Παρασκευή, 2 Ιανουαρίου 2015

Χίος: Όχι στην αύξηση των δημοτικών τελών από τη «Λαϊκή Συσπείρωση»

Οι αυξήσεις των ανταποδοτικών τελών από τη δημοτική αρχή Χίου ήταν στο επίκεντρο συνέντευξης που παρέθεσε η «Λαϊκή Συσπείρωση» Δήμου Χίου.

Ο Μάρκος Σκούφαλος, επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης», χαρακτήρισε πολύ σημαντικό το θέμα των ανταποδοτικών τελών του Δήμου, και αυτό αποδεικνύεται και από το ενδιαφέρον των δημοτών και των τοπικών ΜΜΕ, σε μια εποχή που ο λαός ματώνει από τη φορολογική και κοινωνική πολιτική, τόσο της Κεντρικής όσο και της Τοπικής Διοίκησης. Αναφέρθηκε στο προφίλ της δημοτικής αρχής, που παρόλο που δήλωνε «ακομμάτιστη» και «ανεξάρτητη», στηρίχτηκε από το τοπικό συντηρητικό λόμπι ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, εφαρμόζοντας με περισσή αναλγησία τις φορομπηχτικές - λογιστικές απαιτήσεις του κράτους (ισοσκελισμένοι προϋπολογισμοί, αυξήσεις ανταποδοτικών τελών κ.λπ.) με κύριο στόχο την αποκοινωνικοποίηση των δημοτικών υπηρεσιών και τη σταδιακή ιδιωτικοποίησή τους.


Η διαδικασία ψήφισης της απόφασης αύξησης των ανταποδοτικών τελών στο 1,83€ / τ.μ. χαρακτηρίστηκε «έωλη», αφού η ψηφοφορία ανέδειξε 14 ψήφους υπέρ και 14 ψήφους κατά.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» έχει σκοπό να προσβάλει την απόφαση προσφεύγοντας στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, παρά τις αλχημείες τής δημοτικής αρχής, που κάνει λόγο για 29 παρόντες, χωρίς όμως και να τρέφει αυταπάτες για το ρόλο της αποκεντρωμένης διοίκησης, που ευνοεί τη φοροεισπρακτική πολιτική των δήμων, ως μακρύ χέρι της κυβέρνησης.

Ο Μάρκος Σκούφαλος κάλεσε το χιώτικο λαό, τα σωματεία και τα χωριά να ξεσηκωθούν, απαιτώντας την κατάργηση της απόφασης, και να μην πληρώσουν τα αυξημένα ανταποδοτικά τέλη. Αυτό θα αποτελέσει και μια από τις κύριες μορφές αντίστασης και αγώνα του δημότη.

Τέλος διατύπωσε ξανά τις προτάσεις της, με κορμό να πληρώσουν αυξήσεις μεγαλέμποροι, τράπεζες και επιχειρήσεις, και να παγώσουν ή και να μειωθούν στις λαϊκές οικογένειες.

Στη συνέντευξη παραβρέθηκαν ο εκπρόσωπος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Βορείου Αιγαίου, Γιώργης Αμπαζής, τα μέλη της Συντονιστικής Ομάδας, Κλαίρη Κωστάλα και Φραγκούλης Κυλαδίτης, και οι Μιχάλης Ρέππας και Ξένος Αξιώτης από το ΠΑΜΕ.

902

2 σχόλια:

 1. http://www.tovima.gr/culture/article/?aid=664493&wordsinarticle=%CE%91%CE%BB%CE%B5%CF%87%CE%AC%CE%BD%CF%84%CF%81%CE%BF%3b%CE%9A%CE%AC%CF%83%CF%84%CF%81%CE%BF

  Σας πρόλαβαν η διαπλοκή και οι Τσιριζαίοι, πολιτικοί και ακαδημαϊκοί!!!

  Ρεϊνάλντο Αρένας

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Μπράβο μπούφο. Σχετικότατο σχόλιο με την ανάρτηση.

   Διαγραφή