Παρασκευή, 12 Δεκεμβρίου 2014

Αναμφισβήτητος θριαμβευτής της σουρεαλιστικότερης απεργίας πείνας της ιστορίας ο Ιω. Μιχελογιαννάκης

Μιχελογιαννάκης: Ο τελευταίος απεργός πείνας στο Σύνταγμα – Γιατί σταματάω και εγώ

Μπορεί να αιτήματά των Σύρων απεργών στο Σύνταγμα να ικανοποιήθηκαν από το πρωί και οι περισσότεροι να εγκατέλειψαν την πλατεία, ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης ωστόσο αποφάσισε να εγκαταλείψει το πόστο του το βράδυ.

Ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ ενημέρωσε για τους 4 λόγους για τους οποίους σταματά την απεργία πείνας, λίγο πριν τις 20:00. Οπως είπε, το θέμα του Ρωμανού και των Σύρων, για τα οποία απεργούσε, λύθηκαν. Για τα άλλα δύο αιτήματά του, το τέλος του μνημονίου, λέει ότι η απεργία πείνας του, ήταν συμβολική, ενώ για τον Νταβούτογλου και τις προκλήσεις της Τουρκίας εκτιμά ότι χρειάζεται «αγώνας με τον ΣΥΡΙΖΑ».

Ολόκληρη η δήλωση του Γ. Μιχελογιαννάκη


«Πριν δέκα λεπτά συνεδριάσαμε με την επιτροπή των Σύριων στο Σύνταγμα. Αρχικά και όσο αφορά εμένα, από τα 4 αιτήματα που είχα δημοσιοποιήσει πριν από 8 ημέρες στην έναρξη της απεργίας πείνας, έχω να πω:

Για το πρώτο αίτημα, δηλαδή το τέλος στα δύο μνημόνια σε ένα πακέτο, που φέρνει η μνημονιακή κυβέρνηση, ήταν συμβολική η κίνησή μου και αυτό που χρειάζεται τώρα να κάνω, είναι η άμεση επιστράτευσή μου στην αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ.

Για το δεύτερο αίτημά μου, δηλαδή την προκλητική στάση του Νταβουτογλου για συνεκμετάλλευση της δημόσιας περιουσίας, θέλει πάλι αγώνα για αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ με περήφανη εξωτερική πολιτική.

Για το τρίτο αίτημά μου, σχετικά με το θέμα του Ρωμανού, με τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ, λύθηκε.

Όσο αφορά το τέταρτο, δηλαδή τους πολιτικούς πρόσφυγες που ζητούν άσυλο με μωρά, με ακρωτηριασμένους, με ορφανούς από συγγενείς που χάθηκαν στον πόλεμο και μάλιστα σεβόμενοι την ανεργία του Έλληνα και που γι’ αυτό δεν θέλουν να μείνουν στην Ελλάδα, αλλά να πάνε σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Σαφώς και γνωρίζω ότι επίλυση του μεταναστευτικού είναι αναθεώρηση του Δουβλίνου, της συνθήκης Σένγκεν, του συμφώνου μετανάστευσης και της επιμονής μας να καταλάβει επιτέλους η Ευρώπη ότι είμαστε σύνορό της.

Το χρονικό αυτών των ημερών είναι ότι αρχικά ήθελαν να τους δώσουν έναν χώρο για να στεγαστούν μωρά και ανάπηροι, ένα μέρος χωρίς θέρμανση, ύδρευση, φαγητό, γιατρό. Ως εκ τούτου, αποφασίσαμε να κοιμόμαστε στον δρόμο, σε απάνθρωπες συνθήκες. Έτσι περνούσαν απάνθρωπες ημέρες.

Σήμερα το πρωί, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της κεντρικής επιτροπής, επισκέφτηκαν τον κ. Συρίγο. Μετά από δύο ώρες, τον επισκέφτηκε και πάλι η επιτροπή των Σύριων με τη βουλευτή κα Κατριβάνου.

Στις 1:30 σήμερα το μεσημέρι, η επιτροπή των Σύριων συναντήθηκε με τον κ. Καμίνη και αποφασίστηκε να φύγουν από το Σύνταγμα αρχικά 50 άτομα και σε λίγη ώρα από τώρα άλλα 15 άτομα, δηλαδή στο σύνολο, 65 άτομα. Μέσα σε αυτή τη βδομάδα οι άλλοι 300. Ζήτησαν από τον κ. Καμίνη και τον κ. Συρίγο να μεγαλώσει ο αριθμός των 10 χορηγούμενων ασύλων ανά ημέρα, καθώς και μετά τη χορήγηση του κάθε ασύλου να λαμβάνουν ταξιδιωτικό έγγραφο το πολύ μέσα σε 15 ημέρες. Ως εκ τούτου, την Κυριακή, θα αποχωρήσουν όλοι οι Σύριοι από το Σύνταγμα.

Θεωρώ νίκη μας αυτές τις διαπραγματεύσεις και τις δεσμεύσεις Υπουργείου και Δήμου και γι’ αυτό το λόγο, όπως και για τους τρεις παραπάνω, σταματάω την απεργία πείνας.

Iefimerida

7 σχόλια:

 1. Συμβολική απεργία πείνας για το μνημόνιο, εντάξει πιο ό,τι ναναι δε γίνεται.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Θα ήταν σε κανά καφέ ή σε κανά τυροπιτάδικο και μάλλον δεν τον ενημέρωσαν εγκαίρως...

  Ijon Tichy

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Δε λες καλά που δεν άρχισε απεργία πείνας διαμαρτυρόμενος για το γεγονός ότι την σταμάτησαν οι Σύροι...

   Διαγραφή
  2. αφού σταμάτησε την απεργία πείνας μετά τους Σύριους...άρα κράτησε περισσότερο!!!!!!!!!

   vic

   Διαγραφή
 3. Μου λείπει πολύ ο τιτανας του πνεύματος. Κρίμα που τον μπαναρες... Είμαι πολύ περίεργος πως θα το γυριζε το θέμα να μας έφερνε από τον τριμαλακα του κόμματος του σε κάνα ορθογραφικό του Κουτσούμπα...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Κρίμα... Είχε 2/4 επιτυχίες ήδη... Λίγο ακόμη και θα έπιανε 4/4... Γιάννη σε παρακαλούμε... ΣΥΝΕΧΙΣΕ!!! ΜΗΝ ΣΤΑΜΑΤΑΣ!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Όσο αφορά το τέταρτο, δηλαδή τους πολιτικούς πρόσφυγες που ζητούν άσυλο με μωρά, με ακρωτηριασμένους, με ορφανούς από συγγενείς που χάθηκαν στον πόλεμο και μάλιστα σεβόμενοι την ανεργία του Έλληνα και που γι’ αυτό δεν θέλουν να μείνουν στην Ελλάδα, αλλά να πάνε σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.
  Για κρυφοφασίστα τον κόβω. Αν δηλαδή οι Σύριοι θέλανε να μείνουνε στην Ελλάδα, ποια θα ήταν η στάση του ;;; Προφανώς αυτή που λέει "Να τους στείλουμε πακέτο πίσω, γιατί δεν χωράμε". Αλλά ο καλός ο σύριζα όλους τους αλέθει. Κεράστε τον μια φανουρόπιτα, που είπε και ο άλλος. (επίσης η πρόταση είναι ασύντακτη) . Γιάννης Ν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή