Παρασκευή, 30 Ιανουαρίου 2015

Το Πρωτοδικείο ακύρωσε 117 απολύσεις στα Τσιμέντα Χαλκίδας - Ανακοίνωση του ΠΑΜΕ

Απόφαση η οποία ακυρώνει τις 117 απολύσεις που πραγματοποίησε η πολυεθνική LAFARGE στο Τσιμεντάδικο της Χαλκίδας από τον Απρίλη του 2013 έως τον Ιούλη του 2014 εκδόθηκε την Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015 από το Πρωτοδικείο Χαλκίδας.

Σε ανακοίνωσή της η γραμματεία Εύβοιας του ΠΑΜΕ τονίζει:

«Η απόφαση αποτελεί αναμφισβήτητα μια θετική εξέλιξη στον αγώνα των συναδέλφων από τα Τσιμέντα Χαλκίδας. Δίνει κουράγιο στη συνέχιση του αγώνα που διεξάγουν εδώ και σχεδόν 2 χρόνια για το δικαίωμα στη δουλειά, ενάντια στα σχέδια της πολυεθνικής LAFARGE, η οποία στο βωμό της κερδοφορίας της σταμάτησε τη λειτουργία του Τσιμεντάδικου της Χαλκίδας από τις 26/3/2013.

Το ΠΑΜΕ, όπως έπραξε και στο παρελθόν θα συνεχίζει να στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις αυτόν τον αγώνα.


Θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να δυναμώσει η ταξική αλληλεγγύη.

Θα δώσει τον καλύτερό του εαυτό στην ανάπτυξη των αγώνων που χρειάζονται να δοθούν από το σύνολο της εργατικής τάξης ώστε να εξαλειφθούν οι αιτίες που γεννάνε την κρίση, τις απολύσεις και τα κλεισίματα των εργοστασίων.

Ο αντίπαλός μας είναι εδώ! Οι επιχειρηματικοί όμιλοι, οι πολυεθνικές, οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές, οι μεγαλοξενοδόχοι, οι μεγαλέμποροι, όλοι αυτοί που μαζί με τις κυβερνήσεις τους και την ΕΕ φόρτωσαν τις συνέπειες της κρίσης και των χρεών στις πλάτες του λαού, συνεχίζουν να θησαυρίζουν πάνω στη δυστυχία και την εξαθλίωση της συντριπτικής λαϊκής πλειοψηφίας.

Αυτός ο αντίπαλος δεν έφυγε με την εναλλαγή της κυβέρνησης. Αξιοποιώντας αυτή την εναλλαγή βρίσκεται εδώ πιο έτοιμος και εξοπλισμένος.

Για αυτό το λόγο δεν πρέπει να υπάρχει καμία επανάπαυση. Η πολυεθνική δε θα εγκαταλείψει τα σχέδιά της.

Ευχόμαστε καλή δύναμη και καλή συνέχεια στους συναδέλφους των Τσιμέντων Χαλκίδας!

Θα συναντηθούμε ξανά στους δρόμους!

Ο αγώνας συνεχίζεται!».

2 σχόλια:

  1. Πάντα υπάρχει ένας Άρειος Πάγος να βάλει τους...εργάτες στη θέση τους..!

    Demetriox

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σε εμάς 7 απολύσεις, σε σύνολο 45 περίπου εργαζομένων, μόλις 2 μέρες μετά την νέα κυβέρνηση, γιατί δυστυχώς οι συνάδελφοι δεν συνδικαλίζονται, και, όπως λέει και η ανακοίνωση, ο αντίπαλος είναι εδώ, δεν έφυγε με την εναλλαγή κυβέρνησης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή