Κυριακή, 9 Νοεμβρίου 2014

Ο καιρόc γαρ εγγύc

Νεοπαγανισμός και Ευαγγέλιο
Η Αυγή, 06.11.2014

Οι νεοπαγανιστικές θεωρήσεις για τον Ιησού Χριστό κατακεραυνώθηκαν, μεταξύ άλλων, στην 26η Πανορθόδοξη Συνδιάσκεψη για θέματα αιρέσεων και παραθρησκείας. Ο εισηγητής πατέρας Κ. Τσουρός σχολίασε ότι «ο Ιησούς Χριστός του νεοπαγανισμού δεν είναι ο Ιησούς Χριστός των Ευαγγελίων» και επισήμανε ότι «δεν ήταν Έλληνας ή ο Απολλώνιος Τυανέας». Ο εισηγητής εκτίμησε ότι η θεώρηση αυτή «σαγηνεύει Έλληνες ορθοδόξους εμφορουμένους από εθνικιστικά αισθήματα», αλλά τόνισε ότι ο Ιησούς Χριστός «δεν ανήκε σε κανένα αρχαιοειδωλολατρικό πάνθεον».

Άλλοι εισηγητές αναφέρθηκαν στις λαθεμένες θεωρήσεις του Ιησού Χριστού από ανθρωποσοφιστικές, θεοσοφιστικές ή χριστολογικές δοξασίες, ενώ στην κριτική συμπεριλήφθηκε και η θεώρηση των Μαρτύρων του Ιεχωβά για τον Ιησού Χριστό, εκτιμώντας ότι η διδασκαλία τους προβάλλει «μια συγκεχυμένη αντίληψη περί του Χριστού, παρόμοια με αυτή του αρχαίου αρειανισμού».

Κ.Π

3 σχόλια:

 1. Η νεοπαγανιστική φράξια του Λεφτ, απ' την άλλη...
  http://left.gr/news/stin-ellada-ta-gyrismata-gia-tis-pussy-riot

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Το Κεφάλαιο και ο Ολυμπιακός να κερδάνε και όλοι οι άλλοι να πάνε να **μηθούνε

  τσαφ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Κύριε Ιησού Χριστέ, +Ευλόγησον+ την τιμωρία σου, κατά βαρβάρων κομμουνιστών δωρούμενη:

  ''Τελευταίο θύμα του ήταν, μόλις στα 21 του χρόνια, ο Κρις Γκεφρόι τον Φεβρουάριο του 1989. Οι άνθρωποι της Στάζι είπαν στην Κάρεν Γκεφρόι ότι ο γιος της επιτέθηκε σε μια στρατιωτική εγκατάσταση και ο θάνατός του ήταν συνέπεια μιας ατυχούς συγκυρίας.

  «Η ίδια, πάντως, δε χρειάζεται να έχει ενοχές, την αποκλειστική ευθύνη για αυτήν την αρνητική κατάσταση φέρει μόνο ο ίδιος ο γιος της». Σε μία απόπειρα να δικαιολογήσουν τον θάνατο του Κρις έφθασαν στο σημείο να δηλώσουν στη μητέρα: «Και τι μπορείς να κάνεις, κυρία Γκεφρόι, με νεαρά, άγρια άλογα που δεν δαμάζονται;…. Τα σκοτώνεις»''.
  http://left.gr/news/germania-25-hronia-meta-tin-ptosi-toy-teihoys-toy-verolinoy

  Ο ΚΕΦΤΕC ΓΑΡ ΒΑΡΥC

  Stevie O.

  ΑπάντησηΔιαγραφή