Τρίτη, 25 Νοεμβρίου 2014

Στις πόσες υπερψηφίσεις Μνημονίων γίνεσαι "Μνημονιακός";

Στην αρχή ο ΣΥΡΙΖΑ αυτοχαρακτηριζόταν πολιτικά ως κόμμα της «αριστεράς», που με την «αριστερή» κυβέρνησή του θα καταργούσε το μνημόνιο και επεδίωκε την ενότητα της «αριστεράς».

Στην πορεία η «αριστερά» έγινε «αντιμνημόνιο» και επομένως στη διεύρυνσή του χωρούσαν όλοι όσοι διαφωνούσαν και δεν ψήφιζαν το μνημόνιο (βλέπε ΑΝΕΛ).

Στην ίδια πορεία ο «ρεαλισμός» του ΣΥΡΙΖΑ του επέτρεψε να «διευρυνθεί» λίγο ακόμα και να αποκτήσει βουλευτές που «δε βαριέσαι, ας έχουν ψηφίσει και κανένα μνημόνιο ή κανένα μακροπρόθεσμο, αρκεί να είχαν διαφοροποιηθεί έγκαιρα» (βλέπε Λούκα Κατσέλη, Βουδούρη, Μιχελογιαννάκη και λοιπούς)!


Τώρα πια η διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ για την επίτευξη των πολιτικών του επιδιώξεων έχει μόλις ένα προαπαιτούμενο: Να μην προτίθεται κάποιος να ψηφίσει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας! Επομένως, όπως ενημερωνόμαστε από τον Τύπο για τη συνάντηση Αλ. Τσίπρα - Θοδώρας Τζάκρη, ο «διευρυμένος» ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να κάνει μεταγραφή και βουλευτές που έχουν ψηφίσει και 3 μνημόνια (ναι, και 3 μνημόνια), αφού όλοι ξέρουμε πολύ καλά ότι η κ. Τζάκρη, μέχρι πριν 1 χρόνο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, 3 φορές κατήγγειλε τη «μνημονιακή πολιτική» στις ομιλίες και 3 φορές την ψήφισε στις ψηφοφορίες!...
Από το 902

6 σχόλια:

 1. Λίγοι μήνες μας μένουν πια, πριν συστρατευθούν όλες οι πατριωτικές δυνάμεις υπέρ της Κυβερνήσεως της Αριστεράς και Εθνικής Σωτηρίας.

  http://4.bp.blogspot.com/-rGoRBHhXpzI/T8iyNRgI-NI/AAAAAAAACYo/vjT4o_95NIQ/s400/tsipras-papandreou.jpg

  Χαϊνης

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Το τερμάτισε ο ψεκασμένος:

   Κάλεσε τους πολίτες να μην δώσουν αυτοδυναμία στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας πως οι Αν.Ελ. εάν συγκυβερνούν θα είναι «εγγυήτρια δύναμη και όχι πατερίτσα» και πρόσθεσε:

   «Εμείς λοιπόν λέμε ότι δεν θέλουμε να έχει αυτοδυναμία ο ΣΥΡΙΖΑ διότι πιστεύουμε ότι πρέπει να υπάρχει μια εγγυήτρια δύναμη, ιδιαίτερα σε θέματα που έχουν να κάνουν με την Ορθοδοξία και με τα εθνικά θέματα. Όπως επίσης και με τα οικονομικά θέματα… Εάν είμαστε ισχυροί και μας έχει ανάγκη για να συγκυβερνήσουμε, οι προϋποθέσεις μας θα είναι για τα εθνικά θέματα, οι κόκκινες γραμμές μας, αν θέλετε, τα δεδομένα τα οποία εμείς έχουμε βάλει σε σχέση με τα εθνικά θέματα. Με τα θέματα που έχουν να κάνουν με την Ορθοδοξία και με τα θέματα που έχουν να κάνουν επίσης με την οικονομία. Εμείς πιστεύουμε στη χαμηλή φορολόγηση».
   http://www.nooz.gr/greece/kammenos-oxi-se-autodunamia-tou-suriza251114

   Δηλαδή: ψηφίστε ΣΥΡΙΖΑ για να βγει κυβέρνηση, αλλά μην ψηφίζετε ΣΥΡΙΖΑ, να υπάρχουμε και μεις να τον πιέζουμε προς την Ορθοδοξία και το αφορολόγητο των εφοπλιστών. Ρε, μήπως έχει κάνει στην Ανταρσύα τούτος; Εκεί το κατέχουν καλά αυτό το "εμείς με το ΣΥΡΙΖΑ είμαστε, αλλά ανεξάρτητοι είμαστε, εμάς να ψηφίσετε", και την κατάληξή του στο "κάτω κι από το κόμμα των κυνηγών".

   Διαγραφή
  2. Για τα θρησκευτικά, του δίνω δίκιο και τον καταλαβαίνω.
   Φοβάται την επανάληψη ανάλογων περιστατικών, απο τους Κομμουνιστές του ΣΥΡΙΖΑ:
   http://en.wikipedia.org/wiki/Red_Terror_%28Spain%29#mediaviewer/File:SpanishLeftistsShootStatueOfChrist.jpg
   Ωστόσο, δεν λαμβάνει υπ'όψην του την επιρροή του Ποντίφικα στη μελλοντική κυβέρνηση.

   Αλλά ας ενημερώσει κάποιος το Σταυροφόρο ταγό, οτι δε χρειάζεται να ανησυχεί για τους εφοπλιστές.
   Τι διάολο, δε συννενονούνται καθόλου εκεί στη ροζ-γαλάζια γραμμή;
   Δε γίνεται έτσι κυβέρνηση.

   http://mao.gr/stathaki/
   http://kefaloniapress.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=32356&Itemid=3

   Χαϊνης

   Διαγραφή
 2. off-topic, αν θες μην το περάσεις.

  θαυμάστε χυδαιότητα.

  http://www.thepressproject.gr/article/69606

  Ν.Α.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. https://www.youtube.com/watch?v=-0r2hFIJmIQ&feature=youtu.be gorf

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Βασικός νόμος της διαλεκτικής η μετάβαση από την ποσότητα στην ποιότητα.

  Το ερώτημα είναι στις πόσες προσχωρήσεις πρώην ΠΑΣΟΚων τραγουδάμε Carmina Burana?

  ΑπάντησηΔιαγραφή