Τρίτη, 23 Δεκεμβρίου 2014

Πωλείται τρέλα

Είναι πράγματι η ώρα της Αριστεράς, όπως συμβαίνει στις κρισιμότερες στιγμές της πατρίδας μας. Αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ παγιδευμένος στη ρητορική «εκλογές εδώ και τώρα», τελεί εν αμηχανία μπροστά στην παγίδα που του στήνουν. Πρέπει να βάλει πλάτη κατά τη γνώμη μου και η «άλλη Αριστερά». Το ΚΚΕ είναι το ιστορικότερο κόμμα του ελληνικού κοινοβουλίου. Με κολοσσιαία λάθη αλλά και τεράστια προσφορά. Η μακροβιότητά του το καθιστά εξ αντικειμένου τον «συλλογικό γέροντα» της δημόσιας ζωής στη χώρα. Το να μένει στη γωνία απομονωμένο σαν διακοσμητικό αξεσουάρ του καθεστώτος όταν διακυβεύεται η τύχη του λαού, είναι στάση αναντίστοιχη της πολιτικής σοφίας που έχει αποκτήσει μέσα στην ιστορία. Ας γίνει αυτό που μπορεί. Ας γίνει η φωνή του λαού που δεν επιθυμεί εκλογές σε αυτή τη φάση, χωρίς αυτό να σημαίνει πως συναινεί στην κυβερνητική πολιτική. Ναι, μπορούν να συμβαίνουν και τα δυο ταυτόχρονα όταν μιλάμε για στρατηγική.


Το ΚΚΕ ξέρει καλά πως «ο αριστερισμός είναι η παιδική ασθένεια του κομμουνισμού». Θα ήταν καταλυτικής σημασίας η προσφορά του στο λαό και στον τόπο εάν θεσμικά, ως έχει το δικαίωμα αλλά και την υποχρέωση, προτείνει σήμερα κιόλας τον αριστερό υποψήφιο Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας. Κι από εκεί και πέρα αυτομάτως «ο κάθε κατεργάρης στον πάγκο του».

ΥΓ: Μετά και τον «ιστορικό συμβιβασμό» ΗΠΑ – Κούβας, είναι και η πιο κατάλληλη στιγμή…
Ζ. Λουδάρος,  "Προς ΚΚΕ: Μην ανέχεσαι να σε φοβίζουν, φόβισέ τους ΕΣΥ!", Rizopoulos Post

10 σχόλια:

 1. Άλλες φαεινές ιδέες και καταπληκτικές προτάσεις απ' το να μεσολαβήσει το ΚΚΕ για να μη γίνουν εκλογές:

  Να φύγει απ' τη Βουλή για να διαφυλάξει το επίπεδό του: http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2014/12/blog-post_479.html

  Να καλέσει γενική απεργία για να μη βγει πρόεδρος: http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2014/12/blog-post_447.html

  Να διαλυθεί και να ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ για να βοηθήσει τους Έλληνες να ξεπεράσουν τις αυταπάτες τους αναγκάζοντας τον ΣΥΡΙΖΑ να ξεφτιλιστεί ως κυβέρνηση: https://avantgarde2009.wordpress.com/2014/12/21/γρήγορες-εκτιμήσεις-και-καθήκοντα-πρ/

  Έχω και γω μια φαεινή ιδέα: Δεν πάτε να πουλήσετε παγάκια στους Εσκιμώους καλύτερα;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Καλά, avantgarde μακράν οι μεγαλύτεροι καραγκιόζηδες του δήθεν εξωκοινοβουλίου. Πήγαν και μπήκαν στον συριζα, μετά βγήκαν υποτίθεται και μου έκαναν και ντούρα υπεραριστερή κριτική σε αυτόν για διάφορα θέματα, και τώρα να'τοι πάλι πρώτες μούρες για τις καρέκλες. Α ρε γαμωπασόκ με τις χιλιάδες περικοκλάδες σου...

   Ijon Tichy

   Διαγραφή
 2. @ Ηνωμένα Ξυπνοπούλια της ελληνικής αριστεροδεξιάς παροικίας:

  - Το ΚΚΕ ούτε θα επισπεύσει, ούτε θα παρεμποδίσει τις εκλογές με καραγκιοζιλίκια. Όποτε γίνουν οι εκλογές, όπως κι αν γίνουν, θα συμμετάσχει σε αυτές και θα ζητήσει την στήριξη του λαού στη βάση του προγράμματός του και της δράσης του.

  - Το ΚΚΕ δεν θα φύγει απ' τη Βουλή και δεν θα φύγει απ' το δρόμο. Ελάτε να το διώξετε εσείς.

  - Το ΚΚΕ δεν θα οδηγήσει το λαό στην αφύπνιση μέσω διαιώνισης της αυταπάτης. Αυτό το αφήνει για σας, που είστε ειδικοί στις διαδρομές Κόρινθος-Αθήνα μέσω Ξάνθης.

  Γκέγκε;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Αυτά τα "Αριστερά" με το Α κεφαλαίο είναι σαν καμπανάκι. Κάπου εκεί σταματά να διαβάζεις για να γλιτώσεις το εγκεφαλικό. Δεν είναι τυχαίο που προοδευτικά το κόμμα απαγκιστρώνεται από αυτόν τον όρο.
  Ο.Χ.Ε.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ο κ. Λαφαζάνης στο περιθώριο εκδήλωσης στο Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο με θέμα "Το Πρόγραμμα της Κυβέρνησης της Αριστεράς", ανέπτυξε εν συντομία τις βασικές γραμμές του ΣΥΡΙΖΑ για την πορεία ανασυγκρότησης της χώρας, αναφέροντας μεταξύ άλλων:

  1) την διαγραφή μέρους του χρέους,
  2) την εθνικοποίηση τραπεζών για να τους δοθεί ένας νέος αναπτυξιακός ρόλος
  3) την ριζοσπαστική φορολογική μεταρρύθμιση,
  4) την δημιουργία ενός γενναίου προγράμματος δημοσίων επενδύσεων,
  5) την αποκατάσταση του βασικού μισθού στα 750 ευρώ και την καθιέρωση του 13ου μισθού.
  Πραγματικά οι διεκδικήσεις αυτές αποτελούν ένα «μίνιμουμ» πάνω στο οποίο μπορεί να επιτευχθεί μια συσπείρωση των δυνάμεων της εργατικής τάξης. Απομένει να δούμε τα εξής:
  α) Ποιο μέρος του χρέους πρέπει να διαγραφεί και αν αυτό συνεπάγεται ή όχι ρήξη με την ευρωζώνη και την ΕΕ.
  β) Είναι η εθνικοποίηση των τραπεζών χωρίς αποζημίωση; Ποιος αναπτυξιακός ρόλος μπορεί να τους δοθεί; Αυτό είναι κενό σύνθημα χωρίς το (4), δηλ. την δημιουργία ενός γενναίου προγράμματος δημοσίων επενδύσεων που προφανώς δεν υπάρχει σήμερα. Η κατάστρωσή του πρέπει να γίνει με τη συμμετοχή του λαού και την δημιουργία συμβουλίων.
  γ) Πρέπει να γίνει σαφές ότι ο μόνος τρόπος για να προχωρήσουν τα παραπάνω είναι ο εργατικός και λαϊκός έλεγχος στον σχεδιασμό του τραπεζικού συστήματος και το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων μαζί με τον σχεδιασμό της οικονομίας πάνω σε νέες βάσεις.
  δ) Τα συμβούλια να αποτελέσουν τον πυρήνα του κράτους ώστε ο δημοκρατικός σχεδιασμός και η ανάπτυξη ν’ αποτελέσουν την απαρχή μιας δυναμικής που καταργεί τις σημερινές σχέσεις εξουσίας και δίνει στην εργατική τάξη τον πρωταγωνιστικό ρόλο στις εξελίξεις.
  Κανένας απ’ αυτούς τους στόχους και τις διακηρύξεις δεν μπορεί να γίνει στα πλαίσια του παρόντος συστήματος. Ακόμα και ο κατώτατος μισθός στα 750 ευρώ ή ο 13ος μισθός είναι εντελώς έξω από τα πλαίσια της αστικής διαχείρισης. Το ίδιο το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ δεν καλύπτει όλες τις παραπάνω διεκδικήσεις αλλά έχει ασάφειες, πολυγλωσσία και μια σοσιαλδημοκρατική προσέγγιση στα προβλήματα που προέκυψαν από την κρίση του 2008 και είχαν τις ρίζες τους στον ίδιο τον καπιταλισμό στην Ελλάδα. Τα αιτήματα αυτά αποτελούν, ωστόσο, μεταβατικά αιτήματα με σκοπό την οικοδόμηση ενός ενιαίου μετώπου των εργαζομένων σε μια πορεία στην οποία η εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να θέσει σε κίνηση διαδικασίες που ξεπερνούν το ίδιο το πρόγραμμα του κάτω από την πίεση των μαζών. Απαραίτητος όρος είναι η οργάνωση των μαζών και η έξοδός τους στο προσκήνιο με βάση αυτά και άλλα πιο προωθημένα μεταβατικά αιτήματα, όπως ο εργατικός έλεγχος. Με τον εργατικό έλεγχο διασφαλίζεται μια ταξική θέση και ο αποκλεισμός των σοσιαλδημοκρατικών λύσεων που προωθούν μερίδες του ΣΥΡΙΖΑ στα πλαίσια μιας κεϋνσιανής διαχείρισης.
  Μαζί με τα αιτήματα αυτά πρέπει να προωθηθούν αιτήματα όπως η εθνικοποίηση και ανασυγκρότηση της μεγάλης βιομηχανίας, η ανασυγκρότηση της γεωργικής παραγωγής σε μεγάλη κλίμακα, η επαναλειτουργία επιχειρήσεων σε τομείς-κλειδιά της οικονομίας με βάση τον δημοκρατικό σχεδιασμό και τον εργατικό έλεγχο. Πάνω απ’ όλα η ανασυγκρότηση πρέπει να μειώσει την ανεργία άμεσα. Η επιτυχία αυτού του προγράμματος δεν μπορεί να γίνει στα στενά εθνικά πλαίσια. Απαιτεί ν’ απευθυνθούμε στην εργατική τάξη της Ευρώπης και να την καλέσουμε να σταθεί με τους αγώνες της στο πλευρό της Ελλάδας. Αυτή θα είναι και ο μοναδικός πραγματικός σύμμαχος μας στη δύσκολη πορεία που ανοίγεται μπροστά μας. Είτε ο ΣΥΡΙΖΑ θα ακολουθήσει αυτόν τον δρόμο είτε θα οδηγηθεί σε σοσιαλδημοκρατική διαχείριση που θα ανατρέψει όχι το σύστημα αλλά τον ίδιο.

  22/12/2014
  deltio.weebly.com

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Ακόμα στα "είτε...είτε" είστε, κύριε Τζουμέρκα; Δεν υπάρχουν "είτε...είτε" και δεν υπήρξαν ποτέ. Όσο για τον κύριο Λαφαζάνη, η αξιοπιστία του κινείται αρκετά χαμηλότερα απ' αυτή του Παύλου Χαϊκάλη. Και αυτά που λέει μόνο μεγάλα κορόιδα ή μεγάλοι απατεώνες κάθονται να τα συζητήσουν σοβαρά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. κακιες του Αντωνη κ.Κ.Τζουμερκα μου ....ο Χαικαλης δεν εγραψε ποτε τους λογους του ΧΑΡΙΛΑΟΥ ! (το πολυ να εκανε ενα ρετους ορθογραφικο στο τελος)

   Διαγραφή
 6. "Είτε ο ΣΥΡΙΖΑ θα ακολουθήσει αυτόν τον δρόμο είτε θα οδηγηθεί σε σοσιαλδημοκρατική διαχείριση που θα ανατρέψει όχι το σύστημα αλλά τον ίδιο."
  Δηλαδή ο συριζα θα κάνει υποχωρήσεις για να δημιουργήσει μέτωπο, αλλά μέσω των διαδικασιών που θα ξεκινήσει... θα τον υπερβεί ο ίδιος ο λαός και θα ζητά σοσιαλισμό από μόνος του. Δηλαδή έλεος! Και αυτό είναι η εναλλακτική στην σοσιαλδημοκρατία που οι περισσότεροι στο συριζα υιοθετούν; Μα αν αντικαταστήσεις όπου συριζα και σοσιαλισμός τους όρους κκσε και δημοκρατικός σοσιαλισμός τότε πόσο απέχει το προϊόν από την θεωρητική βάση της περεστρόικα; Δηλαδή είτε σοσιαλδημοκρατία είτε... σοσιαλδημοκρατία σε αυτό το κόμμα; Τόσες επιλογές πια;
  Ο.Χ.Ε.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Και μιας που είπε ο Αντώνης για μεγάλα κορόιδα και μεγάλους απατεώνες και για να προλάβω αστειάκια. Αυτά τα γράφω με την ιδιότητα του μεγάλου κορόιδου που για χρόνια φοιτητής ψήφιζε τα κοινά πλαίσια της ανταριζα μαζί με τους εκεί πιλαφ.
   Ο.Χ.Ε.Π.

   Διαγραφή
 7. http://www.iefimerida.gr/news/183671/o-dimoskopos-kai-analytis-ilias-nikolakopoylos-exigei-ti-tha-kanei-o-syriza-otan-ginei

  ξεβράκωμα τελείως του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠιΛαφ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή