Παρασκευή, 2 Ιανουαρίου 2015

Μαρούσι: Απολύσεις 25 εργαζομένων ΑμΕΑ από την δημοτική αρχή

Στην απόλυση 25 εργαζομένων ΑμΕΑ από την Αναπτυξιακή προχώρησε η δημοτική αρχή του Δήμου Αμαρουσίου. Στην ανακοίνωσή της η Λαική Συσπείρωση του δήμου Αμαρουσίου επισημαίνει:«Η δημοτική αρχή και ο εκλεκτός της ΝΔ Δήμαρχος και πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Πατούλης, προχώρησε, παραμονή πρωτοχρονιάς, σε 25 απολύσεις εργαζόμενων ΑΜΕΑ από την αναπτυξιακή.

Ακόμη 25 εργατικές οικογένειες, με σοβαρά προβλήματα επιβίωσης, βιώνουν τις τραγικές συνέπειες της καπιταλιστικής ανάπτυξης, γίνονται βορά των πολιτικών, κυβέρνησης, Ε.Ε και των κομμάτων που στηρίζουν αυτό το σάπιο σύστημα.


Είμαστε σίγουροι ότι ο δήμαρχος θα επικαλεστεί τους νόμους, το πλαίσιο λειτουργίας των δήμων, η δημοτική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ θα ζητήσει ξανά την συμμετοχή της στο Δ.Σ της αναπτυξιακής, από δεξιά και αριστερά οι 25 εργαζόμενοι θα ξανα-ακούσουν τα ίδια λόγια αγάπης και ψεύτικων υποσχέσεων όπως και τον Απρίλη του 2013.

Τότε οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης απαιτούσαν να περάσουν Όλοι στο Δήμο, απαιτούσαν Μόνιμη και Σταθερή Δουλειά, η λύση της μεταφοράς στην αναπτυξιακή δεν διασφαλίζει τους εργαζόμενους λέγαμε στο δημοτικό συμβούλιο της 2 του Απρίλη.Δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε. Καιρός να απολογηθούν όσοι ευθύνονται. Το κυριότερο να βγάλουν έγκαιρα συμπεράσματα οι ίδιοι οι εργάτες έχουν την εμπειρία, τώρα χρειάζεται να απαιτήσουν,

Να μονιμοποιηθούν όλοι οι εργαζόμενοι ανεξάρτητα από τη σχέση εργασίας - να καταργηθούν όλες οι ελαστικές μορφές απασχόλησης.

Να κλείσουν όλων των ειδών των επιχειρήσεων που λειτουργούν στο Δήμο και να μεταφερθούν όλοι οι εργαζόμενοι - από τις επιχειρήσεις, τις ΚΟΙΝΣΕΠ κλπ. - στο Δήμο, με σταθερή και μόνιμη σχέση εργασίας με πλήρη μισθολογικά, ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα.

Να σταματήσει κάθε μορφή επιχειρηματικότητας, ή ιδιωτικοποίησης υπηρεσιών του Δήμου.

Εργαζόμενοι-Εργαζόμενες στο Μαρούσι, άνεργε,γ ύρνα τους την πλάτη, οργανώσου στο συνδικάτο, συσπειρώσου, πάλεψε με την λαϊκή επιτροπή στο Μαρούσι. Μην φοβηθείς δεν είναι ανίκητοι, μην "μασάς", μην περιμένεις τους σωτήρες, κανείς δε πρόκειται να σώσει το "τομάρι" του δίνοντας διαπιστευτήρια υπακοής και υποταγής, είμαστε η πλειοψηφία που υποφέρει από το σημερινό σάπιο καπιταλιστικό σύστημα, που η ίδια η ζωή καθημερινά επιβεβαιώνει ότι δεν εξανθρωπίζεται και δεν διορθώνεται, όπως δηλώνουν πολλοί επίδοξοι διαχειριστές. Είτε με μνημόνια είτε χωρίς μνημόνια ο πόλεμος που μας έχουν κηρύξει έχει πολλές μάχες, απαιτεί θυσίες αλλά και ξεκάθαρους στόχους, χωρίς αυταπάτες και εξωραϊσμούς. Η ισχυροποίηση του ΚΚΕ αποτελεί το πιο αποτελεσματικό όπλο στα χέρια του λαού, και αυτό το όπλο μπορεί ο λαός να το δυναμώσει παντού, και στις εκλογές της 25ης Γενάρη του 2015».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου