Δευτέρα, 24 Νοεμβρίου 2014

Χρ. Αγγελόγλου-Δεν είμαστε βλάκες...

[...] Οι ενεργοί πολίτες δεν είναι κριτές των άλλων, αλλά ούτε βλάκες, ώστε να στερούνται στοιχειώδους διακρίσεως. Δεν γίνεται λ.χ. να μη διακρίνουν ότι το ενημερωτικό blog του Συντονιστικού της Ιερισσού «sos halkidiki» με τα εναπομείναντα μέλη του, όλο αυτό το διάστημα που οι 311 ενεργοί πολίτες κατέθεσαν την αίτησή τους στον Δήμο και γίνεται «χαμός», που προβαίνει ο Δήμος σε ενέργειες, που απαντά η εταιρεία εγγράφως ότι δεν έχει να προσκομίσει εγκεκριμένο επενδυτικό σχέδιο, που ο κυριακάτικος τύπος κάνει ρεπορτάζ, που ο διαδικτυακός χώρος «έχει πάρει φωτιά», που κατατίθενται σοβαρές προσφυγές στο ΣτΕ, που για πρώτη φορά παρενέβη ο Δήμος και έλαβε θέση κατά της Ελληνικός Χρυσός, που ενώ λοιπόν γίνονται όλα αυτά τα σοβαρά γεγονότα, δεν έγραψε τίποτα σχετικό (Σημειωτέον, μέλη του συντονιστικού αρνήθηκαν να υπογράψουν ακόμα και την εν λόγω αίτηση των 311 ενεργών πολιτών, διότι απαίτησαν να ενημερώσουν προηγουμένως και να λάβουν την έγκριση των πολιτικών, δημοτικών και άλλων προϊσταμένων τους, θέτοντας πάνω από τους ενεργούς πολίτες, αυτούς. (Είναι γεγονός ότι εκ των υστέρων τώρα έρχονται κάποιοι και ζητούν να υπογράψουν για ευνόητους προφανώς λόγους).Δεν είμαστε λοιπόν, βλάκες να μη βλέπουμε ότι εκείνοι που αυτό το διάστημα τηρούν «σιγή ιχθύος» είναι τα blogs που πρόσκεινται στην εταιρεία και το blog του Συντονιστικού “sos halkidiki” (και κάποια θυγατρικά) που δεν έγραψαν τίποτα, δεν ανήρτησαν τίποτα, δεν έγινε καμμία απολύτως νύξη ούτε και για τη δημόσια αναφορά του Αρχιμ. Χριστοδούλου που κατέθεσε το 2013 και κατήγγειλε την μη έγκριση του επενδυτικού σχεδίου και είχαν γράψει τότε εκτενώς πλήθος κυριακάτικων εφημερίδων και έγιναν τότε και τηλεοπτικές εκπομπές. Κατανοούμε απολύτως τη σιωπή των blogs που πρόσκεινται στη μεταλλευτική εταιρεία. Όταν όμως και το blog του συντονιστικού αποσιωπά όλα αυτά και σας ενημερώνει για συναυλίες, για… για… Είναι χαρακτηριστικό ότι το 90% των αναρτήσεων του τελευταίου διαστήματος, αναφέρονται στις συναυλίες (προετοιμασίες, διοργάνωση, ανακοινώσεις, πώς έγιναν, τι δήλωσαν οι καλλιτέχνες κ.ο.κ.). Τι καταλαβαίνετε; Και τι δεν καταλαβαίνετε, ώστε να βοηθήσουμε να καταλάβετε;

Εν μέσω των τόσο σημαντικών εξελίξεων που προαναφέραμε και που αφορούν την μη έγκριση του επενδυτικού σχεδίου, υπάρχει μία ακόμα σημαντική κραυγαλέα σιγή και απουσία, αυτή του ΣΥΡΙΖΑ, που επισημάνθηκε μάλιστα πολύ εύστοχα από blog που πρόσκειται στη μεταλλευτική εταιρεία, και αναγκάσθηκε το Τμήμα Οικολογίας-Περιβάλλοντος-Χωρικού Σχεδιασμού να εκδώσει το από 27-10-2014 ανακοινωθέν (δείτε στο http://soshalkidiki.wordpress.com/2014/10/29/%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CE%AF%CE%BD%CF%89%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%BC%CE%AE%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%82-%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9/ )

Θέλουμε λοιπόν ως ενεργοί πολίτες να σας πούμε ότι βλέπουμε πως ο Αρχιμ. π. Χριστόδουλος κατέθεσε στις 19-11-2013 τη Δημόσια Καταγγελία του και στο ΣΥΡΙΖΑ, που έλαβε αριθ. πρωτ. 517. Μάλιστα, του απεστάλη και ευχαριστιακή επιστολή από τον Γεν. Γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ.

Έλαβαν λοιπόν γνώση και στο ΣΥΡΙΖΑ ότι η εταιρεία δεν έχει λάβει για το επενδυτικό της σχέδιο την απαιτούμενη από τον Ν.3220/2004 άρθρ. 3 έγκριση, και αφ’ενός μεν δεν δικαιούται να το υλοποιεί, αφ’ετέρου δε ότι το υλοποιεί παρανόμως και είναι κακούργημα, διότι εκποιείται ο εθνικός πλούτος με «επένδυση» μη εγκεκριμένου επενδυτικού σχεδίου βάσει του Ν.3220/2004. Τους παρέδωσε όλα τα αποδεικτικά έγγραφα και στοιχεία. Είδατε, ακούσατε κάτι γι’αυτό από το ΣΥΡΙΖΑ; Είδατε να φέρει το θέμα στη Βουλή; Ακούσατε την παραμικρή κουβέντα; Απολύτως τίποτα. Συνεχίζεται το θέμα, με τις εξελίξεις με το αίτημα των 311 κατοίκων, με την απάντηση της εταιρείας ότι δεν έχει τέτοια έγκριση, με την παρέμβαση του Δήμου στο ΣτΕ, με τις εφημερίδες να γράφουν σχετικά. Είδε κανείς από εσάς πρόθεση ανάδειξης του θέματος; Ακούσατε έστω μια απλή δήλωση για το θέμα της μη έγκρισης του επενδυτικού σχεδίου; Απολύτως τίποτα.

[...]

Ο ΣΥΡΙΖΑ κάτω στην Αθήνα τι καταλαβαίνει; Έστειλε προχθές στη Μεγάλη Παναγία τον αξιότιμο βουλευτή του κ. Κουρουπλή, για να μιλήσει στο πολιτιστικό θέατρο. Tα άτομα που πήγαν να τον ακούσουν ήταν 20 μέχρι 30 το πολύ και κάποιοι εξ αυτών ήταν ακόλουθοί του από την τοπική οργάνωση· και μιλάμε για έναν τόπο που ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορείται ότι τον ελέγχει και δήθεν τον καθοδηγεί. Φταίνε τοπικοί παράγοντες του ΣΥΡΙΖΑ; Φταίνε τα κεντρικά των Αθηνών; Αυτό δεν είναι δικό μας θέμα, είναι καθαρά δικό τους. Είναι γεγονός ότι οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ άλλον ΣΥΡΙΖΑ «θέλουν», άλλον «περιμένουν». Προφανώς κάποιοι έχουν καταλάβει ότι το προσωπικό κομματικό συμφέρον τους επιβάλλει να μην κάνουν τώρα ουσιαστικές ενέργειες για να σταματήσει η καταστροφική επένδυση, διότι δεν θα έχουν ούτε αυτοί λόγο ύπαρξης στην περιοχή ούτε λόγο για να τους ψηφίσουν οι πολίτες, αν έχει επιλυθεί το πρόβλημα νωρίτερα. Προφανώς η πολιτική σκοπιμότητα επιβάλλει την ύπαρξη περισσότερων κατηγορούμενων στην περιοχή, συνέχιση της καταστροφής,… ώστε οι κάτοικοι να πάνε στις εκλογές κάτω από τα προσφιλή διλήμματα των πολιτικών. Μόνον που εδώ στον τόπο μας το δίλημμα πλέον θα είναι: «ΣΥΡΙΖΑ ή ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ και ΧΑΟΣ», όπως έγινε και με το: «ΜΙΧΟΣ ή ΠΑΧΤΑΣ»[...]

5 σχόλια:

 1. "Να ξεχωρίσετε αυτούς που σας κοροιδεύουν"
  Α.Παπαρήγα 6-04-2013
  https://www.youtube.com/watch?v=8GxpQdT7s6I&feature=youtu.be&t=23s

  Decadent

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Δήμαρχος στηριζόμενος από τον Σύριζα,διοργανώνει ''λευκές''νύχτες,άλλος δήμαρχος,που εξελέγη μετά Βαίων και Κλάδων,''εξαφανίζει''το αρσενικό''του νερου στις Σκουριές και δηλώνει ανήμπορος απέναντι στα μεταλλεία Χρυσού.
  Η επίσης στηριζόμενη από τον Σύριζα περιφερειάρχις δηλώνει αναρμόδια να βοηθήσει τους Σύριους πρόσφυγες...
  Πολλές ''αμετροέπειες''βρε παιδί!Πολλές!!!
  Και όχι δεν θα περιμένω να γίνει κυβέρνηση,για να κάνω κριτική....
  Βλέπω ''το σουρτό''πρέπει να δω και το φίδι;

  (Απο τη φιλη Ελενη )

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ακόμα περιμένω απάντηση απ' την κυρία Δούρου για τις θέσεις της ως εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ το 2011 περί αναγκαιότητας φουλ στήριξης στους "επαναστάτες" της Συρίας και το πώς συνάδουν με το κλάαααμα για τα πάνω από τρία εκατομμύρια πρόσφυγες.

   Αντ' αυτής, απάντησε δημοσιογράφος του ΣΥΡΙΖΑ που προωθεί φωτογραφίες προσφύγων για να κλάψουμε όπως κλαίει το κόμμα του και είχαμε πολύ εποικοδομητικό διάλογο.

   Διαγραφή
  2. Εχει πεσει με τα μουτρα στα ΚΟΙΝΣΕΠ και στα ΣΔΙΤ ....γι αυτο !
   Πως θα χτισουμε τον σοσιαλισμο αλλιως σφε ωστε να μην καταρρευσει οπως στην Σοβιετια ?

   Διαγραφή