Τρίτη, 2 Δεκεμβρίου 2014

Τέρατα: Η οργανωμένη φασιστική καμπάνια μίσους σε βάρος του Ρωμανού και οι μαρτυρίες στη δίκη του Βελβεντού

Τον άνθρωπο που απήγαγε για να πάρει το αυτοκίνητο τον ρώτησε κανείς τί τρομάρα πήρε;

Κάνανε ληστεία για να χρηματοδοτήσουν τρομοκρατικές πράξεις δηλαδή εν δυνάμει δολοφονίες;

να σπουδάσει σε μια άλλη ζωή που θα γεννηθεί κανονικός ανθρωπος γιατι τωρα ειναι ενα τέρας

Πώς έχουμε πλέον καταντίσει να διαστρεβλώνουμε τα πάντα και να βλέπουμε κοινούς εγκληματίες ή επικινδυνους ψυχωπαθεις σαν επαναστάτες ήρωες????

Αν θέλει πραγματικά να σπουδάσει μπορεί να το κάνει και με το διαδίκτυο και με την ευκαιρία να μάθει ότι το τελευταίο δεν είναι μόνο Indymedia και μαθήματα κατασκευής βομβών

Όταν κάποιος ληστεύει μία τράπεζα και "κολλάει" το όπλο του στο πρόσωπο κάποιου δεν παίρνει το ρίσκο να λείψει από κάποια μαθήματα.

Σχόλια στην εφημερίδα "Τα Νέα". Ανάλογα υπάρχουν σε όλα τα μέσα του διαδικτύου, κατά εκατοντάδες.

Ληστεία στο Βελβεντό: Δεν αναγνωρίσθηκαν οι κατηγορούμενοι
Εγινε η εξέταση των αυτοπτών μαρτύρων από το δικαστήριο
Το Βήμα, 4 Φεβ. 2014

Με την εξέταση τριών μαρτύρων που ήταν παρόντες στη διπλή ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης συνεχίστηκε την Τρίτη η δίκη των 6 κατηγορούμενων (Ν. Ρωμανός, Γ. Μιχαηλίδης, Φ. Χαρίσης, Δ. Μπουρζούκος, Αρ. Ντάλιος και Δημ. Πολίτης) για τη διπλή ληστεία στις αρχές Φεβρουαρίου 2013.

Επιπλέον, οι έξι αντιμετωπίζουν την κατηγορία για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς». [κατέπεσε στη δίκη]

Και οι τρεις μάρτυρες που εξετάστηκαν (ένας ιδιοκτήτης πρακτορείου ΠΡΟ - ΠΟ πολύ κοντά στο υποκατάστημα του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, ένας πελάτης στην τράπεζα, καθώς και ένας υπάλληλος στα ΕΛ.ΤΑ. όπου έγινε η άλλη ληστεία) δεν αναγνώρισαν κάποιον από τους κατηγορούμενους. Σε επίμονες ερωτήσεις του δικαστηρίου και της υπεράσπισης ανέφεραν πως, ουσιαστικά, ούτε κατά τη διάρκεια της κατάθεσής τους στις αστυνομικές αρχές είχαν αναγνωρίσει κάποιον κατηγορούμενο.

Ενδεικτική μπορεί να θεωρηθεί η μαρτυρία του ιδιοκτήτη πρακτορείου ΠΡΟ - ΠΟ: «Ένας από τους τρεις δράστες ήταν έξω από την τράπεζα λέγοντας στον κόσμο που βρισκόταν εκεί ότι "δεν έχουμε πρόβλημα μαζί σας, αλλά με την τράπεζα".Όλα έγιναν ήπια, χωρίς να νιώσουμε απειλή» είπε ο μάρτυρας που επίσης ανέφερε πως «μου έκανε εντύπωση πως κατά τη διαδικασία της αναγνώρισης τα πρόσωπα που κλήθηκα να αναγνωρίσω ήταν υπερβολικά χτυπημένα και παραμορφωμένα στο πρόσωπο. Δε θα μπορούσα σε καμιά περίπτωση να τους αναγνωρίσω, ακόμα και αν είχα δει τα πρόσωπά τους προηγουμένως, κάτι που δεν είχε συμβεί αφού οι δράστες που είχα δει εγώ τα είχαν καλυμμένα.

Στην κατάθεση που έδωσε στην αστυνομία είχε αναφέρει πως αναγνωρίζει δύο από τους κατηγορούμενους κατά 50% «βάσει σωματότυπου.» Όταν ερωτήθηκε για αυτό από τον εισαγγελέα, ο μάρτυρας εξήγησε πως αυτό που εννοούσε ήταν πως οι ληστές «είχαν απολύτως κοινό σωματότυπο, που θα μπορούσε να ανήκει στον οποιοδήποτε μέσο άνθρωπο». Επιπλέον, ανέφερε πως σε όλη τη διαδικασία της εξέτασής του από τους αστυνομικούς «υπήρξε μεγάλη πίεση από την πλευρά της αστυνομίας. Πήγαμε στην αστυνομία το μεσημέρι και φύγαμε το πρωί της επόμενης μέρας.»

Σε γενικές γραμμές και οι τρεις μάρτυρες που εξετάστηκαν ανέφεραν πως δεν αισθάνθηκαν ότι κινδυνεύουν ή πως οι κατηγορούμενοι είχαν σαν στόχο να βλάψουν τη σωματική τους ακεραιότητα. Μάλιστα, ο μάρτυρας - πελάτης της τράπεζας ανέφερε πως ένιωσε καθησυχασμένος όταν κατάλαβε «ότι δεν πρόκειται για κοινούς ληστές».

56 σχόλια:

 1. Εάν η "συζήτηση" για την υπόθεση των τεσσάρων στο ίντερνετ δεν ελέγχεται πλήρως από όσα θέλει να περαστούν η Χρυσή Αυγή (και περνιούνται μια χαρά και σε όσους θα όφειλαν να είναι προσεκτικότεροι), εγώ είμαι ο Πάπας Πίος ο ένατος.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Δουλεύει χρόνια η αστική προπαγάνδα για αυτό το αποτέλεσμα. Υπάρχει και μπόλικη διεθνής τεχνογνωσία (σχεδόν 1 στις 3 χολυγουντιανές ταινίες έχει να κάνει με "φύλακες" του "νόμου και της τάξης" που δρουν ως γκεσταπίτες "for the greater good" -- ticking bomb argument κτλ).

   Πρακτικά πάντως αναρωτιέμαι τι παραπάνω μπορούμε να κάνουμε, γιατί καλές οι ανακοινώσεις, αλλά το παληκαράκι δεν βλέπω να έχει πολύ χρόνο ζωής ακόμα έτσι όπως πάνε τα πράγματα. Θα τον φάνε και θα τους λένε και μπράβο.

   Ijon Tichy

   Διαγραφή
  2. Αυτό που με βγάζει απ' τα ρούχα μου είναι η βεβαιότητα ότι του την είχαν στημένη. Να κάνει τη μαλακία και να τον τσιμπήσουν. Γιατί ήταν ήδη γνωστός ως φιγούρα από τη δίκη του Κορκονέα. Οπότε πιστεύω πρωτ' από όλα ότι τον περιμέναν από πριν στο Βελβεντό. Η αντίδραση από τρία διαφορετικά σημεία ήταν άμεση, οι πιτσιρικάδες τελείως απροετοίμαστοι. Και το ξύλο, όταν το ίδιο το δικαστήριο λέει ότι δεν υπήρχε αντίσταση κατά της αρχής ενσυνείδητο και σ' ένα επίπεδο σίγουρο "payback" για Κορκονέα. Ο φασισμός έχει κατακυριεύσει τον κρατικό μηχανισμό και όλη αυτή η υπόθεση είναι καθαρά δημιούργημα του πλήρους εκφασισμού αυτού του μηχανισμού. Να μην πω πράματα που μου μετέφερε σύντροφος που δικάστηκε για συνδικαλιστική δράση για το ιδεολογικό ποιον των δικαστών στις μέρες μας, το τι στάση έχουν. Εφιαλτική κατάσταση, κάτι πρέπει να γίνει με όλα αυτά. Τα βλέπουν οι λέρες του φασισμού και ξανα-ακονίζουν μαχαίρια. Κλείσιμο ματιού σ' αυτούς είναι όλο αυτό, καθαρά.

   Διαγραφή
  3. Όταν απέδρασε ο Ξηρός, σε μια εκπομπή σε κάποιο κανάλι (νομίζω extra) ειπώθηκε ξεκάθαρα ότι τα παιδιά στο Βελβεντό τα "έδωσε" ο Ξηρός. Είπαν ότι πέντε χιλιάδες αστυνομικοί περικύκλωσαν το βουνό ώστε να αφήσουν μεν να γίνει η ληστεία αλλά να μην έχουν από πουθενά δυνατότητα διαφυγής.

   Διαγραφή
  4. Α, μάλιστα. Έξοχα.

   Ότι τους περίμεναν έτοιμοι και με προαπόφαση να τους σαπίσουν στο ξύλο είναι κραυγαλέα προφανές. Και άρα ότι τους είχαν "δώσει" από πριν. Συνήθως, δίνεις ως αντάλλαγμα για κάτι. Αυτά τα θεωρώ δεδομένα της υπόθεσης.

   Διαγραφή
 2. Για τον σύγχρονο Έλληνα ισχύει το ότι η πραγματικότητα είναι κάτι το οποίο ο ίδιος το καταλαβαίνει σύμφωνα με το τι έχει στο κεφάλι του, και όχι σύμφωνα με το τι είναι η αλήθεια. Χρόνια βολέματος και οχαδερφησμού τον έχουν κάνει να μην μπορεί να σκεφτεί, αλλά απλά να καταδικάζει και να αφορίζει.
  Πέρα από αυτό, το ιντερνετ, είναι γεμάτο φασίστες που ντρέπονται να το πουν δημόσια, και χύνουν το δηλητήριο τους με κάλυψη την ανωνυμία. Βέβαια όλοι ξέρουμε ότι υπάρχουν έμμισθα τρολ, όπως και ότι η αλήθεια σίγουρα δεν βρίσκεται κάπου στην μέση...
  Απλά μαυρίλα!

  Κώστας

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. -Υπήρχε κάποια ψευδαίσθηση πως αυτοί που χειροκρόταγαν τα μπουκέτα του Κασιδιάρη στην Λιάνα (που μόνο λίγοι δεν ήταν), δεν θα χειροκρόταγαν και την κατ'ουσία δολοφονία του Ρωμανού;

  Εμένα δεν με εκπλήσει κάτι από αυτά.
  Ετούτος ο τόπος από φασίστες δεν θα πεινάσει ποτέ....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Θα τον φάνε τον άνθρωπο χωρίς λόγο και αιτία. Κανίβαλοι σκατοφασίστες.

   Διαγραφή
  2. @Αντωνης:
   Φυσικά και θέλουν να τον φάνε Αντώνη.
   Έχει δείξει άντερα το παιδί. Δεν θα τον ήθελαν ζωντανό και απέναντι τους...

   Διαγραφή
 4. Με αφορμή μια συζήτηση που είχα σήμερα στη δουλειά με μία καλή συνάδελφο πολύ νέα σε ηλικία που όμως, εξέφραζε απόψεις παραπλήσιες με αυτές που παρουσιάζει το ποστ αυτό θα ήθελα να καταγραφεί και η δική μου αποψάρα. Μπορεί να είναι χρήσιμη.

  Το αν ο Ρωμανός κάνοντας χρήση της άδειάς του δραπετεύσει όπως ο Ξηρός είναι ένα αρνητικό πιθανό ενδεχόμενο , αρνητικής ισχύος Α. Το να του αρνηθούν τις άδειες οδηγεί σε ένα όχι πιθανό αλλά βέβαιο γεγονός αρνητικής ισχύος ας πω 10 επί Α, το θάνατό του. Αυτό και μόνο αυτό , είναι αρκετό για να υποστηρίξω το αίτημά του. Το ίδιο θα έκανα αν μάθαινα ότι ας πούμε κάποιος ανάλογος αστοιχείωτος πιτσιρικάς κάνει το ίδιο στη Κούβα ή τη Βόρειο Κορέα για να τον αφήσουν να φύγει (δεν είμαι κομμουνιστής ,μόνο ψηφοφόρος και συνοδοιπόρος του ΚΚΕ/ΠΑΜΕ και αυτό κάνει τη συνείδησή μου να βαραίνει προς τα κει).

  Η ζωή ενός πιτσιρικά που δεν έχει σκοτώσει και ζητά κάτι νόμιμο είναι σημαντικότερη από τον κίνδυνο να κάνει κάτι κακό αν ζήσει. "Πήριοντ".

  Τα καλά λόγια τελειώνουν κάπου εδώ. Δεν αισθάνομαι τίποτε κοινό με τον Ρωμανό, ο αγώνας του μου είναι ξένος, οι ιδέες του ανόητες και είμαι βέβαιος ότι οι ζωές όσων πιστεύουν άλλα δεν του είναι καθόλου σεβαστές , ειδικά έχοντας σαν θεμέλιο της δράσης του όχι την ταξική καταγωγή αλλά την δική του "σωστή" ιδεολογία. Του αναγνωρίζω ότι πιθανότατα έφτασε εκεί γιατί του σκότωσαν τον καλύτερο φίλο του στα χέρια του. Πολύ βαρύ ελαφρυντικό (για μένα ΑΥΤΟ είναι ΤΟ ελαφρυντικό , ούτε η "ταξική πάλη" ούτε το "ηθικό μεγαλείο" και να πα να γαμηθεί η κάθε ιδεολογία στη τελική). Θα μου άρεσε να δω μετά την έγκριση του αιτήματός να δηλώνει ότι οι ζωές όλων είναι σεβαστές ακόμα κι αν είναι μπάτσοι. Σέβομαι το ότι τώρα δεν μπορεί να το κάνει.

  Μακάρι να δικαιωθεί και να ζήσει και να μπορέσει να ξανασκεφτεί κάποια πράγματα.

  Κολλημένος με τη μπάλα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. 1. Δεν είναι αρνητικό ενδεχόμενο για μένα. Για σένα γιατί είναι αρνητικό ενδεχόμενο να δραπετεύσει; Θα πληγεί το κύρος του ποινικού συστήματος;

  2. Τι διάολο σχέση έχει η Κούβα με το φασιστικό κράτος στο οποίο ζεις;

  3. Τι εννοείς "κακό"; Να ληστέψει άλλη Αγία και Οσία Τράπεζα;

  4. Εγώ αισθάνομαι ένα κοινό με τον Ρωμανό. Αισθάνομαι ότι είμαστε άνθρωποι και οι δύο. Αυτό το κοινό δεν το αισθάνομαι πολύ συχνά.

  5. Δεν με απασχολεί να κρίνω τις ιδέες του, έχω τις δικές μου.

  6. Δεν ξέρω γιατί "έφτασε" κάπου και δεν ξέρω τι είναι αυτό στο οποίο "έφτασε". Σε τι έφτασε; Στην προσβολή του θεσμού της Αγίας ημών Τραπέζης;

  7. Δεν ξέρω αν θα ζήσει και αν θα ξανασκεφτεί. Το δεύτερο δεν με απασχολεί, δεν είμαι καθοδηγητής του. Α, και δεν θα είχα κανένα δισταγμό να του την πέσω αν απειλούσε με οποιοδήποτε τρόπο το εργ. κίνημα. Δεν έχω τέτοιου είδους συναισθηματισμούς.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. ΛΗΣΤΕΨΕ ΤΡΑΠΕΖΑ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ.

  ΤΑ ΒΑΛΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΠΑΤΣΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΔΙΚΗΘΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟ ΚΙ ΥΠΗΡΧΕ ΠΟΤΕ ΖΗΤΗΜΑ ΝΑ ΤΟΥ ΔΩΣΟΥΝΕ ΚΙ ΑΔΕΙΑ;

  ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΣ ΛΕΝΙΝ ΡΗΛΟΝΤΕΝΤ. ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΝΕΟ ΦΙΑΣΚΟ ΤΥΠΟΥ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ. ΔΙΟΤΙ ΑΝ ΤΟΝ ΑΦΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΓΥΡΙΣΕΙ ΘΑ ΝΑΙ ΚΑΙ ΤΡΕΛΟΣ ΜΕ ΤΟΣΟ ΞΥΛΟ, ΟΧΙ ΞΥΛΟ ΜΕ ΤΟΣΑ ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝΕ ΚΑΝΕΙ ΟΙ ΝΕΟΕΣΑΤΖΗΔΕΣ.

  ΕΔΩ ΒΑΖΑΝΕ ΤΟΥΣ ΠΟΣΤΟΦΟΛΑΔΕΣ ΚΑΙ ΡΙΧΝΑΝΕ ΠΑΛΑΜΙΔΙΑ Ο ΕΝΑΣ ΣΤΟΝ ΑΛΛΟ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΤΜΗΑΜΑ ΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑΣ, ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΠΟΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΤΥΧΗ ΤΟΥ ΡΩΜΑΝΟΥ.

  ΕΧΕΙ ΓΚΟΥΑΝΤΑΝΑΜΟ.

  ΚΑΙ ΠΩΣ ΔΗΛΑΔΗ ΘΑ ΤΟΥ ΔΩΣΟΥΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΠΑ ΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΕΙ ΤΙ ΜΥΝΗΜΑ ΘΑ ΣΤΕΙΛΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΑΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ;

  ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΒΕΒΑΙΑ ΑΝ ΤΩΡΑ Σ' ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΚΑΤΑΣΤΡΑΤΗΓΕΙΤΑΙ ΤΟ ΙΔΕΟΛΟΓΗΜΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΑΙ ΤΑΞΗΣ ΠΟΥ ΕΠΙΚΑΟΥΝΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ, ΑΦΟΥ ΒΑΣΕΙ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙΙ ΜΑΘΗΜΑΤΑ.

  ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟΝ ΣΚΟΤΩΣΟΥΝ ΔΙΟΤΙ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΛΒΑΝΟ ΠΟΥ ΤΣΑΚΙΙΣΑΝ ΣΤΟ ΞΥΛΟ ΜΕΧΡΙ ΘΑΝΑΤΟΥ ΠΡΙΝ ΛΙΓΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ Η ΠΡΟΚΛΗΣΗ.

  ΚΙ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΛΕΦΤΑ. Ε ΟΧΙ ΚΙ ΕΤΣΙ ΛΕΝΕ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ. ΝΑ ΣΑΣ ΕΧΟΥΥΜΕ ΣΤΑ ΟΠΑ ΟΠΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΞΗΓΙΕΣΤΕ ΕΤΣΙ.

  ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΜΥΝΗΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΙΔΕΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ.

  ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ ΑΣΤΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ.

  ΔΗΛΑΔΗ ΤΙ ΘΑ ΕΛΕΓΕ Ο ΚΙΚΙΛΙΑΣ ΟΤΑΝ ΤΟΝ ΠΑΙΡΝΑΝΕ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΕΣΒΕΙΑ;

  ΟΤΙ ΔΩΣΑΜΕ ΑΔΕΙΑ ΣΤΟΝ ΡΩΜΑΝΟ ΤΟΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗ ΑΝΑΡΧΙΚΟ;

  ΠΛΑΚΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΩΡΑ.

  ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΔΕΝ ΑΦΟΡΑ ΜΟΝΟ ΤΟ ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΑΤΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΥΡΗΞΕΙ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΗΣ'ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ"

  ΘΕΡΣΙΤΗΣ

  ΓΕΙΑ ΣΑΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟΝ ΣΚΟΤΩΣΟΥΝ

   Δεν είναι στο χέρι τους με την απεργία πείνας το να μην τον φορτωθούν νεκρό.

   Διαγραφή
  2. Και προσωπικά δεν είμαι ΚΑΘΟΛΟΥ ΒΕΒΑΙΟΣ ότι η απόδραση του έμπειρου χίτμαν Χ. Ξηρού ήταν "φιάσκο." Αυτά δεν γίνονται από σοβαρό κράτος, και μεις έχουμε σοβαρότατο κράτος. Σοβαρό όπως ο καρκίνος.

   Διαγραφή
  3. Όσο για την πρεσβεία, δεν ξέρω αν είναι ευτύχημα ή δυστύχημα που δεν είναι κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ. Θα κλαίγανε αναρχικές μανούλες με μαύρο δάκρυ. Γιατί δύσκολα μάγκες άμα η πρεσβεία δε θέλει.

   Διαγραφή
 7. Το βρίσκω ελαφρώς αστείο το να πιστεύει κανείς ότι ο Χ. Ξηρός κατάφερε να δραπετεύσει επειδή έπιασε στον ύπνο το αστικό κράτος. Ξεχάσαμε τις φιέστες του Χρυσοχοϊδη, βγαλμένες από χολυγουντιανή ταινία με τα μαύρα suv να τον πηγαίνουν βόλτα από δικαστήριο σε δικαστήριο, και την σαπουνόπερα εκείνων των ημερών όπου δεν υπήρχε καμία άλλη είδηση πέραν των γεμιστών του Κουφοντίνα; Ή μήπως στα πιο πρόσφατα, ξεχάσαμε την χρονική στιγμή της "δραπέτευσης" και το πώς αξιοποιήθηκε πολιτικά;

  Για τον Ρωμανό κάτι τέτοιο αυτή την στιγμή είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Άλλο μήνυμα περνάνε, πόσο πιο ταληράκια δλδ πρέπει να το κάνουν;

  Και όχι, δεν πιστεύω σε κάποια παντοδυναμία του αστικού κράτους, απλώς σε αυτές τις συγκεκριμένες περιπτώσεις έχει όντως τον απόλυτο έλεγχο.

  Ijon Tichy

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ε ναι, σιγά μην έφυγε ο χίτμαν από "λάθος." Ούτε μία στο δις ότι "ξέχασαν" να στείλουν αγκαζέ δυο-τρεις. Τον πιτσιρικά 40 κιλά άνθρωπο τον φυλάει μεραρχία μη γίνει Γκοτζίλα τη νύχτα και σπάσει τους τοίχους. Κοροϊδευόμαστε τώρα;

   Διαγραφή
 8. 3Ο ΧΡΟΝΙΑ Η 17 ΝΟΕΜΡΒΗ ΞΕΦΤΙΛΙΖΕ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΑΣΤΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ.

  ΤΩΡΑ ΑΝ ΗΤΑΝ ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ Ο ΞΗΡΟΣ. ΠΑΝΤΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΗ Η ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ. Η ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΑΛΛΑΞΑΝ ΚΑΙ ΜΕΣΑ.

  ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙ.

  ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΠΕΙΝΑΣ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ Η ΟΙΚΟΓΝΕΙΑ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΣΙΤΤΙΣΗ ΜΕ ΣΩΛΗΝΑΚΙΑ.

  ΤΟ ΧΑ ΑΚΟΥΣΕΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΜΕ ΚΑΤΙ ΜΑΧΗΤΕΣ ΤΟΥ ΙΡΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ.

  ΑΛΛΟ ΝΑ ΤΟΝ ΣΚΟΤΩΣΟΥΝ ΚΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙ ΑΠΟ ΠΕΙΝΑ. ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΧΡΕΩΘΟΥΝ ΕΤΣΙ ΩΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ.

  ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΟΜΩΣ ΘΑ ΤΟΝ ΚΑΝΟΥΝ ΗΡΩΑ.

  ΘΕΡΣΙΤΗΣ

  ΓΕΙΑ ΣΑΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Φυσικά θα το χρεωθούν. Δεν έκανε απεργία πείνας για να χάσει κιλά.

   Για τον χίτμαν, δεν ξέρω γιατί τον αμόλησαν, ντετέκτιβ δεν είμαι, αλλά ότι τον αμόλησαν είναι σίγουρο. Εκτός και αν πιστεύει κανείς ότι αυτό το κράτος, με αυτή την πολιτική, με 7.500 αστυνομικούς στο κέντρο στι 17 Νοέμβρη, δεν σκέφτηκε να στείλει πέντε-έξι να τον συνοδεύουν και στη χέστρα.

   Διαγραφή
  2. Μπορεί να είναι και σε καμιά Συρία τώρα ο Ξηρός, ποιος ξέρει κι από ποια πλευρά ακριβώς. Ψάξε βρες.

   Διαγραφή
  3. Ήταν πολιτική των Βρετανών η αναγκαστική σίτιση.
   http://en.wikipedia.org/wiki/Michael_Gaughan_%28Irish_republican%29
   Ο.Χ.Ε.Π.

   Διαγραφή
 9. 1. Δέχομαι ότι αν δραπετεύσει μπορεί την άλλη φορά να προσπαθήσει να σκοτώσει. Καλώς ή κακώς αυτό το πιστεύουν ΟΛΟΙ όσοι μίλησα, με μόνη διαφορά ότι αρκετούς δεν τους νοιάζει ("μπάτσοι είναι ας πεθάνουν").

  2. Αν το κράτος που ζούμε ήταν φασιστικό δε θα κάναμε αυτή τη συζήτηση τώρα. Σίγουρα σ'ένα φασιστικό κράτος δε θα σε άφηναν να διδάσκεις οτιδήποτε ξέροντας τα πολιτικά σου έτσι δεν είναι ? Για την Κούβα και ο παράδεισος επί Γης να είναι θέλω να τονίσω ότι σέβομαι τη ζωή πολύ περισσότερο από την ιδεολογία.

  3. Δες το 1. Δεν δουλεύω σε τράπεζα,ούτε κανένας που ξέρω και δε χρωστάω απ'όσο ξέρω. Το κακό με τις ληστείες δεν είναι ότι χάνει λεφτά η τράπεζα αλλά ότι μπορεί να σκοτωθεί κάποιος. Ε αυτό μ'ενοχλεί τι να κάνουμε.

  4. Εχεις τάσεις μισανθρωπίας (καμιά φορά έχω κι εγώ).

  5. -

  6. Στο να κάνει πολλούς έστω ελαφρόμυαλους ανθρώπους να πιστεύουν ότι μπορεί να τους πυροβολήσει ακόμα και κατά λάθος. Αυτό σε αναγορεύει σε "δημόσιο κίνδυνο".

  7. Εγώ έχω. Καλή μας νύχτα.

  Κολλημένος με τη μπάλα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. 1. Έρχομαι σπίτι σου και σκοτώνω τον αδερφό σου μπροστά στα μάτια σου. Οπότε αποδεικνύεται ότι εσύ είσαι επικίνδυνος, γιατί μετά απ' αυτό που έκανα, μπορεί να προσπαθήσεις να με σκοτώσεις. Χρυσαυγίτης σίγουρα το καταλαβαίνει ως συλλογισμό, εγώ όχι.

   2. Α καλά. Πρώτα απ' όλα δε ζω στην Ελλάδα. Δεύτερο, η ζωή μου έχει ήδη απειληθεί πάνω από μια φορά. Τρίτο, δεκάδες ξέρουν να σου πουν τι είναι δίκη-παρωδία, δίκη που ούτε στους εφιάλτες σου δεν έχεις δει. Τέταρτο σε κανα Σπορντέι, γιατί εγώ είμαι μισάνθρωπος και συ κολλημένος με τη μπάλα (και με φίλους Αϊνστάιν).

   Τέλος.

   Διαγραφή
  2. ΔΕΝ ΜΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ. ΕΙΝΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ. ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΧΡΕΩΘΟΥΝ ΩΣ ΤΕΤΟΙΑ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΥ ΜΕΡΟΥΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ.

   ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΩ ΝΑ ΤΟ ΠΩΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΔΗΓΗΣΕΙΣ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ.

   ΝΑΙ ΘΑ ΤΟΝ ΕΧΕΙΣ ΟΝΤΩΣ ΣΚΟΤΩΣΕΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΠΟΤΕ ΝΟΜΙΚΑ ΕΝΟΧΟΣ.

   ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΠΟΥΝ ΟΤΙ ΑΝ ΗΘΕΛΕ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΤΗΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΦΑΕΙ. ΑΛΛΟ ΤΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ.

   ΘΕΡΣΙΤΗΣ

   ΓΕΙΑ ΣΑΣ

   Διαγραφή
  3. Έχει διαχυθεί το περιέχομενο της αρθογραφίας σε πολύ κόσμο λόγω της καλής δουλειάς του lenin reloaded και μπαίνει ο κάθε μπετόβλακας σαν τον "κολλημένο με την μπάλα".

   p.s : Την τίμια στάση του μπλόγκ για το θέμα του Ν. Ρωμανού δε θα τη ξεχάσουμε πάντως.

   Crash

   Διαγραφή
  4. δεν καταλαβα ρε crash, αυτο "p.s : Την τίμια στάση του μπλόγκ για το θέμα του Ν. Ρωμανού δε θα τη ξεχάσουμε πάντως." ειναι απειλη για καποιους που δεν κρατησαν την ιδια σταση;

   Διαγραφή
  5. Βάσει της εμπειρίας μου, πιθανώς εννοεί ότι την επόμενη φορά που αναγκαστώ να μιλήσω για φασισμό με κουκούλες και μολότωφ που τολμάει να απλώνει χέρι να χτυπήσει εργάτες, δεν θα γράφουν οι "α/α" ότι θα μου σπάσουν τα μούτρα, ότι είμαι ο Πάσχος Μανδραβέλης και ο Αργύρης Ντινόπουλος της αριστεράς, και θιασώτης του Σαμαρά.

   Που και αυτό να εννοεί, δεν τρέφω πολλές ψευδαισθήσεις για τέτοια ευτυχή σενάρια. Από διάβρωση και σήψη χώρων και από αδυναμία αντίληψης των στοιχειωδών, να φάνε και οι κότες αυτή η κοινωνία.

   Διαγραφή
 10. Α ΕΚΛΕΙΣΕ Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ.

  ΚΑΛΩΣ.

  ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ.

  ΘΕΡΣΙΤΗΣ

  ΓΕΙΑ ΣΑΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. στον Καμύ αποδίδεται η ρήση
  "Μια από τις χειρότερες αιτίες εχθρότητας είναι η λύσσα και η ποταπή επιθυμία να δεις να υποκύπτει αυτός που τολμάει να αντιστέκεται σ’ αυτό που σε συνθλίβει.".
  αυτό κολλάει και στον Ρωμανό και στους κκεδες και σε κάθε αγωνιστή που σηκώνει ανάστημα και λοιδορείται από τους μικρόψυχους.
  πίκατσου

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Θυμηθείτε απλώς πώς παγίδευσαν τους Χαλυβουργούς ο Κασιδιάρης και τα υπόλοιπα καθήκια με τις γκοφρέτες που και καλά πήγαν να προσφέρουνε, και βγαίνει εδώ και τρία χρόνια ο κάθε βρωμοπασόκος και λέει "ο Σιφωνιός, που χειροκρόταγε τη Χ.Α" και "το ΠΑΜΕ, με τα κολλητηλίκια του με Χ.Α". Για να ρθει μετά το δικαστήριό τους να προσπαθήσει να αποτελειώσει τους Χαλυβουργούς σε μια δίκη-παρωδία.

   Ο φασισμός παλεύει πάντα βρώμικα, με κάθε μέσο, και κυρίως με το ψέμα. Μην του δίνετε χιλιοστό.

   Διαγραφή
  2. Το account λένε οι χρήστες του φ/β ότι είναι του Ψαριανού:

   https://pbs.twimg.com/media/B35iN_0IIAE9vFI.jpg

   Διαγραφή
 12. Κακοποιήθηκαν καί οι χθεσινοβραδυνοί συλληφθέντες της πορείας για τον Ρωμανό, μαζεμένοι στον σωρό στα Εξάρχεια (ένας απ' αυτούς φαίνεται να τον έχουν περάσει τα ματ με το κεφάλι μέσα από την τζαμαρία εισόδου πολυκατοικίας της οδού Νοταρά όπου είχαν εγκλωβιστεί άλλοι προσπαθώντας να ξεφύγουν) και έξω απ' το νοσοκομείο Γεννηματά. Τους φορτώνουν μάλιστα με κακουργήματα (για να δικαιολογήσουν τους ξυλοδαρμούς; ούτε καν;). Τείνω να συμφωνήσω με την άποψη ότι όλο αυτό πρόκειται για εκδίκηση του κράτους σε προχωρημένη φασιστικοποίηση για τον Κορκονέα, τη Χ.Α. (που αναγκάστηκε προς το παρόν να αποσύρει, προς απογοήτευση πολλών στην στρατιωτική κι αστυνομική ιεραρχία) κι απέναντι σ' ολόκληρο το κομμάτι της νεολαίας που ριζοσπαστικοποιήθηκε μέσα στον Δεκέμβρη του 2008 και τους αγώνες που ακολούθησαν. Θέλουν να εξαφανίσουν αυτή τη γενιά απ' τον χάρτη, είτε στέλνοντάς την στο εξωτερικό, είτε στον παρατεταμένο θάνατο της φτώχειας και της ανεργίας, είτε δολοφονώντας την άμεσα και στυγνά όπως το επιδιώκουν με τον Ρωμανό και τους συντρόφους του. Το είπε άλλωστε κι ο Λοβέρδος, το μόνο αυθεντικό κίνημα (που αναγνωρίζει η αστική εξουσία φυσικά) είναι ...η Χ.Α., άντε στην καλύτερη τίποτα αεροψεκασμένοι "αγανακτισμένοι". Φοβάμαι ότι για τους υπόλοιπους η μοίρα θα κριθεί και θα φανεί από την υπόθεση Ρωμανού, κι όσοι πιστεύουν ότι αυτούς δεν τους αγγίζει γιατί δεν είναι "τρομοκράτες", μια ανάγνωση του τελευταίου αντιτρομοκρατικού αρκεί για να τους αλλάξει μυαλά.

  τζίμης

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Δεν ριζοσπαστικοποίηθηκε καμιά γενιά τον Δεκέμβρη του 2008. Δεν υπάρχει πουθενά τεκμήριο τέτοιου πράγματος. Ούτε στο εργ. κίνημα μπήκαν, ούτε, οι περισσότεροι καν στους αναρχικούς. Στο Σύριζα μπήκαν, και συνεπώς, σοσιαλδημοκρατικοποιήθηκαν.

   Απλά υπάρχει ρεβασνισμός και φυσική αποτύπωση του εκφασισμού του κρατικού μηχανισμού, που εγώ είχα απ' το 2006 πληροφορίες, από δημοσιογράφο της εγκυρότερης των εφημερίδων (ναι, αυτής με το σφυροδρέπανο) ότι ξεκίνησε ήδη επί Σημίτη συστηματικά.

   Διαγραφή
 13. εχεις "συγκαλημενο" φασισμο σε αυτο το καθεστως.
  αν δεν υπηρχε ΚΚΕ να ειστε σιγουροι οτι τετοιες περιπτωσεις (ρωμανου) θα ειχαν ληξει στο βελβεντο με 4 πτωματα.
  γιατι το λεω αυτο, γιατι χωρις ΚΚΕ οι μηχανισμοι του κρατους θα ειχαν εκτραχυνθει και τετοιες περιπτωσεις θα ηταν πολυ ευκολο να τις οδηγησουν στον παραδειγματισμο τυπου ναζι με κρεμαλες επι τοπου.
  το ειχα γραψει απο την αρχη οτι πιστευω οτι των πιτσιρικαδων τους την ειχαν στημενη. δεν γινεται 4 20χρονοι (ειδικα ο ενας λογο γρηγοροπουλου θα ειχει στανταρ παρακολουθηση) να προμηθευονται οπλα και να κοβουν βολτες χωρις να το ξερουν.
  και το αξιοποιουν αναλογα απο την πρωτη στιγμη εναντιον του κινηματος
  πολιτικα αυτο ηταν που δεν μπορουσε να καταλαβει ο ρωμανος, οτι κλεβοντας την τραπεζα, τρυπας το τερας με οδοντογλυφιδα.
  σιγουρα ο τροπος που οι θεωρητικα συντροφοι του πανε να τον βοηθησουν μονο κακο κανει, γιατι τον βγαζουν απο την κοινωνια.
  δεν μπορει να φωναζεις στους περαστικους;;;;;;;!!!!! το συνθημα με τα σκατα στο κεφαλι! φωναξε το στους δικαστες αν θες, στον κοσμο;; ποιος θα τον υπερασπιστει μετα; οι γκρουπες των μπαχαλακηδων ή ο τσυριζα που αν προκυρηχτουν εκλογες θα τον βαλει ποιο βαθια μεσα;
  να υπενθυμισω οτι μεχρι και το πολυτεχνειο του 95, αμετρητες φορες ο κορακας πηγαινε στα δικαστηρια ως μαρτυρας υπερασπισης αναρχικων.
  και κατι τελευταιο οποιος θεωρει οτι η 17ν ηταν κατι αλλο απο δημιουργημα μυστικων υπηρεσιων, μαλλον πρεπει να ξαναδιαβασει

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. "σιγουρα ο τροπος που οι θεωρητικα συντροφοι του πανε να τον βοηθησουν μονο κακο κανει, γιατι τον βγαζουν απο την κοινωνια."

   Δεν του φτάνουν όλα τ' άλλα, έχει και τους πολιτικά ούγκανους που και να θέλουν να τον βοηθήσουν, ζημιά κάνουν και δε βοηθάνε...

   Αυτά έχει ο αναρχισμός, δυστυχώς. Βρήκαν και ευκαιρία να ξεπλυθούν οι Λάκηδες και οι Τζίμηδες στην καμπούρα του, ενώ οι υποστηρικτές του ασχολούνται με την απεργία πείνας μόνο αν δεν έχει ελληνοφρένεια στην τιβι. Άμα δεν έχεις την εργατιά πίσω σου είσαι χαμένος σ' αυτή την κοινωνία.

   Διαγραφή
  2. Γιατί οι μόνοι που πρακτικά μπορούν να τον βοηθήσουν είναι οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο. Αυτοί είναι το κλειδί. Άμα περιμένεις από αναμμένους κάδους να σε βοηθήσουν, σώθηκες.

   Διαγραφή
  3. την εκπομπη για το εχτρα και το τι εδωσε ο ξηρος δεν την ξερω αλλα δεν την θεωρω και απιθανο. ειναι προφανες οτι κατι εδωσε

   Διαγραφή
 14. Εντάξει, για τον Ψαριανό τα ξέραμε: ο τύπος εκχυδαϊζεται αργά αλλά σταθερά, χρόνια τώρα. Το μεγαλύτερο σίχαμα είναι η φασιστική νοοτροπία εκφρασμένη με "αριστερή" φρασεολογία. Αλλά τί περίμενες; Η προστασία της ιδιοκτησίας ανήκει στο σκληρό πυρήνα των συνταγματικών διατάξεων και το σύνταγμα είναι αστικό. Στον καπιταλισμό ζούμε, διάολε!

  Εμένα άλλο με προβληματίζει από χτες κι έχει να κάνει με τη συγκυρία. Ο Ρωμανός έχει αφεθεί από το κράτος να πεθάνει και το μήνυμα είναι σαφές, πολύ καλά τα λέτε οι περισσότεροι παραπάνω για τρομοκράτηση όποιου διανοηθεί να σηκώσει κεφάλι, μ' όποιον τρόπο, και για τον εκφασισμό του κρατικού μηχανισμού. Φυσικά παίρνει και μας η μπάλα.

  'Ομως, η τρόικα εμμένει στα ζητούμενα και η κυβέρνηση ή που θα πει "όχι" - πράγμα αδύνατο και θα κάνει εκλογές άμεσα, ή που θα πει ναι, όπως είναι αναμενόμενο και θα χάσει τις εκλογές της άνοιξης. Και στις δυο περιπτώσεις, κυβέρνηση, μόνος ή με παρέα, θα είναι ο Σύριζα. Πώς θα χειριστεί το θέμα του θανάτου απεργού πείνας, την ώρα που θα καίγεται η Αθήνα; και ποια πλευρά θα υπερισχύσει στο παιχνίδι; Το κομμάτι της αστικής τάξης που δεν βολεύεται πολύ με το Σύριζα και θα στείλει τους ασφαλίτες να την κάψουν ή το άλλο κομμάτι, που βολεύεται, και θα τους μαζέψει ώστε να μη φθαρεί πολύ-πολύ νωρίς η νέα κυβέρνηση;

  Και στην τελική, τί σημαίνουν για το κίνημα αυτά; Τα καινούρια μέτρα πρέπει να μας στείλουν στους δρόμους με μαζικές απεργίες και το Κ. θα παλέψειμε νύχια και δόντια γι' αυτό, αυτό είναι το σίγουρο. Ο υπόλοιπος χαμός θα βοηθήσει; Θα τρομάξει; Θα προβοκάρει; Αυτό το τελευταίο το 'χω σίγουρο επίσης και τρέμω μια καινούρια Marfin.Η παλιά, πέρα απ' τοι κόστος σε ανθρώπινες ζωές, ξεδόντιασε το κίνημα και το πήγε πίσω. Τώρα;

  Πολλοί προβληματισμοί μαζεμένοι...

  a/s

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Είπα χτες, αν ήταν ο Σύριζα κυβέρνηση σήμερα, θα κλαίγανε αναρχικές μανούλες. Με μαύρο δάκρυ, είπα. Και πρόσθεσα, αν θέλετε να δείτε πριβιού, παρακολουθήστε τις εξελίξεις στις Σκουριές, και το πώς θα περάσει το κίνημα από δω και μπρος.

   Διαγραφή
 15. Α, εκτός αν, έστω τώρα, του δώσουν την άδεια και σωθεί το παιδί τελικά, αν αυτό είναι ακόμη εφικτό, πράγμα που εύχομαι.
  Και τότε θ' αποκατασταθεί η πίστη μα ςστον ανθρωπισμό των κρτούντων... Άσε που θα γλυτώσει κι Σύριζα απ' τα ζόρια, βρε παιδί μου...

  a/s

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. αποριφθηκε το αιτημα του ρωμανου, το ακουσα μολις

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Θα τον φάνε, ρε πούστη μου...
   Καθάρισε το παιδί...

   a/s

   Διαγραφή
 17. Αληθεια είναι αυτό για τον Κόρακα.... πάντως.
  Μόδεστο αυτό για τη 17ν αγόρι μου μεγά΄λωσες να λές τετοια χαζα. οργανωση με όλα τα μέλη σε τρις ισόβεια εκτός απο κάτι λουζερς ποου ηταν για τσίλιες και ητνα κυπατζιδες? Επιπλέον οργανωση που εφαγε 4 αρχιπρακτοράρες καιι λες δημιουργημα των μυστικώ υπηρεσιών. Παπαχελα διαβάζεις?
  Κράς

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αν είσαι ο Crash υπέγραψες αλλιώς, και δημιουργείς υποψίες ότι δεν είσαι.

   Αλλά όποιος και να σαι, εδώ συζήτηση για την 17 Ν δεν θα γίνει. Εκτός από τον βαθμό που εμπλέκεται μέλος της στην υπόθεση των τεσσάρων. Έχω ξεκαθαρισμένη άποψη για τη 17Ν και δεν προτίθεμαι να μπω σε συζητήσεις για μια οργάνωση που ήταν τόσο επαναστατική ώστε να ξεκοκκαλίσει όλη τη χώρα ανενόχλητο το ΠΑΣΟΚ, να κάνει άλματα προς τα πίσω το εργατικό κίνημα, και να μπει η χώρα στην χειρότερη περίοδο ζαβλάκωσης της ιστορίας της.

   Δεν υπάρχει "επαναστατική οργάνωση" χωρίς επαναστατικό πρόγραμμα και η 17 Ν δεν είχε ποτέ επαναστατικό πρόγραμμα (ούτε ο Ρωμανός βέβαια). Οι εκτελέσεις βασανιστών και πρακτόρων έχουν μια ιστορική και λαϊκή νομιμότητα, αλλά αυτά τέλειωσαν απ' τα μέσα του εβδομήντα ως αντζέντα. Και εκεί κλείνει και οποιαδήποτε σοβαρή συζήτηση για το θέμα.

   Διαγραφή
  2. καλα θες να μου πεις οτι η 17ν που η πρωτη της εμφανιση ηταν στα μεσα της δεκαετιας του 70 ηταν ο γιωτοπουλος;;;; και μετα τα αδερφια με τον κουφοντινα; και ενδιαμεσα;
   το γεγονος οτι αποδεδειγμενα αυτους που εφαγε πρωτα ηταν σταθμαρχες του προηγουμενου καθεστωτος της "υπηρεσιας" τα χρονια που αντιστοιχες δολοφονιες γινονταν σε ολο τον κοσμο απο αντιστοιχες οργνωσεις, το οτι οι πρωτες δολοφονιες εγιναν με πυρομαχικα απο το νατοικο στρατοπεδο της ναπολης, οτι δρουσαν παντα οταν το αστικο κρατος χρειαζονταν κατι για να εντεινει τον αυταρχισμο.
   ουτε στις ερυθρες ταξιαρχιες ηταν ολοι χαφιεδες αλλα η ιταλικη κυπ την χρησιμοποιουσε για χρονια μεσω αυτων που ειχε ριξει μεσα.
   και επανερχομαι στα δικα μας.
   η οργανωση φαντασμα αποτελουνταν απο τον γιωτοπουλο (ο μονος που θα μπορουσε να ειναι απο την αρχη) τον κουφοντινα και τα αδερφια ξηρου. ολοι αυτοι δλδ ηταν οι τυποι που απο φυσικης αποψης θα μπορουσαν να φερουν εις περας τις δολοφονιες. ναι! και εγω ειμαι σενα!
   "επαναστατικες" οργανωσεις παρανομες, που τα μελη τους εχουν κοινωνικες σχεσεις μεταξυ τους, μια οικογενεια συσωμη και ο βομβιστης που παει να βαλει την βομβα κουβαλοντας ολα τα κλειδια απο τα σπιτια μαζι του, ειχε και ταμπελακια επανω;
   αυτη ηταν η 17ν;
   τον χαμο που γινεται μεσα στις φυλακες με τζωρτζατο και τους υπολοιπους πως τον χαρακτηριζεις;;;;;
   βαλε τον εαυτο σου στο αστικο κρατος, δινεις αδεια στον χριστοδουλο και τον αφηνεις να αλωνιζει ετσι χωρις παρακολουθηση; ποσο πιθανο;
   για να σου λυσω και την απορια δεν διαβαζω παπαχελα αλλα διεθνη βιβλιογραφια για το πως για χρονια η "υπηρεσια" κατασκευαζε τετοιες οργανωσεις

