Παρασκευή, 30 Ιανουαρίου 2015

ΚΚΕ: Ανακοίνωση για την απόφαση της Συνόδου των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ σχετικά με τις κυρώσεις στη Ρωσία

Σε ανακοίνωσή του για την απόφαση της Συνόδου των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ σχετικά με τις κυρώσεις στη Ρωσία, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει:

«Τελικά, τρεις ημέρες κράτησαν οι λεονταρισμοί της νέας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και του νέου υπουργού Εξωτερικών απέναντι στην ΕΕ στο θέμα της Ουκρανίας, καθώς την τέταρτη ημέρα η κυβέρνηση συντάχθηκε με την ΕΕ και ψήφισε τις ίδιες κυρώσεις προς τη Ρωσία μ' αυτές που ψήφισε η προηγούμενη κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, με ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν σύντομα κι άλλες.

Όσο κι αν προσπαθούν να κάνουν το μαύρο - άσπρο περί δήθεν "επιτυχίας" της ελληνικής διπλωματίας, η ουσία είναι ότι η νέα ελληνική κυβέρνηση βάζει την υπογραφή της σε μια απόφαση που είναι πλήρως ενταγμένη στα επιθετικά σχέδια των ΕΕ - ΗΠΑ - ΝΑΤΟ στην Ουκρανία και στο πλαίσιο των ανταγωνισμών με τη Ρωσία για τον έλεγχο των αγορών και των ενεργειακών πόρων της περιοχής, με θύματα τους λαούς, ανάμεσά τους και τον ελληνικό λαό».

902

3 σχόλια:

  1. Ξένη αρθρογραφία:

    https://euobserver.com/foreign/127427

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι είδους πολιτική να κάνεις όταν είσαι πλήρως εξαρτημένος στο αν θα σου δώσουν λεφτά, αν θα έχεις να φας, αν θα έχεις κανένα πόλεμο κλπ. Τι ισότιμο μέλος είσαι; Πώς γίνεται να είσαι ισότιμο μέλος όταν συμβαίνουν όλα αυτά; Απορώ γιατί μας ρωτάνε κιόλας και παριστάνουμε ότι γίνεται και συζήτηση. "Εσύ είσαι μέχρι εδώ με το χρέος τώρα, μη μιλάς και πολύ γιατί δε σε βλέπω καλά", κάτι τέτοιο θα περίμενα και όχι να παριστάνουμε τώρα ότι γίνεται και συζήτηση σε καλό κλίμα κλπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή