Πέμπτη, 25 Δεκεμβρίου 2014

80.99% το ΠΑΜΕ στους Εργατοϋπαλλήλους Τουρισμού/Επισιτισμού στη Θεσ/νίκη-Χαλκιδική-Πιερία


Αύξηση των ψήφων των ταξικών δυνάμεων στο ΣΕΤΕΠΕ
Δημοσίευση: Τετ, 24/12/2014 - 20:35

Άνοδο των ταξικών δυνάμεων κατέγραψαν τα ποσοστά των ταξικών δυνάμεων στις εκλογές του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Τουριστικών - Επισιτιστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕΠΕ) Θεσσαλονίκης - Πιερίας - Χαλκιδικής.

Συγκεκριμένα ψήφισαν 542 εργαζόμενοι. Στις προηγούμενες εκλογές είχαν ψηφίσει 488.

Η «Ταξική Ενότητα» (στηρίζεται από το ΠΑΜΕ) έλαβε 439 ψήφους [80.99%]. Είχε λάβει 385.


Η «Αντεπίθεση στον Επισιτισμό» (παράταξη της ΟΚΔΕ) έλαβε 72 από 99 ψήφους και η «Αγωνιστική Παρέμβαση» (ΑΝΤΑΡΣΥΑ) έλαβε 29 ψήφους.

Σε ανακοίνωσή της η «Ταξική Ενότητα» τονίζει:

«Σε μια περίοδο που οι μεγαλοεργοδότες μαζί με τα τσιράκια τους κάνουν ό,τι μπορούν για να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους. Τη στιγμή που συνδικαλιστές του παλιού και νέου κυβερνητικού -εργοδοτικού συνδικαλισμού χύνουν μπόλικο ιδρώτα για να υπονομεύσουν και να διασπάσουν το κίνημα. Την ώρα που η ανεργία φουντώνει και κάθε κεκτημένο μας ισοπεδώνεται από την πολιτική των μεγαλοεπιχειρηματιών, της ΕΕ, η ελπίδα παραμένει ζωντανή και μπορεί να δυναμώσει!

Δεν "πετάμε στα σύννεφα", δεν έχουμε αυταπάτες. Έχουμε πολύ δρόμο ακόμα για να πετύχουμε την ανασύνταξη του κινήματος, πράγμα που παλεύουν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ σε κάθε χώρο, σε κάθε κλάδο σε όλη τη χώρα. Ακόμα πιο σκληρά πρέπει να παλέψουμε σε αυτή την κατεύθυνση, παίρνοντας στο πλάι μας και τους συμμάχους των λαϊκών στρωμάτων. Όπως αναφέραμε όμως, ακόμα πιο δυνατοί προχωράμε.

Εργαζόμενε, που υποφέρεις, υποκύπτοντας στη λογική "ας κάνω υπομονή". Άνεργε, που καρδιοχτυπάς μήπως βρεις καμιά δουλειά "ό,τι να 'ναι", "έστω και για λίγα ψιλά". Σπουδαστή, που στριφογυρίζεις στο μυαλό σου πράγματα για το τι θα κάνεις, πώς θα τα καταφέρεις. Έχεις αντικειμενικό συμφέρον να αντιπαλέψεις όλους αυτούς που σου λένε ότι αυτό που ζεις είναι μονόδρομος. Ότι έτσι πρέπει να προχωρήσουμε με την ίδια πολιτική, μέσα στην ΕΕ και ενισχύοντας την ιδιωτική πρωτοβουλία και την ανταγωνιστικότητα ως μέσο ανάπτυξης.

Λύση στα προβλήματά σου είναι η οργανωμένη πάλη, η ρήξη με την πολιτική τους, η διεκδίκηση με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας. Είναι ο δρόμος που χαράζει το Συνδικάτο μας, το ταξικό κίνημα, το ΠΑΜΕ. Πάρε την υπόθεση στα χέρια σου!

Μη μένεις μόνος σου! Έλα μαζί μας! Οργανώσου στο Συνδικάτο σου!».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου