Σάββατο, 10 Ιανουαρίου 2015

Με τα πόδια κάτω και το κεφάλι στη θέση του

1. Ακραίες ισλαμιστικές οργανώσεις διοργανώνουν μπαράζ ένοπλων επιθέσεων στο Παρίσι.

Τι είναι αυτό;

Είναι η επιστροφή των μελών των οργανώσεων που χρηματοδότησε το Παρίσι στη Συρία στη χώρα τους. Η αποικιοκρατία γέννησε τον φονταμενταλισμό, ο φονταμενταλισμός, ως γέννημα της αποικιοκρατίας και εργαλείο του ιμπεριαλισμού, γεννάει τετραπλή βία:

- Βία απέναντι στους λαούς των πρώην αποικιοκρατούμενων χωρών, βία απέναντι στις θρησκευτικές μειονότητες και τους θρησκευτικά διαφορετικούς στους πρώην αποικιοκρατούμενους λαούς, βία απέναντι στις γυναίκες, βία ακόμα και απέναντι σε μικρά παιδιά

- Βία απέναντι στην ταξική οργάνωση των πρώην αποικιοκρατούμενων λαών, βία στους συνδικαλιστές, τους κομμουνιστές, τους πρωτοπόρους μιας άλλης οργάνωσης της αποικιοκρατούμενης κοινωνίας, βία, σε τελική ανάλυση, απέναντι στην ίδια την εργατική τάξη

- Βία απέναντι στους μητροπολιτικούς πληθυσμούς, τους πληθυσμούς των δυτικών χωρών, που οι κυβερνήσεις τους εργαλειοποίησαν τον φονταμενταλισμό που δημιούργησαν, τον μετέτρεψαν σε όπλο εξωτερικής πολιτικής

- Βία απέναντι στον συνολικό πληθυσμό της μητρόπολης, με τη μορφή της στρατιωτικοποίησης της μητροπολιτικής ζωής και της περιστολής όλων των ελευθεριών.

2. Ο γαλλικός στρατός πλημμυρίζει τους δρόμους του Παρισιού.

Τι είναι αυτό;

Είναι μέσο εκφοβισμού, μέσο τρομοκράτησης.

Ποιανού; Των τρομοκρατών; Όχι βέβαια. Οι τρομοκράτες δεν τρομοκρατούνται. Πρωτ' απ' όλα, του μουσουλμανικού, και κυρίως αραβικού πληθυσμού της χώρας, και κατ' επέκταση, των υπολοίπων.

Τι είναι αυτός ο πληθυσμός;

Είναι ένα μεγάλο κομμάτι του γαλλικού προλεταριάτου. 

Η "αντιτρομοκρατία" είναι τρομοκρατία, πρώτ' απ' όλα, ενός μεγάλου τμήματος του γαλλικού προλεταριάτου.

Και κατ' επέκταση, του γαλλικού προλεταριάτου στο σύνολό του.

3. Τι λένε οι κομμουνιστές;

Οι κομμουνιστές λένε ότι ο ιμπεριαλισμός θρέφει και δεν τσακίζει τον φονταμενταλισμό. Οι κομμουνιστές λένε ότι αυτό που τσακίζει τον φονταμενταλισμό είναι η ταξική οργάνωση των εκμεταλλευμένων, η ταξική τους συνειδητοποίηση πέρα από θρησκευτικές και εθνοτικές διαφοροποιήσεις. Οι κομμουνιστές λένε ότι η απάντηση στον φονταμενταλισμό δεν είναι οι βόμβες, δεν είναι ο στρατός, και δεν είναι η γελοιοποίηση της θρησκείας -- όπλα, όλα τους, του ιμπεριαλισμού-- αλλά ο προλεταριακός διεθνισμός και η ταξική οργάνωση του προλεταριάτου παντού. Οι κομμουνιστές στηρίζουν το ταξικό κίνημα ενάντια στον φονταμενταλισμό και το θρησκευτικό σκοταδισμό σε κάθε χώρα, και την εργατική τάξη κόντρα στην τρομοκρατία της "αντιτρομοκρατίας" των χρηματοδοτών των φονταμενταλιστών σε κάθε χώρα. Το στηρίζουν ενάντια σε αφεντικά που νομιμοποιούνται ως "πιστοί" και αφεντικά που εμφανίζονται "άπιστοι."

4. Τι κάνουν όσοι κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν τι λένε οι κομμουνιστές;

Αναπαράγουν, νομιμοποιούν, ενισχύουν ένα ή περισσότερα (ή και όλα) από τα προαναφερόμενα τέσσερα είδη βίας. Γι αυτό, ο αντικομμουνισμός τους, είτε δηλώνουν "πιστοί" είτε "άπιστοι", είναι βαμμένος με αίμα.

7 σχόλια:

 1. Μπράβο. Όσοι απευθύνονται έτσι όπως τα κωδικοποιείς στην εργατική τάξη και το λαό, ώστε να αποκαλύπτουν, να περιφρουρούν την ενότητά της και να την οπλίζουν ενάντια στον ταξικό αντίπαλο, έχουν δύσκολο αγώνα. Είναι σίγουρο οτι το αντίτιμο για τις θυσίες και τις απώλειές τους θα είναι καλύτερος/μεγαλύτερος «στρατός».

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Γλέζος, Κατρούγκαλος, Κούνεβα και Κουρουμπλής από ΣΥΡΙΖΑ στη διαδήλωση του Παρισιού μαζί με όλους τους ηγέτες της Δύσης για να υπερασπιστούν την ελευθερία της έκφρασης των βομβαρδισμών και τη δημοκρατία της αποικιοκρατίας, των βασανισμών, της καταπίεσης και της πείνας. Εύγε!

  http://left.gr/news/igetes-apo-olo-ton-kosmo-stoys-dromoys-toy-parisioy-tin-kyriaki-antiprosopeia-toy-syriza-sti

  Έφη Α.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. http://left.gr/news/tzon-keri-kamia-tromokratiki-energeia-den-tha-stamatisei-pote-tin-poreia-tis-eleytherias

   Μπρρρρ.....

   Διαγραφή
  2. Φήμες που θέλουν πρώτη και καλύτερη την Αμερικάνικη Πρεσβεία στο Παρίσι να βάζει το "είμαστε Σαρλή" στην προμετωπίδα του ιστοχώρου της κρίνονται ως ... ακριβείς πέρα ως πέρα.
   Ίσως είναι και έμπνευσή της όλο το σύνθημα από το αντίστοιχο του "Ich bin ein Berliner!".

   Διαγραφή
  3. freedom fries! (αναφέρομαι στις πατάτες και όχι στο τηγάνισμα)

   ΑΧΠ

   Διαγραφή
  4. Αυτά που γράφεις είναι κακοήθειες ΑΧΠ.
   Οι Αμερικάνοι είναι φίλοι των Γάλλων και παρόλο που αντέδρασαν στην επέμβαση του Ιρακ τους το συγχώρεσαν και προς τιμή τους ονόμασαν τις Γαλλικές πατάτες - Πατάτες Ελευθερίας. Πώς έλεγε ο Ουίστον οι ήρωες πολεμάνε σαν Έλληνες...
   Γαλλία - Ελευθερία λοιπόν θα μαθαίνουν τα πιαδιά από δω κα πέρα.

   Freedom Fries Fighter (ex French Fries Feared)

   Διαγραφή
 3. Έχει εξηγηθεί, από πολυ παλιά, πως ο λαοί χωρών όπου δεν αναπτύχθηκε ισχυρή επεκτατική εθνική αστική τάξη (ιμπεριαλιστική), είναι καταδικασμένοι να ζουν κάτω από τη διπλή εκμετάλλευση, δηλαδή την εκμετάλλευση από τους δικούς του τσιφλικάδες και αστούς αλλά και από την εκμετεάλλευση των ιμπεριαλιστών, των νέω "τσιφλικάδων".

  Σχεδόν καταδικασμένοι λοιπόν, οι λαοί αυτοί να απαντούν αμυντικά, ενώνονται κάτω από τις ρίζες τους, δηλαδή όσα χώρεσαν στο κεφάλι τους οι παλιοί εκμεταλλευτές για να τους κρατάνε σκλάβους και τα χώρεσαν με μέθοδο και τάξη επί αιώνες. (εδώ εννοώ τη βία φυσικά)

  Και όσο οι λαοί προσδένονται στα παλιά, τόσο παραμένουν σκλάβοι. Σκλάβοι οικονομικά, πνευματικά, κοινωνικά.
  Και όσο επιμένουν στα παλιά, συμφωνούν βουβά και προβατίσια στην αιώνια εκμετάλλευση.
  Αμήν.

  http://tro-mpa-xtiko.blogspot.com/2015/01/blog-post_10.html

  ΑπάντησηΔιαγραφή