Πέμπτη, 11 Δεκεμβρίου 2014

Αγωνία για Μιχελογιαννάκη: Θα νικήσει στο διαγωνισμό του LR για το Κοάν της χρονιάς 2014;

Χτες το βράδυ που κρύωνα, ξύπνησα με κουβέρτα από δύο ζακετάκια παιδιών 7 ετών που με είχαν σκεπάσει και προτίμησαν να κρυώνουν αυτά, παρά να κρυώνω εγώ, που αν ήμουν ξύπνιος, εγώ θα έβγαζα το σακάκι μου για να τα σκεπάσω.

Καθώς πλησιάζει το τέλος του τελευταίου μήνα του 2014, κορυφώνεται η αγωνία για το Κοάν της χρονιάς. Θα καταφέρει πάλι να διακριθεί ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης, εμπνευστής της αμίμητης φράσης "ανδρός πεσούσης πας ανήρ ανδρεύεται", ιεροκήρυκας που βροντοφώναξε "σήμερα είναι το 3ήμερο, 3ου μνημονίου, του 3ου μήνα, του τρισάγιου της Αγίας Τριάδας, που τον πατέρα τον γνωρίζουμε αλλά το άγιο πνεύμα και τον υιό δεν τον ξέρουμε ακόμη", προφήτης της ανόδου της ομοφυλοφιλίας μέσω Τρόικας, αποδέκτης της άτεγκτης παρέμβασης υπέρ του δικαίου του αγώνα του της "εφημερίδας της Αριστεράς";
Μιας και παρά τις παρακλήσεις μας να τον μαζέψει, η Κουμουνδούρου τον έχει αφήσει να κυκλοφορεί ελεύθερος για πολλοστή μέρα, θυμόμαστε μαζί σας το Κοάν του 2013, ολόκληρο και χωρίς περικοπές:


27/9/2013

Κυρίες και κύριοι,

Από την αρχή στηρίξαμε το εγχείρημα του ΣΥΡΙΖΑ να γίνει κόμμα μελών και όχι συνιστωσών. Έτσι ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα είναι ένα ενιαίο, πολυτασικό, πλουραλιστικό, ανοιχτό στην ύπαρξη ιδεολογικών και αξιακών ευαισθησιών, κόμμα.

Ο πλουραλισμός των απόψεων και η ελεύθερη έκφραση γνώμης είναι δικαίωμα και υποχρέωση όλων μας. Στη βάση αυτή, σύμφωνα με το άρθρο 21 του νέου καταστατικού, ιδρύουμε σήμερα την «Σοσιαλιστική Τάση».

Είμαστε μια μη συγκυριακή συλλογικότητα. Έχουμε κοινό ιδεολογικό προσανατολισμό και είμαστε μακριά από αρχηγικές φιλοδοξίες και από την δημιουργία ενός νέου προϊόντος. Γινόμαστε μείγμα, το οποίο κρατά τις ιδιότητες των αρχικών συστατικών του, καθώς εδώ δεν μιλάμε για χημική ένωση αλλά για ένωση ανθρώπων.

Δεν υιοθετούμε την έννοια του πολυτασικού κόμματος, με την κυριαρχία του «και αυτό και αυτό».

Δεν υιοθετούμε την λογική του κόμματος Supermarket, με την κυριαρχία του «είτε αυτό, είτε αυτό».

Δεν υιοθετούμε λογικές μονολιθικότητας και αποκλεισμών.

Είμαστε μια διακριτή ιδεολογική τάση, που παλεύουμε να κατακτήσει ο ΣΥΡΙΖΑ εκείνο το επίπεδο της οργανικής σύνδεσής του με το πολιτικό του ακροατήριο, που θα του δώσει την πολιτική δυνατότητα της αυριανής κυβέρνησης.

Αποδοκιμάζουμε τον εσωκομματικό ηγεμονισμό, τον δυναστισμό, την απολιτικοποίηση του κόμματος και την αποθέσμιση των εσωτερικών διαδικασιών.

Κυρίες και κύριοι,

Δεν είναι τυχαία η ημέρα γέννησης της Σοσιαλιστικής Τάσης. Γεννιέται μια ημέρα που:

Είμαστε υπερήφανοι για την ιστορία της Ελλάδας. Σαν σήμερα κερδίσαμε την Μάχη των Πλαταιών υπό των Παυσανία, το 497 πχ.

Διεκδικούμε τον Διεθνισμό με ταυτότητα τον εξελληνισμό του. Σαν σήμερα γεννήθηκε ο Κομφούκιος, το 551 πχ, εξελληνισμένη προσωπικότητα.

Αντιλαμβανόμαστε ότι δεν πέρασε από εμάς ο διαφωτισμός και η αναγέννηση αλλά παλεύουμε για αυτά σε θέματα παιδείας. Σαν σήμερα το 1577 πεθαίνει ο Ιταλός ζωγράφος Τιτσιάνο (Βετσέλι), πατέρας της αναγέννησης.

Διεκδικούμε τα δικαιώματα μας. Σαν σήμερα το 1789 η Γαλλική Εθνοσυνέλευσή υιοθετεί την Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του ανθρώπου. Όπως επίσης σαν σήμερα το 1660, λόγω σύγκρουσης με τον βασιλιά, καίγονται στο Λονδίνο τα βιβλία του φιλοσόφου John Milton.

Είμαστε υπέρ του φιλελληνισμού. Σαν σήμερα το 1813 χάνει ο Αλέξανδρος Υψηλάντης το δεξί του χέρι.

Είμαστε φιλειρηνικοί. Σαν σήμερα το 1949 πέφτει ο Γράμμος και έχουμε το τέλος του εμφυλίου πολέμου στην Ελλάδα.

Είμαστε πραγματικοί αναλυτές της Ιστορίας. Δεν υπήρξε συνωστισμός, σαν σήμερα το 1922 τα τελευταία ελληνικά τμήματα εγκαταλείπουν την Σμύρνη.

Είμαστε διεκδικητικοί. Σαν σήμερα το 1952 η Γερμανία πληρώνει 3 δις γερμανικά μάρκα, πολεμικές αποζημιώσεις στο Ισραήλ. Όπως επίσης σαν σήμερα το 1994, το καθεστώς Ντεκτάς ανακαλεί την ομοσπονδιακή λύση του Κυπριακού.

Είμαστε υπέρ της πατριωτικής αριστεράς και θεωρούμε κορύφωση ιστορική το ΕΛΑΣ. Σαν σήμερα το 1905, γεννιέται ο Άρης Βελουχιώτης.

Σεβόμαστε την Ορθοδοξία. Σήμερα ανήμερα του Αγίου Φανουρίου, παραδοσιακά, φτιάχνουμε Φανουρόπιτα ως ευχαριστήριά προσφορά προς τον Άγιο και ως ένα είδος προληπτικής αίτησης βοήθειας για μελλοντικές απώλειες.

Εμείς κυρίες και κύριοι θα προσπαθήσουμε να προφυλάξουμε το ΣΥΡΙΖΑ από μελλοντικές απώλειες, γιατί πάθαμε και μάθαμε.

Υ.Γ. Δυστυχώς, το μόνο σχόλιο στην πρωτότυπη ανάρτηση στο Fornews Κρήτης είναι ενός άξεστου και απαίδευτου, που αρκέστηκε να παρατηρήσει: "Re ti narkwtika pairnei o malakas? Dwste tou mia fanouropita na staniarei."

17 σχόλια:

 1. Αντώνη υπάρχει κι αυτός
  https://www.youtube.com/watch?v=0GOFp_KqK_I

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ρε, αυτός δεν είναι ένα ψώνιο που βγαινε στην τηλεόραση με κάτι μεγάλα γυαλιά; Πώς τον λέγανε;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Αντρέας Ευαγγελόπουλος....Επειδή ανήκω στην γενιά της trash tv με όρους twitter ήμουνα follower

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Πάει η απεργία πείνας των Σύρων:

  Πριν από λίγο τελείωσε η συνεδρίαση του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Μιχελογιαννάκη με το συντονιστικό των Σύρων της Πλατείας Συντάγματος κ.κ Νταρουίχ Αμπντούλ, Μοχάμεντ Αχέμ, Χαλντούλ Φατλάλα, Χαζέ Αλχάνι, Χλούτ Σεχσαλέ και Φάντι Ελσαμάμ.
  Αναλυτικά η ανακοίνωση

  Οι αποφάσεις της συνεδρίασης κατατίθενται-κοινοποιούνται, με το παρόν κείμενο, προς όλα τα ΜΜΕ και μέσα κοινωνικής δικτύωσης και προς όλο τον Ελληνικό λαό.

  Αποφάσεις

  Οι 653 Σύροι να πάρουν άσυλο.
  Δεν δέχονται 10 άσυλα την ημέρα, αλλά 100, καθώς όλες αυτές τις ημέρες δεν στέγαζαν τον κόσμο αφήνοντας έτσι να απειληθεί η υγεία τους.
  Οι 65 ημέρες που θα απαιτηθούν, σύμφωνα με τον απλό υπολογισμό (653:10), είναι μεγάλο χρονικό διάστημα και σίγουρα θα έχουμε θανάτους.
  Η κυβέρνηση είπε ότι ήρθε να πάρει 35 άτομα όπου και οι 35 αρνήθηκαν γιατί το θεωρούν ντροπή.
  Σύμφωνα με τις υπογραφές – ονόματα που μαζεύτηκαν, καταρτίστηκε λίστα και ο συνολικός αριθμός των Σύρων της Πλατείας Συντάγματος είναι 653 άτομα.
  Τα όσα λέγονται από κυβερνητικούς ότι σήμερα πήγαν στο Υπουργείο, στην Κατεχάκη, 40 άτομα τα οποία ανήκουν στους Σύρους του Συντάγματος και ζήτησαν άσυλο είναι ανήθικο ψέμα. Η επιτροπή των Σύρων δεν γνωρίζει τίποτα για αυτό, άρα, ακόμα και αν έχουν πάει άτομα αυτά δεν ανήκουν στους Σύρους αγωνιστές της Πλατείας Συντάγματος.
  Εδώ και 22 ημέρες οι Σύροι μένουν στο δρόμο, δέχονται βροχές και κρύο, υπάρχουν μωρά και ακρωτηριασμένοι και η μνημονιακή κυβέρνηση δεν τους προσέφερε ούτε καν ένα απλό σάντουιτς. Για αυτό το λόγο οι Σύροι έχασαν κάθε εμπιστοσύνη στην μνημονιακή κυβέρνηση και ζητούν από εδώ και πέρα ο διάλογος με την κυβέρνηση να γίνεται γραπτά και μάλιστα με υπογραφές εκείνου με τον οποίο συνομιλούν.
  Ότι βγαίνει από το Υπουργείο να μεταφράζεται και στα Αραβικά.
  Αν τελικά δεν δεχθούν τα 100 άσυλα την ημέρα και επιμείνουν στα 10, αυτό σημαίνει ότι η κυβέρνηση δεν θέλει λύση και αν υπάρξουν νεκροί θα αναλάβει και την ευθύνη.


  Η Επιτροπή Συνεδρίασης

  Γιάννης Μιχελογιαννάκης

  Νταρουίχ Αμπντούλ

  Μοχάμεντ Αχέμ

  Χαλντούλ Φατλάλα

  Χαζέ Αλχάνι

  Χλούτ Σεχσαλέ

  Φάντι Ελσαμάμ
  http://www.creteplus.gr/news/akathektos-o-mihelogiannakis---koini-anakoinosi-me-tous-surious-apo-to-suntagma-112169.html

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Συγγνώμη, είναι αληθινό αυτό ή τρολλιά; Θέλετε να μου πείτε ότι το θέμα των Σύρων το διαχειρίζεται ο Μιχελογιαννάκης;

   Διαγραφή
 5. Δηλαδή τώρα αν το ΚΚΕ θέλει να στηρίξει, πρέπει να συζητήσει με τον Μιχελογιαννάκη ως εκπρόσωπο;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Μήπως γίνεται να στείλουμε αυτόν πίσω στη Συρία, που έχει και τους "εξεγερμένους" να κάνει παρέα;

  http://www.renadourou.gr/?p=8249

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Να πω την αμαρτία μου, δεν την είχα διαβάσει όλη την ομιλία παλιότερα. Θυμόμουν την φανουρόπιτα, τον κομφούκιο, τις πλαταιές κτλ, αλλά αυτό με τον Υψηλάντη που έχασε το χέρι του, ή αυτό με τον Τιτσιάνο μου ήταν άγνωστα (και με έχουν βάλει σε μεγάλες σκέψεις, πχ, ποιός ο φιλελληνικός συμβολισμός του ακρωτηριασμού του Υψηλάντη μιας και το χέρι του το έχασε στις μάχες του Ναπολέοντα;).

  Τώρα για την δήλωση στην αρχή θα πω μπράβο στα πιτσιρίκια, και θα δεχθώ ότι λέει την αλήθεια...

  Ijon Tichy

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Δες το λίγο καλά έτσι, σωστά.

   "Δεν είναι τυχαία η ημέρα γέννησης της Σοσιαλιστικής Τάσης. Γεννιέται μια ημέρα που:

   [...]

   το 1813 χάνει ο Αλέξανδρος Υψηλάντης το δεξί του χέρι."

   Δεν εκτιμήθηκε δεόντως νομίζω η ομιλία όταν βγήκε.

   Διαγραφή
  2. Όσο για τον συμβολισμό, είναι προφανής. Τη μέρα που γεννήθηκε η σοσιαλιστική τάση της αριστεράς έχασε το δεξί του ο Υψηλάντης. Πόσο πιο σαφές πρέπει δηλαδή να είναι ένα ιστορικό συμπέρασμα;

   Διαγραφή
  3. Για τη δήλωση, κι εγώ να πω ότι μας διδάσκει ότι αξίζει και να πεθάνει κανείς για τον Μιχελογιαννάκη.

   Διαγραφή
  4. Ναι έτσι βγάζει περισσότερο νόημα.

   Το τραγικό είναι πάντως ότι πρόκειται για πολλή σοβαρή υπόθεση που έχει πληγεί ανεπανόρθωτα από τον αρχικαραγκιόζη. Δεν έφταναν όλα τα άλλα στους Σύρους πρόσφυγες, τώρα τους κατσικώθηκε και ως εκπρόσωπος το σούργελο, γιατί δεν μπορούν να κάνουν και κάτι άλλο πέρα από το να τον δεχθούν εκεί.

   Ijon Tichy

   Διαγραφή
  5. @@μιώντας τους πάει ο Σύριζα. Σε χλωρό κλαρί (βλ. ποστ Δούρου 2014-2012). Τους έστειλε και τη δέκατη πληγή του Φαραώ τώρα...

   Διαγραφή
 8. Πότε θα τον αρχίσουν στις γρήγορες οι Σύροι δεν ξέρω. Το ότι θα κερδίσει το Κοάν είναι σίγουρο αν είναι η επίσημη υποψηφιότητα του ΣΥΡΙΖΑ για το βραβείο.
  Ο.Χ.Ε.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. με μεγάλη διαφορά πρώτος.....αν κι θα ήθελα να δω μερικές ακόμα υποψηφιότητες ...ας πουμε και ο σταυρακας παιζει σοβαρα για δευτερη θεση σε αποσταση αναπνοης απο τσακρη,άδονη,Καλιγούλα(πρωθυ)....μετα ο παγκαλος ειναι εκτος συναγωνισμου,αλλα διαχρονικος και για εβδομη θεση ολο το λεφτ που παίζει δυνατα να ανέβει πολλές θέσεις μεχρι το τελος της χρονιας και οσο πλησιάζουν εκλογές..μιας και το τρολαρισμα θα πεσει συνεφο...Τελος ουραγοί,εργατικός αγώνας και αθέμιτα...ηταν μια κακή σεζόν.....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Δεχομαι συγχαρητηρια για την διορατικοτητα μου τοτε !
  Τον ειχα ψηφισει αβλεπη ως αδιαφιλονικητο πρωτο της χρονιας με αυτη την ιστορικη ομιλια του ,αλλα με την συνεχεια της πορειας του ,τολμω να πω οτι αναθεωρω !
  Εις τους αιωνες ! Τρισμεγιστος ο Ιωαννης ! Αποκαλυψη !
  Ιστορικο προσωπο που ειχαμε την τυχη να ζησουμε στα χρονια του μεγαλειου Του ...και να απολαυσουμε την λαμψη του !
  Θα διακινδυνευσω και μια προβλεψη : Εως την Δευτερα παρουσια και το τελος του κοσμου θα εχει τον τιτλο ,δεν θα ξεπεραστει ποτε ( και ισως ΜΟΝΟ απο απογονο του )
  Ο θεος να μας κοβει χερια και να του δινει φαια ουσια ...
  FANOUROPITAS FOR PRESIDENT

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. κανει ότι μπορει πάντως
  http://www.iefimerida.gr/news/183068/o-mihelogiannakis-empneystike-apo-ton-mpelogianni-kai-moirase-kokkina-garyfalla-se

  Διονυσης Ε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή