Πέμπτη, 8 Ιανουαρίου 2015

Ανθολόγιον προσφάτου αντι-ΚΚΕ αρθρογραφίας εξ αριστερών

1. Κ. Μαραγκός, "Καμία ουδετερότητα σ' αυτή τη μάχη", Avant Garde.

2. Ανώνυμου, "Ανταρσύριζα", Για την Κοινωνική Αριστερά.

3. Ανώνυμου, "Νέο αντικομμουνιστικό ντελίριο από την κολλητή του Μπαλτάκου, Λιάνα Κανέλλη", Εκδοχή.

4. Techie Chan, "Lasciate ogne speranza, voi ch’entrate (parte prima)".

15 σχόλια:

 1. Το τελευταίο κυκλοφόρησε και στο βαθύ, δεν θα μου έκανε εντύπωση αν ο συγγραφέας είναι γνωστός χρυσαύγουλος που τώρα το παίζει "αριστερός" (πολύ παλιό κόλπο).

  Για την avant garde τα λέω πολύ καιρό, ούτε όταν είχαν κράξει τις πλατείες είχαν ανέβει έστω και πόντο στην εκτίμησή μου, ένα μάτσο παρτάκηδες είναι που με το εργατικό κίνημα έχουν όση σχέση έχει και ο άδωνις, οι οποίοι θα πουλήσουν και την μάνα τους ώστε να συνεχίσουν να είναι εισοδηματίες διανοούμενοι.

  Για τους "ανταρσύριζα" απλώς σημειώνω ότι δίνουν λινκ σε μπλογκ με τίτλο "ΑΝΕΝΤΑΧΤΟΙ ΕΝΤΟΣ ΣΥΡΙΖΑ", έτσι για να ξέρουμε από τι σόι καραπατεώνες αποτελείται αυτή η "αριστερά". Παπαντωνίου, κουκουλόπουλος και παρακάτω.

  Ijon Tichy

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Στο «Βαθύ Κόκκινο» στο οποίο, ανάμεσα σε άλλους, συμμετέχει και ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Αττικής με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Νίκος Ξηρουδάκης.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ξέχασα το άρθρο του Techie Chan, επίσης πολύ δυνατό, όπως άλλωστε και το προηγούμενο, το οποίο περιέχει κάποιες πρωτόφαντες διαπιστώσεις, δεικνύουσες πλήρην αυτεπίγνωσην ως γννώστου πολιτικής θεωρίας και ιστορίας:

  Χτύπημα πρώτο:

  "Ο σύριζα είναι ένα ακόμα κόμμα δομημένο στις αρχές του λενινιστικού τύπου με 8 βαθμούς αντιπροσώπευσης (ας μην επαναλαμβάνομαι και βαριέστε) και κανέναν άμεσο μηχανισμό επαφής με την κοινωνία. Με λίγα λόγια ο σύριζα ως οργανισμός είναι θεσμικά μονωμένος από την κοινωνία."

  Χτύπημα δεύτερο, σχόλια.

  Ρωτάει ένας καψερός:

  "xruxru14/12/26 01:03

  techie, και αναγνώστες, καλά χριστούγεννα. Σ’χώρα με ρε c techie, αλλά θα ήθελα να μου λινκάρεις τα άρθρα για τα κόμματα λενινιστικού τύπου αλλά κι αυτά που αφορούν το κκε, μιας και η λογική της λαικής(sic λόγω ταξικής αντιμετώπισης) κινητιποίησης και υποστήριξης για μια σοσιαλιστική διέξοδο είναι δική του, ξέχωρα από τις διαφοροποιήσεις που σαφώς έχει, τόσο ιδεολογικά όσο και πρακτικά. θνκς"

  Και απαντάει ο γκραν μάστερ της πολιτικής θεωρίας και ιστορίας:

  "xruru, δυστυχώς δεν έχω φτιάξει ακόμα κάποιο index, αλλά τι ακριβώς είναι αυτό που σε προβληματίζει. όλα τα μεταπολιτευτικά κόμματα στην ελλάδα (ακόμα και η νδ) είναι κόμματα λενινιστικού τύπου, του κκε μη εξαιρουμένου φυσικά."

  Μάλιστα, ακόμα και η ΝΔ είναι κόμμα "λενινιστικού τύπου."

  Δεν μπήκε στα Lenin Facepalm επειδή γράφηκε σε σχόλιο, μην κλέβω.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. "όλα τα μεταπολιτευτικά κόμματα στην ελλάδα (ακόμα και η νδ) είναι κόμματα λενινιστικού τύπου"

   Είναι γνωστό το διάταγμα της 14 Νοεμβ. 1974, με το οποίο ο Κων. Καραμανλής διατύπωνε την νέα αυτή αρχή:

   "Εφεξής, μόνο κόμματα λενινιστικού τύπου θα μπορούν να συμμετάσχουν στας εθνικάς εκλογάς. Παν κόμμα άλλου τύπου, όπως, πχ, Βενιζελικού τύπου, ΓεωργιοΠαπανδρεϊκού τύπου, Σοφουλικού τύπου Παπαγικού τύπου, Τσουδερικού τύπου, Πλαστηριακού τύπου, κλπ απαγορεύεται, δια ανώτερης αποφάνσεως Techie Chan, όστις γνωρίζει απέξω τι είναι το κόμμα νέου τύπου, καθώς έχει φάει τα νιάτα του στο συγκεκριμένο πόνημα του Βλαδίμηρου Λένιν."

   Διαγραφή
  2. Αυτός δεν είχε τοποθετηθεί ανοιχτά εναντίον των απεργιών παλιότερα (σαν αριστερός τέλλογλου -- αφήνω στην άκρη ότι κάποια περίοδο και ο τέλλογλου το έπαιζε αριστερός);

   Όσο για τις ροχάλες του αιώνα, αυτές από πού προέρχονται; Από την εργατιά ή από τους εκ γερμανίας μικροαστούς σαν και του λόγου του; Την αναφορά στην χαλυβουργία την πιάσαμε (με βάση και τις παλιότερες τοποθετήσεις του), όπως και αυτήν στους ναυτεργάτες (που προσφάτως δεν είχαν κάποια μεγάλη απεργία -- άμα έχεις δεσμούς αίματος με τον εργατόκοσμο...). Δεν δέρνουν τσάμπα οι μαύροι κι οι αλεβιζόπουλοι. Φωτιά και τσεκούρι σε όποιον τολμήσει να αντισταθεί στην "αριστερή κυβέρνηση", στην τελική θα βγει μαριονέτα του παμε και θα τις φάει αυτόνομα, πατριωτικά ό,τι θέλετε τις γκλοπιές και τις φυλακές του.

   Τους κόβω να καίγονται μόνοι τους από την πολύ λιγούρα όπως την είχαν πάθει και οι νεοδημοκράτες του μπούλη του καραμανλή, που είχαν ξεχάσει πως είναι να τρως με την κουτάλα και βουτάγαν τις κατσαρόλες ολόκληρες με αποτέλεσμα να βγαίνουν στην φόρα 3 σκάνδαλα την μέρα...

   Ijon Tichy

   ΥΓ: Ωραία η κριτική στην χα. Άλλος ένας "αριστερός" που μας λέει ότι κακώς τους έχουνε μέσα. Εμ, είναι πολλά τα ψηφαλάκια.

   Διαγραφή
  3. Δεν ξέρω, δεν παρακολουθώ το μπλογκ. Τυχαία διάβασα αυτό το ευφυές για τα κόμματα της μεταπολίτευσης ως συλλήβδην λενινιστικά κόμματα (ήταν η μόδα, μαζί με καμπάνες και φαβορίτα), οπότε διάβασα μετά και το επόμενο, όπου ο γκραν μάστερ προδίδει χρόνια μελέτη των έργων του Τζίμη Πανούση.

   Διαγραφή
  4. Στο μεταξύ, τώρα που το θυμήθηκα, θα ήθελα να ευχαριστήσω την ιστολόγο του πονήματος για το ΚΚΕ στο "Κεράσια και κρίνοι", διότι δις διαβεβαίωσε τους αναγνώστες της ότι δεν διαβάζει LR. Δύσκολα βρίσκεις τόσο καλή διαφήμιση σήμερα.

   Διαγραφή
  5. Το βρήκα το σχετικό άρθρο:

   http://www.techiechan.com/?p=1752

   "...Το βασικό συμπέρασμα από την όλη στρατηγική ανάλυση που κάνουμε είναι ότι

   α) η απεργία είναι προβληματικός τρόπος αντίδρασης σε περιόδους ύφεσης, και

   β) η μερική απεργία τους ενός εργοστασίου κάνει την όλη προσπάθεια πρακτικά αδιάφορη, χωρίς την καλή προαίρεση της εργοδοσίας.

   Άρα ένας ψύχραιμος απεργιολόγος από αυτούς που το ΚΚΕ σίγουρα διαθέτει, ήξερε από την αρχή πως τα πράγματα χωρίς το εργοστάσιο του βόλου είναι πρακτικά σκατά. Η απάντηση που έχω πάρει σε αυτή μου την παρατήρηση είναι σχεδόν μεταφυσική. Η θέση μου ήταν πως δεν υπάρχει λόγος να ξεκινήσεις μια απεργία που θα χάσεις κατά κράτος και όσο το εργοστάσιο στο βόλο δούλευε κανονικά, η ήττα ήταν εγγυημένη. Θα μπορούσα να ισχυριστώ πως η ήττα ήταν πολύ πιθανή ακόμα κι αν απεργούσαν και τα δύο εργοστάσια, αλλά αυτό είναι μια θεωρητική συζήτηση..."

   Και παρακάτω:

   "...Νομίζω όμως καταλαβαίνετε πολύ καλά τι εννοώ πως η έννοια της απεργίας δεν έχει σε όλη την κοινωνία τα θετικά αντανακλαστικά που οι οπαδοί της λύσης “απομηχανής θεός” προτείνουν. Το γιατί συνέχιζαν να πιστεύουν σ’ ένα θαύμα είναι άλλου παπά ευαγγέλιο. Οι πιο αθώοι το πίστευαν γιατί ήθελαν μια νίκη τη στιγμή που όλα τασκιαζε η φοβέρα. Οι λιγότερο αθώοι τύπου κκε, το ήθελαν διότι αυτό ικανοποιούσε τη γκρουπούσκουλη φαντασίωσή τους περί αγώνων, και ταυτόχρονα θα αποτελούσε άλλοθι για την μακάρια αδράνειά τους στο επίπεδο της πολιτικής τους στρατηγικής. Τα δεκεμβριάκια ήταν προβοκάτορες, οι αγανακτισμένοι είναι πρόβατα που θα πρέπει να μαντρώσουμε, αλλά μη μας κατηγορείτε πως δεν κάνουμε τίποτα. Εμείς κάναμε τον αγώνα στη χαλυβουργία και τους ναυτεργάτες. Οπότε κερδίζουμε το προσκοπικό σηματάκι, κι ας κλάψουμε μετά για τους μάρτυρες που θα τον πιούνε. Όκ ξέρω ότι είμαι πικρόχολος με το κκε, αλλά ποτέ δεν έδειξε να μετανιώνει για τον στρατηγικά ηλίθιο κυνισμό του, τον οποίο υπερασπίζεται από τον ισπανικό εμφύλιο μέχρι σήμερα. Και με τους αμοραλιστές η δική μου φαντασιακή αριστερά δεν θέλει να έχει καμία σχέση, πόσο μάλλον με τους ηλίθιους του είδους..."

   Όποιος έχει πολλές σακούλες για εμετό (γιατί δεν αντέχεται με τίποτα αυτή η αντιδραστική βρώμα ξερολίασης και ασχετοσύνης που βγάζει το άρθρο) ας το δει ολόκληρο. Εντάξει τώρα θα μου πεις, για πρώην αρθρογράφη της athens voice μιλάμε...

   Ijon Tichy

   Διαγραφή
  6. Ωραίοςςςςς...ψηφίζει και κόμμα λενινιστικού τύπου (ΝΔξερωγω);

   Διαγραφή
  7. Τι να κάνει ο έρμος; Αφού εδώ ξεκινάνε απεργίες "χωρίς την καλή προαίρεση της εργοδοσίας", κι έχεις και τους άρχοντες της ίντριγκας και ραδιουργίας κουκουέδες να ετοιμάζουν ανθρωποθυσίες, δεν πρέπει κάποιος να σταθεί δίπλα στην εργατιά στέλνοντας τα ματ να τους δείρουν και έπειτα χώνοντάς τους στην φυλακή για κάμποσα χρόνια;

   Τώρα που θα έρθει κι η αριστερή κυβέρνηση ίσως πάντως υλοποιήσει την πρόταση του τέκι για αλληλεμπουγέλωμα με μπογιές με τα ματ αντί διαδηλώσεων διαμαρτυρίας. Οι μοχθηροί κουκουέδες που δεν κάνουν τίποτα μάλλον δεν θα πειστούν (και θα αρχίσουν πάλι τις ουγκανιές κατεβάζοντας στον δρόμο αθώο εργατόκοσμο -- οι προδότες από κοκα-κολα κτλ να δείτε τι θα πάθετε που μου έχετε κολλητηλίκια με τα γκρέμλινς) για αυτό αυτοί θα παίξουν το παλιό παιχνίδι χωρίς τις μπογιές (ελπίζω να την πιάνετε την αναφορά).

   Ijon Tichy

   Διαγραφή
  8. Η ερώτηση είναι ευθεία μία και ντόμπρα: έχεις βάλει δυνατότητα να βλέπεις IP των αναγνωστών σου και των σχολίων τους όπως είχες στο παλιό σου μπλογκ RD;

   Κερασιά χωρίς κρίνα

   Διαγραφή
  9. Έχω υπενοικιάσει την παρακολούθηση IP στην KGB, την οποία πληρώνω με ρούβλια.

   Διαγραφή
 4. http://kerasiakrinoi.blogspot.gr/2015/01/25.html

  "Να στηρίξουμε την εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ παιδιά και μετά θα του αλλάξουμε τα φώτα!"

  Προβλέπεται επανάσταση την επομένη των εκλογών ή είναι ιδέα μου ;

  Και σχολιαστής απο κάτω:
  "Αυτό που δεν καταλαβαίνω από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ (και την εκτιμώ. ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα ψήφιζα αν δεν ήταν τόσο κοντά στη νίκη ο ΣΥΡΙΖΑ) είναι γιατί δεν τους στηρίζει και μετά να βγει στους δρόμους να ελέγξει τις κινήσεις του με αγώνες και διαμαρτυρίες και ό,τι θες."
  ή...
  "Ντάξει ρε παίδες να 'ούμ, πάμε να κάνουμε μια κινητοποίηση ,ξέρω 'γω, να τους άλλαξουμε τον πολυέλαιο ρε μάγκες να 'ούμ, να ελέγξουμε τις πολιτικές της κυβέρνησης."

  Αυτό πρέπει να γίνει το μανιφέστο του διεθνούς προλεταριάτου:

  1.Ψηφίζεις αριστερή κυβέρνηση ακόμα και αν δε συμφωνείς πλήρως.
  2. Κάνεις καμιά κινητοποιησούλα, καμιά πορειούλα χαλαρή και ελέγχεις την πολιτική της (του κράτους, δηλαδή)
  3. Ζείς καλά και οι υπόλοιποι ακόμα καλύτερα.

  Χαϊνης

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. ρε σεις κατι "ελληνικούρες" μαργαριτάργια σε αυτά τα κείμενα βγάζουν μάτι...σχολιάζω μόνο αυτό, γιατί το περιεχόμενο...από που να πρωτοπιάσεις...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Μικρό κείμενο, μεγάλο «μπέρδεμα»!
  ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΟΥ ΤΗΣ ΑΝΤΑΡΣΥΑ

  Να διαβάζεις και (αν γνωρίζεις τα στοιχειώδη) να μην πιστεύεις τα μάτια σου!
  Λένε οι άνθρωποι ότι στις εκλογές παλεύουν για να :
  «…Για την προβολή και τον αγώνα για τους πολιτικούς στόχους της διαγραφής του χρέους, της ρήξης και αποδέσμευσης με ευρωζώνη και ΕΕ, …………. συνολικά του αναγκαίου αντικαπιταλιστικού δρόμου..».! Για μια στιγμή, αλλού είναι ο αγώνας και οι στόχοι και αλλού ο αντικαπιταλιστικός δρόμος; Αν είναι αυτά τότε τι λείπει και δεν είναι ο συνολικός;
  Αποδέσμευση από την ΕΕ δεν σημαίνει και από την Ευρωζώνη;
  Και συνεχίζουν: «για να δικαιωθεί πραγματικά ο λαός ….. Για να σπάσει το «πλαίσιο» της βάρβαρης εκμετάλλευσης και της υποταγής στις αγορές, του κράτους έκτακτης ανάγκης..»
  Θα μας τρελάνουν;
  Αντικαπιταλιστικός δρόμος είναι να σπάσει το πλαίσιο της εκμετάλλευσης και όχι η κατάργηση της!
  Δηλαδή «οι αγορές» θα είναι εδώ, αλλά κάποιος (Κυβέρνηση, κράτος, ποιος;) δεν θα υποτάσσεται σε αυτές;! Τι αλαμπουρνέζικα είναι αυτά;
  Μήπως οι αγορές θα υποταχθούν στον αντικαπιταλιστικό δρόμο;
  Και μόνο το κράτος της «έκτακτης ανάγκης» είναι ταξικό, αντιδραστικό, το μη έκτακτο τι είναι; Μήπως αντικαπιταλιστικό;
  Παρακάτω τώρα: « Όχι στη στήριξη, συμμετοχή, ενσωμάτωση και «εθνική συναίνεση…. » Μα ποιος τα προωθεί αυτά και γιατί δεν λένε το όνομά του;
  Λένε: «Αριστερή, εργατική και λαϊκή αντιπολίτευση που ….. θα αποκρούει κάθε υποχώρηση και όλες τις επιθέσεις κεφαλαίου, …. θα προωθεί το συνολικό πρόγραμμα ανατροπής υπέρ των εργαζομένων».Μα γιατί μιλάνε; Θα κάνουν αντιπολίτευση σε τι; Ποιος είναι αυτός που θα υποχωρεί και θα του βάζουν φρένο; Κυβέρνηση, κράτος’ Ποια; Ποιο;

  Μα τι σούπα είναι αυτή ή επίτηδες το έφτιαξαν έτσι;
  Όμως γράφουν και κάτι με σαφήνεια: «Για την αλλαγή του συσχετισμού δυνάμεων, την ενίσχυση της αντικαπιταλιστικής Αριστεράς …..και μια άλλη ηγεμονία μέσα στο εργατικό και λαϊκό κίνημα. Το ΚΚΕ με την πολιτική του δεν μπορεί να ανταποκριθεί σε αυτή τη μεγάλη ανάγκη της ιστορικής περιόδου»
  Ώστε αυτό είναι το πρόβλημά τους; Το 27%, το συνεχώς «τώρα φεύγουν», τα ψέματα και τις κ.. τούμπες του ΣΥΡΙΖΑ δεν τις είδαν πουθενά;
  Που να τις δουν; Ήταν απασχολημένοι στους μεγάλους αγώνες που έκαναν οι αρχισυνδικαλιστές της ΑΝΤΑΡΣΙΑ μαζί με τους χθεσινούς Πασκίτες και τώρα Συριζαίους!
  Αλλά τι να πεις όταν οι αντικαπιταλιστές βάζουν στόχο σε αστικές εκλογές αποκτήσουν ηγεμονία στο κίνημα!

  Μάλλον έχουν μπερδέψει το αντικαπιταλιστικό με το αντιΚΚΕ
  Και έχουν δίκιο από την πλευράς τους
  Όσο και αν διαφωνεί κάποιος με το ΚΚΕ δεν μπορεί να μην του αναγνωρίσει ότι δεν λέει ανοησίες ….. Πως όσο συνεχίζει να υπάρχει εκτίθενται οι διάφοροι αριστεροί που παριστάνουν τους ριζοσπάστες και αντικαπιταλιστές . Ευτυχώς για το κίνημα!

  ΚΑΚΟΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή