Δευτέρα, 22 Δεκεμβρίου 2014

Τραλαλά

Αντιγράφω από άρθρο που εμφανίστηκε στο "Πριν":
Είναι ν' αναρωτιέται κανείς με την πολιτική του ΚΚΕ σε σχέση και με τις τελευταίες εξελίξεις. 
Ας δεχθούμε ότι είναι σωστή η πολιτική του. Ότι δηλαδή, καθώς ανέφερε στους δημοσιογράφους ο Δ. Κουτσούμπας στις 17/12 στη Θεσσαλονίκη, «με αφορμή την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας στήνεται ένας νέος δικομματικός καβγάς, στήνεται μια νέα πολιτική πόλωση, γνωστή βέβαια από τα παλιά. ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ αλληλοκατηγορούνται ποιος αποσταθεροποιεί την οικονομία και τη χώρα. Στην πραγματικότητα, και οι δύο δίνουν εξετάσεις στην ΕΕ, στις αγορές, στο μεγάλο κεφάλαιο, θέλουν το λαό στη γωνία, θέλουν άκριτα να. αποδέχεται τα Μνημόνια διάρκειας, να αποδέχεται τις συμφωνίες αυστηρής επιτήρησης από τους δανειστές, να αποδέχεται τα δεσμά της ΕΕ».
Τότε όμως γιατί το ΚΚΕ δεν πρωτοστατεί στις προσπάθειες διοργάνωσης συλλαλητηρίων και απεργιών και τις ημέρες εκλογής του προέδρου ώστε ο λαός να επιδράσει το μέγιστο δυνατό; 
Και πόθεν συμπεραίνεται πως η μοναδική λύση σε αυτό το έστω στημένο παιχνίδι είναι «ο ελληνικός λαός να γυρίσει την πλάτη σε όλους αυτούς, να ενισχύσει την πολιτική δύναμη που με σταθερότητα, με συνέπεια όλα αυτά τα χρόνια βρίσκεται στο πλευρό του, το ΚΚΕ, που θα βρίσκεται και την επόμενη μέρα από τις ερχόμενες εκλογές, από τις οποιεσδήποτε εξελίξεις»; Σε τι διαφέρει η πολιτική αυτή, «λύση η ενίσχυση του ΚΚΕ», «όχι συλλαλητήρια κατά τις ημέρες εκλογής του προέδρου», «όχι να πέσει από τα κάτω η κυβέρνηση γιατί αυτά ενισχύουν το ΣΥΡΙΖΑ», από το «λύση είναι η κοινοβουλευτική ενίσχυση του ΣΥΡΙΖΑ»;
Συνοψίζω τώρα τι έχει πει ο συγγραφέας του άρθρου, Κωστής Νάγιας, σ' αυτές τις τέσσερις παραγράφους:

1. Η πολιτική του ΚΚΕ σε σχέση με τις τελευταίες εξελίξεις (εννοεί το τσίρκο με τον Χαϊκάλη) είναι ακατανόητη.

2. Αλλά ας δεχτούμε ότι δεν είναι ακατανόητη, αλλά σωστή, ότι δηλαδή πράγματι πρόκειται για στάχτη στα μάτια που αποκρύπτει την πραγματικότητα της βασικής συμφωνίας όλων των αστικών κομμάτων με τις προτεραιότητες του κεφαλαίου και της κοινής τους επιθυμίας ο λαός να παραμείνει κομπάρσος.

3. Αλλά τότε γιατί το ΚΚΕ δεν διοργανώνει συλλαλητήρια κατά της εκλογής προέδρου της Δημοκρατίας; Γιατί δηλαδή δεν εκμεταλλεύεται το γεγονός ότι, σύμφωνα με τον ίδιο τον συντάκτη, είναι το μόνο κόμμα που μπορεί να οργανώσει το λαϊκό κίνημα, για να παραδώσει το λαό σ' αυτό που το ίδιο θεωρεί τσίρκο; Γιατί δεν οργανώνει το λαϊκό κίνημα για να εμποδίσει κάτι που αποτελεί υπόθεση συνταγματικής ρουτίνας ώστε να γίνουν εκλογές πριν και απ' τη μία Φλεβάρη για να τις κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ μια ώρα αρχίτερα;

4. Και γιατί ο λαός, που ο συγγραφέας μόλις παραδέχτηκε μόνο με το ΚΚΕ γίνεται ενεργός παράγοντας της πολιτικής αντί για θεατής τηλεόρασης, να ψηφίσει ΚΚΕ; Δεν είναι αυτό το ίδιο πράγμα με το να ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ, απ' τον οποίο, αν και έχει εμπλακεί ως τα μπούνια στο προαναφερθέν τσίρκο (στην δική του περίπτωση για απόλυτα εύλογους λόγους, αναμένει πρωτιά στις εκλογές), καμία απαίτηση "συλλαλητηρίων και απεργιών" δεν προβάλλει ο συγγραφέας, διότι πώς να κάνεις συλλαλητήρια και απεργίες όταν έχεις μετατρέψει τον λαϊκό παράγοντα σε θεατή τσίρκου;

Μια ερώτηση έχω μόνο: είστε καθυστερημένοι εκεί στο ΝΑΡ; Γιατί η κουτοπονηριά θέλει και τρόπο. Αλλιώς σου βγαίνει πιο πολύ σε νοητική υστέρηση.

Υ.Γ. Ψέματα, έχω και δεύτερη ερώτηση: Γιατί, αντί να γελοιοποιήστε τοιούτω τω τρόπω, δεν πάτε άνθρωποί μου να κάνετε μια προγραμματική συμφωνία κοινής καθόδου στις εκλογές με τον ΣΥΡΙΖΑ; Πώς ανταποκρίνεστε στο καθήκον σας να παίζετε τον φασουλή της "πίεσης του ΣΥΡΙΖΑ στ' αριστερά" όταν αφήνετε τον Κουβέλη και τον Καμένο να παίζουν μπάλα μόνοι τους; Το ΚΚΕ δεν κάνει για αυτά που θέλετε. Δεν ενδιαφέρεται ρε αδερφέ να παίξει στις δικές σας φαρσοκωμωδίες. Εσείς; Ούτε εσείς κάνετε για αυτά που προτείνετε στους άλλους; Πώς κι έτσι;

6 σχόλια:

 1. Το άρθρο του Ναγιά είναι κακογραμμένο.
  Εφόσον ήθελε να κατεβάσει την δική του γραμμή (συλλαλητήρια για να κάνουμε τον Αλέξη πρωθυπουργό) δεν έπρεπε να βάλει εισαγωγικά την φράση "Ας δεχθούμε ότι είναι σωστή η πολιτική του.(του ΚΚΕ)". Από εκεί και μετά όλο το κείμενο είναι παράλογο έως ακατανόητο.

  Επίσης στο κομμάτι που προσπαθεί να πει πως το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ διακατέχονται εξίσου από "κοινοβουλευτικές αυταπάτες", είναι εντελώς ακατανόητο το τι πάει να πει εάν δεν ξέρεις πως το γράφει ΝΑΡίτης. Από μόνο του όχι δεν βγάζει κανένα νόημα, αλλά δίνει και δίκιο στο ...ΚΚΕ.

  Το όλο κείμενο έχει και άλλα μαργαριτάρια, και η πλάκα είναι πως το σχολιάσαμε σχεδόν ταυτόχρονα. (http://fadomduck2.blogspot.com/2014/12/blog-post_22.html)

  Πάντως έχω αρχίσει να σκέφτομαι να τους δίνω συμβουλές για το πως να κάνουν μια σωστή προβόκα της προκοπής.
  Παραέχει γίνει εύκολο ρε γαμώτο....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Φαντάζομαι πάντως πως οι αντισεχταριστές δεν έχουν πρόβλημα που θα σταυρώνουν τον κυρΦώτη το Γενάρη. Γιατί εντάξει, προφανώς θα το κάνουν χωρίς αυταπάτες ..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Η γραμμή του ΝΑΡ είναι τόσο γελοία που αρχίζω να αναρωτιέμαι αν την πιστεύουν οι ίδιοι οι ΝΑΡίτες. Προφανώς και αυτοαναιρούνται. Από την μία θέλουν να κρατήσουν ένα πρόσωπο στην κοινωνία και από την άλλη ήδη λένε ορισμένοι "παιδιά κόψτε τις βλακείες και πάμε στον συριζα".
  Ο.Χ.Ε.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Είχε γίνει συλαλλητήριο ενάντια στην εκλογή προέδρου την μέρα της ψηφοφορίας από συριζα, ανταρσυα κτλ. Δεν βάζω φωτογραφίες γιατί θα είναι πολύ άδικο και θα με πουν εμπαθή, όποιος θέλει ας τις ψάξει σε λεφτ κτλ.

  Ijon Tichy

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. που να δεις κ αυτο:

  http://narnet.gr/articles/%CF%80%CE%BF%CE%B9%CE%B1-%CE%B1%CF%80%CE%AC%CE%BD%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B1%CF%81%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%AC%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%BA%CE%B1%C2%B5%CF%80%CE%AE-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8E%CE%BD-%CE%B5%CE%BE%CE%B5%CE%BB%CE%AF%CE%BE%CE%B5%CF%89%CE%BD

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΕΓΩ ΓΙΑΤΙ ...ΝΑ ΓΙΑΤΙ !
  http://fanthis.blogspot.gr/2014/12/blog-post_745.html?spref=fb
  ΕΤΣΙ ΕΞΗΓΟΥΝΤΑΙ ΟΛΑ ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή