Τετάρτη, 21 Ιανουαρίου 2015

Το Κοάν της ημέρας

Όλοι οι δείκτες, οικονομικοί και πολιτικοί, οι λεγόμενοι και ποιοτικοί, δείχνουν πως η κοινωνία ξεπερνά τον φόβο μιας εξόδου από το ευρώ, όλο και περισσότεροι πολίτες ζητούν σκληρή διαπραγμάτευση με τους δανειστές αλλά σε συνεννόηση μαζί τους.
Left.gr

4 σχόλια:

 1. Να τους τσακίσουμε στην συνεννόηση.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Κοίτα, εγώ το πιάνω..

  Σκληρό είναι τ` ατσάλι, σκληρός είναι κι ο πάγος...

  Προφανώς αναφέρεται στο δεύτερο.

  Υπάρχουν κι άλλες ερμηνείες, που εμπνέονται απ` την ολόθερμη στήριξη που προσφέρει στον ΗΓΕΤΗ ο Κώστας Γκουσγκούνης, αλλά δε θέλω να επεκταθώ...


  Μάνος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ανακάλυψα και κάτι άλλο που ίσως του αξιζει αναγορευθεί και αυτό σε κοάν...
  συνέντευξη ράμφου στον προτοσάλτε, προχτές νομίζω...που θα μπορούσε να συνοψιστεί στο "πώς ο καφές καταργει την παλη των τάξεων"

  "Η μεγάλη δυσκολία του Αριστερού είναι ότι ο πυρήνας της ιδεολογίας του βασίζεται στην κοινωνική διάκριση, και το μεγάλο πλεονέκτημα του κεντροδεξιού είναι ότι βασίζεται στην κοινωνική ενότητα. Η δυσκολία στη πολιτική αυτού του τύπου που είναι αρχαϊκού τύπου, η ελληνική πολιτική, έγκειται στο γεγονός ότι αντί να μελετάμε τα πράγματα όπως είναι τα ενσωματώνουμε, τα ντύνουμε με τις ιδέες μας. Οι ιδέες μας λένε λοιπόν ότι η κοινωνία είναι χωρισμένη σε ανταγωνιστικές τάξεις και η μία ανταγωνιστική τάξη καταπιέζει την άλλη και πρέπει αυτό.. Με βάση αυτό το σχήμα το οποίο ήταν σωστό πριν από ένα αιώνα διότι η τάξη σήμαινε και διαφορετικό, τρόπο ζωής, δηλαδή δεν ψήφιζες, δούλευες 18 – 20 ώρες την ημέρα, η δεν ξέρω τι. Τώρα όμως αν έχεις 5 Ευρώ μπορείς να πας στο πολυτελέστερο καφενείο των Αθηνών να πιείς καφέ και συ…. "

  https://steliosramfosgr.wordpress.com/2015/01/21/%CE%BF-%CF%83%CF%84%CE%AD%CE%BB%CE%B9%CE%BF%CF%82-%CF%81%CE%AC%CE%BC%CF%86%CE%BF%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CF%83%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%83%CF%85%CE%B6%CE%B7%CF%84%CE%AC-%CF%84%CE%BF-%CE%B5%CE%BB/
  Alex

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. «Οι αστυνομικοί να ψηφίσουν χωρίς φόβο. Ο ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο δεν θα τους αφοπλίσει, αλλά θα τους εξοπλίσει υλικοτεχνικά και θεσμικά», αναφέρεται σε Δελτίο Τύπου για το περιεχόμενο συνάντησης αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ με το προεδρείο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ) στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ.

  Εμείς θα τους τσακίσουμε στην συνεννόηση και αυτοί εμάς στο ξύλο από ότι φαίνεται.
  Ο.Χ.Ε.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή