Τρίτη, 9 Δεκεμβρίου 2014

Βόλος: Δυναμική κινητοποίηση ενάντια στο εργοδοτικό έγκλημα στη «Χαλυβουργία» του Μάνεση

Πορεία στο κέντρο του Βόλου πραγματοποίησε το απόγευμα της Τρίτης το Συνδικάτο Μετάλλου Μαγνησίας «Μήτσος Παπαρήγας».

Η κινητοποίηση, στην οποία συμμετείχαν σωματεία και φορείς και από άλλους κλάδους, έγινε με αφορμή το εργατικό δυστύχημα στη «Χαλυβουργία» του Μάνεση στο Βόλο, που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο ενός ακόμη εργάτη την Παρασκευή 5 Δεκέμβρη.

Η πορεία πέρασε και έξω από τα γραφεία του Συνδέσμου Βιομηχάνων Θεσσαλίας και Κεντρικής Ελλάδας, ωστόσο δεν ήταν κάποιος στο κτίριο για να συναντήσει την αντιπροσωπεία. Με κόκκινη μπογιά οι συγκεντρωμένοι έγραψαν συνθήματα έξω από το κτίριο καταγγέλλοντας το εργοδοτικό έγκλημα.


Είχε προηγηθεί συγκέντρωση στην πλατεία του Αγίου Νικολάου, όπου μίλησε ο Κώστας Στεργίου, πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Μαγνησίας «Μήτσος Παπαρήγας», ο οποίος κάλεσε τους εργαζόμενους να εμπιστευθούν το Συνδικάτο Μετάλλου και το ΠΑΜΕ, να κλείσουν τα αυτιά τους στους λασπολόγους. (Διαβάστε όλη την ομιλία στο συνημμένο)

Ο Κ. Στεργίου τόνισε: «Τώρα πρέπει να πούμε φτάνει ως εδώ! Να πούμε ότι δεν πάει άλλο! Όλοι μαζί μέσα στα εργοστάσια σαν μια γροθιά να διεκδικήσουμε εδώ και τώρα να παρθούν μέτρα προστασίας, ασφάλειας και υγιεινής! Να κάνουμε γενικές συνελεύσεις απαιτώντας η εργοδοσία να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να μη θρηνήσουμε άλλα θύματα.

Από τον ιδρώτα μας και το μόχθο μας βγάζουν τα κέρδη τους. Εμείς δουλεύουμε και παράγουμε τον πλούτο, βάζουμε μπρος τις μηχανές. Κουραζόμαστε, αγωνιάμε αν θα τα βγάλουμε πέρα στο τέλος του μήνα, παλεύουμε να τα φέρουμε βόλτα για ένα ξεροκόμματο και οι εργοδότες μας κάθονται και τα παίρνουν χοντρά χωρίς να προσφέρουν τίποτα! Απολύτως τίποτα! Γι' αυτό είναι παράσιτα της κοινωνίας. Κηφήνες που στεναχώρια τους αν χάθηκε ένας ή δύο εργάτες. Αυτοί βλέπουν μόνο τα ποσά που τσεπώνουν και πώς θα φάει ο ένας τον άλλον στον ανταγωνισμό μεταξύ τους. Πρέπει να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας. Κανένας δε θα μας χαρίσει τίποτα, κανένας δε θα μας σώσει με ένα μαγικό ραβδί».

1 σχόλιο:

  1. Καλό είναι να διαβαστεί ολόκληρη η ομιλία του Στεργίου:

    http://www.902.gr/sites/default/files/synd_metalloy.pdf

    4ος νεκρός εργάτης στον Βόλο φέτος, 10ος νεκρός εργάτης στα εργοστάσια του Μάνεση στον Βόλο συνολικά. Δίνονται επίσης πληροφορίες για τον θάνατο του ηλεκτρολόγου Γιάννης Βάτσα στην ΑΓΕΤ το καλοκαίρι καθώς και οι νομικές δρομολογήσεις αυτών των δύο περιπτώσεων (στην ΑΓΕΤ έφταιγε ο νεκρός, τα ίδια πάνε να γίνουν και τώρα).

    Ijon Tichy

    ΑπάντησηΔιαγραφή