Κυριακή, 9 Νοεμβρίου 2014

ΣΥΡΙΖΑ-Ποτάμι Χ

Προηγήθηκε με γκολ απ' τα αποδυτήρια ο ΣΥΡΙΖΑ, γιατί ως φορέας της σοσιαλδημοκρατίας έχει και μια ιστορική παράδοση που ξεκινά από επιφανείς θεωρητικούς όπως ο Μπέρνσταϊν και ο Κάουτσκι, και από πολιτικούς όπως ο Έμπερτ, ο Νόσκε και ο Σάιντεμαν. Αηδιαστική ιστορία, κατά βάση, αλλά ιστορία. Ενώ ο Θεοδωράκης έχει απλώς το megamou και το σακκίδιο. Άντε και τον Ράμφο. Οπότε καθαρό 1-0 και επικράτηση σε όλο το γήπεδο στο πρώτο ημίχρονο.

Αλλά στο δεύτερο ημίχρονο, τα Ποταμίδια έδειξαν χαρακτήρα ως φορείς της απενεχοποιημένα αστικής ταξικής συνείδησης και του ριξαν του παλιμπαιδίζοντος γεροσοσιαλδημοκράτη κάτι κυνικές μπηχτές περί αστισμού σε denial (αλλού τρως και πίνεις κλπ) του άλλου κόσμου, ισοφαρίζοντας άνετα το σκορ (και τις ψυχαναλυτικές αγκιτάτσιες). Τελικά, μήπως ο ΣΥΡΙΖΑ παραέγινε εύκολος στόχος; Να τον πλακώνει στις ψιλές ακόμα και το Ποτάμι;

Τα γκολ:


Red Notebook

seomoiria • 3 μέρες πριν
Βρε άντε και 'γαμήσου"! Βρες τον τόπο/ταξη που στέκεσαι και μετά να αρχίσεις να μιλάς. Είσαι απλώς ένα υποκείμενο, το οποίο τρέφεται από αλλού και εκφράζει υποτίθεται την εργατική τάξη. Όταν η εργατική τάξη θα σε "γαμάει" , τότε θα καταλάβεις που βρίσκεσαι ταξικά και που είσαι (γενικώς).

1 σχόλιο:

  1. Για δες εδώ:

    Στην πραγματικότητα, δεν υπάρχει κρίση. Αυτού που συμβαίνει είναι η φτωχοποίηση του πληθυσμού. Συμβαίνει μια τεράστια μεταφορά οικονομικών και άλλων πόρων, από την πλευρά της εργασίας προς την πλευρά του κεφαλαίου. Και αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι έχουν μεγαλώσει πάρα πολύ οι κοινωνικές ανισότητες και κυρίως οι εισοδηματικές ανισότητες ανάμεσα στα χαμηλά και τα υψηλά στρώματα. Κάτι το οποίο φαίνεται σαφέστατα για παράδειγμα, από την έκθεση της Credit Suisse Bank. Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, διαφαίνεται μια αύξηση των κοινωνικών ανισοτήτων. Ένα 10% στην Ελλάδα κατέχει άνω του 50% του πλούτου. Αυτή η ανισότητα προέκυψε στα χρόνια της κρίσης.

    http://left.gr/news/g-pleios-sto-sigmalive-den-yparhei-krisi-alla-kinezopoiisi-tis-perifereias-tis-eyropis#sthash.PUp6Ilrb.dpuf

    WCD

    ΑπάντησηΔιαγραφή