Τετάρτη, 10 Δεκεμβρίου 2014

Ρωμανός-Κοινοβουλευτικός κρετινισμός δύο

Μὴν δίνετε τὸ ἅγιον εἰς τὰ σκυλιὰ καὶ μὴν ρίχνετε ἐμπρὸς εἰς τοὺς χοίρους τὰ μαργαριτάρια σας
Κατά Ματθαίον, Ζ'

Ανεξάρτητα από τις εξελίξεις στο ανθρώπινο επίπεδο, για τις οποίες εύχομαι το καλύτερο δυνατό για τον ίδιο και τους άλλους τρεις συγκρατούμενούς του, ο Ν. Ρωμανός έχει, μετά την σημερινή συζήτηση στη Βουλή, ηττηθεί τελεσίδικα στο πολιτικό επίπεδο, όπως άλλωστε ήταν λογικό και αναπόφευκτο. Δεν θα μπορούσε κανείς να αλλάξει μαγικά μια κοινωνία και τους τρόπους λειτουργίας της μόνος του -- ελπίδα που εξ αρχής συνιστά θεμελιώδες αδύνατο σημείο για την ιδεολογία του, που προσδίδει υπερβατική δύναμη στην ατομική ελευθερία και τον ατομικό αυτοκαθορισμό.

Επειδή όμως διαφάνηκε πολύ ξεκάθαρα απόψε ότι πλέον έχει μετατραπεί χωρίς να το επιθυμεί (εφόσον κρίνει κανείς βάσει της δήλωσής του) σε απλό προεκλογικό εργαλείο συσπείρωσης ψήφων της άκρας δεξιάς, αφενός, και "ξεπλύματος" της σοσιαλδημοκρατίας αφετέρου (μέχρι και του ΠΑΣΟΚ!) είναι προφανές ότι οι πολιτικοί στόχοι που ο ίδιος έθεσε δεν είναι απλώς ανέφικτοι, αλλά ότι η συνέχιση της απεργίας πείνας υπηρετεί αναγκαστικά (αντικειμενικά) πολιτικούς στόχους αντίθετους και ασύμβατους με τους δεδηλωμένους. Εξυπηρετεί, ειδικότερα, έναν νέο γύρο κοινοβουλευτικού κρετινισμού με σαφή στόχευση την δημιουργία προεκλογικού οίστρου στα ζαλισμένα πρόβατα (τα φασιστικά και τα αστικοδημοκρατικά) που για μια ακόμα φορά θα εκβιαστούν συναισθηματικά να πάψουν να σκέφτονται (πράγμα όχι ιδιαίτερα δύσκολο, ομολογουμένως) και να αποφασίσουν το μέλλον τους  ανακλαστικά, αποσπασματικά και σπασμωδικά. Κατά συνέπεια, ως πολιτική πράξη, η απεργία πείνας στερείται πλέον νοήματος με τους όρους που έθεσε ο ίδιος. Ως ατομική επιλογή διαπραγμάτευσης με το κράτος, βέβαια, παραμένει ένα δυνητικό όπλο, αλλά αυτό παύει να άπτεται των πολιτικών στόχων που διακήρυξε στην αρχική του επιστολή. Είναι απλώς πραγματιστικό μέσο προς έναν ατομικό ή στενά ομαδικό στόχο.

Προφανώς δεν απευθύνω τα παραπάνω στον ίδιο, καθώς δεν έχω προσβληθεί ακόμα από την πανελλήνιας εμβέλειας νόσο των προπονητών, συμβούλων και απρόσκλητων φίλων απεργών πείνας πάγκου, απλώς θεωρώ υποχρέωσή μου να ξεκαθαρίσω τη θέση μου στη φάση αυτή.

Υ.Γ. Εννοείται ότι όταν έχει εκ των ένδον ηττηθεί κατά κράτος η πολιτική στόχευση της απεργίας πείνας (συμπέρασμα τουρλουμπούκ "αλληλέγγυων" απ΄το συνολικό ζήτημα: τους έσκισε η Ζωή Κωνσταντοπούλου...), είναι γελοίο να υπάρχει απαίτηση να στηριχτεί από ένα κόμμα χωρίς ιδεολογική συνάφεια με τον χώρο του ίδιου. Κατά συνέπεια, και κατά την κρίση πάντα του γράφοντος, το ΚΚΕ δεν οφείλει τίποτε παραπάνω αυτή τη στιγμή από την ανθρωπιστική --στα ασφυκτικά όρια που επιβάλλει η ίδια η κραυγαλέα στον λόγο των "αλληλέγγυων" αστικότητα της έννοιας του "ανθρωπισμού"-- στάση απέναντί του.

Υ.Γ. 2. Εννοείται επίσης ότι οι λογαριασμοί μιας τάξης με αυτή την κοινωνία και αυτή τη δικαιοσύνη ούτε τελείωσαν, ούτε θα μπορούσαν ποτέ να τελειώσουν μαζί με τις πολιτικές ελπίδες του Ρωμανού.

Υ.Γ. 3. Ο οδοστρωτήρας γελοιότητας Ιω. Μιχελογιαννάκης, είχε, ομολογουμένως, έναν κάποιο προφητικό και συμβολικό ρόλο σε μια εβδομάδα τέτοιας αντίληψης κρισιμότητας ώστε οι "αλληλέγγυοι" να ταλαντεύονται μεταξύ χάχανου για "ιπτάμενους αναρχικούς" και πολιτικής (;!!) πάλης με όρους "πειράχτε ρε το παιδί και θα σας φάμε ρε". Τα σχόλια για το φασιστικό "αντίπαλον δέος" περιττεύουν όσο και τα περιττώματα.

11 σχόλια:

 1. Πιάστηκα από αυτό που είπες για την κωσταντοπούλου, και έκανα μια βόλτα από τα ακκάουντς γνωστών φατσών, έτσι να πάρω μια γεύση.

  Πριν κανα 50λεπτο αυτό:
  https://twitter.com/risinggalaxy/status/542435283321364480
  και μετά από 2-3 λεπτά ρητουίτ το παρακάτω:
  https://twitter.com/Marmar7888/status/542435672510840832

  Εν τω μεταξύ άλλοι βρίσκονται ήδη στα χαρακώματα (ψάχνουν για γαλότσες όμως):
  https://twitter.com/galaxyarchis/status/542444696912416768

  Ijon Tichy

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Όταν έρθει η ώρα μας να φύγουμε, ελπίζω ό,τι κάναμε να είναι αρκετό για να βρεθεί ένας άνθρωπος να προστατέψει το κουφάρι μας απ' τα όρνια:

   Αύγουστος Κορτώ: «Ο Ρωμανός με μεταμορφώνει σε ένα πελώριο παράλογο μαστό»
   Το enfant terrible της ελληνικής λογοτεχνίας μιλάει για την ανάγκη του να τεκνοποιήσει, την άρνησή του να εισχωρήσει στον μυαλό του Τσίπρα και για το ακρορίζιο του πένθους που έπρεπε να κόψει με το νέο του βιβλίο πρoτού γίνει απόστημα.
   http://popaganda.gr/avgoustos-korto-o-romanos-me-metamorfoni-se-ena-pelorio-paralogo-masto/

   Διαγραφή
  2. šσὺ μὲν τάδ᾽ ἂν προὔχοι᾽: ἐγὼ δὲ δὴ τάφον
   χώσουσ᾽ ἀδελφῷ φιλτάτῳ πορεύσομαι.


   Και μακάρι να μην έχει την τύχη της Αντιγόνης…

   Μη Απολιθωμένος (ακόμα) από τις ακτές της Ανατολικής Βαλτικής

   Διαγραφή
  3. Όπως στην ταινία του Γούντι Άλεν...Θέλει να μας πει ότι είναι και σινεφίλ μαζί με όλα τα άλλα...
   Πέρα από αυτούς που θα λένε ω τι είπε πάλι ο π@@@της πελώριος μαστός τι να θέλει να πει ο ποιητής και στα παγκάκια στην πλατεία Καρύτση θα δίνουν και θα παίρνουν οι συζητήσεις για τον μαστό...Αλήθεια ο Ρωμανός καλά είναι;; (θα ρωτάνε στο τέλος)

   Διαγραφή
  4. ΤΣΑΠΑΤΣΟΥΛΙΑ ΔΙΚΗ ΜΟΥ…

   Οι σοφόκλειοι στίχοι εντάξει (Αντιγόνη, 80–81 Jebb):

   σὺ μὲν τάδ’ ἂν προὔχοι’· ἐγὼ δὲ δὴ τάφον
   χώσουσα ἀδελφῷ φιλτάτῳ πορεύσομαι.

   Pardon!

   Μη Απολιθωμένος (ακόμα!) από τις ακτές της Ανατολικής Βαλτικής

   Διαγραφή
  5. Στο link σου Αντώνη για τον Κορτώ: Εμετός!!! Εμετός γαμώτι μου. Κάπου έγραφε ο Νίτσε για «κοριούς και κατσαρίδες που προσπαθούν να μυρίσουν το άπειρο, μέχρι που το άπειρο καταντάει να βρωμάει κοριούς και κατσαρίδες». Αυτή η φράση μου έρχεται συχνά-πυκνά με όλους δαύτους τους pop διανοούμενος του life style. Αλλά χέσε το άπειρο και την αιωνιότητα...αυτοί πλέον ρε που%$# μου βρωμίζουν τα πάντα.

   Wiper

   Διαγραφή
 2. Ο πολιτικος χρονος σε αυτή τη χωρα, απο δω και μπρος θα κυλάει πολυ γρηγορα....
  Ο Νίκος Ρωμανός ξεκινά απεργία δίψας

  http://news247.gr/eidiseis/koinonia/o_nikos_rwmanos_ksekina_apergia_dipsas.3188394.html

  tkar

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Άποψή μου είναι οτί ακόμα ο αγώνας δεν έχει τελειώσει. Μου φαίνεται πως η κίνηση του παιδιού είναι Ρουα Ματ για για την κυβέρνηση και για πολλούς άλλους διότι όποια τροπή και να πάρουν τα πράγματα αυτοί θα την πληρώσουν. α) Αν πάθει κάτι θα βρεθούν υπόλογοι, είτε τώρα είτε αργότερα
  β) Αν του βάλουν βραχιολάκι θα έχουν άλλα μπλεξίματα , π.χ. θα μεγαλώσει το κύμα υποστήριξης ανθρώπων και φοιτητών προς το πρόσωπό του ( βέβαια δεν ξέρω αν αυτό θα κινηθεί προς την σωστή κατεύθυνση )
  γ) Αν γίνουν μαθήματα εξ αποστάσεως, ο Ρωμανός θα τελειώσει πιο ανώδυνα τη "θητεία" του και αργά ή γρήγορα θα πρέπει να τον αποφυλακίσουν.
  * Για το α. δεν είμαι σίγουρος. Μάλλον δεν είμαι καθόλου σίγουρος.
  Κατά τα άλλα συμφωνώ στο οτί ακόμα η πλάστιγγα γέρνει αρνητικά προς τον Ρωμανό και όχι μόνο.

  - Κοπρολαλιάς.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Έκανα σαφές ότι δεν έχει κανένα νόημα πλέον ο πολιτικός του αγώνας στη βάση που έθεσε Ο ΙΔΙΟΣ.

  Όσα θέτεις δεν έχουν σχέση με την δική του τοποθέτηση στην διακήρυξη απεργίας πείνας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Συμφωνώ 100 % με όλα όσα έχουν γραφτεί στην ανάρτηση και στα σχόλια, απλά επισημαίνω ότι ο επικαλούμενος συγγραφέας πιο πάνω (Α.Κ.) ουδέποτε είπε επί λέξει αυτό που γράφει ο τίτλος του άρθρου ("Ο Ρ. με μεταμορφώνει σε μαστό κλπ.") Ο τίτλος αυτός αποτελεί σύλληψη και σύνθεση του εξυπνάκια του δημοσιογράφου, και αυτό προκύπτει αν κάποιος έχει την αντοχή να διαβάσει την συνέντευξη. Το γράφω αυτό επειδή, κατά την προσωπική μου γνώμη, πολλές φορές την μεγαλύτερη ζημιά, δηλαδή την μεγαλύτερη σκύλευση, την κάνουν οι δημοσιογράφοι που μεγεθύνουν ή και διαστρεβλώνουν προβοκατόρικα τα ανούσια λεγόμενα διαφόρων μαϊντανών. Στην προκειμένη περίπτωση δηλαδή περισσότερο κατάπτυστος είναι ο δημοσιογράφος, παρά ο μαϊντανός, αν έχει νόημα μια τέτοια διάκριση. Γιάννης Ν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Το μεγαλύτερο πρόβλημα δεν είναι το γεγονός ότι ο Ρωμανός βρίσκεται σε αρνητική κατάσταση πολιτικά, αλλά ότι έφτασε στα φυσικά του όρια στη χειρότερη δυνατή συγκυρία. Τώρα όχι μόνο δεν μπορεί να πετύχει ένα πολιτικό στόχο, αλλά μάλλον δεν είναι σε θέση να γυρίσει στην πριν τον αγώνα του κατάσταση.
  Ο.Χ.Ε.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή