Τρίτη, 2 Δεκεμβρίου 2014

"Θα σας εξαφανίσωμεν!": Το μήνυμα της ενότητας

Ίσκρα του Μπαναγιώτη:

A. Τίτλος: ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ:ΝΙΚΗΤΗΣ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ Ο ΗΛΙΑΣ ΣΤΑΜΕΛΟΣ (ΚΚΕ)
B. Υπότιτλος: ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΟΣΟ ΠΟΤΕ Η ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

Μοναδικό λογικό συμπέρασμα απ' τον συνδυασμό Α και Β: Το αποτέλεσμα της Καισαριανής δείχνει ότι είναι επείγουσα ανάγκη να εξαφανίσουμε το ΚΚΕ ως αντίπαλο και να το αφομοιώσουμε στον ΣΥΡΙΖΑ.

Παρατήρηση LR: Είσαι και βλαχοκουτοπόνηρος, Μπαναγιώτη. Με το τόσο καρφώνεσαι για το τι ρόλο πραγματικά βαράς, εσύ και η Α.Π σου, στο ΣΥΡΙΖΑ.

10 σχόλια:

 1. http://www.iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=18692:primi-kaisarianh&catid=79:aytodioikisi&Itemid=179

  "Την επανάληψη των εκλογών στον Δήμο Καισαριανής αποφάσισε το Τριμελές Πρωτοδικείο Αθηνών, το οποίο έκανε δεκτό αίτημα του υποψηφίου του ΚΚΕ, που είχε τερματίσει τρίτος -πίσω από τον πρώην δήμαρχο Αντ. Καμπάκα, που είχε τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ- να ακυρωθεί το αποτέλεσμα της πρώτης Κυριακής.

  Συγκεκριμένα στον πρώτο γύρο των δημοτικών εκλογών ο Γ. Κοντόσταυλος είχε λάβει 26,26% καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση, ενώ ισοψήφησαν στη δεύτερη θέση με ποσοστό 22,36% οι κύριοι Καμπάκας και Σταμέλος, με τον πρώην δήμαρχο να περνά τελικά στο δεύτερο γύρο των εκλογών με μόλις μία ψήφο διαφορά 2767 έναντι 2766 του υποψηφίου του Περισσού.

  Στην αναμέτρηση της δεύτερης Κυριακής ο Γ. Κοντόσταυλος του ΣΥΡΙΖΑ υπερίσχυσε με σαφή διαφορά συγκεντρώνοντας 61,55%, έναντι 38,45% του Α. Καμπάκα. Ωστόσο, η δικαστική απόφαση ανέτρεψε συνολικά το αποτέλεσμα, αφού ακυρώνοντας ψηφοδέλτια του Αντ. Καμπάκα τα οποία έφεραν αντί σταυρού «ν», κατέταξε στη δεύτερη θέση τον υποψήφιο του ΚΚΕ, ο οποίος και αναμετρήθηκε εκ νέου με τον νεοεκλεγέντα δήμαρχο. Θα πρέπει να υπογραμμίσουμε ότι ο απερχόμενος δήμαρχος του ΠΑΣΟΚ δεν κατέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας και έτσι η μάχη έγινε στις επαναληπτικές εκλογές μεταξύ των δυνάμεων της Αριστεράς."

  Εδώ ο συναγωνιστής αφιερώνει 14 σειρές απο το σύντομο άρθρο του , για να υπενθυμίσει γνωστά πράγματα εδώ και καιρό.
  Απορώ πραγματικά με την επιλογή του αριστερού αρθρογράφου.
  Εκτός και αν κουνάει ,λέω εγώ, το δάχτυλο στους δικαστές για την απόφαση. Τι στο καλό, αύριο μεθαύριο κυβέρνηση θα είμαστε, πρέπει να συμμορφώνεστε.

  Την "υπογράμμιση" του στο τέλος, την εκλαμβάνω ως παρατήρηση στο συναγωνιστή ΠΑΣΟΚο Καμπάκα που δεν προσέφυγε στα δικαστήρια και το ΚΚΕ πήρε δήμο.
  (Βέβαια, το δηλώνει αλλιώς. Μπρός στο να συγκρουστούν οι δυναμεις της Αριστεράς, πάρε ψήφους ΠΑΣΟΚε έναντι του ΚΚΕ - Διαλύστε το ΚΚΕ ωστέ να υπάρξει ομόνοια στην Αριστερά)
  Ακριβώς αυτό που λές Αντώνη!


  Χαϊνης

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Για να μην παρεξηγηθώ με όρους ψευτοηθικισμού: εξ αρχής είπα εγώ ο ίδιος ότι η πάλη ανάμεσα στη σοσιαλδημοκρατία και τον κομμουνισμό σήμερα θα είναι πάλη μέχρι πολιτικού θανάτου. Δεν αναμένω κάτι καλύτερο απ' την με κάθε τρόπο προσπάθεια διάλυσης του ΚΚΕ, και δεν αποκρύπτω ότι η δική μου πάλη αφορά την πολιτική συντριβή της σοσιαλδημοκρατίας.

   Η υποκρισία με αηδιάζει. Η ψευτιά και η γαλιφιά.

   Διαγραφή
  2. Το αντιλαμβάνομαι αυτό.
   Το αηδιαστικό της υπόθεσης είναι οτι ο ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποιεί τον πρότερο οπορτουνιστικό του ρόλο για να διαλύσει το κόμμα, ή να το εντάξει στο αστικό σύστημα και όχι το ρόλο του ως κύριο φορέα της σοσιαλδημοκρατίας στη χώρα.
   Όσο προχωράει η σοσιαλδημοκρατικοποίησή του -σε επίπεδο πολιτικής σκέψης των στελεχών και μελών του γιατί σε επίπεδο στρατηγικής έχει καθιερωθεί πιά- τόσο η τακτική του θα είναι και πιο επιθετική.

   Απλά, απλά. Προτιμώ το ΠΑΣΟΚ του '90, '00 που μας εγκαλούσε για στήριξη της δεξιάς, παρά τη χυδαιότητα πολλών του ΣΥΡΙΖΑ σήμερα με τις επιθέσεις φιλίας. Σε φάση νομίζω ολομέτωπης επίθεσης της σοσιαλδημοκρατίας, είναι ευκολότερο για το κομμουνιστικό κίνημα να συσπειρώσει τον κόσμο του. Για πόσους ψηφοφόρους-φίλους του κόμματος δεν έχεις ακούσει που έχουν μία φιλική στάση προς ΣΥΡΙΖΑ;
   Όταν θα κατεβαίνουν τα αριστερά ΜΑΤ να μας ψεκάζουν , θα ξεκαθαρίσουν πολλά πράγματα νομίζω.
   Και πρώτα απ'όλα, για να μη παρεξηγηθώ οτι υπαινίσσομαι και επαναστατική περίοδο όταν φανεί ο -ξανά- ο ρόλος της σοσιαλδημοκρατίας, η δουλειά του κόμματος στη συνείδηση της εργατικής τάξης.


   Προφανώς πρόκειται για πάλη. Εμείς το λέμε. Αυτοί δουλεύουν τον κοσμάκη.

   Χαϊνης

   Διαγραφή
  3. "Όταν θα κατεβαίνουν τα αριστερά ΜΑΤ να μας ψεκάζουν , θα ξεκαθαρίσουν πολλά πράγματα νομίζω."

   Τι προετοίμαζε ο Παπαδημούλης με το "μα θα κατεβείτε στο δρόμο;" ή ο Στάθης προχτές; Αυτό προετοιμάζουν τον κόσμο τους να δεχθεί και να νομιμοποιήσει ως αναγκαιότητα.

   Διαγραφή
  4. @Αντωνης:
   "Αυτό προετοιμάζουν τον κόσμο τους να δεχθεί και να νομιμοποιήσει ως αναγκαιότητα."

   Αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα τους. Πως πρέπει να πείσουν για την αναγκαιότητα και τα μελλοντικά τους θύματα, που μοιραία θα κατέβουν στον δρόμο.
   Για τα στελέχη τους δεν τίθεται ούτως ή άλλως το ζήτημα.

   Διαγραφή
  5. Watch Skouries. Είναι αρκετά πιθανό να είναι εργαστήρι ΚΑΙ για αυτό το θέμα.

   Διαγραφή
  6. Βασικά, ερώτηση: Αν δεν κάνω λάθος, δικά μας ψηφοδέλτια ακυρώνονταν αθρόα, προσφύγαμε και δικαιωθήκαμε διότι κρίθηκαν έγκυρα. Δεν ξέρω αν προσβάλαμε ψηφοδέλτια του Καμπάκα, που κακό δεν είναι βέβαια.

   Γιατί τότε, το άρθρο έχει κι άλλο νόημα: δεν κερδίσαμε εμείς σε ψήφους που εσκεμμένα είχαν ακυρωθεί (γιατί δεν είχαμε περισσότερους άρα και νομιμοποίηση να πάμε στο β΄ γύρο), αλλά έχασε ο Καμπάκας από αδικία του δικαστηρίου για τα "V", που εντάξει μωρέ, σ' όλους έχει τύχει...

   Διαφώτιση, παρακαλώ...

   a/s

   Διαγραφή
  7. @a/s:
   Από ότι ξέρω, η ΛΣ για τα δικά της ψηφοδέλτια προσέφυγε.
   Αλλά εάν το εκλογοδικείο έκρινε πως ορθώς ακυρώθηκαν τα ψηφοδέλτια της ΛΣ που έφεραν V αντί +, τότε δεν είχε άλλη επιλογή παρά να ακυρώσει και τα αντίστοιχα του ΠΑΣΟΚου που είχαν καταμετρηθεί ως έγκυρα.
   Αυτά προφανώς ήταν περισσότερα και έτσι την πάτησαν.

   Διαγραφή
  8. η διαδικασια ειναι η εξης:
   ή κανεις ενσταση για συγκεκριμενα ψηφοδελτια (με τον αριθμο που εχουν απο την διαδικασια) ή αν ειναι πολλα κανεις αιτημα για επανακαταμετρηση, οποτε μετρουνται ολα απο το πρωτοδικειο και βγαινει αποτελεσμα

   Διαγραφή
 2. http://iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=18692:primi-kaisarianh&catid=79:aytodioikisi&Itemid=179

  Πριν κανα 2χρονο θα εκνευριζομουνα με κατι τετοιο. Τωρα απλα γελαω. Οι τυποι ειναι αστειοι.
  Βεβαια δεν εχω καταληξει ποιος ειναι πιο αστειος. Αυτος που εγραψε το κειμενο ή ο συριζαιος που σχολιασε απο κατω...?

  ratm

  ΑπάντησηΔιαγραφή