Τρίτη, 30 Δεκεμβρίου 2014

Σήμα κινδύνου από πλοίο δυτικά της Κέρκυρας με 700 άτομα

Σήμα κινδύνου έχει εκπέμψει πλοίο που πλέει δυτικά της Κέρκυρας και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες σε αυτό επιβαίνουν 700 άνθρωποι.


Σήμα κινδύνου έχει εκπέμψει το πλοίο Blue Sky με σημαία Μολδαβίας, 3 μίλια νοτιοδυτικά των Οθωνών Κέρκυρας, και -σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες- σε αυτό επιβαίνουν 700 άνθρωποι.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από το υπουργείο Ναυτιλίας, σε αυτό επιβαίνουν πρόσφυγες και μετανάστες, ενώ από την περιοχή όπου γίνονται οι έρευνες για αγνοούμενους του «Norman Atlantic», αναχώρησαν δύο Super Puma προκειμένου να δουν τι ακριβώς συμβαίνει και να επιχειρήσουν διάσωση. Σπεύδουν επίσης η φρεγάτα Ναυρίνο και ένα ελικόπτερο S70 του Πολεμικού Ναυτικού.

Η επικοινωνία έγινε στον τηλεφωνικό αριθμό 112 και ενημερώθηκε το κέντρο επιχειρήσεων της Ρώμης το οποίο ενημέρωσε στη συνέχεια το ελληνικό κέντρο επιχειρήσεων του Λιμενικού.

2 σχόλια:

  1. Η επιχείρηση έληξε, ο καπετάνιος είπε ότι δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα το πλοίο: http://www.902.gr/eidisi/koinonia/58253/elixe-i-epiheirisi-gia-fortigo-ploio-blue-sky

    ΑπάντησηΔιαγραφή