Πέμπτη, 4 Δεκεμβρίου 2014

Ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής Πατρέων για την κλήση του Δημάρχου σε απολογία

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, έχει κληθεί να παρουσιαστεί ενώπιον Πταισματοδίκη, την Πέμπτη 4 Δεκέμβρη, απολογούμενος για την άρνησή του να παραδώσει τους φακέλους των εργαζομένων του Δήμου, με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου.

Ο Δήμαρχος δεν θα παραστεί ο ίδιος, αλλά θα αποστείλει μέσω των συνηγόρων του το Υπόμνημα που κατέθεσε και στην προανάκριση.

Στην ανακοίνωσή της, η Δημοτική Αρχή Πάτρας σημειώνει:


«Ο Δήμαρχος με το βλέμμα στραμμένο στις εκατοντάδες των εργαζομένων και τις οικογένειές τους, δηλώνει πως η Δημοτική Αρχή δεν θα υποχωρήσει και δεν πρόκειται να συμβάλει σε απολύσεις.

Θα αντιμετωπίσει μαζί με τους δημότες και τους εργαζόμενους, τις απειλές και τις τυχόν ποινές επειδή δεν συμμορφώνεται με τις αντιλαϊκές υποδείξεις της κυβέρνησης.

Για τη Δημοτική Αρχή, προτεραιότητα παραμένει:

Η πλήρης κρατική χρηματοδότηση για εξασφάλιση όλων των λειτουργικών δαπανών και της μισθοδοσίας των εργαζομένων των ΟΤΑ, από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Η ολοκληρωμένη λειτουργία των υπηρεσιών των ΟΤΑ, χωρίς ΣΔΙΤ, ΚΟΙΝΣΕΠ, ΜΚΟ, με εργαζόμενους με σταθερή δουλειά, με μισθούς και δικαιώματα που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες τους. Γι' αυτό εναντιωνόμαστε στις απολύσεις μέσω της λεγόμενης αξιολόγησης, γι' αυτό στηρίζουμε τους εργαζόμενους στα δικαστήρια, που διεκδικούν τη δουλειά τους, γι' αυτό αντιμετωπίζουμε ισότιμα τους εργαζόμενους, ανεξαρτήτως των εργασιακών σχέσεων που δουλεύουν στον δήμο μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου