Κυριακή, 14 Δεκεμβρίου 2014

Σχετικά με την "καταγγελία" κατά του Γ. Φιλιππάκη που δημοσιεύεται στο "Κουτί της Πανδώρας" και το "Βαθύ Κόκκινο", μέρος τελευταίο

Προς τι όμως το αιφνίδιο μένος του γνωστού και ως "λεβεντόπαιδου της ΕΔΟΕΑΠ" και μάρτυρα κατηγορίας των "Κουτί της Πανδώρας" και "Βαθύ Κόκκινο" εναντίον του Γ. Φιλιππάκη; Εδώ θα πρέπει να θυμηθούμε την πρώτη παράγραφο της καταγγελίας που δημοσίευσαν τα δύο αυτά εντιμότατα ιστολόγια:
Ο Γιώργος Φιλιππάκης, ο συνταξιούχος πλέον δημοσιογράφος του αστυνομικού ρεπορτάζ, υποψήφιος βουλευτής με το ΚΚΕ στις τελευταίες Εθνικές Εκλογές και μέλος του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, αυτός που υποστηρίζει - έτσι λέει το κόμμα του - την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ και είναι κατά των τραπεζιτών, απειλεί να βάλει φωτιά έξω από το κτήριο της Ένωσης στην πρόσκληση που του έστειλαν των εγκαινίων της έκθεσης για τα 100 Χρόνια ιδρύσεως του ιστορικού Σωματείου των δημοσιογράφων, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του planet-greece.blogspot.com.
Και τι έπαθε ο Γιώργος Φιλιππάκης και απειλεί τέτοια πράματα με αφορμή τα εγκαίνια της έκθεσης για τα 100 χρόνια από την ίδρυση του Σωματείου των δημοσιογράφων;


Ασφαλώς δεν θα το μάθετε από τους δαιμόνιους ερευνητές του "Κουτιού της Πανδώρας" και του "Βαθέος Κόκκινου", όπως δεν μάθατε τίποτε για το ποιος είναι ο καταγγέλων και ποιο το ιστορικό του στον συνδικαλισμό. Κι όμως, μόλις χθες, το διαδίκτυο είχε βουήξει για το τι έπαθε ο Γ. Φιλιππάκης (και γιατί τον περιέλαβε με καταγγελίες ... στο facebook ο αξιότιμος κύριος Καρούτζος).
Κυβερνητική φιέστα, της ΕΣΗΕΑ, πάνω στα … ερείπια! 
Επιστολή- καταγγελία του Γιώργου Φιλιππάκη στην πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ 
Ημεροδρόμος, 12/12/2014
Πήραμε και δημοσιεύουμε την ανοιχτή επιστολή του Γιώργου Φιλιππάκη, μέλους του διοικητικού συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ, προς την πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ, με αφορμή την εκδήλωση που διοργανώνει η πλειοψηφία της διοίκησης, για τη συμπλήρωση των 100 χρόνων από την ίδρυση της Ενωσης.

«Επιστολή στη Μαρία Αντωνιέτα 
Μαρία Αντωνιάδου ή Μαρία Αντουανέτα; Ποια είστε, εν πάσει περιπτώσει; Έχετε συναίσθηση της κατάστασης κυρία πρόεδρε της ΕΣΗΕΑ; Έχετε καταλάβει πως ούτε «παντεσπάνι» μα ούτε ψωμι υπάρχει πια; 
Μέχρι και ο κ. Φαήλος Κρανιδιώτης – μέλος του ίδιου συστήματος εξουσίας στο οποίο ανήκετε κι εσείς – σας κράζει κυρία Αντωνιάδου. 
Δώσατε το δικαίωμα – σ΄ αυτόν τον υπερδεξιό – να ειρωνεύεται εσάς αλλά και ολόκληρο τον κλάδο λέγοντας: «Ο κόσμος καίγεται και ΕΣΗΕΑ γιορτάζει τα 100 της χρόνια οργανώνοντας εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση του αιωνόβιου κλειστού σωματείου των δημοσιογράφων». 
Χαρακτηρίζει την ΕΣΗΕΑ «αποκομμένη από την κοινωνία, πέρα και εκτός από κάθε λογική, άλλοτε αριστερίζουσα, άλλοτε συνομιλούσα με την εξουσία…». Εξουσία αισθάνεται ο ίδιος και βεβαίως κάτι παραπάνω ξέρει για τη διαδρομή σας. 
Αξιότιμη κυρία πρόεδρε. 
Δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω με έναν άνθρωπο σαν τον κ. Κρανιδιώτη. Εντούτοις είμαι υποχρεωμένος να σας πω ότι ο κατήφορος που εδώ και σχεδόν δύο χρόνια τώρα ακολουθείτε – μαζί με την παράταξή σας και βεβαίως τη ΔΗΜΑΡ αλλά και την στενή συνεργασία και υποστήριξη της «Συσπείρωσης» του ΣΥΡΙΖΑ – έχει φτάσει στο μη περαιτέρω
Το μόνο που σας ενδιαφέρει κυρία Αντωνιάδου είναι η προσωπική σας προβολή οι φιέστες και τα πανηγύρια με την στήριξη των εργοδοτών. Πάνω σε ένα σωρό ερειπίων, κοινωνικών, οικονομικών και εργασιακών. 
Η κυβερνητική φιέστα που οργανώνεται για την Κυριακή βρίσκει ένα κλάδο ρημαγμένο, με πεινασμένους συναδέλφους χωρίς δουλειά, ανθρώπους που ζητούν απεγνωσμένα ένα έστω και πενιχρό μεροκάματο για να ζήσουν τα παιδιά τους. 
Φυσικά εσείς και η παράταξή σας αλλά και αυτοί που σας στηρίζουν – ως μη όφειλαν – ετοιμάζετε το πανηγυράκι της Κυριακής απ΄ όπου δεν θα μπορούσε να λείψει και ο «ληξιπρόθεσμος» Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Ο κ. Παπούλιας που επί τέσσερα χρόνια τώρα έχει «πιαστεί το χέρι του» να υπογράφει όλα τα διατάγματα που του πασάρουν οι υποτελείς κυβερνήσεις. Χωρίς να τολμά να ορθώσει έστω και κατά λάθος το ανάστημά του. 
Ως μέλος του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ εκπροσωπώντας τη «Δημοσιογραφική Συνεργασία» καλώ όλους τους συναδέλφους να βρεθούμε την Κυριακή 14 Δεκέμβρη έξω από το δικό μας κτίριο στην Ακαδημίας 20 και Θα δώσουμε τον τόνο σε μια αυτοσχέδια εκδήλωση που πραγματικά θα τιμά τις αγωνιστικές παραδόσεις της ΕΣΗΕΑ. 
Μάλιστα αποφάσισα να κάψω παρουσία όλων των συναδέλφων την πρόσκληση που μου στείλατε εσείς και οι συνάδελφοι του Μορφωτικού Ιδρύματος μια που και εκείνοι έχουν τεράστιες ευθύνες για την φιέστα στην οποία συνέπραξαν.

Γιώργος Φιλιππάκης Μέλος Δ.Σ. ΕΣΗΕΑ
Αθήνα 11-12-14
Αυτή είναι η κατάσταση σε διαμαρτυρία προς την οποία είπε πως θα κάψει την πρόσκληση που του εστάλη ο Γ. Φιλιππάκης. 


Αυτά;

Όχι, όχι μόνο αυτά. Χθεσινό δημοσίευμα επίσης:
Δεν έδωσαν την ΕΣΗΕΑ στους εργαζόμενους της ΕΡΤ γιατί κάλεσαν τον Παπούλια! 
Ένα-ένα βγαίνουν στη φόρα τα απίστευτα πια πράγματα που συμβαίνουν στην ΕΣΗΕΑ.   
Η αφορμή για τις αποκαλύψεις ήταν μια πρόσκληση. Η πρόσκληση του Μορφωτικού Ιδρύματος για τον εορτασμό των 100 χρόνων λειτουργίας της ΕΣΗΕΑ την Κυριακή. Με το όνομα του καλεσμένου φαρδύ-πλατύ. Κάρολος Παπούλιας. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας που έβαλε την υπογραφή του σε όλα τα καταστρεπτικά για την ελληνική κοινωνία Π.Δ και μνημονιακές θηλιές εκλήθη ως επίτιμος καλεσμένος από την ΕΣΗΕΑ. Η οποία έχει κανονίσει να σιτίζονται οι άνεργοι δημοσιογράφοι από την Εκκλησία. Πόσο πιο χαμηλά πια να πέσει ένα "σωματείο"... 
Η αντίδραση που ξέσπασε ήταν άμεση, οργισμένη. Η Πόπη Χριστοδουλίδου, εκλεγμένη στο ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ τα έψαλε δημόσια στην πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ και πρόεδρο του Μορφωτικού Ιδρύματος Μαρία Αντωνιάδου, το μέλος του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ Γ.Φιλιππάκης με δημόσια επιστολή του (την αναρτούμε παρακάτω), καλεί τους δημοσιογράφους στις 11.00 το πρωί στην Ακαδημίας για να δείξουν πως εκεί είναι το σπίτι των δημοσιογράφων και όχι των μνημονιακών φίλων της παράταξης Αντωνιάδου. 
Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της οργής είναι η είδηση πως η ΕΣΗΕΑ αρνήθηκε να δώσει την αίθουσα του 1ου ορόφου της στους εργαζόμενους της ΕΡΤ για τη 2ήμερη γενική συνέλευση τους επειδή ετοιμαζόταν η φιέστα των 100 χρόνων! 
Και σήμερα γίνεται γνωστό μέσα από την καταγγελία της ΚΕΔ πως κάποιοι από το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ παρά το γεγονός ότι δεν υπήρξε θετική απόφαση στο ΔΣ, είχαν δώσει εντολή να τοποθετηθούν κάμερες ασφαλείας στο κτίριο! 
Όλα τα παραπάνω είναι απλώς εξωφρενικά. Μπορεί ορισμένοι συνδικαλιστές, ομοτράπεζοι των εκδοτών και των στελεχών του Μαξίμου να έχουν ταχθεί στην φάλαγγα καταστροφής της κοινωνίας, άρα και του δημοσιογραφικού κλάδου. Αυτό όμως δεν τους επιτρέπει να εμφανίζονται ως εκπρόσωποι ενός ολόκληρου κλάδου. Ακόμη και οι ψηφοφόροι τους χαμένα τα έχουν. Ακόμη και ο φίλος τους Φ.Κρανιδιώτης τους κράζει...
Κάμερες ασφαλείας στο κτίριο; Άλλο χτεσινό δημοσίευμα:
Σφοδρές αντιπαραθέσεις ανάμεσα στους συνδικαλιστές της ΕΣΗΕΑ έχει προκαλέσει η εγκατάσταση καμερών ασφαλείας στο κτίριο της Ένωσης με αφορμή την έκθεση για τα «100 χρόνια της ΕΣΗΕΑ 1914- 2014», την οποία αναμένεται να εγκαινιάσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας. 
Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλθηκαν στη σημερινή εκπομπή του Γιώργου Φιλιππάκη στην ΕΡΤ­open, στην οποία ήταν προσκεκλημένος ο Δημήτρης Τσαλαπάτης, οι κάμερες ασφαλείας είχαν μεταφερθεί στο κτίριο της ΕΣΗΕΑ υπό πλήρη μυστικότητα, παρά την αρνητική απόφαση αναφορικά με την τοποθέτησή τους. H έκθεση εγκαινιάζεται την ίδια ημέρα που, εκατό χρόνια πριν, στις 14 Δεκεμβρίου του 2014, υπογράφηκε η ιδρυτική διακήρυξη της Ενώσεως από δημοσιογράφους της εποχής κάτω από αντίξοες, για τον τόπο, συνθήκες, για την προάσπιση της ελευθεροτυπίας και την κατοχύρωση του δημοσιογραφικού επαγγέλματος. 
Στον αντίποδα της άρνησης τοποθέτησης των καμερών του «μεγάλου αδερφού», βρίσκεται η άποψη ότι πρόκειται για όρο της ασφαλιστικής εταιρείας, που ασφαλίζει τους πίνακες της έκθεσης, ενώ ως λύση συμβιβασμού προτάθηκε να χρησιμοποιηθούν ιδιωτικοί φρουροί, η οποία και έγινε δεκτή.
Παραδίδω τα δύο ..."αριστερά" και ..."αντιμνημονιακά" (!) σάιτ, τα κίνητρά τους, την "δημοσιογραφική" τους "δεοντολογία", και την πραγματική πολιτική αντζέντα τους, στην κρίση των αναγνωστών τους.

Επιπρόσθετα κείμενα για τη χθεσινή φιέστα γλειψίματος του Παπούλια και αποκλεισμού των εργαζομένων της ΕΡΤ:

Η ξεφτίλα σε όλο της το μεγαλείο: Άλλος για τη Φιέστα; (εμπλοκή ΚΑΙ της συνδικαλιστικής παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ στο φιάσκο)

Δεν θέλουμε φιέστες και πανηγύρια - κινητοποίηση έξω από την ΕΣΗΕΑ

Από στόμα σε στόμα, αντι-φιέστα για τα 100 χρόνια ΕΣΗΕΑ

6 σχόλια:

 1. Το πυον(κάτσε να δεις πως γράφεται;) του ανθρώπου Βαξεβάνη
  http://www.koutipandoras.gr/article/129088/i-18hroni-syzygos-romanoy-leei-gia-ton-andra-tis-o-nikos-einai-poly-dynatos-otan

  Η τρολογία δεν είχε σταματήσει καθόλου.

  Πόση παρακμή να αντέξει αυτή η "αριστερά";

  Τρολοκόκκινος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Απλά πρέπει να σημειωθεί πως είναι διαφορετικό να προστατεύουν οι εργαζόμενοι τους μισθούς τους από κουρέματα (π.χ. συγκεντρωμένοι μισθοί σε ταμεία που θα εξανεμιζόταν από συγχωνεύσεις) και διαφορετικό να φεύγει μαύρο χρήμα ή κέρδη εκατομμυρίων (απλήρωητη εργασία-υπεραξία-μαύρα) στις off-shore, την Ελβετία κλπ.

  Δεν υπάρχει θέμα καταγγελίας. Να καταγγείλεις τι; Ότι οι εργαζόμενοι θέλουν σύνταξη και ιατροφαρμακευτικά;

  τσαφ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Διαφωνώ. ΥΠΑΡΧΕΙ θέμα καταγγελίας. Ποιος και για ποιους λόγους έδωσε 70.000 ευρώ για να γίνει η φιέστα της ΕΣΗΕΑ, σύμφωνα με θριαμβευτική αναφορά του ιστότοπου που ξεκίνησε την όλη υπόθεση; (βλ. τελευταίο ποστ).

   Διαγραφή
 3. Πιθανόν ο άνθρωπος να λειτουργεί και ως ''λαγός'' τώρα που κάποιοι ετοιμάζονται για την εξουσία(έχουν να πέσουν κρατικές διαφημίσεις με τη σέσουλα!!).Αλλωστε το λέει και το όνομά του Βάξε Βάνης(Bugs Bunny).Αλήθεια,τώρα που η Δούρου συμφώνησε με το γήπεδο της ΑΕΚ(και θα δοθούν και τα απαραίτητα εκατομμύρια)ο Μπαγκσεμπάνης θα αναφέρει ξανά τίποτα για τον Τίγρη;Περιμένω με αγωνία...

  Παπάς

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Εδώ η απάντηση μιας τυπικής πασοκικής κουράδας:

  "Εχασα τον χρόνο μου και διάβασα την λένε οι ΚΚΕδες. Οπως συνήθως πετούν την μπάλα στην εξέδρα. Και τι μας νοιάζει ρε παιδες εμας ποιος ειναι ο Νίκος Καρούτζος; Για την ταμπακιέρα έχετε να μας πείτε τίποτα; Οσο για το ποιος είναι ο Φιλιππάκης θα επανέλθω"

  Και αποστομωτική απάντηση με λινκ από indymedia για τον "ρουφιάνο της ασφάλειας" φιλλιπάκη:

  https://athens.indymedia.org/post/1423261/

  Το άρθρο βγάζει λάδι τον "καλό" τεγόπουλο καθώς και άλλα πολύ καλά παιδιά της δημοσιογραφίας (η "ελευθεροτυπία", αυτή η καραπασοκική φυλλάδα, ήταν το ευαγγέλιο των α/α πριν μας αφήσει χρόνους), ενώ στις βασικές πηγές βρίσκεται -- ποιός άλλος; -- ο δαιμόνιος.

  Ποιός Καρούτζος και ποιά Αντωνιάδου τώρα; Αφού ρέει το χρήμα, αέρας πάει ο συριζα, η κουτάλα να'ναι καλά. Α ρε "Βαθύ Μαύρο", ακόμη και την ίσκρα έχει φάει στον συνωστισμό πασοκοσαβούρας (σε σχόλια και δημοσιεύσεις). Είπαμε, "το πιο ριζοσπαστικό κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας".

  Ijon Tichy

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. "Και τι μας νοιάζει ρε παιδες εμας ποιος ειναι ο Νίκος Καρούτζος;"

   "Και τι μας νοιάζει ρε παιδες εμας ποιος ειναι ο Θόδωρος Πάγκαλος";

   "Και τι μας νοιάζει ρε παιδες εμας ποιος ειναι ο Γιώργος Καρατζαφέρης";

   "Και τι μας νοιάζει ρε παιδες εμας ποιος ειναι ο Ηλίας Κασιδιάρης";

   "πετούν την μπάλα στην εξέδρα"

   Σωστά. Μια "καταγγελία" ενός ολοκληρωτικά εξωνημένου τύπου στο f/b για κάτι που υποτίθεται ότι ειπώθηκε πριν αδιευκρίνηστο χρονικό διάστημα, χωρίς καν να παρατεθούν πρακτικά Δ.Σ είναι η ... "μπάλα." Η "εξέδρα" είναι όλα τα υπόλοιπα.

   Κανονικοί χρυσαυγίτες είναι, και ο ένας και ο άλλος.

   Διαγραφή