   Διαγραφή
 18. μου κανει εντυπωση βεβαια το υστερογραφο της επιστολης του, μαλλον κατι δεν ξερω που εχει γινει!

  "ΥΣ: Προφανώς και δεν μπορώ να ελέγξω τους κοινωνικούς αυτοματισμούς που προκαλούνται. Πάντως όσοι Συριζέοι και λοιποί έμποροι ελπίδων έχουν εμφανισθεί έχουν φάει πόρτα ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΛΟΓΟ, ενώ ξανατονίζω ότι έχω υπογράψει επισήμως την άρνηση μου για οποιαδήποτε χορήγηση ορού."

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Έχει επανελειμμένως και αυτός και οι άλλοι τρεις κράξει το ΣΥΡΙΖΑ, Ανταρσύα, κλπ, και πήγαν κάποιοι για συμπαράσταση στο νοσοκομείο και τους έδιωξε.

   Διαγραφή
 19. http://thecurlysue.com/2014/12/02/mia-teleia-ston-paroxysmo/

  Να οι συνειδησιακοί ηγέτες των σχολιαστών που αναφέρεις.

  Χαϊνης

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ότι λέει και το star, ότι λέει και το Βήμα, ότι λέει κι ο φασίστας της διπλανής πόρτας. Φταίει ο ίδιος, φταίει η οικογένεια του, φταίνε τα γονίδια του παππού του, φταίει που είναι κακομαθημένος λεφτάς, φταίει που τον άφησαν να πηγαίνει στα εξάρχεια - παιδί πράμα - αντί να του ρίχνουν ένα βρωμόξυλο κάθε φορά που επέστρεφε 3 λεπτά μετά τις 9.

   Πατημένη κουράδα η μικροαστική μας κοινωνία και δε σκέφτεται μήπως κάποιοι θέλουν να δείχνει τόσο βάρβαρη και χυδαία, ώστε να φαίνεται πως της αξίζουν και αυτά που υφίσταται και αυτά που την περιμένουν αύριο.

   Αταξικός τρόπος σκέψης; Σύμφωνοι, αλλά δεν είναι αυτή η ίδια κοινωνία που συναίνεσε στο να προβάλλεται και να βλέπει τον εαυτό της ως να ήταν αδιαφοροποίητη, μικροαστική στο σύνολό της; Συμπεριλαμβανομένων και ευρύτατων εργατικών στρωμάτων...

   gdmn1973

   Διαγραφή
 20. Συγνώμμη στο διαχειριστή δεν είχα σκοπό να κάνω συζήτηση με τη δευτερη παρένθεση-απάντηση του μόδεστου καλύφτηκα και προσυπογράφω.
  Ο ίδιος είμαι
  Κράς

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 21. Διαβάζω ότι ετοιμάζουν τροποποίηση του νόμου που να "καλύπτει" την υπόθεση και - συμπεραίνω - να δίνει τη δυνατότητα στο Ρωμανό να σπουδάσει.

  Πάλι θα αναζωογονηθεί η "δημοκρατία" τους

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Κοροϊδεύουν. Το πρόβλημα είναι ο νόμος που ήδη υπάρχει; Προφανώς όχι - η δυνατότητα χορήγησης εκπαιδευτικής άδειας προβλέπεται, το αίτημα έχει απορριφθεί δύο φορές (Συμβούλιο της Φυλακής και σήμερα Συμβούλιο Πλημμελειοδικών), χωρίς να μετράμε και τις αρνητικές εισηγήσεις.

   Επίσης, ο νέος νόμος [δίνει τη] δυνατότητα να παρακολουθεί τα μαθήματα από το κελί του ο Νίκος Ρωμανός, [όπως] ανακοίνωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης. Πάνω σ' αυτό, ενδιαφέρον έχει η ανακοίνωση του ίδιου του Ρωμανού, στο ίδιο link (ανακοίνωση και όχι έκκληση, όπως τη βάφτισε αυθαίρετα η έγκριτος εφημερίς ΒΗΜΑ).

   Εκτός από το να κοροϊδεύουν, κωλυσιεργούν γνωρίζοντας ότι ο χρόνος του Ρωμανού τελειώνει. Παλιά τους τέχνη κόσκινο!

   Τρεις περίπου βδομάδες μετά την εκτέλεση, στην οδό Αρύτης 28 στο Παγκράτι, στο πατρικό σπίτι του Ν. Νικηφορίδη, έφθανε σταλμένο από την Φρειδερίκη, ένα γράμμα. Ηταν η "χάρις"... Το παλάτι, αφού έδωσε την εντολή για τη δολοφονία, ερχόταν τώρα να διεκδικήσει εύσημα μεγαλοψυχίας.

   gdmn1973

   Διαγραφή
 22. Δεν καταλαβαίνω την όλη υπόθεση:
  Απο τη νομική μεριά το κρατος δεν είναι υποχρεωμένο να δώσει άδεια , και προφανώς ο Ρωμανός είναι επικυνδινος για το κράτος. Οποτε τι παρακαλαμε; τον λύκο να γίνει vegetarian?
  Επίσης, ο Ρωμανός γιατί κάνει απεργία πεινας; έχει απαιτήσεις από το κράτος που (σωστά) βρίζει. Χάρη τους κάνει, και δυστυχώς μονο τον εαυτο του βλάπτει. Do I miss something?
  Geiger

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Πριν κάνεις την ερώτηση που κάνεις, διάβασες το κείμενό του για το γιατί κάνει απεργία πείνας;

   Διαγραφή