Τρίτη, 30 Δεκεμβρίου 2014

Χαϊδάρι: Ανακοίνωση της δημοτικής αρχής για τα σκουπίδια

Μια σειρά απαντήσεις δίνει η δημοτική αρχή Χαϊδαρίου για τα προβλήματα στον τομέα της καθαριότητας, ενημερώνοντας τον λαό της πόλης τόσο για την κατάσταση των υπηρεσιών, όσο και για τις πολιτικές ευθύνες που οδήγησαν στη σημερινή πραγματικότητα. Όπως επισημαίνει στην ανακοίνωσή της: «Η νέα Δημοτική Αρχή από την πρώτη στιγμή προσπάθησε να αντιμετωπίσει όλα τα σοβαρά προβλήματα που κληρονόμησε από τις Κυβερνητικές πολιτικές επιλογές ΕΕ - ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, που ακολούθησαν τόσα χρόνια πιστά οι προηγούμενες Δημοτικές Αρχές. Ειδικά στον τομέα της καθαριότητας, η κατεύθυνσή τους ήταν να παραδώσουν την καθαριότητα στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, για να κερδοσκοπούν σε βάρος των δημοτών μέσω της αύξησης των δημοτικών τελών.


Έτσι προσπάθησαν με μεθοδευμένο τρόπο εδώ και χρόνια να απογυμνώσουν την υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου μας, τόσο σε εργαζόμενους όσο και σε μηχανήματα, ώστε η επιλογή της ιδιωτικοποίησης να φαντάζει μονόδρομος στα μάτια του λαού του Χαϊδαρίου. Το αποτέλεσμα των εκλογών του Μαΐου ευτυχώς τους χάλασε τα σχέδια, για να δημιουργήσουν ένα Δήμο πλήρως ιδιωτικοποιημένο, που θα λειτουργούσε ως φορομπηχτικός μηχανισμός.

Από τον Σεπτέμβριο προσπαθήσαμε με συντονισμένες κινήσεις να λύσουμε το ζήτημα της καθαριότητας, με τις δυνάμεις να μην επαρκούν, καθώς η κατάσταση στις αρμόδιες υπηρεσίες είναι τραγική, και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των εργαζόμενων, που δίνουν καθημερινά μάχη. Την ίδια στιγμή που υπάρχουν τα συγκεκριμένα προβλήματα, και είναι προς γνώση όλων των "ενδιαφερόμενων" τα βήματα που έχουν γίνει για λύσεις στο ζήτημα, εξαπολύονται διάφορα προβοκατόρικα δημοσιεύματα μέσω του Τύπου με στόχο τη δημιουργία τεταμένου κλίματος ανάμεσα στους δημότες και τη Διοίκηση του Δήμου, χωρίς να αναφέρεται τόσο η κατάσταση στις υπηρεσίες, όσο και οι πολιτικές ευθύνες που μας οδήγησαν εδώ. Προκύπτουν σοβαρά ερωτηματικά, ποιον εξυπηρετούν τέτοιου τύπου δημοσιεύματα, αν όχι αυτούς που εποφθαλμιούν να επενδύσουν στο "χρυσό" που λέγεται "διαχείριση των απορριμμάτων".

Η κατάσταση με την καθαριότητα δεν πάει άλλο, το γνωρίζουμε. Έχουμε κάνει σοβαρές προσπάθειες για τη βελτίωση των συνθηκών καθαριότητας της πόλης μας, διεκδικώντας άμεσα την πρόσληψη του αναγκαίου αριθμού εργαζομένων με σταθερή σχέση εργασίας και ικανοποιητικούς μισθούς, και την ενίσχυση της υπηρεσίας με τον ανάλογο στόλο οχημάτων, προμήθεια μέσων και εργαλείων που είναι αναγκαία. Αυτό είναι ξεκάθαρο και στον προϋπολογισμό του Δήμου για το 2015, που μεταξύ άλλων προβλέπει την αγορά 10 αυτοκίνητων και μηχανημάτων έργου. Παρά τις σοβαρές ανάγκες του Δήμου μας, έχουμε απέναντι μας την Κυβέρνηση, που απαγορεύει όλες τις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού μέχρι το 2016, στο όνομα της "δημοσιονομικής προσαρμογής" και του "πλεονάσματος".

Ταυτόχρονα, όλο το προηγούμενο διάστημα έχουν γίνει κεντρικές παρεμβάσεις - συναντήσεις με την κεντρική διοίκηση, την περιφέρεια Αττικής και τη διοίκηση του ΟΑΕΔ, αλλά και άλλες παρεμβάσεις (π.χ. εθελοντικές πρωτοβουλίες). Από τον Οκτώβριο με διάφορες συμβάσεις, γνωρίζοντας το μέγεθος του προβλήματος, προσπαθούμε να βρούμε έστω και προσωρινές λύσεις, ενώ η διοίκηση του ΟΑΕΔ καθυστερεί την υλοποίηση προγράμματος που έχει εξαγγείλει για την ενίσχυση των ΟΤΑ με εργαζόμενους, στο οποίο έχουμε εξασφαλίσει 138 θέσεις εργασίας στην καθαριότητα και γενικότερα σε όλες τις υπηρεσίες του Δήμου.

Ξέρουμε ότι σ' αυτόν τον δύσκολο αγώνα δεν είμαστε μόνοι μας, έχουμε τη συμπαράσταση χιλιάδων λαϊκών οικογενειών στο Χαϊδάρι, που καταλαβαίνουν την ανάγκη να αντιπαλέψουμε την αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης και ΕΕ, διεκδικώντας μαζί με το εργατικό - λαϊκό κίνημα λύσεις στα εκρηκτικά λαϊκά προβλήματα. Δεν θα τους περάσει, έχουμε μάθει στα δύσκολα, και θα συνεχίσουμε με τις δυνάμεις που έχουμε να αγωνιζόμαστε στο πλευρό των εργαζομένων, των ανέργων, των μικροεπαγγελματιών, και των νέων των λαϊκών οικογενειών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου