα.
  Όλοι μαζί μπορούμε να τσιρίξουμε για να μην έρθει ο αρμαγένωνας του Λιακόπουλου και για να βγει η πρώτη αριστερή κυβέρνηση στην Ελλάδα.
  "Καμιά ψήφος στην εξωκοινοβουλευτική αριστερά" που λέει και η φίλη μου η Κερασιά με τα ωραία κρίνα. Στο τσακ έγινε viral η καημένη γιατί καημό το είχε τόσο καιρό η blogerού.

  Και έπειτα να έρχεται αυτός ο αλήτης, ο αναρχόμπαλος, ο Δελαστίκ(όταν γίνουμε κυβέρνηση να μην του δώσουμε ιθαγένεια είναι κακός μετανάστης) και μας λέει πως κάνουμε λάθος και μαζεύουμε ψήφο - ψήφο όσους πέσουν στον εκβιασμό.
  Και μου το λέγε η μάνα μου "μάθε αριθμητική" αλλά για γκόμενους να μιλάω ήθελα...

  Λοιπόν, Άκυρη η προηγούμενη εντολή. Ψηφίστε μουλού έτσι και έτσι μουλού, Mutiny και τελεία γιατί ο Αποστόλης είναι ωραίο τσόλι. Δεν θέλουμε την ψήφο σας ρε παιδί μου...

  Ουπς, οι κουκουέδες να μην ακούνε. Ισχύει πως θα καταστραφεί ο κόσμος αν δεν ψηφίσουν αυτοί ή το κόμμα τους την χαραυγή της Ελλάδας, την Πρώτη Αριστερή Κυβέρνηση(ΠΑΚ).

  Αστο διά τι θέλω και παίρνω πρωτοβουλίες;
  Μαθηματικά σου λέει ο άλλος και σε ρουμπώνει. Γιατί δηλαδή δεν κάνουμε έρανο μεταξύ μας οι Blogerάδες να μαζέψουμε φράγκα και να πάμε να αγοράσουμε τρεις βουλευτές νεοδημοκράτες και να κάνουμε κυβέρνηση Συριζα;
  Έ, γιατί δε το κάνουμε; Όχι τίποτα άλλο, αλλά δεν θα υποχρεωνόμαστε στα κουκούδια "σταυρώστε μας, σταυρώστε μας". Τώρα που το θυμήθηκα να πάω Στάνιση.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ήδη για αυτά που έκανα στις προηγούμενες εκλογές, μου κάηκε η τοστιέρα και η ηλεκτρική σκούπα. Αν καεί και το λάπτοπ, θα ενδώσω στον εκβιασμό και θα ψηφίσω.

   ΑΙΜΑ ΚΑΙ ΔΑΚΡΥ, ΘΕΟΔΩΡΑ ΤΖΑΚΡΗ.

   Διαγραφή
 5. Ένα τεράστιο Κοάν από μόνο του, μπορείς να βγάλεις και πολλά μικρότερα:
  "Η Αριστερά μπροστά στην εξουσία" του γίγαντα ...Νώντα Σκυφτούλη!
  http://mao.gr/skyftoulis/

  ένα απόσπασμα για ορεκτικό:

  Μακριά από κάθε παρελθοντολογία μπροστά μας έχουμε μια νέα αριστερά που αναδύθηκε με συγκεκριμένους όρους. Ο Σύριζα είναι αυτός που κατόρθωσε να εκφράσει εκλογικά το σύνολο της «κοινωνικής αριστεράς» και να αποκαταστήσει μια ιστορική «αδικία» Ελληνικής ιδιαιτερότητας. Δηλαδή να επανακτήσει τους ψηφοφόρους του ρεύματος της ΕΔΑ και να συνδεθεί με αυτό το ρεύμα, ενσωματώνοντας φυσικά τον ιστορικό συμβιβασμό. Με λίγα λόγια η Λαϊκή Αριστερά είναι μια επίκληση πολιτικού νοήματος, που ο Σύριζα το χρειάζεται και προς τα εκεί προσανατολίζεται. Τώρα στο ερώτημα αν η Λαϊκή Αριστερά θα «τραβήξει» τον Σύριζα ή ο Σύριζα την Λαϊκή Αριστερά η απάντηση είναι στο δεύτερο σκέλος στο βαθμό που θέλει ο Σύριζα να επιβιώσει.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΡΗΞΗ-ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ.

   Διαγραφή
  2. H Λαϊκή Αριστερά θα «τραβήξει» τον Σύριζα ή ο Σύριζα την Λαϊκή Αριστερά; Αυτό είναι σασπένς! Τώρα, ο ψηφοφόρος τι ακριβώς τραβάει, δεν το γράφω μη μου κοπεί το σχόλιο...

   gdmn1973

   Διαγραφή
  3. Πού είναι τα "παιδιά"; Αναρχοκουβέληδές μου της αντιεξουσίας, είναι πολλά τα κονδύλια του εσπα τελικώς. Να έχει 2 ειδών "αυτονομημένα" ματ η αριστερή κυβέρνηση, αυτά με τις στολές και αυτά με τις πεντάλφες.

   Ijon Tichy

   Διαγραφή