Τρίτη, 30 Δεκεμβρίου 2014

Δήλωση Γ. Μηλιού για την αυτοεξαίρεσή του από τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ

Στην κρίσιμη ιστορική στιγμή που βρίσκεται από σήμερα η χώρα μας, καλείται ο καθένας από μας να αγωνιστεί με όλες τις δυνάμεις που διαθέτει για τη νίκη και την Κυβέρνηση της Αριστεράς που θα φέρει τη μεγάλη ανατροπή.

Στον αγώνα αυτόν είμαστε όλοι στρατευμένοι εκεί όπου μπορούμε να συμβάλουμε αποδοτικότερα στο μεγάλο έργο που καλούμαστε να φέρουμε σε πέρας.

Στον αγώνα αυτόν αποφασιστική θα είναι η συνεισφορά των δυνάμεων του Κόμματος με την επεξεργασία θέσεων και τη διαμόρφωση κατευθυντήριων γραμμών για την κυβερνητική πολιτική. Σε αυτή τη διαδικασία είμαι περισσότερο χρήσιμος, και για το λόγο αυτό δεν θα είμαι υποψήφιος σε κάποια εκλογική περιφέρεια, ούτε θα συμμετάσχω σε κάποια εκλόγιμη θέση στο ψηφοδέλτιο επικρατείας.


Παράλληλα, θα συνεχίσω να είμαι συνεχώς παρών στη διαμόρφωση της ελληνικής και διεθνούς κοινής γνώμης υπέρ των θέσεών μας, συμμετέχοντας θεσμικά σε καθοριστικές συναντήσεις με διεθνείς παράγοντες, όπως κάνω μέχρι τώρα (IMF, Κυβερνητικές Υπηρεσίες άλλων χωρών, Χρηματοοικονομικά Κέντρα, κλπ.), με στόχο τη μεγιστοποίηση των ωφελειών για την Κυβέρνηση της Αριστεράς και τον λαό που όλοι υπηρετούμε.

Πιστεύω ότι αυτή η στάση είναι σε συμφωνία με τις δεσμεύσεις που έχω αναλάβει απέναντι στους συντρόφους μου, που με εξέλεξαν τρίτο στην ΚΕ και μου ανέθεσαν μάλιστα τον εξαιρετικά σημαντικό ρόλο του Υπεύθυνου Οικονομικής Πολιτικής, για να συμβάλουμε μαζί με τα μέλη του Τμήματος καθοριστικά στη διαμόρφωση των θέσεων του Κόμματος.

Ο αγώνας μου είναι αφιερωμένος στη νίκη της Αριστεράς, μια νίκη χωρίς δεσμεύσεις και περιορισμούς ώστε να γίνουν τα όνειρα όλων μας πραγματικότητα και να ανταποκριθούμε στις ελπίδες του ελληνικού λαού που μας χαρίζει την εμπιστοσύνη του και μας αξίωσε να φτάσουμε μέχρι εδώ!».

6 σχόλια:

 1. Τυχαίο ότι το ΔΝΤ το γράφει στα αγγλικά; (IMF)

  Μην τυχόν και καταλάβει κανένας λαϊκός άνθρωπος με ποιους συναναστρέφονται.. Αυτοί βέβαια που θέλει να καταλάβουν, καταλαβαίνουν μια χαρά.

  Nh

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Άσχετο (με το IMF αντί ΔΝΤ);

  Δώδεκα πράκτορες της NSA παρακολουθούσαν την ελληνική κυβέρνηση
  29/12/2014

  Δώδεκα πράκτορες απασχολούσε η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών των ΗΠΑ (NSA) για να παρακολουθούν τις επικοινωνίες μελών της ελληνικής κυβέρνησης, αποκαλύπτει το γερμανικό περιοδικό Spiegel επικαλούμενο απόρρητα έγγραφα που έχει στη διάθεσή του.
  Το περιοδικό αναφέρει την ελληνική κυβέρνηση σαν χαρακτηριστικό παράδειγμα υποκλοπών μέσω των λεγόμενων Εικονικών Ιδιωτικών Δικτύων (VPN) που χρησιμοποιούνται από ανώτατα κυβερνητικά στελέχη και τον ίδιο τον πρωθυπουργό.
  Θεωρητικά τα VPA δημιουργούν ένα ασφαλές “κανάλι” μεταξύ δυο σημείων του Ιντερνετ καθώς όλα τα δεδομένα διοχετεύονται κρυπτογραφημένα μέσω αυτού.
  Τα έγγραφα που έχουν στη διάθεσή τους οι συντάκτες του Spiegel και τα οποία προέρχονται από τη διαρροή πληροφοριών του Σνόουντεν, αποδεικνύουν ότι τα VPN αποτελούν ανοιχτή πόρτα για την NSA.
  Το μόνο πράγμα που είναι εικονικό είναι η ασφάλεια, αναφέρει χαρακτηριστικά το γερμανικό περιοδικό.
  Να σημειωθεί ότι τα VPN χρησιμοποιούνται και για την επικοινωνία μεταξύ στελεχών μεγάλων εταιρειών γεγονός που ενισχύει τις υποψίες για εκτεταμένη βιομηχανική κατασκοπεία από τις υπηρεσίες των ΗΠΑ.
  http://info-war.gr/2014/12/δώδεκα-πράκτορες-της-nsa-παρακολουθούσα/

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ας θυμηθούμε τώρα όλοι μαζί τι έγραφε ο Μηλιός το 1999 για τον πόλεμο στη Γιουγκοσλαβία:

   Η συχνά λυσσώδης αντίθεση των συντηρητικών και αντιδραστικών δυνάμεων στην πολιτική στρατιωτικής επέμβασης του ΝΑΤΟ στο Κόσοβο καθορίζεται από το απλό γεγονός ότι βρίσκονται στην αντιπολίτευση ή από κάποια δομικά χαρακτηριστικά της πολιτικής τους αντίληψης για τη στρατηγική και την πολιτική των διεθνών σχέσεων στο νέο μονοπολικό κόσμο της «νέας τάξης»;

   Μιας και βρισκόμαστε μάλλον στην αρχή αυτής της νέας και πιθανώς ασταθούς περιόδου που διαδέχεται το τέλος του διπολικού κόσμου του «ψυχρού πολέμου», είναι μάλλον πρόωρο να απαντήσει κανείς με βεβαιότητα στα παραπάνω ερωτήματα, τα οποία ενδεχομένως γενικεύουν εντυπώσεις από μια σχετικά σύντομη ιστορική διαδρομή. Παρά το γεγονός πως ό,τι παρατίθεται στη συνέχεια είναι πρώτες σκέψεις, με σχετική μόνο αξία για τη συγκυρία, μπορεί εντούτοις να επιχειρηθεί η ακόλουθη μερική τυποποίηση των τεκταινομένων:

   Η σημερινή κατάσταση της σοσιαλδημοκρατίας στη Δ. Ευρώπη, η πολιτική υποταγή της στα νεοφιλελεύθερα κελεύσματα, η άνοδος στην κρατική διαχείριση μόνο μέσα από εγκατάλειψη βασικών πολιτικών και ιδεολογικών αρχών, προκαλούν σοβαρά προβλήματα στη σχέση της με τα παραδοσιακά κοινωνικά στηρίγματα της --εργαζόμενους και συνδικαλιστικό κίνημα -- σε ένα κόσμο όπου η αναδιανομή εισοδήματος είναι στην καλύτερη περίπτωση εκτός ημερήσιας διάταξης, και συνήθως υπέρ του κεφαλαίου. Από την άλλη πλευρά, η ιστορική πορεία των πράσινων κινημάτων και των απόηχων του κινήματος αμφισβήτησης του '68, έδειξε από νωρίς ότι παρά τις περί επανάστασης και εξέγερσης φιλολογίες, δεν στηριζόταν σε μια νέα κοινωνική δυναμική αμφισβήτησης αλλά μάλλον στη διεκδίκηση ενός άλλου δρόμου προς την κοινωνική και πολιτική ανέλιξη στο υπάρχον σύστημα. Η συνάντηση αυτών των δυο πολιτικών και ιδεολογικών «μεταθέσεων» στη σημερινή συγκυρία ανέδειξε το πολιτικό και ιδεολογικό αδιέξοδο σε σχέση με τις επαγγελίες τους, αλλά και τη δυνατότητα φυγής προς τα εμπρός, στη θεωρία της βιαίας επιβολής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων όπου δει, την οποία ενστερνίστηκαν με σχεδόν ζηλωτικό φανατισμό στο Κόσοβο, μια περίπτωση που λόγω του μακροχρόνιου εμφύλιου πολέμου στη Γιουγκοσλαβία και των σερβικών περί αναδέλφου έθνους ιδεολογιών, προσφερόταν ιδιαίτερα για εφαρμογή των νέων ιδεολογημάτων με πολιτικά και στρατιωτικά μέσα.

   Από τη άλλη πλευρά, οι συντηρητικές δυνάμεις παραδοσιακά πριμοδοτούσαν τη σταθερότητα των κρατικών δομών στη διεθνή πολιτική. Σε αυτές τις δυνάμεις οφείλονται κατά κύριο λόγο τα ανοίγματα ειρηνικής συνύπαρξης στον καιρό του διπολισμού, οι αρχές της μη ανάμιξης στα εσωτερικά μιας ξένης επικράτειας ή των σφαιρών επιρροής μιας «αντίπαλης» μεγάλης Δύναμης. Συνεπώς είναι λιγότερο προδιατεθειμένες να εγκαταλείψουν πάγιες πρακτικές που πριμοδοτούσαν το κράτος έναντι της «εθνικής αυτοδιάθεσης», και να παίξουν στη διεθνοπολιτική σκακιέρα παιχνίδια αποσταθεροποίησης με πολλές μεταβλητές και χωρίς εγγυημένη διάδοχη κατάσταση. Γι' αυτό και έγκυροι εκφραστές αυτής της συντηρητικής διεθνοπολιτικής στάσης θα επισημάνουν το πρωτοφανές και ανήκουστο της επιχειρηματολογίας των ΝΑΤΟικών επιτελών, περί πολέμου που επιβάλει την «εσωτερική ειρήνη» και το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε ένα κράτος.
   http://www.theseis.com/index.php?option=com_content&task=view&id=678&Itemid=29

   Διαγραφή
  2. ή πολυ απλα δεν συμμετεχει στα ψηφοδελτια για να μην γινει του υποψηφιου δημααρχου αθηναιων.
   το μεγαλο γελιο ηταν η συνεντευξη του στρατουλη στον ρεαλ το μεσημερι.
   τον ρωταγαν για το ποιο ειναι το οριο της μεγαλης ιδιοκτησιας που θα φορολογησουν και δεν ηξερε!!! μετα απο τρεις ερωτησεις των δημοσιογραφων για το ποιο θα ειναι το αφορολογητο απαντησε 12 με 12.5 χιλιαδες.
   αλλα η μυθικη απαντηση ηταν "τι με ρωτατε για τα οικονομικα, δεν τα ξερω, ειμαι τομεαρχης κοινωνικης πολιτικης"!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

   Διαγραφή
 3. http://www.usdebtclock.org/index.html

  Αυτό το έχει δει κανείς? gorf

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ναι, το είχα εγώ παλιά στο προηγούμενο μπλογκ μου μάλιστα.

   Διαγραφή