Δευτέρα, 1 Δεκεμβρίου 2014

Γέφυρα χεριών πάνω απ' το θάνατο: Η εργατική τάξη στη θέση της

Συνεχώς επιδεινούμενη είναι η κατάσταση της υγείας του Νίκου Ρωμανού, ο οποίος - σύμφωνα με τη γιατρό Λίνα Βεργοπούλου - αντιμετωπίζει άμεσο κίνδυνο για επικίνδυνες και θανατηφόρες αρρυθμίες, νεφρική και εγκεφαλική ανεπάρκεια.

Ο Νίκος Ρωμανός βρίσκεται στην τρίτη εβδομάδα απεργίας πείνας διαμαρτυρόμενος γιατί δεν του δίνεται άδεια να παρακολουθήσει τα μαθήματα στην σχολή που πέρασε.

Μιλώντας στο Real, η γιατρός Λίνα Βεργοπούλου ανέφερε πως «οι ισορροπίες γίνονται όλο και πιο ασταθείς και εύθραυστες, είναι αποφασισμένος να το πάει μέχρι τέλους».


«Είναι αδύναμος, την τελευταία φορά που τον επισκέφθηκα δεν σηκώθηκε καν από το κρεβάτι. Η έγερσή του περιορίζεται μόνο στην ανάγκη της τουαλέτας και την επιβεβλημένη ανάγκη για να κάνει μπάνιο» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Εν τω μεταξύ, ανακοίνωση με την οποία διαμαρτύρονται για την αστυνομοκρατία στο «Γεώργιος Γεννηματάς» εξέδωσαν οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο.

Αφού ζητούν την ικανοποίηση του αιτήματος του Ρωμανού σημειώνουν ότι «μέρες τώρα το Νοσοκομείο ΓΝΑ 'Γ. Γεννηματάς' έχει μετατραπεί σε αστυνομοκρατούμενο χώρο, με δεκάδες αστυνομικούς -ένστολους και με πολιτικά- περιπολικά και κλούβες στον προαύλιο χώρο να θυμίζουν φυλακή και όχι νοσοκομείο. Αφορμή η συνεχιζόμενη απεργία πείνας τον νοσηλευόμενου προφυλακισμένου νεαρού Ν. Ρωμανού με αίτημα να συνεχίσει τις σπουδές και τις εξετάσεις του στο εκπαιδευτικό Ίδρυμα που φοιτά.

» Ήδη η κατάσταση της υγείας του είναι επιβαρημένη. Παράλληλα επιχειρούν με εισαγγελική παραγγελία να υποχρεώσουν τους θεράποντες γιατρούς του να τον σιτίσουν παρά τη θέλησή του και να σπάσουν έτσι την απεργία πείνας.

» Το Σωματείο μας εκφράζει έντονη διαμαρτυρία γι’ αυτή τη κατάσταση και απαιτεί:

» 1. Να ικανοποιηθούν τα αιτήματα του απεργού πείνας, για να μη συνεχιστεί να τίθεται σε κίνδυνο η ζωή του.

» 2. Να μην υπάρξει καμιά δίωξη εναντίον των γιατρών που τον περιθάλπουν.

» 3. Να λήξει η αστυνομοκρατία στους χώρους του Νοσοκομείου.

» Προχωράμε σε παρέμβαση προς τη Διοίκηση του Νοσοκομείου για την ικανοποίηση των αιτημάτων μας».

1 σχόλιο:

 1. "ανακοίνωση με την οποία διαμαρτύρονται για την αστυνομοκρατία στο «Γεώργιος Γεννηματάς» εξέδωσαν οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο.

  [...]

  Το Σωματείο μας εκφράζει έντονη διαμαρτυρία γι’ αυτή τη κατάσταση και απαιτεί:..."


  Σύλλογος Εργαζομένων του νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς» για τραμπουκισμούς της ΧΑ

  Την εμφάνιση και τραμπούκικη ενέργεια μελών της φασιστικής και εγκληματικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» καταγγέλλει το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων του νοσοκομείου.

  Όπως καταγγέλλει «την Κυριακή 12/01/2014, μέρα κατά την οποία προφυλακίστηκαν 3 ακόμη βουλευτές τους, ξήλωσαν 2 πανό του Σωματείου μας που ήταν αναρτημένα ένα στην είσοδο του νοσοκομείου και ένα έξω από το κτίριο της αιμοδοσίας, τα οποία καταδίκαζαν τις ρατσιστικές τους αιμοδοσίες μίσους.

  Τους ξαναθυμίζουμε ότι είναι ανεπιθύμητοι στο νοσοκομείο μας.

  Τα κατεστραμμένα πανό θα αντικατασταθούν.

  Η τρομοκρατία της Χρυσής Αυγής δε θα περάσει.

  Το φασισμό θα τσακίσουν οι λαϊκοί αγώνες».
  http://www.902.gr/eidisi/ergatiki-taxi/35117/syllogos-ergazomenon-toy-nosokomeioy-g-gennimatas-gia-trampoykismoys-tis

  ΑπάντησηΔιαγραφή