Παρασκευή, 12 Δεκεμβρίου 2014

Πρώτη δύναμη στο Ν. Αχαΐας η ΔΑΣ ΟΤΑ στις εκλογές για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια

Σε διπλασιασμό των δυνάμεών της και πρώτη δύναμη στο Νομό Αχαΐας αναδείχθηκε η «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία» ΟΤΑ που στηρίζει το ΠΑΜΕ, στις εκλογές για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια.

Σε ανακοίνωσή της η ΔΑΣ αναφέρει: «Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε, ό,τι περνά από το χέρι μας. Θα δώσουμε τη μάχη για την υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων των συναδέλφων, θα ενημερώσουμε, θα αποκαλύψουμε, θα υπερασπιστούμε την αξιοπρέπεια των εργαζομένων, ενάντια σε αυθαιρεσίες, άδικες ή αντεργατικές αποφάσεις.

Γνωρίζουμε βέβαια ότι τα γενικότερα προβλήματα που μας βασανίζουν δεν κρίνονται ούτε στα Υπηρεσιακά Συμβούλια, ούτε θα λυθούν από εκεί. Η υπεράσπιση δικαιωμάτων και κατακτήσεων μπορεί να γίνει μόνο μέσα από ένα καλά οργανωμένο, μαζικό, ταξικά προσανατολισμένο κίνημα.


Οι βάρβαρες ανατροπές στις εργασιακές μας σχέσεις, η κατάργηση της μονιμότητας, οι διαθεσιμότητες και οι απολύσεις, ο λεγόμενος επανέλεγχος των συμβάσεων των εργαζομένων ΙΔΑΧ, η απαγόρευση των προσλήψεων, η επέκταση των ελαστικών σχέσεων εργασίας, η προώθηση των ΜΚΟ και των ΚΟΙΝΣΕΠ, τα ΣΔΙΤ και οι ιδιωτικοποιήσεις, η απαξίωση υπηρεσιών και αρμοδιοτήτων είναι το αποτέλεσμα της στρατηγικής της ΕΕ και των επιχειρηματικών ομίλων στην Τοπική Διοίκηση.

Όλες οι άλλες δυνάμεις θεωρούν δεδομένη την αντιλαϊκή πολιτική και τους νόμους που διέπουν τα Υπηρεσιακά Συμβούλια, σπέρνουν αυταπάτες για το ρόλο τους. Γι’ αυτό εξάλλου στη συντριπτική πλειοψηφία των δήμων, αλλά και στην Πάτρα κατεβαίνουν μαζί, σε ενιαία ψηφοδέλτια. Οι αιρετοί όλων των άλλων δυνάμεων έχουν "αποδεχτεί" την αξιολόγηση και έχουν γίνει αξιολογητές αφού βάζουν κανονικά βαθμό στους υποψήφιους διευθυντές και προϊσταμένους που κρίνονται από τα Υπηρεσιακά Συμβούλια. Έχουν εγκρίνει μαζί με τα διορισμένα μέλη όλους τους αντεργατικούς Οργανισμούς των δήμων, που αποδέχονται την κατάργηση θέσεων και αρμοδιοτήτων, τις κουτσουρεμένες παροχές στους εργαζόμενους.

Η ΔΑΣ θα συνεχίσει να παλεύει για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής, για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών, για ανάπτυξη σε όφελος του λαού και για κίνημα που δεν θα καλλιεργεί αυταπάτες ότι μπορούν να υπάρξουν "φιλολαϊκές" λύσεις, χωρίς σύγκρουση με τους επιχειρηματικούς ομίλους και την ΕΕ.

Συναδέλφισσα, Συνάδελφε,

Μόνο η συμμετοχή των ίδιων των εργαζομένων στον αγώνα, μόνο η μαζική, αποφασιστική παρέμβαση των σωματείων μπορεί να φέρει αποτελέσματα, κόντρα στον κυβερνητικό συνδικαλισμό, παλιό και νέο.

Πάρε κι εσύ θέση. Μπες στον Αγώνα.

Έλα στο σωματείο σου, πάρε μέρος στη Γενική Συνέλευση, στις μαζικές, συλλογικές διαδικασίες.

Δώσε ώθηση στην ανασύνταξη του κινήματος μαζί με το ΠΑΜΕ».

1 σχόλιο:

  1. Το σημειώσατε οι θου-βου του "χώρου" να έχετε στα υπ'όψιν τα σχετικά γραφεία για "κατάληψη";

    Ijon Tichy

    ΑπάντησηΔιαγραφή