Παρασκευή, 26 Δεκεμβρίου 2014

Aνακοίνωση του Συλλόγου Υπαλλήλων Βιβλίου Χάρτου Αττικής για τον ρ/σ "Κόκκινο"


ΤΑ SCANNERS ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ «ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ»

Ο ραδιοφωνικός σταθμός «105,5 στο κόκκινο» μαζί με το βιβλιοπωλείο Ιανός οργανώνουν τις μέρες αυτές μια σειρά εκδηλώσεων στο βιβλιοπωλείο Ιανός στη Σταδίου με γνωστούς καλλιτέχνες και δημιουργούς για την ενίσχυση της «Κιβωτού του Κόσμου».

Το συγκεκριμένο ραδιόφωνο αυτοπροβάλλεται σαν ένα αριστερό (ανήκει στον ΣΥΡΙΖΑ) εναλλακτικό Μ.Μ.Ε., ανοιχτό στις αγωνίες και τους αγώνες των εργαζομένων και της κοινωνίας. Το σύνθημα του είναι ότι είναι «το ραδιόφωνο που ακούει».


Ο ρ/σ «105,5 στο κόκκινο» έχει ακούσει πολλές φορές για τα προβλήματα και τους αγώνες στον χώρο του βιβλίου και βέβαια έδωσε και την δυνατότητα να ακουστούν και από την συχνότητα του σταθμού. «Άκουσε» βέβαια και για το τι συνέβη στο βιβλιοπωλείο Ιανός. «Άκουσε» για τα scanners («μηχανάκια της αναξιοπρέπειας» είχαν ονομαστεί) που προωθούσαν την επιτήρηση, την εντατικοποίηση και τον κανιβαλισμό μεταξύ των εργαζομένων. «Άκουσε» για τα κείμενα που διακινούσαν τα στελέχη της εταιρείας παίρνοντας υπογραφές των εργαζόμενων ενάντια στο σωματείο, τους αγώνες, την συνδικαλιστική δράση και υπέρ της κατάργησης της κυριακάτικης αργίας (γεγονός που συνέβη και σε Θεσσαλονίκη και σε Αθήνα). «Άκουσε» για τις απολύσεις και τις «παραιτήσεις» εργαζόμενων που δεν υπέγραψαν αυτό το κείμενο. Το ίδιο το κόμμα που ανήκει ο ρ/σ κατέθεσε στις 24/7/2014 ερώτηση στην βουλή για αυτά τα θέματα.

Τι δουλειά έχει λοιπόν το ραδιόφωνο που «άκουσε» όλα αυτά στον Ιανό; Τους φώτισε το πνεύμα των Χριστουγέννων και αποφάσισαν ότι μέρες που είναι η φιλανθρωπία (πριν μας πούνε διάφοροι και διάφορες ότι είναι αλληλεγγύη ας διαβάσουν το κείμενο του Ιανού για τις εκδηλώσεις) έχει μεγαλύτερη αξία από την διάλυση των εργατικών δικαιωμάτων; Έφυγαν τα scanners, γύρισαν οι απολυμένοι στην δουλειά, καταργήθηκαν τα voucher και οι ελαστικές μορφές απασχόλησης, έστω το εξαήμερο; Άλλαξε κάτι τελικά που μήπως εμείς δεν το μάθαμε;

Και σα να μην έφταναν όλα τα παραπάνω έχει προγραμματιστεί και εκδήλωση για την Κυριακή 28 Δεκέμβρη. Ναι, για την Κυριακή που η κυβέρνηση επέβαλε με τροπολογία την τελευταία στιγμή να ανοίξουν τα μαγαζιά εξυπηρετώντας τα σχέδια πολυεθνικών και μεγάλων ομίλων της αγοράς, όπως είναι και ο Ιανός στον χώρο του βιβλίου. Ούτε τα προσχήματα δεν κρατούν πλέον. Τελικά τα «εναλλακτικά» σχέδια –ακόμη και στις ραδιοφωνικές συχνότητες– που φιλοδοξούν να παίξουν τις δικές τους μελωδίες στην αγορά, αναγκάζονται ή «αναγκάζονται» να αφήσουν τα νταούλια, τους ζουρνάδες και τις λύρες στα χέρια των έμπειρων οργανοπαιχτών της αγοράς και απλώς να ακολουθούν τους ρυθμούς που αυτή επιβάλλει.

Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου – Χάρτου Αττικής
Λόντου 6, Εξάρχεια, 10681, Αθήνα | τηλ: 210-3820537

60 σχόλια:

 1. Να υποθέσω δηλαδή πως το βιβλίου-χάρτου δεν θα είναι τάτσι-μίτσι-κότσι με τους συνασπισμένους και στην επόμενη διαδήλωση;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Θα είναι ρε συ, αλλά χωρίς αυταπάτες.

   Διαγραφή
  2. Αμα είναι έτσι, εντάξει τότε.

   Διαγραφή
  3. "Τέρμα πια στις αυταπάτες. Και με το κεφάλαιο, και με τους εργάτες!"

   Διαγραφή
  4. Πέρα από την πλάκα τώρα, το κείμενο τα χώνει στο "κόκκινο" αλλά όχι και στον ΣΥΡΙΖΑ που είναι ο ιδιοκτήτης του και του δίνει γραμμή.

   Άμα δεν τους ήξερες πως είναι οπορτουνιστές δηλαδή θα τους πέρναγες για βλαμένους.
   Κομματικό ΜΜΕ είναι το "κόκκινο", και κανείς δεν υποστήριξε ποτέ κάτι άλλο.
   -"Αριστερό" (γενικά) και "εναλλακτικό" που το είδαν αυτοί;
   -Ή τουλάχιστον γιατί δεν χατακτήριζαν "εναλλακτικό" και "αριστερό" και το ράδιο του 902, αλλά ως αυτό που πράγματι ήταν, κομματικό ΜΜΕ δηλαδή.

   Τέλος πάντων, τα προβλήματα της "αριστερής (επικοδομητικής πάντα) κριτικής" είναι ήδη πολλά. Δεν κουκουλώνεται πλέον το πράγμα. Δύσκολα θα επιβιώσουν πολιτικά και μετά την κυβέρνηση της "αριστεράς".

   Διαγραφή
  5. Πάσχουν από επιλεκτική ακομματοψία, κι αυτοί κι άλλοι πολλοί: εκτός από το ΚΚΕ δεν διακρίνουν κανένα άλλο κόμμα, ακόμα κι αν ανήκουν σ' αυτό. Μόνο πολυσυλλεκτικές, οριζόντιες, ανοιχτές, εναλλακτικές συλλογικότητες.

   Έφη Α.

   Διαγραφή
  6. TRASH, ρε πας καλά; η ανακοίνωση λέει ότι "αυτοπροβάλλεται ως εναλλακτικό και αριστερό...κ.λπ." Και επίσης αναφέραι ξεκάθαρα ότι ανήκει στο Σύριζα. Οπότε αυτά που γράφεις είναι απλές λασπολογίες χειρίστου είδους.

   Και κάτι γενικότερο για όλους: έχει κάτσει ποτέ κανείς να ασχοληθεί σοβαρά με τις δράσεις αυτού του σωματείου; Εχει δει τι κινήσεις και δράσεις έχει κάνει π.χ. στην Ερμού για την Κυριακάτικη αργία; 'Η μήπως εάν δεν τάσσεται με τον απομονωτισμό και την κομματολαγνεία των "ξεχωριστών ταξικών συγκεντρώσεων" του ΚΚΕ, τότε εντάξει μόνο τα σχόλια της πλάκας αξίζει;

   Μήτσος

   Διαγραφή
  7. @ΜήτσοςQ
   Εγώ μια χαρά πάω, άλλοι δεν μπορούν να διαβάσουν αυτό που βλέπουν μπροστά τους.
   Το "κόκκινο" ποτέ δεν αρνήθηκε πως είναι κομματικό ΜΜΕ. Κατά συνέπεια δεν χρειάζονταν η εκδήλωση στον Ιανό για να ανακαλύψουν την ....Αμερική οι Φωστήρες του Βιβλίου-χάρτου, πως δήλαδη δεν γίνεται ένα κομματικό ΜΜΕ να είναι ταυτόχρονα και "αριστερό-εναλλακτικό".
   Εκτός εάν είναι κομματικό ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ, οπότε παίζει και να γίνεται, έτσι;
   Αυτό είπα.
   Παρακάτω τώρα.
   Ναι αναφέρεται στην ανακοίνωση πως το "κόκκινο" ανήκει στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά μέχρι εκεί. Σαν αυτό να είναι μια άνευ ουσίας λεπτομέρεια και να μην είναι ο ΣΥΡΙΖΑ πολιτικά υπεύθηνος για τις ενέργειες του ραδιοφώνου του.
   Τουλάχιστον δεν κατονομάζεται πουθενά στην καταγγελία ως τέτοιος.
   Υ.Γ.
   Ναι τις ξέρουμε μια χαρά τις δράσεις του βιβλίου-χάρτου, που για κάποιο λόγο περιορίζονται αποκλειστικά στο κέντρο της Αθήνας. Το έγραψα και πιο πάνω, το συγκεκριμένο σωματείο δεν έχει συνδικαλιστικό λόγο ύπαρξης καθώς το αντικείμενο του καλύπτεται από τον σύλλογο εμποροϋπάλληλων Αθήνας.
   Υ.Γ.2
   Για "κομματολαγνεία" άσε να μιλήσουν αυτοί που δεν κατεβαίνουν με τα κομματικά τους πανό σε απεργίες. Εσάς δεν σας παίρνει, που σε κάθε απεργία της ΓΣΕΕ αρχίζουμε να μετράμε από τα πανό του ΣΥΡΙΖΑ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ μέχρι αυτά των μ-λ και της ΑΚ.
   -Ή δεν έτυχες σε απεργία ποτέ σου;

   Διαγραφή
  8. Ο συριζα αναφέρεται σε μία παρένθεση, αν αυτό το λες ξεκάθαρα τότε πάσο. Η ανακοίνωση εστιάζει κυρίως στο ρ/σ αφήνοντας χωρίς πολεμική στο κόμμα που εκπροσωπεί. Θα στο θέσω αλλιώς: Αν στην θέση του κόκκινο ήταν ο ριζοσπάστης τότε στο κείμενο θα γινόταν ολομέτωπη επίθεση στο κκε. Εδώ ο συριζα απλώς αναφέρεται.
   Ο.Χ.Ε.Π.

   Διαγραφή
  9. TRASH, τελικά όντως, πας καλά, απλώς θέλεις να μη βλέπεις αυτά που σου δείχνουν για να καλύψεις την ανυπαρξία των "επιχειρημάτων" σου.
   Κάνω copy paste το απόσπασμα της ανακοίνωσης:

   Το συγκεκριμένο ραδιόφωνο αυτοπροβάλλεται σαν ένα αριστερό (ανήκει στον ΣΥΡΙΖΑ) εναλλακτικό Μ.Μ.Ε., ανοιχτό στις αγωνίες και τους αγώνες των εργαζομένων και της κοινωνίας. Το σύνθημα του είναι ότι είναι «το ραδιόφωνο που ακούει».

   Δεν το πιάνεις ότι γράφεται με ύφος ειρωνικό (ως προς το "αριστερό", αυτό που "ακούει" κ.λπ.), ώστε να δείξει την αντίφαση του πράγματος;;; Τόσο "δύσκολο" είναι; Αυτό θέλει να πει το σωματείο στο ρ/σ: Κύριοι τί μας πιπιλίζετε τα αυτιά με φιλοργατικές δήθεν στάσεις και με φιλολαϊκές ρητορικές; Στην πράξη φαίνονται όλα. Απλό. Αρα δεν ανακαλύφτηκε κάτι τώτα, απλώς τώρα χρειάστηκε επί τούτου να ειπωθεί, και τώρα ειπώθηκε. Ακόμα πιο απλό.

   Οσον αφορά στο Σύριζα. Το κείμενο-ανακοίνωση λέει κάτι απλό για τη συγκεκριμένη υπόθεση. Δεν είναι μανιφέστο με κριτική στο τάδε ή στο δείνα κόμμα, ή ακόμμα και στον κομματισμό γενικότερα. Οχι ότι θα ήταν κακό αυτό. Και γενικά, μπες στο σάιτ του και δες τη συνολική του στάση απέναντι στις λογικές γραφειοκρατίας, καπελώματος, κομματισμού, εργατοπατέρων και εργατομητέρων, ρεφορμισμού, υπερεπαναστατικότητας, ταξικότητας κ.λπ. Αντε, γιατί το βρήκαμε πάλι: επειδή "δεν λέει και αυτό", "δε λέει τίποτα" και μάλιστα "είναι και με το Σύριζα αμα λάχει". Ελεος!!!

   Για το ΥΓ. Σε κάθε απεργία οι βιβλιουπάλληλοι κατεβαίνουν με το πανό του Συλλόγου σε συνεργασία και με άλλα πρωτοβάθμια σωματεία. Τώρα αυτήν την καραμέλα για ΑΚ, Μ-Λ κ.λπ. να την πιπιλίσεις αλλού.

   Ο.Χ.Ε.Π:
   ΑΝ και Αν και ΑΝ. και τρίχες. Εχεις κάποιο δείγμα εμπάθειας, άστοχης και άδικης κριτικής προς το ΚΚ από το σωματείο; Για στείλε το να το δούμε. Ετσι γίνονται οι συζητήσεις. Τώρα, τα "σας ξέρουμε" και τέτοιου είδους γενικεύσεις, είναι άλλο λόγια να αγαπιόμαστε.

   Μήτσος.

   Διαγραφή
  10. "Εχεις κάποιο δείγμα εμπάθειας, άστοχης και άδικης κριτικής προς το ΚΚ από το σωματείο;"
   Μόνο τέτοιες υπάρχουν από τις δυνάμεις που πλειοψηφούν σε αυτό... Μην ξεχνάμε επίσης και τελείως ασυνάρτητες που αυτοαναιρούνται (κάποια από τα λεγόμενα Κοάν) Μήπως θέλεις να ανακαλύψουμε ξανά την Αμερική; Μόνο το blog αυτό είναι γεμάτο από παραδείγματα. Μπες και δες τις διάφορες ετικέτες.
   Ο.Χ.Ε.Π.

   Διαγραφή
  11. Μόνος/η σου εκτέθηκες. Αφού αναφέρεσαι στις "δυνάμεις που πλειοψηφούν σε αυτό", οκ, επίλεξε να κάνεις ιδεολογική μάχη χαρακωμάτων. Αυτό δε λέει όμως απαραιτήτως κάτι για το σωματείο. Και τονίζω το "απαραιτήτως". Επομένως, αν θες να την μπεις σε Ναρ ή άλλες δυνάμεις, οκ, δεν έχω κανένα θέμα. Αν θες να κάνεις κριτική στο σωματείο, αναμένω κάτι πιο συγκεκριμένο και πιο τίμιο.

   Μήτσος.

   Διαγραφή
  12. @Μήτσος.:
   Mπορείς να συνεχίσεις να κάνεις τον κουτό, πως δεν βλέπεις αυτά που διαβάζεις μπροστά σου, ή να κάνεις και τον τυφλό λες και ο "συντονισμός" κάνεο πορείες-απεργίες από μόνος του και όχι παρεΐτσα με όλους αυτούς που κατεβαίνουν με τα κομματικά τους πανό που αυτά δεν σας πειράζουν καθόλου. Αντίθετα σας πειράζουν του ΠΑΜΕ που δεν είναι κομματικά.
   Όσο για τις "καραμελίτσες", το λάθος να μιλήσεις για "κομματολαγνεία" το έκανες εσύ.
   Δεν μπορούσε παρά να πάρεις τις απαντήσεις σου.
   Υ.Γ.
   Για την ουσία αυτού που είπα κουβέντα.
   Πως δηλαδή καταγγέλεται πολιτικά ο ....ραδιοσταθμός(!!) και όχι το κόμμα στο οποίο αυτός ανήκει...

   Διαγραφή
  13. Τα πράγματα είναι απλά: οποτεδήποτε ο οποιοσδήποτε φέρθηκε αντιεργατικά, καταγγέλθηκε και του ασκήθηκε κριτική από το σωματείο. π.χ. στην εν λόγω περίπτωση ενώ το καλοκαίρι οι του Σύριζα έκαναν "ερωτήσεις" στη βουλη για το θέμα του Ιανού και για τα μηχανάκια, το ραδιόφωνό του συνέχισε να κάνει χορηγίες κ.λπ. Γι΄ αυτό και τα άκουσαν όταν πριν 3-4 μήνες θα πήγαινε ο Αρβανίτης να μιλήσει στο μαγαζί. Δεν είναι η πρώτη φορά που κινητοποιήθηκε ο σύλλογος για αυτό. Εχει γίνει εδώ και πολλούς μήνες μοίρασμα στα γραφεία του σταθμού στους υπάλλήλους του, όπου ενημέρωνε για το ζήτημα. Ετσι, ενημερωτικά. Τώρα, με το φτωχό μου του μυαλό (ίσως το όχι και τόσο ταξικό για σένα) καταλαβαίνω ότι επειδή η κάθε ανακοίνωση του κάθε σωματείου δεν λέει με κεφαλαία γράμματα για τον "οπορτουνισμό του Σύριζα" ή δεν καταγγέλει την γενικότερη προβληματική του πολιτική, τότε είναι άξιο χλευασμού και ειρωνίας. Ετσι, δεν είναι; Μα ναι, ή θα είσαι ΠΑΜΕ ή τίποτα! Εδώ πια αποστειρώνεσαι με έναν μονότονο "αριστερισμό", που κατά τα άλλα θα σου άρεσε να καταγγέλεις. Αυτά για το Υ.Γ.

   Τώρα, για το αν συντονισμός λειτουργεί παρεϊστικα με κόμματα ή εκφράζει τέτοιες μικροπολιτικές λογικές, καλύτερα να ρωτήσεις όσους/ες υπαλλήλους έχουν έρθει στην Ερμού (και όχι μόνο) σε επαφή μαζί του και έχουν συμμετάσχει στις δράσεις του. Θα πάρεις την απάντησή σου. Το ψέμα, όταν είναι αφελές, δεν έχει καν ποδάρια.
   Όσο για τον ισχυρισμό σου ότι τα πανό του ΠΑΜΕ δεν είναι κομματικά, οκ, παραδίνομαι σύντρολε. Μόνο που θα τρίζουν και τα δάκτυλα ακόμα και όσων πληκτρολογούν και σχολιάζουν σε αυτό εδώ το blog...

   Μήτσος

   Διαγραφή
  14. "Αν θες να κάνεις κριτική στο σωματείο..."
   Μα αυτό κάνω! Και μάλιστα συσχετίζω τις δυνάμεις που πλειοψηφούν στο σωματείο με το περιεχόμενο των ανακοινώσεων του, αντί να κάνω ισοπεδωτική κριτική απέναντι στους εργαζομένους που συσπειρώνονται σε αυτό. Κάτι απολύτως λογικό. Κρίνω ότι είναι υποκριτικό η πλειοψηφική δύναμη σε άλλους να συμπεριφέρεται με το γάντι και σε άλλους με ωμές καταγγελίες για πρωινό άσχετα της υπογραφής που φέρει από κάτω και σε πλήρη αναντιστοιχία με τις πράξεις τους. Στο είπε και ο τρασ: μην κάνεις τον κουτό!

   "οποτεδήποτε ο οποιοσδήποτε φέρθηκε αντιεργατικά, καταγγέλθηκε και του ασκήθηκε κριτική από το σωματείο"
   Για αυτό ακριβώς λέμε. Ο συριζα φέρθηκε αντεργατικά σε κραυγαλέο επίπεδο και μετά βίας αναφέρθηκε στην ανακοίνωση, πόσο μάλλον του ασκήθηκε κριτική. Ξέρεις να διαβάζεις; Η ανακοίνωση καταγγέλλει το κομματικό ρ/σ του συριζα. Σε μία τέτοια ανακοίνωση εξυπακούεται ότι θα επιτεθείς στην λάθος στάση του για να έχει νόημα η ανακοίνωση σου.
   Ο.Χ.Ε.Π.

   Διαγραφή
  15. Ωραία η κριτική του Μήτσου για τον "απομονωτισμό" και τον "κομματισμό". Ίσως πρέπει να το ρίξουμε κι οι υπόλοιποι στο τσάμικο για να γίνει η συζήτηση επί ίσοις όροις. Γιατί αν περιμένουμε από τον "ακομμάτιστο" και "συλλογικό" Μήτσο να μας πει για την πολιτική τοποθέτηση του σωματείου του -- που να μην υπήρχαν κι οι ανακοινώσεις που κάνουν ταληράκια και στον πιο ανίδεο την πολιτική κατεύθυνση που ακολουθείται -- και να πάρει και τις ευθύνες για τις συμμαχίες που έχουν γίνει, τότε βράσε ρύζι. Τώρα έγινε η στραβή από τον Αρβανίτη (αλήθεια ποιά ήταν η άποψη του "κόκκινου" για την κυριακάτικη αργία γίγαντα Μήτσε; τι λέει ο σύντροφος Κορκίδης για αυτό;), οι Δεσποινιάδηδες και σια που ήταν πρώτες μούρες σε εκδηλώσεις του συριζα και τα γενικότερα κολλητηλίκια είναι συνωμοσιολογίες των πυροβολημένων κουκουέδων... Πιο γραφικοί κι από τους "αντάρτες" της νδ στις δημοτικές έχετε καταντήσει οι του "χώρου".

   Ijon Tichy

   Διαγραφή
  16. Ο.Χ.Ε.Π., έχεις δίκιο. αφού αυτό είναι το διακύβευμα, οκ: από την επόμενη φορά θα βάζουμε 2-3 παραγράφους ειδικά για Σύριζα (γαρνιτούρα). Αλλά όταν θα κάνουμε κριτική σε ΠΑΜΕ, εμπορουπαλλήλους και λοιπές κομματικές δυνάμεις, θα βάζουμε και 2-3 παραγραφούλες για τα κονκλάβια του ΚΚ. Ή μήπως θα ήταν αυτό εκ Περισσού;

   Τώρα μάλιστα που έχομε και εκλογές, θα πρέπει να μαζευόμαστε να δίνουμε γραμμή (για να μην πω να προσφέρουμε σφραγίδες) τα σωματεία, ε?

   Μήτσος.

   Διαγραφή
  17. Μήτσε, πολύ ψηλά τον πήρες τον αμανέ. Βάλε όσους παραγράφους θέλεις, αδιάφορο.

   Διαγραφή
  18. Ιgor Tichy, στα λέω αλλά δεν τα διαβάζεις! ΌΠΟΤΕ έχει γίνει "στραβή" (που λέτε κι εσείς οι λαϊκοί) το έχουμε γράψει, το έχουμε καταγγείλει, έχουμε τρέξει και δράσει. Και για το σ/ρ κόκκινο, και για την Ομοσπονδία κ.λπ. Τα άλλα που αραδιάζεις είναι φύκια για κομμουνιστικές κορδέλες. Α! και τον σύντροφο Κορκίδη δεν προλαβαίνω να τον παρακολουθώ: Παραπολιτικά, τιβι, ίντερνετ, είναι παντού!

   Είσαι άτυχος γιατί βρέθηκες εκτός "χωρικών" υδάτων. Δεν είμαι του "χώρου", ούτε κοκκινόμαυρος, ούτε κάτι παρόμοιο. Επίσης, να σου πω ότι το ΚΚΕ δεν έχει σχέση με συνωμοσιολογίες. Για τον απλό λόγο ότι δεν τα πιστεύει αυτά που λέει (εννοώ τα υψηλά κλιμάκια στα παλάτια, όχι τα μέλη, που απλά ακολουθούν πιστά). Απλώς αυτό που κάνει (γιατί αυτό μόνο μπορεί να κάνει) είναι να έχει ως στρατηγική να λασπολογεί-χυδαιολογεί προς οτιδήποτε δεν ελέγχει.

   Μήτσος

   Διαγραφή
  19. Το ΚΚΕ δεν είναι σαν τα μούτρα σας. Και δεν λασπολογεί ούτε χυδαιολογεί "προς οτιδήποτε δεν ελέγχει."

   Εκτός, πχ, και αν ελέγχει τις καθαρίστριες του ΥΠΟΙΚ, για τις οποίες μάζεψε τρόφιμα το ΠΑΜΕ, ή τους εργαζόμενους της ΕΡΤ, ή τους απεργούς της Κόκα Κόλα.

   Αυτός λοιπόν που λασπολογεί και χυδαιολογεί είσαι απλώς ΕΣΥ.

   Διαγραφή
  20. Αντώνης, έτσι είμαστε εμείς οι "ανένταχτοι", της φλυαρίας. Αφού δεν έχουμε κανέναν να μας βάζει χέρι, τα λέμε κι ας εκτιθέμεθα σε κομμουνιστικά μάτια.

   Μήτσος.

   Διαγραφή
  21. Το ότι είσαι "ακηδεμόνευτος" το λες εσύ, γράφοντας ψευδώνυμα σε ένα μπλογκ. Όχι ότι έχει σημασία αν αυτά που γράφεις τα σκέφτηκες μόνος σου ή στα είπαν άλλοι. Και στη μια και στην άλλη περίπτωση είναι οι ίδιες Πασοκιές που λέτε όλοι, αφόρητα ανόητες και αδιάφορες.

   Διαγραφή
  22. @Μήτσος:
   Το πόσο στερείσαι ακόμη και της κοινής λογικής φαίνεται στο τέλος του σχολίου σου που χαρακτηρίζεις τα πανό του ΠΑΜΕ ...κομματικά! Το ΠΑΜΕ δηλαδή στο κεφάλι σας είναι "κόμμα" και όχι συνδικαλιστική παράταξη! Πλήρης τρικυμία εν κρανίω...
   Φυσικά και πάλι δεν απαντάς στο γεγονός πως συμμετέχετε σε διαδηλώσεις τίγκα στο κομματικό πανό (που καθόλου δεν σας ενοχλούν εάν είναι της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, του ΣΥΡΙΖΑ ή της ΑΚ π.χ.), αλλά μου λες πως δεν τα έχετε στο μπλοκ σας... Η μπάλλα στην εξέδρα...
   Για το υστερόγραφο δεν απάντησες, και δεν προσπάθησες και να το κάνεις καν. Το επαναλαμβάνω λοιπόν:
   -Πως γίνεται να καταγγέλεται πολιτικά ο ....ραδιοσταθμός(!!) και όχι το κόμμα στο οποίο αυτός ανήκει;

   Από εκεί και πέρα δεν χρειάζεται να "ρωτήσω κάποιον που ήταν στην Ερμού" για τον "συντονισμό" μια και αφενός γνωρίζω από πρώτο χέρι πρόσωπα-πράγματα και λογικές, και αφεταίρου τα γνωρίζω πολλά χρόνια πριν δημιουργηθεί καν ο "συντονισμός", ο οποίος ούτως ή άλλως πρακτικά λειτουργεί ως εφεδρεία της κατά τα λοιπά "πουλημένης" ΓΣΕΕ, τόσο σε συμβολικό επίπεδο σαν χώρος διαδηλώσεων, όσο και σε πρακτικό αν κάτσουμε να θυμιθούμε την στάση τους στις απεργίες που είχε κυρήξει το ΠΑΜΕ κόντρα στην θέληση της "πουλημένης" ΓΣΕΕ.
   Και κοίτα να δείς που τότε -που το "βιβλίου-χάρτου" δεν απέργησε-, καλύπτονταν συνδικαλιστικά από την απόφαση για απεργία του κλαδικού των εμποροϋπάλληλων.
   -Όσο για τις "συγκεντρώσεις στην Ερμού" πρέπει να παραδεχτείς πως είναι εξόχως προβληματικό να καλούν σε συγκέντρωση για το εμπόριο κάποιοι άλλοι από τους εμποροϋπάλληλους. Πολύ περισσότερο όταν αυτοί οι άλλοι δεν έχουν ενημερώσει καν το σωματείο των εμποροϋπάλληλων (τον φορέα που τους εκπροσωπεί δηλαδή) πριν δοκιμάσουν να τους καπελώσουν.

   Διαγραφή
  23. TRASH, μη φλυαρείς για το ΥΓ. Τα είπαμε. Κάνουμε κριτική όπου χρειάζεται. Και από την επόμενη πιο ΚΑΘΑΡΑ για το ΣΥΡΙΖΑ. κανένα θέμα. Ετσι , γιατί γουστάρουμε κι εμείς κι εσείς τα σταράτα λόγια. Το θέμα είναι ότι εδώ μέσα σας πιάνει όλους αμόκ μη τυχόν και ειπωθούν "μισές αλήθειες" για άλλα κόμματα, και επομένως δεν αναδεικνύεται η τάχα μου μεγάλη και σωστή αλήθεια του Πρώτου Κόμματος, του ΚΚ.

   Για τα πανό: Τα πανό του ΠΑΜΕ είναι κομματικά γιατί το ΠΑΜΕ είναι του ΚΚΕ. Είναι δηλωμένο αυτό, τι να κάνουμε; Οπως η ΔΑΚΕ της ΝΔ, η ΑΠ (ΜΕΤΑ) του Τσίπριζα κ.λπ. φλυαρούμε χωρίς λόγο πάλι.

   Το ότι ισχυρίζεσαι ότι ο συντονισμός λειτουργεί ως εφεδρεία της ΓΣΕΕ, είναι δήγμα κομμουνιστικής ειλικρίνιας ή απλής λασπολογικής τακτικής (την οποία αντιστρέφει ρητορικώς και ο ΑΝτώΝΗΣ);;; τι να πω ρε παιδιά... όποιος έχει κινηθεί τον τελευταίο χρόνο στις δράσεις γύρω από την Ερμού και γενικότερα στο ζήτημα της Κυριακάτικης Αργίας, ξέρει.

   Μήτσος.

   Διαγραφή
  24. Να μου επιτρέψεις, αλλά δεν αντέστρεψα τίποτα "ρητορικώς." Σε είπα λασπολόγο όταν λασπολόγησες και συκοφάντη όταν συκοφάντησες. Από ό,τι πρόσεξες, δεν παρενέβην καθολου στη συζήτηση πριν αρχίσεις τις ΠΑΣΟκιές, απ' τις οποίες τώρα προσπαθείς να κάνεις πίσω, αν και είναι αργά για νέο καμουφλάζ τώρα.

   Διαγραφή
  25. Κι εσείς "αριστερισμό" μας καταλογίζετε; Αυτά είναι...δε πάει χαμένος ο κόπος των "true"!

   Διαγραφή
  26. @Μήτσος.:
   " μη φλυαρείς για το ΥΓ. Τα είπαμε. Κάνουμε κριτική όπου χρειάζεται."
   Προφανώς στο θέμα της εκδήλωσης στον Ιανό, καμμία κριτική δεν χρειάζονταν στον πολιτικό οργανισμό ΣΥΡΙΖΑ, και κατά την δική σου άποψη. Αυτό λέω από την αρχή και αυτό κρίνω ως παράλογο το λιγότερο.
   Τα πανό του ΠΑΜΕ δεν είναι κομματικά γιατί είναι πανό συνδικαλιστικής οργάνωσης και όχι πολιτικού κόμματος. Από αυτό δεν προκύπτει πως οι συνδικαλιστικές οργανώσεις δεν έχουν ή πολύ περισσότερο δεν πρέπει να έχουν πολιτικές απόψεις. Και οι δικές σας έχουν εξάλλου, και με βάση αυτές κινούνται και με βάση αυτές κρίνονται.
   Κομματικά είναι τα πανό της ΑΚ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ που είναι πολιτικές και όχι συνδικαλιστικές οργανώσεις.
   Όταν μιλάω για ουρά της ΓΣΕΕ μιλάω με συγκεκριμένα παραδείγματα που δεν δοκιμάζεις να διαψεύσεις, οπότε πάει πολύ να μες λες και λασπολόγο.
   Η μόνη σου δικαιολογία είναι πως, από όσα γράφεις, μάλλον κινείσαι σε κάποια πράγματα πόλις τον τελευταίο χρόνο.
   Με τον καιρό ελπίζω να καταλάβεις...

   Διαγραφή
  27. Για μισό λεπτό. Πρώτα από όλα να παρέμβεις στην κουβέντα, κανένα θέμα. τι? λογοκρισία έχουμε? Εγώ λέω λασπολόγο και χυδαίο όλο αυτό που ζούμε με το ΚΚΕ διαχρονικά. Δηλαδή, ό,τι δε μας αρέσει, ό,τι δεν είναι μαζί μας, ό,τι ξέρουμε πως δεν ελέγχουμε, εεε...το κατατάσουμε στον εχθρό, το τραβάμε στο άκρο, το βάζουμε μαζί με το ΠΑΣΟΚ, Τη ΓΣΕΕ, τον καπιταλισμό, τα μονοπώλια, το Κακό, πάλι το ΠΑΣΟΚ κ.λπ. Και τα παραδείγματα που ανέφερες (καθαρίστριες, ερτ κ.λπ) δεν εντάσσονται εκεί γιατί είναι περιπτώσεις πράγματι λίγο-πολύ ακηδεμόνευτες και άρα εν δυνάμει πιο οικειοποιήσιμες ιδεολογικά (βέβαια καλά κάνει και βοηθάει το ΠΑΜΕ σε αυτά, εννοείται). Όπου όμως έχει "χαθεί η μπάλα" και κυριαρχεί άλλη παράταξη (π.χ. Ανταρτσία, Σύρριζα, δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο), εκεί πρέπει να επιτεθούμε και ΠΟΤΕ μα ΠΟΤΕ μα ΠΟΤΕ να μην δράσουμε από κοινού. Ε, αν κάτι τελικώς είναι βαρετό και αδιάφορο στην πολιτική σήμερα, αυτό είναι.

   Μήτσος.

   Διαγραφή
  28. Απάντησα συγκεκριμένα, νομίζω. Οι καθαρίστριες είναι εξόφθαλμα συνδεδεμένες με το ΣΥΡΙΖΑ. Ποια ήταν η στάση του ΠΑΜΕ απέναντί τους ως εργαζόμενες;

   Η Κοκα-Κολα δεν ελέγχεται απ' το ΠΑΜΕ. Ποια είναι η στάση του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ απέναντι στην απεργία των εργαζομένων της;

   Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ έχουν στενότατη σχέση με το ΣΥΡΙΖΑ στην πλειοψηφία τους. Ποια ήταν η στάση του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ απέναντι στα αιτήματά τους;

   Και ποια η στάση του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στους εργαζόμενους στον Ιανό, για να μείνω μόνο στο θέμα της ανάρτησης;

   Αυτά τα τετριμμένα Λαλιώτικα περί του "βρίζετε ό,τι δεν ελέγχετε" αλλού λοιπόν. Όχι εδώ. Έχει ένα σωρό ιστότοπους που τα καλοδέχονται, αφού η ελληνική δημόσια σφαίρα θεμελιώθηκε στη βάση του Λαλιωτικού ήθους.

   Διαγραφή
  29. εννοώ τα υψηλά κλιμάκια στα παλάτια, όχι τα μέλη, που απλά ακολουθούν πιστά (30 Δεκεμβρίου 2014 - 12:14 μ.μ.)....και συνεχίζετε να ασχολήστε μαζί του μετά από την θεσμική μαλακία????

   Διαγραφή
  30. Συμφωνώ ότι δεν έχει κανένα νόημα η συνέχιση διαλόγου με τέτοιου επιπέδου "επιχειρήματα". Αν θέλω να ακούσω τέτοια, υπάρχει ο Σκουρλέτης, που εκπροσωπεί επίσημα κάτι: "Ευτυχώς ΚΚΕ σημαίνει, όχι μόνο η ηγεσία του αλλά και ο κόσμος της Αριστεράς και ο λαός του" δήλωσε ο Π. Σκουρλέτης
   http://left.gr/news/skoyrletis-sti-logiki-ti-plastiras-ti-papagos-kke-eytyhos-o-kosmos-tis-aristeras-ehei-dika-toy

   Διαγραφή
  31. μπορώ να απαντήσω στα διάφορα, αλλά θα πω μόνο για τα περί Λαλιώτη κ Σκουρλέτη: πάλι δεν καταλάβετε. τα πράγματα είναι χειρότερα από όσο νομίζετε. Την ευθύνη την έχουν Κυρίως οι πολλοί οπαδοί του ΚΚ που "ακολουθούν πιστά" αυτά που τους λένε και τα αναπαράγουν. Οι των παλατιών, οκ, με αυτό έφτασαν εκεί, αυτό κάνουν. Οι ψηφοφόροι-μέλη-οπαδοί τί κάνουν;
   Τώρα, για τις απατεωνιές των Συριζάιων, τι να πω, τα δείχνουν μόνοι τους: επιλεκτικές ανακοινώσεις, ωραιοποιημένα λόγια, να τα έχουμε καλά με όλους κ.λπ. Γι' αυτό και στον Ιανό έγινε αυτό που έγινε. Τα αυτονόητα πάλι θα μου λέτε;

   Αλλά επειδή ο μπολσεμπίκος βάρυνε το κλίμα, να αποσυρθώ.

   Μήτσος.

   Διαγραφή
  32. Εκλογές είπαμε... ήρθε να αραδιάσει όλα τα γνωστά "επιχειρήματα"...

   Διαγραφή
  33. Σωματείο εργαζομένων που δεν καταγγέλει την πολιτική και τακτική (και) του σύριζα στο εργατικό κίνημα,αλλά και γενικότερα, είναι για ΔΙΑΛΥΣΗ. Αντικειμενικά, η μη κατάδειξη των ευθυνών δυνάμεων όπως της ΑΠ και των "ανεξάρτητοι/ακηδεμόνευτων" συνεργαζόμενων μαζί τους κάθε αριστεροχαρούμενης απόχρωσης, είναι από τα πλέον σημαντικά καθήκοντα των ταξικών δυνάμεων. Χώρια τον βρώμικο ρόλο του συγκεκρειμένου όταν υπάρχει ήδη σχετικό κλαδικό σωματείο που καλύπτει τους εργαζόμενους.
   (Δεν απευθύνομαι στον συγκεκριμένο οπότε ΜΗΝ μπει στον κόπο να μου απαντήσει)

   rednready2

   Διαγραφή
  34. " Αντικειμενικά, η μη κατάδειξη των ευθυνών δυνάμεων[..]" να διορθωθεί με "Αντικειμενικά, η κατάδειξη των ευθυνών δυνάμεων[...].
   ευχαριστώ.

   rednready2

   Διαγραφή
  35. Επίσης,
   Η προσπάθεια να ψαρέψει κανείς ποιος είναι τι, οπαδός,μέλος, στέλεχος,φίλος κτλ, δια της προκλήσεων του τύπου "Οι των παλατιών, οκ, με αυτό έφτασαν εκεί, αυτό κάνουν. Οι ψηφοφόροι-μέλη-οπαδοί τί κάνουν;" μέσω του διαδικτύου, είναι καθαρά ΑΣΦΑΛΙΤΙΚΗ τακτική.


   rednready2

   Διαγραφή
  36. Αποσύρσου, πρόσφερες πολλά εδώ αναπαράγοντας τα ίδια και τα ίδια για βάση-ηγεσία,αριστερισμούς,"ενότητα" κτλ.

   Διαγραφή
  37. Τον Κορκίδη μια χαρά τον προέβαλλαν από το "κόκκινο" το οποίο τώρα θυμηθήκατε να κριτικάρετε, τόσο καιρό ήταν καλό. Όσο για Δεσποινιάδηδες κτλ θα τις περιμένουμε για καιρό ακόμη τις κριτικές σας, νούμερα, που ήρθες να μας πεις ότι βρεθήκαμε "εκτός χωρικών υδάτων".

   Τέλος πάντων, δεν έχω να πω κάτι, μου αρκούν αυτά που έγραψες για "ηγεσίες, παλάτια" και τους "χαχόλους από κάτω", "ακομμάτιστε" Μήτσε που μου μολογάς χωρίς ξύλο. Το ξαναλέω, πιο γραφικοί κι από τους αντάρτες της νδ στις δημοτικές.

   Ijon Tichy

   Διαγραφή
 2. Πολύ σημαντική καταγγελία:

  http://www.rizospastis.gr/page.do?publDate=24/12/2014&id=15529&pageNo=11&direction=1

  Ijon Tichy

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ευχομαι σε ολους μας. Ανυποχωρητη ταξικη παλη κ ατσαλινη δυναμη. Ουτε βημα πισω απο την Μ-Λ πρωτοπορα θεωρια

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Το σωματειο βιβλίου δεν είναι σύριζα, εκτός και αν εχει αλλάξει κάτι δραματικά τα τελευταία δύο χρόνια, που δεν το νομίζω. Το ύφος του στα μαχητικά του στελέχη είναι ανταρσυακοαναρχικό. Έχουν κάνει πολλά για τους εργαζόμενους στο χώρο του βιβλίου, παρά τα όποια λάθη τους. Η κατάσταση του κλάδου βαίνει διαρκώς επιδεινούμενη. Έιναι αρκετά αντικκε, αλλά αυτό δεν τους κάνει συριζολάτρες.
  Πασόκος85.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. "Το ύφος του στα μαχητικά του στελέχη είναι ανταρσυακοαναρχικό."

   Ακριβώς: δηλαδή κάτω-κάτω στο λογαριασμό η σούμα γράφει πάντα ΣΥΡΙΖΑ.

   Έφη Α.

   Διαγραφή
  2. Εγώ πάλι δεν καταλαβαίνω γιατί δεν πάνε αυτά τα στελέχη στις πορείες να πούνε από κοντά στους συριζαίους ότι θέλουν, αλλά απλώς βγάζουν ανακοινώσεις για τα μάτια του κόσμου. Δεν ταιριάζει και πολύ στο προφίλ ανθρώπων που βοηθάνε τους εργαζομένους τέτοια συμπεριφορά.
   Ο.Χ.Ε.Π. (από άλλο υπολογιστή)

   Διαγραφή
  3. Θα μπορούσα να αναφέρω αρκετά παραδείγματα θετικής δράσης του συλλόγου την τελευταία δεκαετία. Θα ήταν βαρετό όμως και χωρίς νόημα. Ενίοτε ο ιδεολογικός μαξιμαλισμός καλό είναι να κάμπτεται μπροστά στην χρηστικότητα του εφήμερου. Αυτή η χρηστικότητα υπηρετήθηκε σε πολλές περιπτώςεις, έστω και άγαρμπα.
   Πασόκος85.

   Διαγραφή
  4. Έχουμε διαφορετική άποψη για τη χρηστικότητα του εφήμερου -ανεξαρτήτως προθέσεων:
   1) https://bookworker.wordpress.com/2014/12/05/%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AC%CE%BB%CE%B7%CF%88%CE%B7-%CF%83%CF%84%CE%B7-%CE%B3%CF%83%CE%B5%CE%B5-%CF%83%CE%B5-%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BB%CE%B5%CE%B3%CE%B3%CF%8D/
   2) http://www.902.gr/eidisi/ergatiki-taxi/57221/kataggelia-toy-pame-gia-ti-stoheymeni-diarrixi-ton-grafeion-tis-das-sti

   Έφη Α.

   Διαγραφή
  5. Ξαναλέω, γιατί φαίνεται πως δεν το κατάλαβες. Εγώ πάλι δεν καταλαβαίνω γιατί δεν πάνε αυτά τα στελέχη στις πορείες να πούνε από κοντά στους συριζαίους ότι θέλουν, αλλά απλώς βγάζουν ανακοινώσεις για τα μάτια του κόσμου. Δεν είναι θέμα ιδεολογικού μαξιμαλισμού και κολοκυθιών βρασμένων, αλλά θέμα τίμιας στάσης. Σε άλλες δυνάμεις επιτίθονται και ξεφωνίζουν για "κατευθύνσεις στο κίνημα" και για "τρόπους μαζικοποίησης". Εδώ που μιλάνε για κάτι τόσο χοντρό όσο η σύμπραξη κομματικού ρ/σ με εργοδοσία που απολύει για κάποιο λόγο το πάνε γύρω γύρω. Προφανώς μία τέτοια συμπεριφορά είναι είναι σε αναντιστοιχία με το προφίλ των ανθρώπων που αναφέρεις. Δεν θέλω να μου αποδείξεις τίποτα. Ένα απλό συλλογισμό αναφέρω.
   Ο.Χ.Ε.Π.(από άλλο υπολογιστή)

   Διαγραφή
 5. Άσχετο, αλλά ακόμα το θυμάμαι και γελάω. Κοίτα απεργία που οργάνωσε το σωματείο, σε ποιό κλάδο και με τι αίτημα.
  https://bookworker.files.wordpress.com/2013/04/23_5_13_syvxa_apergia.jpg?w=220&h=300

  Εκτός τόπου και χρόνου οι τύποι. Και το πιο αστείο να ξέρετε δεν είναι το αίτημα καθ αυτό, που θα έλεγε κανείς οτι θα μπορούσε να είναι αποτέλεσμα ζυμώσεων μέσα στο συνδικάτο, αλλά γραμμή... των Μητροπολιτικών Συμβουλίων, δηλαδή μιας ομάδας ανύπαρκτων στο χώρο της αυτονομίας!!!!
  https://sxoliastesxwrissynora.wordpress.com/2011/05/09/%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%AC-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B5%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%AC%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%AF-%CF%83%CF%84%CF%8C%CF%87%CE%BF%CE%B9-%CF%84%CE%BF-%CF%80/  Megalo kolpo

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Αχ τι κρίμα που ο ΣΥΒΧΑ δεν ανήκει στις ¨ανυποχώρητες ταξικές δυνάμεις¨. Δεν θα υπήρχε κανένα ζήτημα για να κάθονται μπροστά στα πληκτρολόγια οι μαρξιστές- λενινιστές και να ταλαιπωρούνται. Το θέμα της εκδήλωσης την Κυριακή δεν θα υπήρχε αφού οι ταξικές δυνάμεις δεν ασχολούνται με μικροπράγματα και βέβαια δεν θα υπήρχε απεργία ούτε στον χώρο του βιβλίου, όπως δεν υπάρχει και στο υπόλοιπο εμπόριο. Οι εργαζόμενοι στις δουλειές τους και τις Κυριακές, οι φιλανθρωπικές εκδηλώσεις κανονικά και ο Μ-Λ δικαιωμένος. Βέβαια δεν θα υπήρχε και αντιπαράθεση με τον ΙΑΝΟ για τα scanners. Η ¨ανάπτυξη των παραγωγικών δυνάμεων¨ θα έδειχνε τις δυνατότητες που έχει η εργατική τάξη αν και όποτε κατακτήσει την εξουσία, δεν θα ασχολούνταν με αγώνες ενάντια στην νέα τεχνολογία. Και τέλος τα ¨αντασυοαναρχικά στελέχη¨ του σωματείου δεν θα πηγαίναν στην δουλειά να ζαλίζουν τους-τις συναδέλφους τους, αλλά θα ήταν στο γραφείο του συνδικάτου και θα έπαιρναν τον μισθό τους όπως αρμόζει στους ταξικά πρωτοπόρους (πρώην) εργάτες.
  Μενσεβίκος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. "τα ¨αντασυοαναρχικά στελέχη¨ του σωματείου δεν θα πηγαίναν στην δουλειά να ζαλίζουν τους-τις συναδέλφους τους, αλλά θα ήταν στο γραφείο του συνδικάτου και θα έπαιρναν τον μισθό τους όπως αρμόζει στους ταξικά πρωτοπόρους (πρώην) εργάτες."

   Σιγά, μεγάλε, πολύ φόρα πήρες. http://leninreloaded.blogspot.com/search/label/Συνδικαλιστικές%20Διώξεις

   Το καψες το καταϊφι.

   Διαγραφή
  2. Άμα πεις "γραφειοκράτες του Περισσού" τρεις φορές για να ξορκίσεις την πραγματικότητα, θα πάρει αυτοδυναμία ο ΣΥΡΙΖΑ.

   Διαγραφή
  3. @Μενσεβίκος:
   Το βιβλίου-χάρτου εκπροσωπεί κάποιους εργαζόμενους σε βιβλιοπωλεία πέριξ των Εξαρχείων αποκλειστικά, και κανείς δεν τους είδε ποτέ κάπου μακρύτερα από το κέντρο. Οι υπόλοιποι εμποροϋπάλληλοι(ουσιαστικά) του χώρου του βιβλίου εκπροσωπούνται κανονικά από τον σύλλογο εμποροϋπάλληλων Αθήνας.
   Ο μόνος λόγος ύπαρξης ως ξεχωριστού σωματείου του "βιβλίου-χάρτου", είναι πως είναι από τα ελάχιστα που κατάφεραν να ελέγξουν κάποια στιγμή οι ΝΑΡίτες, και να το διατηρήσουν χάρη στην αναρχική μαρίδα όπως πάντα.

   Από εκεί και πέρα, και το τι κάνει ο καθένας στην ομοσπονδία γνωρίζουμε, και το εάν πατάνε καν από το κλαδικό των εμποροϋπάλληλων.

   Να μην μιλήσουμε για καλέσματα σε "απεργίες" από ..."ανοιχτές συνελεύσεις" (κυριολεκτικά δηλαδή όποιον νά'ναι), και για το ποιός εκπροσωπεί τελικά τους εργαζόμενους ή τον πολιτικό του χώρο.

   Διαγραφή
  4. αρες μάρες κκκναρες. το "βιβλίου χάρτου" τρέχει σε όλη την Αττική και όχι μόνο στα Εξάρχεια. Απλώς, επειδή η μεγάλη πλειοψηφία των εργασιακών χώρων είναι μεταξύ Συντάγματος και Ομόνοιας, εκεί δίνονται και οι περισσότερες μάχες.

   Τώρα, αν θες να βοηθήσω την επιλεκτική σου μνήμη: μοιράσματα κ προπαγάνδα σε αποθήκες στα περίχωρα, στήριξη της απεργίας στο Modern Times (Βούλα), αγώνας πολλών εβδομάδων στον Ευριπίδη για την παράνομη απόλυση (Χαλάνδρι), προπαγάνδα στα 15 και καταστήματα του Public + πολλά άλλα...

   Μήτσος.

   Διαγραφή
  5. Αρχίσαμε...σιγούρεψαν οι εκλογές φαίνεται...

   Διαγραφή
  6. @Μήτσος:
   Βιβλιοπωλεία υπάρχουν σε όλη την Αττική.
   Και εσύ μου αναφέρεις μία ουσιαστικά παρέμβαση εκτός κέντρου για μια υπάλληλο του Ευριπίδη στο Χαλάνδρι, που και αυτή ήταν του "χώρου".
   Μάλλον με δικαιώνεις.

   Διαγραφή
  7. Trash, Σου είπα και για τη Βούλα (του "χώρου" κι εκεί;), σου είπα και για τις ανοιχτές προπαγάνδες στα πέριξ (public, αποθήκες). Αλλά δε δίνεις σημασία εκεί, ε; Γενικώς, να ξέρεις ότι οι αγώνες από σωματεία δίνονται όταν οι εργαζόμενοι έρχονται σε επαφή με αυτά, όταν τα σωματεία έρχονται σε επαφή με τους πρωτους και γενικότερα όταν έχει αναπτυχθεί κάποιου είδους συνείδηση. Άλλο όμως να προσπαθούμε να δούμε πού δυσκολεύει το πράγμα με τις παρούσες συνθήκες, γιατί δε χτίζεται με αναγκαία Minimum συνείδηση αγωνιστικότητας στον πολύ κόσμο, πού πάσχει ο συνδικαλισμός, και εντελώς-εντελώς άλλο το να λοιδωρούμε και να λασπολογούμε ένα σωματείο έτσι απλά και χωρίς επιχειρήματα. Είναι αστείο να καταδικάζουμε το "βιβλίου-χάρτου" και μάλιστα για τις προθέσεις και τη στρατηγική του. Εγώ αυτό (και μόνον αυτό) βλέπω να γίνεται στο συγκεκριμένο σχολιασμού του συγκεκριμένου άρθρου.

   Μήτσος.

   Διαγραφή
  8. @Μήτσος:
   Στο βιβλίο-χάρτου γίνεται πολιτική κριτική και μάλιστα για πράγματα κραυγαλέα και καταγεγραμμένα. Η συκοφαντία υπάρχει μόνο στα κεφάλια των φανατικών σαν και του λόγου σου.
   Δεν είναι συκοφαντία να γράφω πως η δράση τους εκτός κέντρου είναι ανύπαρκτη, όταμ ακόμη και εσύ δεν έχεις να μου αντιπαραθέσεις τίποτε πιο συγκεκριμένο από την κινητοποίηση για μια απόλυση και δυό ενημερωτικές εξορμήσεις.

   Συκοφαντία θα ήταν εάν π.χ. κατήγγειλα το βιβλίο-χάρτου ως εργοδοτικό.

   Ως προς τα υπόλοιπα, συνδικαλιστές είμαστε και εμείς και μάλιστα στο εμπόριο, Άμα θέλετε να σας δείξουμε πως μπορείς να δουλέψεις συστηματικά και έξω από το κέντρο....

   Διαγραφή
 7. http://stokokkino.gr/article/1000000000002135/Me-MAT-i-apergia-ston-klado-tou-bibliou

  Φάγανε το κράξιμο, κι είπαν να σταματήσουν την συνεργασία με τον Ιανό...
  Έρχονται κι εκλογές...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. μετα απο ολα αυτα θα ενταχθουν στο ΠΑΜΕ !(?)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. http://www.syriza.gr/article/id/59720/ANAKOINWSH-TOY-TMHMATOS-ERGATIKHS-POLITIKHS-TOY-SYRIZA-gia-thn-epembash-twn-MAT-sto-Bibliopwleio-Ianos.html#.VKEymV4gg

  Καταγγέλλουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την επέμβαση των ΜΑΤ στο βιβλιοπωλείο «Ιανός» και την σύλληψη εργαζομένων που διαμαρτύρονταν για την λειτουργία του καταστήματος την Κυριακή, καθώς και για τις μεσαιωνικές συνθήκες εργασίας που επικρατούν στην συγκεκριμένη επιχείρηση.

  Η καταπάτηση κάθε εργασιακού δικαιώματος, η κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων, η οποία, εκτός των άλλων, απορυθμίζει τις εργασιακές σχέσεις και δημιουργεί τεράστια προβλήματα σε χιλιάδες εργαζόμενους και τις οικογένειές τους, ο εξαναγκασμός σε συνθήκες και ωράρια περασμένων αιώνων, που επιβάλλεται από νόμους που ψήφισαν οι μνημονιακές κυβερνήσεις, όλα αυτά είναι τα σχέδια για την κοινωνία που έχει και θέλει να επιβάλλει η κυβέρνηση Σαμαρά και των συνοδοιπόρων του.

  Ιδιαίτερα για τη συγκεκριμένη επιχείρηση, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει επανειλημμένα καταγγείλει τις συνθήκες εργασίας που επικρατούν εκεί, αλλά και σε άλλες επιχειρήσεις, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να γίνονται αντικείμενο της πιο άγριας εκμετάλλευσης.

  Ο ΣΥΡΙΖΑ απαιτεί την άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων και την κατοχύρωση των εργασιακών δικαιωμάτων και, ταυτόχρονα, δεσμεύεται ότι η κυβέρνηση της Αριστεράς που θα έλθει σύντομα, με νομοθετικές πρωτοβουλίες που θα αναλάβει αμέσως, θα βάλει τέλος στις εργασιακές συνθήκες ζούγκλας.

  http://www.syriza.gr/article/id/59720/ANAKOINWSH-TOY-TMHMATOS-ERGATIKHS-POLITIKHS-TOY-SYRIZA-gia-thn-epembash-twn-MAT-sto-Bibliopwleio-Ianos.html#.VKEymV4gg

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. για να καταλαβω, ο συριζα κατηγγειλε τον αυταρχισμο των ματ απεναντι σε εργαζομενους για κινητοποιηση εξω απο μαγαζι που την εκδηλωση την εκανε ο ραδιοφωνικος του σταθμος!!!!!!!!
  νομιζω οτι αυτοματος γινεται νουμερο 1 στα κοαν

  ΑπάντησηΔιαγραφή