Τετάρτη, 24 Δεκεμβρίου 2014

Ου γαρ έρχεται μόνος ο κυρ Φώτης...

Εκλογές; Άρχισαν να τρέχουν ήδη τα σάλια των "κομμουνιστών" της "αριστερής ενότητας"...
Επιστολή προς την Κεντρική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ και τον γ. γραμματέα της Κ.Ε.
24/12/2014

Αγαπητοί σύντροφοι

Η συνέχιση της εφαρμογής του μνημονίου, όπως αποδεικνύεται ξανά, ενόψει και της δεύτερης ψηφοφορίας για ΠτΔ, αποτελεί το μόνο δρόμο για την τρόικα και τους ντόπιους συμμάχους της, ώστε να υπάρξει διέξοδος από τη κρίση προς όφελος της αστικής τάξης. Ο δρόμος αυτός οδηγεί στη συντριβή της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων.


Στον αντίποδα, αναγκαία σήμερα, περισσότερο από ποτέ, είναι η ανάδειξη μιας κυβέρνησης που θα καταργήσει το μνημόνιο και όλους τους εφαρμοστικούς νόμους, και θα εφαρμόσει ένα φιλολαϊκό πρόγραμμα, θα ανακουφίσει το χειμαζόμενο ελληνικό λαό και θα θέσει τις βάσεις για τον μετασχηματισμό της κοινωνίας, σε σοσιαλιστική κατεύθυνση. Απέναντι στην κολοσσιαία επίθεση που δέχεται η ελληνική κοινωνία, στους καθημερινούς εκβιασμούς για την απαρέγκλιτη τήρηση των μέτρων που ορίζει το μνημόνιο, η απάντηση δε μπορεί παρά να είναι ένα συνεκτικό και τεκμηριωμένο ριζοσπαστικό πρόγραμμα διεξόδου από την κρίση. Θέση μας είναι ότι ο πρωταρχικός στόχος ενός τέτοιου προγράμματος είναι η κατάργηση το μνημονίου και αυτός ο στόχος είναι άρρηκτα δεμένος με την άρνηση πληρωμής του χρέους, την εθνικοποίηση του τραπεζικού συστήματος και των στρατηγικών τομέων της οικονομίας κάτω από κοινωνικό και εργατικό έλεγχο, και την εφαρμογή ενός προγράμματος παραγωγικής ανασυγκρότησης της οικονομίας. Η εφαρμογή αυτού του προγράμματος δε θα έχει ως όριο το ευρώ και θα πρέπει να τηρηθεί απαρέγκλιτα ακόμη και αν αυτό θα σημαίνει ρήξη με την ΕΕ και την νομισματική ένωση.

Η πάλη μεταξύ των δυνάμεων του κεφαλαίου και της εργασίας, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη τα τελευταία χρόνια. Η έκβαση της μάχης αυτής δεν έχει οριστικοποιηθεί. Σήμερα όμως περισσότερο από ποτέ, είναι δυνατόν, μετά την αναμενόμενη ατελέσφορη διαδικασία εκλογής ΠτΔ, πράγμα για το οποίο παλεύουμε, να γίνουν εθνικές εκλογές και να εκλεγεί από την εργατική τάξη και το λαό, μια Αριστερή Κυβέρνηση που θα ανοίξει μια περίοδο πολιτικής μάχης με διακύβευμα την εφαρμογή ενός προγράμματος που υπηρετεί τα εργατικά-λαϊκά συμφέροντα.

Η Αριστερά, σε όποια της μορφή: κόμμα, οργάνωση, συσπείρωση, ομάδα, κίνηση, θα πρέπει να αναλογιστεί την κρισιμότητα των στιγμών, την αναγκαιότητα να ανατραπεί η συγκυβέρνηση και στη θέση της να αναδειχθεί μια Αριστερή κυβέρνηση που θα ανοίξει ελπιδοφόρους δρόμους προς όφελος της εργατικής τάξης και του εργαζόμενου λαού. Θα πρέπει να αναμετρηθεί με το ερώτημα της χάραξης και εφαρμογής πολιτικής προς όφελος τους και από θέση κυβερνητικής εξουσίας, για την ανατροπή του μνημονιακού καθεστώτος. Η Αριστερά σε αυτή τη μάχη θα έπρεπε να είναι έτοιμη να κατέβει ενιαία, μετωπικά, πυκνώνοντας τις γραμμές της, για να αντιμετωπίσει έναν αντίπαλο που μέχρι σήμερα φαντάζει ανίκητος. Και μέσα στο πλαίσιο αυτού του «ενιαίου μετώπου» να αναπτύξει ανοιχτά, τολμηρά και δημόσια, μπροστά στο σύνολο της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων, τη συζήτηση για το πρόγραμμα που είναι απαραίτητο για την έξοδο από την κρίση και τη σοσιαλιστική προοπτική της κοινωνίας.

Με βάση αυτά, απευθύνουμε κάλεσμα προς το ΣΥΡΙΖΑ και τον γραμματέα της Κ.Ε. για να προχωρήσουμε σε συνάντηση, αναλύοντας εκτενέστερα τη λογική μας, σε μια προσπάθεια να βρούμε κοινό τόπο. Με τη σχεδόν δεδομένη άκαρπη ψηφοφορία για τον ΠτΔ και την προκήρυξη εκλογών, είναι απόφασή μας να στηρίξουμε τον ΣΥΡΙΖΑ στην εκλογική αναμέτρηση που έρχεται, θεωρώντας ότι από κυβερνητική θέση, θα παραμείνει σταθερός στο πρόγραμμά του και συγκεκριμένα:

- Θα καταργήσει τα μνημόνια και τους εφαρμοστικούς νόμους

- Θα καταγγείλει την επαχθή δανειακή σύμβαση

- Θα ικανοποιήσει τα βασικά αιτήματα του εργατικού – λαϊκού κινήματος με κατεπείγουσες διαδικασίες:

- Θα αποκαταστήσει την εργατική νομοθεσία και τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας (ΣΣΕ) στα επίπεδα του 2009, θα δώσει αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις με την επαναφορά του κατώτατου μισθού και θα πάρει άμεσα μέτρα ανακούφισης των ανέργων

- Θα καταργήσει όλα τα χαράτσια και την υπερφορολόγηση, θα προστατεύσει την πρώτη κατοικία των εργατικών και λαϊκών οικογενειών από την εφορία και τις τράπεζες και θα προχωρήσει σε ρύθμιση των χρεών των εργαζόμενων επαγγελματιών.

- Να σταματήσει την καταστολή των κινητοποιήσεων, απεργιών, διαδηλώσεων και πορειών του λαϊκού κινήματος, από τα δικαστήρια και την αστυνομική καταστολή (αφοπλισμός αστυνομικών που βρίσκονται στις διαδηλώσεις, απαγόρευση χρήσης χημικών, διάλυση των ειδικών δυνάμεων καταστολής και εκκαθάριση από φασιστικά στοιχεία).

- Θα στηρίξει από τον κρατικό κορβανά και θα αναβαθμίσει το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, τον αναδιανεμητικό, κοινωνικό και δημόσιο χαρακτήρα του καθώς και την δημόσια και δωρεάν υγεία-πρόνοια-παιδεία.

- Θα πάρει μέτρα για να τιμωρηθούν παραδειγματικά όλοι αυτοί, πολιτικό και διοικητικό προσωπικό του κράτους και καπιταλιστές που ευθύνονται και εμπλέκονται στη διασπάθιση δημοσίου χρήματος, τη διαφθορά, το ξεπούλημα δημόσιας περιούσιας.

Είναι σημαντικό οι παραπάνω θέσεις, που υπάρχουν άλλωστε στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, να επαναδιατυπωθούν και να επαναβεβαιωθούν στη δημόσια συζήτηση που διεξάγεται στην ελληνική κοινωνία, διότι με τον τρόπο αυτό διευκολύνεται, να στηρίξει με όλες της τις δυνάμεις και να αναδείξει μια Αριστερή κυβέρνηση, η εργατική τάξη και εμείς μέσα σε αυτήν. Είναι ο καλύτερος τρόπος ώστε να αρθούν οι όποιες ενστάσεις υπάρχουν σχετικά με τις προθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ και τις αμφίσημες δηλώσεις στελεχών του.

Στη βάση των παραπάνω, το επόμενο διάστημα, θα αναλάβουμε πρωτοβουλίες με σκοπό να συμβάλλουμε στην ενότητα της Αριστεράς και στην ενεργοποίηση του μαζικού κινήματος που αποτελεί μοναδικό εγγυητή για την εφαρμογή μιας αριστερής ριζοσπαστικής πολιτικής διεξόδου από την κρίση.

Πρωτοβουλία των 1000
Κομμουνιστική Οργάνωση Ανασύνταξη
Αθήνα, 22 Δεκεμβρίου 2014

15 σχόλια:

 1. Έρχονται οι κομμουνιστές να άρουν κάτι ψιλοενστασούλες που υπάρχουν, κάτι αμφισημίες, κάτι αμετροέπειες, για να εκβιάσουμε όλοι μαζί την ψήφο των κουκουέδων, να βγάλουμε το κωλόκομμα απ' τη Βουλή, να μας εμπιστευτεί επιτέλους και μας η αστική τάξη...

  Σηκώστε τα λάβαρα του ανυποχώρητου αγώνα, κομμουνιστές σύντροφοι! http://iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=18983:pallis-kybernhsimothta-&catid=72:dr-ekdilosis&Itemid=279

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Αφού όλα αυτά "υπάρχουν άλλωστε στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ" τι ανησυχούν και θέλουν και συζητήσεις? Για τον Σοσιαλισμό αγωνίζονται όλοι... Αρκεί να είναι στην δευτέρα παρουσία...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Για να ξεκαθαρίσουν σε όλους, στις πρωτοβουλίες που ήδη δεσμεύτηκαν να αναλάβουν πριν τις εν λόγω δήθεν συζητήσεις, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κόμμα της εργατικής τάξης με στόχο το σοσιαλισμό, και συνεπώς το ΚΚΕ περισσεύει.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Και αίφνης..."είμαστε όλοι μαρξιστές": http://fadomduck2.blogspot.gr/2014/12/blog-post_83.html

  Εμ, τώρα που έκλεισαν οι δουλειές με ΔΗΜΑΡ/ΑΝΕΛ, καιρός δεν είναι να πιάσουνε δουλειά απ' την άλλη πάντα;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Πω, πω, βάλανε τα φυσεκλίκια κανονικά:

  "Το μεγάλο πρόγραμμα, λοιπόν, πρέπει να λέγεται ολόκληρο στις βασικές του γραμμές:

  Ριζική αναδιανομή εισοδήματος και πλούτου υπέρ των κατώτερων τάξεων
  Κατάργηση των μνημονίων, αναδιαπραγμάτευση σχετικά με το δημόσιο χρέος με στόχο διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους. Σταμάτημα της λιτότητας
  Κοινωνικοποίηση –με εργατικό έλεγχο- των τραπεζών και στρατηγικών επιχειρήσεων
  Παραγωγικός μετασχηματισμός με γνώμονα τις ανάγκες των πολλών"
  http://rednotebook.gr/2014/12/ti-na-kanoume-tou-christou-laskou/

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Αντώνη αυτοί οι 1000 γράφει πουθενά ποιοι είναι;;
  Από περιέργεια δώσε κανένα λινκ (στο site τους δεν υπάρχουν) μπας και υπάρχει κανα λαβράκι μέσα....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Οι 1000 (1013 κατ' ακρίβεια -- είμαστε δυο, είμαστε τρεις...) εμφανίστηκαν το 2012 μετά από πρωτοβουλία της "Αριστερής Παρέμβασης της ΑΡΑΝ (ΑΝΤΑΡΣΥΑ), της "Κομμουνιστικής Ανανέωσης" και διαγραφέντων της ΚΟΕ ("Παρέμβαση"), σε συνεργασία με το ΜΑΑ (Αλαβάνος) και το "Ξεκίνημα". Γκεστ σταρ ο Λαπαβίτσας.

   Διαγραφή
  2. 1052 υπογραφές, όλες δικές σου, εδώ: http://www.iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=9967:prwtovoulia-platy-politiko-metwpo&catid=83:aristera&Itemid=200

   Ένας από αυτούς που ξέρω είναι γραμματέας της Κ.Ο ΣΥΡΙΖΑ Κύπρου, οπότε δεν ξέρω τι δουλειά έχει στην υποτίθεται εξωκοινοβουλευτική λίστα, ένας άλλος είναι απ' τους βασικούς πολέμιους του Πελετίδη στην Πάτρα. Μάλλον ο γνωστότερος είναι ο Λαπαβίτσας, πάντως.

   Διαγραφή
  3. Μικρός είναι τελικά ο κόσμος...
   Κάποιοι δήλωναν αποφασισμένοι να ψηφίσουν ...ΚΚΕ τώρα πλέον, από αυτούς που υπογράφουν.
   Πολύ ενδιαφέρον.

   Διαγραφή
  4. Καλά, τι γίνεται; Τα βρήκε η Ανταριζα με κοτζάμ ΕΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΑΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ και διαφωνεί το ΣΕΚ;

   http://aristeriantepithesi.blogspot.com/2014/12/blog-post_72.html
   http://aristeriantepithesi.blogspot.com/2014/12/blog-post_66.html

   Διαγραφή
  5. @trash: Το λινκ με τις υπογραφές είναι από το Νοέμβρη του 2012. Δεν ξέρω πόσοι και ποιοι από αυτούς παραμένουν και στηρίζουν ΣΥΡΙΖΑ μαζί με Λαπαβίτσα.

   Διαγραφή
  6. Εγώ ξέρω υπογράφοντες, που ψήφισαν ΚΚΕ στις εκλογές του 2014.

   ημιάγριος

   Διαγραφή
  7. @ημιάγριος:
   Σε αυτήν την περίπτωση μιλάμε για του καπέλου το κάγκελο.

   Διαγραφή
 7. Σε λίγο θα ντραπούν τα πεζοδρόμια για αυτούς και την ξεφτίλα τους, αφού αυτοί δεν πρόκειται...

  Κώστας

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Νομιζω υπαρχει ανομολογητη μεθοδευση- προθεση για μή εκλογη βουλευτων απο το ΚΚΕ. Δεν τους καιει καμια κυβερνηση της αριστερας. Ιδιαιτερα απο στελεχη της Ανταρσυα, αυτό ομολογειται κατ´ ιδιαν. Θελει πολυ προσοχη η ρητορικη ενοτητας, της Ανταρσυας.
  Jim

  ΑπάντησηΔιαγραφή