Τρίτη, 30 Δεκεμβρίου 2014

Ένας αλβανός ναυτικός νεκρός, ένας βαριά τραυματίας κατά την προσπάθεια ρυμούλκησης του Norman Atlantic

Δυστύχημα με δύο Αλβανούς ναυτικούς στην επιχείρηση ρυμούλκησης του «Norman Atlantic»

Ένας Αλβανός ναυτικός έχασε σήμερα Τρίτη τη ζωή του και ένας ακόμα βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης ρυμούλκησης του «Norman Atlantic».

Το τραγικό περιστατικό συνέβη όταν έσπασε ο κάβος με τον οποίο επιχειρούσαν να δέσουν στο πλοίο, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του ενός και τον σοβαρό ταυματισμό του άλλου μέλους του πληρώματος του αλβανικού ρυμουλκού «Ιλυρρία».Το υπουργείο Άμυνας της Αλβανίας επιβεβαίωσε τον θάνατο του ενός, αναφέροντας ότι ο δεύτερος βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση. Ωστόσο, αστυνομικές πηγές από τον Αυλώνα μιλούν για δύο θανάτους, ενώ και η ιταλική τηλεόραση RAI επιβεβαιώνει ότι οι δύο Αλβανοί ναυτικοί συγκαταλέγονται μεταξύ των θυμάτων του μοιραίου πλοίου.

Η επιχείρηση διεκόπη και γίνεται νέα προσπάθεια να προσδεθεί ο κάβος ρυμούλκησης στο ακυβέρνητο «Norman Atlantic».

Το «Norman Atlantic» βρίσκεται κοντά σε νησίδα 1,5 ναυτικά μίλια από το λιμάνι του Αυλώνα, ενώ κοντά του επιχειρούν τέσσερα ρυμουλκά, που το συγκρατούν για να μην πέσει πάνω στα βράχια.

Πάνω στο «Νorman Atlantic» αναμένεται να ανέβει ομάδα εμπειρογνωμόνων για να ελέγξει την κατάσταση του πλοίου, έτσι ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία ρυμούλκησής του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου