Δευτέρα, 19 Ιανουαρίου 2015

Νέες διώξεις σε βάρος στελεχών του ΠΑΜΕ: Πέρρος, Κατσώτης, Κούτρας στο στόχαστρο Στ. Μάνου


Οι διώξεις κατά των εργατικών - λαϊκών αγώνων συνεχίζονται. Αυτή τη φορά σέρνονται στα δικαστήρια στελέχη του ΠΑΜΕ, αξιοποιώντας τη γνωστή μήνυση του κόμματος «Δράση» του Στ. Μάνου σε βάρος του ΠΑΜΕ με ανυπόστατες και αβάσιμες κατηγορίες.

Η εισαγγελική αρχή καλεί στελέχη της ΕΓ του ΠΑΜΕ να δικαστούν με ανυπόστατες και αβάσιμες κατηγορίες γιατί βρέθηκαν μαζί με το συνδικάτο Τουρισμού - Επισιτισμού και τους εργαζόμενους στα ξενοδοχεία «Μεγάλη Βρετανία», «King George» και «Athens Plaza» να δίνουν τη μάχη και σ’ αυτούς τους χώρους για να παρθούν πίσω τα αντιλαϊκά μέτρα.

Το ΠΑΜΕ δηλώνει ότι κανένας εκφοβισμός, κανένας εκβιασμός, καμία δίωξη δεν πρόκειται να το οδηγήσουν να υποστείλει τη σημαία του δίκαιου αγώνα της εργατικής τάξης.Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ έχει ως εξής:

«Οι διώξεις των στελεχών του ΠΑΜΕ συνεχίζονται. Για ακόμη μια φορά, οι εισαγγελικές αρχές στην υπηρεσία της κυβέρνησης και των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων.

Παραμονές εκλογών η κυβέρνηση μαζί με μηχανισμούς του κράτους και της δικαιοσύνης, συνεχίζουν και κλιμακώνουν την απόπειρα καταστολής και ποινικοποίησης των εργατικών και λαϊκών αγώνων.

Αξιοποιούν τη γνωστή μήνυση του κόμματος "Δράση" του επιχειρηματία Στ. Μάνου σε βάρος του ΠΑΜΕ με ανυπόστατες και αβάσιμες κατηγορίες, επειδή στέκεται στην πρωτοπορία των εργατικών - λαϊκών αγώνων. Σε αυτήν κατηγορείται το ΠΑΜΕ και τα στελέχη του ως "ένοχα" για μια σειρά πανελλαδικές κινητοποιήσεις εργαζόμενων και άλλων λαϊκών στρωμάτων. Ανάμεσα σε αυτές, οι κινητοποιήσεις στις 21 Απρίλη 2010 στον Τουρισμό - Επισιτισμό στα πλαίσια της Πανελλαδικής Πανεργατικής 48ωρης Απεργίας.

Ευθυγραμμιζόμενη απόλυτα με αυτή τη γραμμή, η εισαγγελική αρχή καλεί τα στελέχη της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ Γιώργο Πέρρο, Χρήστο Κατσώτη, Θόδωρο Κούτρα, να δικαστούν με ανυπόστατες και αβάσιμες κατηγορίες, γιατί βρέθηκαν μαζί με το συνδικάτο Τουρισμού - Επισιτισμού και τους εργαζόμενους στα ξενοδοχεία "Μεγάλη Βρετανία", "King George" και "Athens Plaza" να δίνουν τη μάχη και σ’ αυτούς τους χώρους, για να παρθούν πίσω τα αντιλαϊκά μέτρα, να απαγορευτούν οι απολύσεις και για τη διεκδίκηση ουσιαστικών αυξήσεων.

Το ΠΑΜΕ δηλώνει για άλλη μια φορά προς κάθε κατεύθυνση, ότι κανένας εκφοβισμός, κανένας εκβιασμός, καμία δίωξη, δεν πρόκειται να το οδηγήσουν να υποστείλει τη σημαία του δίκαιου αγώνα της εργατικής τάξης. Θα συνεχίσει ανυποχώρητα την πάλη για την υπεράσπιση των εργατικών και λαϊκών δικαιωμάτων, μέχρι να απολαμβάνουν οι εργαζόμενοι τον πλούτο που παράγουν, που σήμερα τον ιδιοποιείται η τάξη που εκπροσωπεί ο Μάνος. Να είναι σίγουροι ότι το ταξικό κίνημα, τα στελέχη του δεν πρόκειται να φοβηθούν, να κάνουν πίσω. Πιο αποφασιστικά θα συνεχίσουν την οργάνωση του αγώνα της εργατικής τάξης, όπως χρόνια τώρα κάνουν.

Καλεί τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν μαζικά στα ταξικά συνδικάτα, να αποκρούσουν την κυβερνητική και κρατική καταστολή και αυταρχισμό, να κλιμακώσουν τον αγώνα τους για την ανατροπή της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής».

1 σχόλιο:

  1. Οι κομμουνιστές είναι τόσο συστημικοί... που σε κάθε απεργία σέρνονται κατά δεκάδες σε όλη την χώρα στα δικαστήρια...

    Ενώ οι ...true αριστεροί δεινοπαθούν πότε στο city και στο Τexas και άλλοτε στο Κόμο...

    demetriox

    ΑπάντησηΔιαγραφή