Σάββατο, 13 Δεκεμβρίου 2014

Σχετικά με την "καταγγελία" κατά του Γ. Φιλιππάκη που δημοσιεύεται στο "Κουτί της Πανδώρας" και το "Βαθύ Κόκκινο", μέρος πρώτο

Το ιστολόγιο "Κουτί της Πανδώρας", ιδιοκτησίας Κώστα Βαξεβάνη, δημοσίευσε σήμερα, 13 Δεκεμβρίου άρθρο με τίτλο Καταγγελία που χρήζει απάντησης: «Ο κομμουνιστής Φιλιππάκης ήθελε να μεταφερθούν τα αποθεματικά της ΕΣΗΕΑ σε τράπεζες του εξωτερικού». Το άρθρο αναδημοσιεύτηκε στο ιστολόγιο "Βαθύ Κόκκινο." Screenshots των δύο δημοσιεύσεων έχουν κρατηθεί και δημοσιεύονται εδώ. 
Στο άρθρο, το "Κουτί της Πανδώρας" αξιώνει "απάντηση" του ΚΚΕ σε καταγγελία του ΓΓ του ΕΔΟΕΑΠ (Ενιαίου Δημοσιογραφικού Οργανισμού Ασφάλισης Περίθαλψης) Νίκου Καρούτζου, σε βάρος του δημοσιογράφου Γ. Φιλιππάκη, υποψήφιου βουλευτή με το ΚΚΕ στην Α' Αθήνας και μέλους του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ. Η καταγγελία στην οποία αξιώνεται απάντηση του ΚΚΕ δημοσιεύτηκε, σύμφωνα με τον ιστότοπο του κυρίου Βαξεβάνη, στο facebook. Αντιγράφεται το σχετικό χωρίο:
Όπως καταγγέλλει ο γ.γ. του ΕΔΟΕΑΠ, Νίκος Καρούτζος στο facebook ο κ. Φιλιππάκης είχε προτείνει να βγάλουν τα αποθεματικά της ΕΣΗΕΑ σε τράπεζα του εξωτερικού: «Ο κατά δήλωσή του επαναστάτης Γιώργος Φιλιππάκης μέλος του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ που απειλεί να κάψει αύριο την πρόσκληση των εγκαινίων της έκθεσης για τα 100 Χρόνια του Σωματείου καλά θα κάνει πρώτα να εξηγήσει στους συναδέλφους και κυρίως στους συντρόφους του γιατί πρότεινε στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ την περίοδο που η Ελλάδα κατέρρεε να μεταφέρει τα αποθεματικά του το Σωματείο σε τράπεζες του εξωτερικού. Ναι καλά διαβάσατε στις τράπεζες του εξωτερικού, σε αυτές που μετέφεραν τα λεφτά τους άνθρωποι που "κοσμούν" τη λίστα Λαγκάρντ και άλλες τέτοιου είδους λίστες...», αναφέρει ο κ. Καρούτζος.
Τι είναι ο κύριος Καρούτζος, ο καταγγέλων που επικαλούνται το "Κουτί της Πανδώρας" και το "Βαθύ Κόκκινο";

Ο κύριος Καρούτζος είναι στέλεχος της παράταξης "Ενωμένοι δημοσιογράφοι" της ΕΣΗΕΑ, της λεγόμενης "τρικομματικής." Το βιογραφικό του βρίσκεται εδώ.

Από ποια κόμματα αποτελείται η τρικομματική παράταξη του κυρίου Καρούτζου, τον οποίο επικαλούνται τα ιστολόγια "Κουτί της Πανδώρας" και "Βαθύ Κόκκινο" κατά του ΚΚΕ;

Από τη Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ.

Αντιγράφω από το ιστολόγιο Ανασυγκρότηση, δημοσίευμα 5/5/2013:

... ΕΣΗΕΑ - νέα "τροϊκανή" παράταξη στα σκαριά ...

"ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ" 

Νέα συνδικαλιστική παράταξη στην ΕΣΗΕΑ 
Μια νέα συνδικαλιστική παράταξη κυοφορείται στην ΕΣΗΕΑ, με τη συνεργασία δημοσιογράφων που πρόσκεινται σε πολιτικές υποστήριξης της "τροϊκανής" και εκδοτικής πολιτικής στα ΜΜΕ.

Η πρωτοβουλία ξεκίνησε από τη Γενική Γραμματέα της ΕΣΗΕΑ Μαρία Αντωνιάδου, που - όπως όλα δείχνουν - αποχωρεί από την παράταξη του Πάνου Σόμπολου. Σε συνεργασία με τον Γραμματέα του ΕΔΟΕΑΠ Γ [Ν.]. Καρούτζο, δημοσιογράφοι που υπογράφουν όλο το προηγούμενο διάστημα ως "Ανεξάρτητοι Δημοσιογράφοι" και εργάζονται κατά κύριο λόγο σε κυριακάτικα φύλλα και ήταν υπέρ των μειώσεων μισθών - και με τη συμμετοχή του Δ. Κουμπιά, μέλους του Δ.Σ. της ΠΟΕΣΥ - θα δημιουργηθεί η νέα παράταξη.
Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, σε αυτή θα προσχωρήσει και η παράταξη της ΔΗΜΑΡ, "Δημοσιογραφική Μεταρρύθμιση"...
Από την προέλευση των δυνάμεων αυτών, όπως και από τις συνδικαλιστικές θέσεις που έχουν εκφράσει όλο το προηγούμενο διάστημα διαφαίνεται η σύγκλιση μιας συνδικαλιστικής παράταξης στη λογική της τρικομματικής κυβέρνησης, που θέλει να έχει ρόλο στην ΕΣΗΕΑ μετά τις εκλογές του Ιουνίου.
Και, για να μην υπάρχει αμφιβολία για το πού ανήκει ο καταγγέλων, μιας και το πιο πάνω κάνει λάθος στο αρχικό του μικρού του ονόματος, ιδού οι υπογραφές της διακήρυξης από το ιστολόγιο της παράταξης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ "Ενωμένοι Δημοσιογράφοι":
Στους «ΕΝΩΜΕΝΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ»
χωράμε και είμαστε απαραίτητοι όλοι μας.

Δημήτρης Κουμπιάς Γεν. Γραμματέας ΠΟΕΣΥ
Μαρία Αντωνιάδου Γεν. Γραμματέας ΕΣΗΕΑ
Μάκης Διόγος Μέλος Δ.Σ. ΕΣΗΕΑ
Νίκος Καρούτζος Γεν. Γραμματέας ΕΔΟΕΑΠ
Διονύσης Μποτώνης Μέλος Γ.Σ. ΠΟΕΣΥ
Κώστας Πιτιακούδης Μέλος Γ.Σ. ΠΟΕΣΥ
Νίκος Συνοδινός Μέλος Γ.Σ. ΠΟΕΣΥ
Διονύσης Βυθούλκας Μέλος Ε. Ε. ΠΟΕΣΥ

1 σχόλιο:

 1. Σχετικά με τον κ. Καρούτζο.

  Διαβάστε το άρθρο «Μεθοδεύσεις αλά Χαλυβουργία στην κλινική Γρηγοριάδη» της ιστοσελίδας ΑxiaPlus, 10/11/2012.
  Μεταξύ άλλων διαβάζουμε στο άρθρο ότι: «Επίσης οι 27 εργαζόμενοι που αποτελούν και την πλειοψηφία χαρακτηρίζουν αναληθή τα δημοσιεύματα που αφορούν την κλινική και τα οποία δημοσιεύτηκαν σε μία εφημερίδα και σε site και στα οποία οι απεργοί υποστήριζαν πως έχουν να πληρωθούν 25 μήνες. Όπως υποστηρίζουν οι 27 εργαζόμενοι, η κλινική κάθε εβδομάδα τους καταβάλει κάποιο ποσό. Και προσθέτουν πως θέλουν να μείνει ανοικτή η κλινική, γιατί μόνοι έτσι υπάρχει η πιθανότητα να τους καταβληθούν τα οφειλόμενα.» Η εφημερίδα είναι -προφανώς- ο Ριζοσπάστης.

  Στα σχόλια του άρθρου υπάρχει διαμαρτυρία αναγνώστη και ο κ. Καρούτζος, που διευκρινίζει ότι είναι αρχισυντάκτης της ιστοσελίδας, απαντά:

  «Ως αρχισυντάκτης του site οφείλω να σας επισημάνω ότι 1ον ακόμα περιμένουμε τα έγγραφα νας μας τα στείλετε να τα βάλουμε, 2ον να μας πείτε αν είναι υποκινούμενες από το ΚΚΕ ή όχι οι κινητοποιήσεις (φαίνεται και την παραπομπή στο Ριζοσπάστη που πάντα κατέχει τη μοναδική αλήθεια-εδώ γελάμε)3ον η πλειοψηφία των 27 έχει δικαιώματα ή κατά τις σταλινικές μεθόδους τους κρεμάτε ως προδότες;
  αυτά προς το παρόν και περισσότερα προσεχώς και με λεπτομέρειες για το ρόλο του καθενός επειδή η λάσπη έχει και τα όριά της.
  Κύριε Φωτογράφε της Καθημερινής κε Ο. έτσι εργάζεστε και στον όμιλο Αλαφούζου ή εκεί έχει τις ... κοτούλες.
  »

  Επιπλέον, σε σχόλια άλλων αναγνωστών που αναρωτιούνται για την ανιδιοτέλεια του ανώνυμου που υπογράφει το άρθρο, ο κ. Καρούτζος απαντά: «Κανονικό ΚΚΕ. Γκαίμπελς και τα μυαλά στα κάγκελα».

  ΑπάντησηΔιαγραφή