Σάββατο, 13 Δεκεμβρίου 2014

Σχετικά με την "καταγγελία" κατά του Γ. Φιλιππάκη που δημοσιεύεται στο "Κουτί της Πανδώρας" και το "Βαθύ Κόκκινο", μέρος δεύτερο

Σόμπολος-Καρούτζος
Ας περάσουμε τώρα στην γνωριμία με τον το ΚΚΕ καταγγέλοντα που προβάλλουν ο κύριος Βαξεβάνης και το "Βαθύ Κόκκινο" --τον κύριο Καρούτζο-- σε μεγαλύτερο βάθος.

Στις 7/5/2013 δημοσιεύτηκε το κάτωθι άρθρο για τους Πάνο Σόμπολο και Νίκο Καρούτζο, Πρόεδρο και ΓΓ του ΕΔΟΕΑΠ αντίστοιχα:
Σόμπολος – Καρούτζος ζήτησαν από δημοσιογράφο να γίνει ρεσεψιονίστ!... 
Αν έχεις τέτοιους συνδικαλιστές, τι να τους κάνεις τους αδίστακτους εργοδότες; 
Με έπαρση, θεωρώντας ότι βρίσκονται στο απυρόβλητο, ο Πρόεδρος του ΕΔΟΕΑΠ Πάνος Σόμπολος και ο Γενικός Γραμματέας Νίκος Καρούτζος καταπατούν τα επαγγελματικά δικαιώματα δημοσιογράφου, μέλους της ΕΣΗΕΑ. 
Με τυφλό ρεβανσισμό και με τη λογική του «αποφασίζω και διατάσσω» επιτέθηκαν με αγριότητα... σε δημοσιογράφο, μέλος της ΕΣΗΕΑ, με δεκαετίες προϋπηρεσίας και βιογραφικό που «φυσάει», την οποία βρήκαν στον ΕΔΟΕΑΠ να εργάζεται για λίγους μήνες ως υπεύθυνη της ιστοσελίδας. Αυτόματα την καταδίκασαν ως «άνθρωπο της προηγούμενης διοίκησης» και απροκάλυπτα την τιμώρησαν ζητώντας της «ή να γίνει ρεσεψιονίστ ή να παραιτηθεί».
Δεν άντεξαν να περιμένουν δύο μήνες μέχρι να λήξει η σύμβασή της. Της αφαίρεσαν με το «έτσι θέλω» και «επειδή δεν μ’ αρέσει η φάτσα σου» γραφείο, αρμοδιότητες, καθήκοντα και θέση, αρνούνται να την αποζημιώσουν («γιατί υπήρχε θέση να πάει, αυτή της ρεσεψιονίστ, αλλά δεν ήθελε») και απασχολούν τις υπηρεσίες για να εφευρίσκουν κάθε πιθανή ή απίθανη τιμωρία και να συντάσσουν διάφορες εκδοχές εξωδίκων για να αντιμετωπίσουν την προσφυγή της στην Επιθεώρηση Εργασίας και στην ΕΣΗΕΑ… 
«Ο καλός» κυρ-Πάνος (διατελέσας για δύο θητείες Πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ) «δεν ήξερε» και «δεν το ήθελε» να υποβαθμίσει συνάδελφό του και να καταστρατηγήσει το Καταστατικό της Ένωσης Συντακτών. Επείσθη ότι η θέση στη ρεσεψιόν ήταν η καταλληλότερη για μια ενοχλητική δημοσιογράφο που δεν την ήθελε στα πόδια του. Οι «φαρμακερές γλώσσες» λένε ότι βόλευε έτσι κι ένα ρουσφέτι σε ένα «δικό του παιδί», που η προηγούμενη διοίκηση το βρήκε να τα έχει κάνει θάλασσα σε ένα ευαίσθητο πόστο, όμως τώρα υποσχέθηκε (και εγγυήθηκε και ο μπαμπάς του) ότι «θα προσέχει». 
«Ο κακός και ο άσχημος» Καρούτζος (διπλός ο ρόλος, λόγω εξαιρετικών ικανοτήτων) ανέλαβε «να καθαρίσει»: με βαθυστόχαστες ρητορείες, με απειλές, με συμβουλές («καμιά δουλειά δεν είναι ντροπή κοπέλα μου») και τη μόνιμη βαριά επωδό του απέναντι σε οτιδήποτε κινείται ή πετάει και τον ενοχλεί: «θα την γ….». 
Οι δυο εκπρόσωποι της ΕΣΗΕΑ στον ΕΔΟΕΑΠ έχουν βρεθεί πλέον αντιμέτωποι με την ίδια την ΕΣΗΕΑ, με τους σκοπούς και τους στόχους της. Με την ίδια έπαρση προσπαθούν και εκεί να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα, ανατρέχουν σε διάφορα γραφειοκρατικά τεχνάσματα κι επιστρατεύουν εκεί «κολλητούς» που εφευρίσκουν κωλύματα… 
Σόμπολος και Καρούτζος, ως μπροστάρηδες παρατάξεων, συμμετέχουν στις εκλογές της ΕΣΗΕΑ που πλησιάζουν. Θα ζητήσουν την ψήφο των συναδέλφων τους δημοσιογράφων που βιώνουν την ανεργία, τις απολύσεις, τις πιέσεις των εργοδοτών, τη μείωση των εισοδημάτων τους, ως ικανοί να υποστηρίξουν τα επαγγελματικά δικαιώματά τους και να παλέψουν για το μέλλον τους! Κατεβαίνουν μάλλον με κοινό σύνθημα: «Να γίνουν όλοι ρεσεψιονίστ»!
Στις 23/9/2014, ο κύριος Καρούτζος είχε πάλι την τιμητική του:
Ο Ιαβέρης Καρούτζος του ΕΔΟΕΑΠ εναντίον… εργαζόμενης καθαρίστριας
Και άλλες ιστορίες καθημερινής τρέλας! 
Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΟΓΗ ΚΑΙ ΑΔΙΚΗ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΟΥ ΜΑΡΚΟΥ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ
Συνάδελφοι,
Στο Διαδίκτυο διακινείται μεθοδευμένα «είδηση» περί ύπαρξης δήθεν απόφασης ΔΣ ΕΔΟΕΑΠ για μήνυση κατά παντός υπευθύνου σε θέμα ασθένειας εργαζόμενης καθαρίστριας μας.
Ενημερώνω ενυπόγραφα και υπεύθυνα οτι τέτοια ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ, ΔΕΝ ΛΗΦΘΗΚΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΙ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ !!!
Η «είδηση» είναι στημένη και εκφράζει την σφοδρή επιθυμία μειοψηφίας μελών του ΔΣ (Σομπολος – Καρούτζος – Ζαφειροπούλου) να πάει στον εισαγγελέα η υπόθεση άρρωστη εργαζόμενης στον ΕΔΟΕΑΠ, που με απόφαση της Διοίκησης Κιάου, (2007), όπως ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ ΜΑΣ, έκανε χρήση των ιατρείων και εργαστηρίων μας, ενώ με έγγραφη δική μου άδεια και γνωμάτευση γιατρού πήγε τον Ιούνιο του 2010 στο Σισμανόγλειο, με παραπεμπτικό μίας ημέρας και με αφόρητους πόνους, μόνο για λιθοτριψία.
Ø Το κόστος αυτής της ΕΚΤΑΚΤΗΣ περίπτωσης ήταν 812€.
Ø Από υπηρεσιακή αβλεψία μόνο, δόθηκε ο πρώτος διαθέσιμος αριθμός ΚΕΝΟΥ Μητρώου, αντί για τον ΑΜ της εργαζόμενης, που απο το 2009 ήταν ο 99999-27.
Ø Το λάθος διορθώθηκε το επόμενο πρωί από τη Μηχανοργάνωση μας.
Ø Το συνολικό κόστος των εξετάσεων που πραγματοποιήθηκαν ΜΟΝΟ σε έκτακτες περιπτώσεις ασθένειας εργαζομένων στο Ταμείο μας , από το 2007 μέχρι το 2014 είναι συνολικά 4300€, σε 7 χρόνια, για 61 περιπτώσεις.
Ø Την ορθή, διοικητικά και ανθρώπινα , απόφαση της Διοίκησης Κιάου για χρήση των ιατρείων και εργαστηρίων απο γιατρούς μας και καθαρίστριες επιβεβαίωσε το φετινό Ιούνιο με απόφαση της ΚΑΙ η σημερινή Διοίκηση, δίνοντας, όμως, προσωπικό κωδικό Μητρώου σε ΌΛΟΥΣ τους εργαζόμενους μας ασφαλισμένους στο ΤΣΑΥ και στο ΙΚΑ.(σύνολο 85 κωδικοί).
Ø Ήδη, φύλακας του ΕΔΟΕΑΠ, μισθοδοτούμενος από ιδιωτική εταιρεία και ασφαλισμένος στο ΙΚΑ, νοσηλεύτηκε – και πολύ σωστά – για ξαφνική ασθένεια κάνοντας χρήση του κωδικού 99999-61 με εντολή της Πόπης ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΟΥ!
Ø Το θέμα ανακινεί και υποκινεί με την ανοχή Σόμπολου και με διατεταγμένους ελέγχους, ως άλλος Ιαβέρης ο νεόκοπος ΓΓ απειλώντας με εισαγγελέα.
Δεν κατόρθωσε, όμως, να πείσει το ΔΣ, παρά τις απαράδεκτες ανακριτικές μεθόδους που χρησιμοποίησε στους υπαλλήλους μας.
ΆΠΟΨΗ ΜΟΥ ήταν και παραμένει ότι όποιος εργάζεται στον ΕΔΟΕΑΠ πρέπει να μπορεί σε περίπτωση ασθένειας και μάλιστα σε έκτακτο περιστατικό να έχει την πρωτοβάθμια περίθαλψη μας από τους γιατρούς μας και τα εργαστήρια μας.
Για μένα μια άρρωστη καθαρίστρια μας είναι ίση με ένα γιατρό ή δημοσιογράφο…
Και έτσι θα την υπερασπίζομαι σε όλη μου τη ζωή!
Εκείνοι που δέχονται καφέ από τα χέρια της, αλλά όταν αρρωσταίνει τη στέλνουν στον καιάδα του ΙΚΑ δεν αξίζουν να λέγονται Άνθρωποι!
Μόνο ντροπή και αηδία νοιώθω για την υποκρισία και την εκδικητικότητα μελών του ΔΣ που με χαλκευμένα ψεύδη και παραπληροφόρηση χτυπούν το σαμάρι γατί δεν μπορούν να χτυπήσουν τον γάιδαρο…
ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ, όπως πάντα, την όποια ευθύνη μου αναλογεί εκ της θέσεως μου και ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΏΜΗ από όλους σας γιατί αναγκάζομαι να σας απασχολήσω με τόσο παράδοξα και ελάσσονα ζητήματα διοίκησης.
Δυστυχώς, τα στήνουν μεθοδευμένα και εκδικητικά οι παραταξιακοί συνδικαλιστές του ΔΣ για να δικαιολογήσουν :
1. Την ανυπαρξία έργου (2013-2014)
2. Την ολοφάνερη αδυναμία τους, ενάμιση χρόνο τώρα, να αποδείξουν όσα συκοφαντικά υποστήριζαν εναντίον της Ενωμένης Διοίκησης Σπανοπούλου!
Διότι, ούτε ο έλεγχος του κου Πεπόνη, ούτε οι Ορκωτοί βρήκαν κάτι που θα μας οδηγούσε στην αγχόνη…
Εννοώ την αγχόνη, που πριν καν την απαγγελία κατηγοριών έστησαν για μας, από την Άνοιξη του 2012, υπακούοντας στις επιθυμίες γνωστών άγνωστων κύκλων της συγκυβέρνησης, της ΤτΕ του PSI και άθλιων καρεκλοκένταυρων της ΕΣΗΕΑ.
Είδαν κι απόειδαν οι αριστεροδέξιοι λαϊκιστές και ψάχνουν στα άχυρα βελόνα για να μας ματώσουν…
Κι όταν δεν τη βρίσκουν στην έντιμη υπογραφή του ΜΑΡΚΟΥ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ή στη συνταγή 7€ (επτά!) για μια ένεση σε μια άρρωστη καθαρίστρια ε! τότε ρίχνουν οι ίδιοι μια… βελόνα στα άχυρα και μετά καλούν τον εισαγγελέα να τη βρει!
ΝΙΣΑΦΙ ΟΜΩΣ!
Αυτές είναι ασφαλίτικες μέθοδοι και κίτρινη δημοσιογραφία, που θα αντιπαλέψω με όλες μου τις δυνάμεις, όχι μόνο για όσα πιστεύω και για το Δίκαιο στον ΕΔΟΕΑΠ όλων μας,
αλλά και για την τιμή και την αξιοπρέπεια του ονόματος μου!
Ελένη Σπανοπούλου

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε την ξεκάθαρη τοποθέτηση μου στο ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ για τη μεθόδευση απομάκρυνσης του ΜΑΡΚΟΥ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ
ΥΓ Ας πει κάποιος στον αστείο ΙΑΒΕΡΗ Καρούτζο του ΕΔΟΕΑΠ ότι ο Γιάννης Αγιάννης πέθανε σε βαθιά γεράματα ….
Σαν να μην έφταναν όμως αυτά, στις 5/11/2014, κατέφθασε η είδηση ότι η ΕΣΗΕΑ κάλεσε τον Ν. Καρούτζο σε απολογία στο πειθαρχικό. Ο λόγος; Είχε αρνηθεί να συμμορφωθεί με την απόφασή της για διαγραφή από τα μητρώα της του γνωστού ακροδεξιού στελέχους της ΝΔ, Σίμου Κεδίκογλου για συκοφάντηση των εργαζομένων στην ΕΡΤ -- απόφαση την οποία ο κύριος Καρούτζος καταψήφισε...
Δίωξη κατά Ν. Καρούτζου 
Δίωξη κατά του Γ.Γ. του ΕΔΟΕΑΠ, Νίκου Καρούτζου, για την υπόθεση Κεδίκογλου, άσκησε σήμερα το Π.Π.Σ. της ΕΣΗΕΑ. 
Η απόφαση ήταν ομόφωνη, με το σκεπτικό ότι ο Γ.Γ. του ΕΔΟΕΑΠ δεν εφάρμοσε τις αποφάσεις των θεσμοθετημένων οργάνων της Ένωσης, όπως είναι τα Πειθαρχικά Συμβούλια. Η έγκληση είχε γίνει από τη συνάδελφο, μέλος του Π.Π.Σ., Ελένη Ανδριανού, με αφορμή τη στάση του κ. Καρούτζου στο θέμα της διαγραφής του τέως κυβερνητικού εκπροσώπου, Σίμου Κεδίκογλου. Στην έγκλησή της η συνάδελφος καταγγέλλει τον Καρούτζο, όχι μόνον γιατί αρνήθηκε να ψηφίσει τη διαγραφή του Κεδίκογλου από τον ΕΔΟΕΑΠ, αλλά και για την προσπάθειά του να στρεβλώσει την κύρια κατηγορία εναντίον του, που ήταν η κατασυκοφάντηση των συναδέλφων μας της ΕΡΤ, ότι τάχα εκείνοι ευθύνονταν για το "μαύρο" που έπεσε...Υπενθυμίζουμε ότι στην κρίσιμη συνεδρίαση του ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ για τη διαγραφή Κεδίκογλου παραβρέθηκαν έξι (6) μέλη. Ο πρόεδρος Π. Σόμπολος, η Π. Χριστοδουλίδου και ο Γ. Αγγέλης ψήφισαν υπέρ της διαγραφής, ενώ ο Ν. Καρούτζος από την ΕΣΗΕΑ, η Ειρήνη Ζαφειροπούλου και ο Γ. Χριστόπουλος από την ΕΠΗΕΑ ψήφισαν κατά της διαγραφής. Όπως ειπώθηκε στη συνέλευση, τα δύο μέλη της ΕΠΗΕΑ υποστήριξαν ότι δεν είχαν επαρκή ενημέρωση. Μάλιστα, ο κ. Χριστόπουλος δήλωσε κατηγορηματικά ότι είναι υπέρ της διαγραφής...Επιτέλους και μια σωστή απόφαση από το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο, το οποίο συνήθως κοιμάται τον ύπνο του δικαίου. Αλλά ήταν τόσο χοντρή η παράβαση αυτού του όψιμου συνδικαλιστή και τόσο προκλητικό το να αποσιωπά κανείς τις χοντρές αρπαχτές με τις ευλογίες της εκάστοτε εξουσίας και να καταφέρεται κατά των εργαζομένων της ΕΡΤ, που βρέθηκαν ξαφνικά άνεργοι, ανασφάλιστοι και με τεράστια οικονομικά προβλήματα.
Ο άνθρωπος που επικαλούνται ως αυθεντία κατά του Γ. Φιλιππάκη και του ΚΚΕ τα ιστολόγια "Κουτί της Πανδώρας" και "Βαθύ Κόκκινο", ο άνθρωπος του οποίου ... σχόλιο στο facebook επικαλούνται τα πιο πάνω ιστολόγια αξιώνοντας "άμεση απάντηση από το ΚΚΕ", κατήγγειλε την πειθαρχική δίωξή του για στήριξη της συκοφάντησης των απολυμένων συναδέλφων του ως...Μακαρθική. Αλλά για να δούμε τι έγραψε η ίδια η ΕΣΗΕΑ για το ποιον του βασικού πληροφοριοδότη, του "βαθιού λαρυγγιού", ας πούμε, των ιστολογίων "Κουτί της Πανδώρας" και "Βαθύ Κόκκινο" (26/11/2014):

Εποπτικό ΕΣΗΕΑ: “Αμετροέπεια” από το Ν. Καρούτζο
26/11/2014 00:41 Leave a Comment
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Το Εποπτικό Όργανο Δεοντολογίας της ΕΣΗΕΑ, παρακολουθεί με έκπληξη την πρωτοφανή συμπεριφορά του Γενικού Γραμματέα του ΕΔΟΕΑΠ Νίκου Καρούτζου (μέλους της Ενώσεώς μας), ο οποίος τις τελευταίες ημέρες ανάρτησε κείμενο στην ιστοσελίδα του και το κοινοποίησε στα μέλη της, με απαράδεκτους υπαινιγμούς και χαρακτηρισμούς σε βάρος του Πρωτοβαθμίου Πειθαρχικού Συμβουλίου και των εκλεγμένων μελών του, επειδή άσκησαν δίωξη εναντίον του. 
Είναι ο ίδιος ο οποίος κατά την προσέλευσή του στο ΠΠΣ, με απίστευτη θρασύτητα χτυπούσε το χέρι του στο τραπέζι και αρνείτο να απαντήσει σε ερωτήσεις, με τον ισχυρισμό ότι εκείνος είχε εκλεγεί με πεντακόσιους ψήφους και τα μέλη του Πειθαρχικού με λιγότερες και δεν είχαν το δικαίωμα να τον ερωτούν. 
Προφανώς, δεν έχει συναίσθηση του ότι η λειτουργία της ΕΣΗΕΑ και οι υποχρεώσεις των μελών της, διέπονται από τις Καταστατικές διατάξεις, τις οποίες κατάφωρα παραβιάζει και με άστοχες και ανεύθυνες κινήσεις εντυπωσιασμού νομίζει ότι θα εξασφαλίσει ειδική προνομιακή μεταχείριση. 
Στην αμετροέπεια που επιδεικνύει καλεί το Διοικητικό Συμβούλιο και το Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο, «να αναλάβουν τις ευθύνες τους», επιζητώντας προφανώς ανεπίτρεπτη παρέμβαση στο ΠΠΣ, που λειτουργεί με θεσμοθετημένη από το Καταστατικό και τον Νόμο απόλυτη ανεξαρτησία. 
Είναι απαράδεκτο να θεωρεί ότι οι διατάξεις του Καταστατικού και οι διαδικασίες, που ακολουθούνται για όλους τους συναδέλφους, δεν ισχύουν για τον ίδιο. 
Το ΕΟΔ, αποδοκιμάζει απόλυτα την απαράδεκτη αυτή συμπεριφορά του συν. Νίκου Καρούτζου, και καθιστά σαφές το αυτονόητο, ότι τα θεσμοθετημένα όργανα δεοντολογίας της ΕΣΗΕΑ, ούτε θορυβούνται ούτε εκφοβίζονται από ανάλογες προκλητικές συμπεριφορές και παραμένουν απαρέγκλιτα στην εκτέλεση της αποστολής τους.
Το Εποπτικό Όργανο Δεοντολογίας
της ΕΣΗΕA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου