Κυριακή, 23 Νοεμβρίου 2014

Lenin Facepalm 4: Τι είπε ο Λένιν, τι κατάλαβε ο Καρτερός, τι λέει ο Ονειροκρίτης

Φτου! Πάλι με πιάσανε στο στόμα τους οι μαλάκες!
Τι είπε ο Λένιν:

Σήμερα, όταν ακούω τις επιθέσεις λ.χ. των σοσιαλεπαναστατών ενάντια στην τακτική μας κατά την υπογραφή της ειρήνης του Μπρεστ, ή όταν ακούω την παρατήρηση που έκανε ο σύντροφος Λάνσμπερι σε συνομιλία του μαζί μου: «Οι άγγλοι ηγέτες μας των τρέιντ-γιούνιον λένε πως οι συμβιβασμοί επιτρέπονται και σ’ αυτούς, εφόσον επιτρέπονται και στον μπολσεβικισμό», απαντώ συνήθως και πρώτα-πρώτα με μια απλή και «λαϊκή» σύγκριση:

Φανταστείτε πως το αυτοκίνητο σας το σταμάτησαν οπλισμένοι ληστές. Τους δίνετε τα λεφτά, το διαβατήριο, το πιστόλι, το αυτοκίνητό σας. Έτσι γλιτώνετε από την ευχάριστη συντροφιά με τους ληστές. Εδώ υπάρχει αναμφισβήτητα συμβιβασμός. «Do ut des» («σου δίνω» τα λεφτά, το όπλο, το αυτοκίνητο, «για να μου δόσεις» τη δυνατότητα να φύγω σώος και αβλαβής). Είναι όμως δύσκολο να βρει κανείς άνθρωπο που να είναι στα καλά του και να λέει πως ένας παρόμοιος συμβιβασμός είναι «καταρχήν απαράδεκτος» ή να θεωρεί το πρόσωπο που έκανε ένα τέτιο συμβιβασμό συνένοχο των ληστών (αν και οι ληστές θα μπορούσαν να καθίσουν στο αυτοκίνητο και να το χρησιμοποιήσουν, καθώς και το όπλο, για καινούργιες ληστείες). Ο συμβιβασμός μας με τους ληστές του γερμανικού ιμπεριαλισμού έμοιαζε μ’ αυτό το συμβιβασμό.

Όταν όμως οι μενσεβίκοι και οι εσέροι στη Ρωσία, οι οπαδοί του Σάιντεμαν (και σε σημαντικό βαθμό οι οπαδοί του Κάουτσκι) στη Γερμανία, ο Ότο Μπάουερ και ο Φρίντριχ Άντλερ (δεν μιλούμε πια για τους κυρίους Ρένερ και Σία) στην Αυστρία, οι Ρενοντέλ και οι Λογκέ και Σία στη Γαλλία, οι φαβιανοί, οι «ανεξάρτητοι» και οι «εργατικοί» («λεϊμπουριστές») στην Αγγλία συνάπτανε στα 1914-1918 και στα 1918-1920 συμβιβασμούς με τους ληστές της δικής τους αστικής τάξης και κάποτε και της «συμμάχου» αστικής τάξης ενάντια στο επαναστατικό προλεταριάτο της χώρας τους, τότε όλοι αυτοί οι κύριοι ενεργούσαν σαν συνένοχοι της ληστείας.

Τι κατάλαβε ο Καρτερός:

Μια φορά κι έναν καιρό, ο Λένιν, προσπαθώντας να δώσει στους αριστερούς της εποχής να καταλάβουν ότι δεν μπορούν να καταγγέλλουν οποιονδήποτε συμβιβασμό, κατέφυγε στο παράδειγμα με τους ληστές. Που σε πιάνουν και σου βάζουν το μαχαίρι στο λαιμό: Τα λεφτά σου ή τη ζωή σου. Και φυσικά ο ίδιος θεωρούσε απολύτως επαναστατικό να δώσεις το πορτοφόλι σου [sic], για να σώσεις τη ζωή σου. Και να έχεις την ευκαιρία να συνεχίσεις τον αγώνα σου.

[...]

Σωστό, έτσι; Δείτε τώρα: Ζητούν κάποιοι από άλλες αφετηρίες και για τους δικούς τους λόγους να συμμετάσχουν στον αγώνα με τους μαχαιροβγάλτες. Και τους ζητούνται πιστοποιητικά προτέρου εντίμου βίου. Και αποδείξεις μελλοντικού εντίμου βίου. Και πολιτικό μητρώο. Αν ψήφισες τότε έτσι, απορρίπτεσαι. Αν είπες αυτό, κόβεσαι. Δημοσίως μάλιστα. Κι αυτά, ενώ το μαχαίρι εξακολουθεί να πετσοκόβει, και οι αρχηγοί της συμμορίας έχουν βγει στη στρατολόγηση ανθρώπων και ψήφων, με "δώρα" και εκβιασμούς

Μερικοί αποκαλούν την επερχόμενη φάση αυτής της αναμέτρησης προεδρική εκλογή. Θα έπρεπε να την αποκαλούμε μάλλον προεδρική ευκαιρία. Γιατί αν η Αριστερά συνδυάσει την αγωνιστικότητα με την ευελιξία, την αυτοπεποίθηση με την εξυπνάδα, το αδιαπραγμάτευτο του ήθους με το διαπραγματεύσιμο των συμμαχιών, τότε θα γίνει ένα τεράστιο βήμα.

Τι λέει ο Ονειροκρίτης:

Αν δείτε στον ύπνο σας πως συναντήσατε έναν ληστή και μιλήσατε μαζί του, αυτό σημαίνει πως θα γνωρίσετε πρόσωπο που θα σας βοηθήσει πολύ στη ζωή σας, εάν ο ληστής σας απειλούσε και φερόταν άγρια και εχθρικά μαζί σας. Αν μιλούσατε ήρεμα και φιλικά σαν καλοί φίλοι, αυτό σημαίνει πως θα ασχοληθείτε με πράγματα άσχετα με την δουλειά σας και αυτό θα γίνει αιτία να χάσετε πολλά από τη δουλειά σας και από τη ζωή σας. Αν δείτε πως με έναν ληστή σχεδιάζατε να γίνετε συνένοχος του και προετοιμάζατε μαζί μία ληστεία, αυτό σημαίνει πως θα κάνετε μεγάλη γκάφα και θα χάστε μια πολύ μεγάλη ευκαιρία στην ζωή σας. Αν δείτε πως πήρατε στο κυνήγι κάποιον ληστή, αυτό σημαίνει πως σε μια δύσκολή σας περίσταση που θα βρεθείτε αυτές τις μέρες θα ζητήσετε βοήθεια από πρόσωπα που δεν έπρεπε γιατί θα σας κουτσομπολέψουν και θα λυπηθείτε πολύ. Αν δείτε πως γίνατε εσείς ληστής, αυτό σημαίνει πως θα σας προτείνουν μια δουλειά ή μια συνεργασία που θα έχει πολύ μεγάλη επιτυχία. Αν δείτε πως σας κυνηγάει η αστυνομία γιατί είσαστε ληστής, αυτό σημαίνει πως θα δημιουργήσετε κάτι στην ζωή σας που θα σας φέρει τιμή και δόξα μεγάλη. Αν σας συνέλαβαν και σας πήγαιναν μέσα, αυτό σημαίνει μεγάλη επιτυχία για σας. Αν δείτε άλλους ληστές αυτό σημαίνει πως θα μιλήσουν όλοι για σας και θα σας θαυμάσουν. Αν δείτε πως διαπράξατε μια ληστεία και αποκτήσατε μεγάλα κέρδη και αυτό σας έδωσε ικανοποίηση, αυτό σημαίνει πως αν χρωστάτε χρήματα θα σας γίνουν φορτικοί για να τα εισπράξουν. Αν είσαστε γυναίκα και δείτε αυτό το όνειρο, σημαίνει για σας μεγάλη επιτυχία στην ζωή και στον έρωτα. Αν είσαστε νέα κοπέλα και δείτε πως έγινε ληστεία εις βάρος σας, αυτό σημαίνει πως πρέπει να ετοιμαζόσαστε για γάμο σύντομο και ευτυχισμένο. Αν δείτε πως σκοτώσατε κάποιον ληστή αυτό σημαίνει πως θα στενοχωρηθείτε πολύ γιατί θα σας βρει μια μεγάλη ατυχία. Αν όμως αυτές τις μέρες είχατε ακούσει για κάποια ληστεία και αυτό το γεγονός σας συγκλόνισε και το είχατε συνεχώς στο μυαλό σας ή αν είχατε δει έργο με ληστές ή αν είχατε διαβάσει κανένα βιβλίο με ανάλογο περιεχόμενο να μην δώσετε και πολύ σημασία στο όνειρο. Αν δεν συνέβησαν αυτά και δείτε πως ακούγατε ληστές να τραγουδούν και να γλεντούν, αυτό σημαίνει πως θα πάρετε καλές, ευχάριστες ειδήσεις.
***
Ερώτηση: Μεταξύ Καρτερού και Ονειροκρίτη, ποιος πιάνει πιο καλά την ουσία των λεγομένων του Λένιν για την αναγκαιότητα της ειρήνης που σύναψαν οι Μπολσεβίκοι με τη Γερμανία μετά την επανάσταση, σε αντιπαράθεση με τους προδοτικούς συμβιβασμούς των Σοσιαλδημοκρατών με την αστική τάξη της χώρας τους, και σε βάρος κάθε επαναστατικής προοπτικής;

Ερώτηση δύο: Τα περί "δώστε το πορτοφόλι στο ληστή, είναι επαναστατική πράξη" να τα εκλάβουμε ως υποβολιμιαίο μήνυμα της "κυβέρνησης της αριστεράς" στα κορόιδα τους ψηφοφόρους της για τα χαράτσια και τις περικοπές που έρχονται, αυτή τη φορά απ' τους "συνένοχους της ληστείας";

4 σχόλια:

 1. Κανα πιο ξύπνιο γραμμιτζή στην Αυγή ρε παιδιά, όχι τόσο εύκολα, μας κακομαθαίνετε...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Πολλά ζητάς Αντώνη... Και πέρα από το ζήτημα της όποιας ευφυίας τους εκεί στη Ροζ Αυγή έχει έρθει η ώρα που τα λένε όλο και πιο ξεκάθαρα τα πράγματα πχ βλ. την ερώτηση 2 που κάνεις..
  Δεν τον ήξερα και τον ανακάλυψα τώρα: Κλέαρχο Τσαουσίδη τον λένε!! Τέρας εξυπνάδας κι αυτός!
  http://www.avgi.gr/article/2389621/agria-kanis-kai-aggeloi-me-kokkina-ftera
  http://www.avgi.gr/article/4543524/ligo-sebasmo-sta-thumata-tou-zaxariadi
  http://www.avgi.gr/article/4895136/eleutheri-diakinisi-sto-sosialistiko-mplok-
  Τον πολύ τον Καρτερό και τον Αυνανιστάκη τους βαριέσαι από ένα σημείο και μετά.
  Νομίζω πάντως ότι πρέπει να ρίξουν και κανα νέο πρόσωπο από τώρα στη μάχη της λασπολογίας και του αντικομμουνισμού τους γιατί τους έχουνε κάψει τους παλιούς..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Θα μου επιτρέψεις σ. Αντώνη, να γίνω ... κακός !

  Τα λένε αυτά και τα γράφουν ... γιατί ξέρουν ότι απευθύνονται σε χοχόλους !
  Με ελάχιστο πολιτικό κριτήριο !

  (μιλάω για τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, ας θυμώσουν όσο θέλουν, ας αποδείξουν στην πράξη ότι έχω άδικο)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ή "δώστε το πορτοφόλι στο ληστή, γιατί τελικά είμαστε αναρμόδιοι επί του θέματος "

  ΑπάντησηΔιαγραφή