Τρίτη, 13 Ιανουαρίου 2015

Δεν αλλάζουν οι συμφωνίες διαμηνύει η Γερμανία- Στροφή ΣΥΡΙΖΑ μετά τις εκλογές βλέπει ο Ρέγκλινγκ

Καμία αλλαγή στις συμφωνίες είναι το μήνυμα που εκπέμπει προς την Ελλάδα η κυβέρνηση της Γερμανίας.

«Οι εκλογές δεν αλλάζουν τίποτα στις συμφωνίες με την ελληνική κυβέρνηση και κάθε κυβέρνηση πρέπει να σέβεται τις συμφωνίες της προηγούμενης», αυτό δήλωσε εκ μέρους του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ο εκπρόσωπός του Μάρτιν Γιέγκερ, που ρωτήθηκε για την πιθανότητα αλλαγής πολιτικής σε περίπτωση σχηματισμού κυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ.


Σε ερώτηση σχετικά με το ενδεχόμενο ενός κουρέματος του ελληνικού χρέους, απάντησε ότι «τέτοιο ζήτημα δεν τίθεται», ενώ για το κατοχικό δάνειο ισχυρίστηκε ότι «θεωρούμε ότι δεν υπάρχει βάση για τέτοιες απαιτήσεις».

Στροφή του ΣΥΡΙΖΑ μετά τις εκλογές βλέπει ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας Κλάους Ρέγκλινγκ. Από τη Λισσαβόνα δήλωσε πως «γνωρίζουμε ότι αντιπολιτευόμενα κόμματα λένε ένα πράγμα στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, αλλά όταν έρχονται στην εξουσία μετριάζουν αυτές τις θέσεις».

Ξεκαθάρισε επίσης ότι η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να συνεχίσει τα αντιλαϊκά μέτρα, λέγοντας ότι «η Ελλάδα βρίσκεται σε ένα πολύ θετικό δρόμο και πιστεύω πως οι κυβερνήσεις στην Ευρωζώνη και το Eurogroup ελπίζουν ότι αυτός ο δρόμος θα συνεχισθεί».
902

2 σχόλια:

 1. Απάντηση στην προσωπική επίθεση από τη Νέα Δημοκρατία - 12.01.2015

  Καθώς η εκλογική στρατηγική της καταρρέει, η ΝΔ συνεχίζει την εκστρατεία φόβου απέναντι στον ελληνικό λαό, προσθέτοντας τη συκοφαντία και τη διαστρέβλωση ως το ύστατο της καταφύγιο.
  Τη στιγμή αυτή υπάρχουν δυο προτάσεις εξουσίας στην Ελλάδα. Η μια του ΣΥΡΙΖΑ που επιλέγει τη διαγραφή του χρέους και την άρση της λιτότητας που έχει ανάγκη η χώρα και ο λαός. Δεν είναι δρόμος ούτε εύκολος, ούτε ανθόσπαρτος, ανοίγει όμως την προοπτική της κοινωνικής και εθνικής αναγέννησης. Η άλλη πρόταση της ΝΔ που συνεχίζει την υπακοή στην τρόικα. Είναι ο δρόμος της φτώχειας, της εξαθλίωσης και του εθνικού μαρασμού.
  Οι απόψεις μου είναι από χρόνια γνωστές και τεκμηριωμένες. Όπως έχω δηλώσει, συμπαρατάσσομαι με τον ΣΥΡΙΖΑ στη μεγάλη προσπάθεια να υλοποιήσει το πρόγραμμά του. Είναι προς τιμήν του ΣΥΡΙΖΑ, ότι μπορεί να δεχτεί φωνές που του έχουν ασκήσει έντονη κριτική. Αυτή είναι η δύναμή του και γι’ αυτό θα κυβερνήσει τη χώρα.
  http://costaslapavitsas.blogspot.com/2015/01/12012015.html

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Σύντροφε το ξενυχτάς κι εσύ. Διάβαζα το blog και αίφνης είδα και το post να αναδύεται. Να είσαι καλά. Σε χρησιμοποιώ κάθε βράδυ για να φεύγει η μπίχλα της ημέρας. Με βοήθησες με τη δουλεια σου ψυχολογικά όταν ένα χρόνο πριν ήμουν άνεργος. Sorry για το συναισθηματικό, εννοείται δε χρειάζεται να δημοσιεύσεις τίποτα από αυτά που σου γράφω. Σε ευχαριστώ.
  Πασοκος85.

  ΑπάντησηΔιαγραφή