Δευτέρα, 24 Νοεμβρίου 2014

Ευρώπη στον ΟΗΕ: Πλην Λακεδαιμονίων, φασισμός

Η Τρίτη Επιτροπή της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών ανέλαβε με πρωτοβουλία 31 χωρών, να διεξαγάγει ψήφισμα κατά των εκδηλώσεων εγκωμιαμού του Νεοναζισμού και των Χιτλερικών συμβόλων και πράξεων. Σύμφωνα με το Itar-tas η πρωτοβουλία ανήκει στη Ρωσική Ομοσπονδία. Στην ψηφοφορία που έλαβε χώρα στις 21.11.2014 μόνο τρεις χώρες ψήφισαν κατά του ψηφίσματος: Ουκρανία, ΗΠΑ και Καναδάς.

Ο επίσημος τίτλος του ψηφίσματος ήταν «Ο αγώνας ενάντια στην εξύμνηση του ναζισμού, νεοναζισμού και άλλων πρακτικών που συμβάλλουν στις σύγχρονες μορφές ρατσισμού, των φυλετικών διακρίσεων, της ξενοφοβίας και της συναφούς μισαλλοδοξίας» και περιλαμβάνει 48 σημεία, στα οποία τα κράτη που έχουν υπογράψει δεσμεύονται να δώσουν ιδιαίτερη προσοχή σε νεοναζιστικές τάσεις και να τις θέσουν εκτός νόμου.


Σε αυτά τα 48 σημεία, τα υπογράφοντα κράτη, μεταξύ άλλων, καταδικάζουν την άρνηση του Ολοκαυτώματος, την άρνηση των εγκλημάτων της Ναζιστικής Γερμανίας, την εξύμνηση του ναζιστικού κινήματος και την έκφραση της ναζιστικής ιδεολογίας σε οποιαδήποτε μορφή. Περιλαμβάνει την εξύμνηση των πρώην μελών των Waffen-SS, την ανέγερση ναζιστικών μνημείων, αλλά και τις διαδηλώσεις προς τιμήν τους.

Συνολικά υπέρ ψήφισαν 115 χώρες, ενώ 55 χώρες εκ των οποίων και τα τα κράτη -μέλη της Ε.Ε. προτίμησαν την αποχή, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας που »κόπτεται» για την άνοδο του νεοναζισμού στη χώρα. Βέβαια ακόμα πιο προκλητική και από την Ελλάδα είναι η Γερμανία η οποία αμετανόητη ψήφισε επίσης αποχή! Από όλη την Ευρώπη μόνο η Σερβία ψήφισε υπέρ, σεβόμενη την Ιστορία της.
Dimpenews/Fadomduck

4 σχόλια:

 1. Υποθέτω ότι αυτές είναι οι αξίες της πολιτισμένης και ενωμένης Ευρώπης.
  Ο.Χ.Ε.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. όταν διάβασα τη συγκεκριμένη είδηση εκτός από την αγανάκτηση απέναντι στους ευρωπαίους και την εε, το μυαλό -τι παιχνίδια παίζει τώρα κι αυτό- πήγε στο "τι θα ψήφιζε άραγε η ελλάδα με αριστερή, ριζοσπαστική κυβέρνηση σύριζα;" .... φαντάζομαι ο σίφουνας της ανανέωσης που θα τραντάξει την ευρώπη, όταν με το καλό.... θα παρασύρει κι άλλες ευρωπαϊκές ψήφους -γιατί η δική μας σε ανάλογη ψηφοφορία, είναι δεδομένη!(;)....
  resistencia - desobediencia (ol)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Δεν μένουν και πολλά στη φαντασία:

   Τη στάση της Ρ. Δούρου, που προχώρησε σε παροχές και διευκολύνσεις προς το συνδυασμό της Χρυσής Αυγής, απορρίπτοντας την πρόταση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» να αρνηθεί οποιαδήποτε διευκόλυνση, καταγγέλλουν οι περιφερειακοί σύμβουλοι του ΚΚΕ, εκλεγμένοι με το ψηφοδέλτιο «Λαϊκή Συσπείρωση» Αττικής, Γιάννης Μανουσογιαννάκης, Γιώργος Μαυρίκος, Αλεξάνδρα Μπαλού, Θανάσης Παφίλης και Γιάννης Πρωτούλης.

   Συγκεκριμένα αναφέρουν: «Η περιφερειάρχης Αττικής κ. Δούρου υλοποίησε την απόφασή της να προχωρήσει σε παροχές και διευκολύνσεις (παραχώρηση γραφείων κ.ά.) προς το συνδυασμό της Χρυσής Αυγής στην Περιφέρεια, απορρίπτοντας την πρόταση της "Λαϊκής Συσπείρωσης" να αρνηθεί οποιαδήποτε διευκόλυνση και παροχή στη ναζιστική εγκληματική οργάνωση.

   Αποδεικνύει ο ΣΥΡΙΖΑ ότι τα μεγάλα λόγια για την καταδίκη και απομόνωση της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης είναι για το "θεαθήναι", όταν ακόμα και η Βουλή έχει αποφασίσει την αναστολή της κρατικής χρηματοδότησης, την ανάκληση αδειών οπλοφορίας των βουλευτών της κ.ά.

   Η "Λαϊκή Συσπείρωση" καταγγέλλει στους εργαζόμενους της Αττικής τη στάση της κ. Δούρου και τους καλεί να απομονώσουν τη ναζιστική εγκληματική οργάνωση».
   http://www.902.gr/eidisi/politiki/51585/laiki-syspeirosi-perifereias-attikis-kataggellei-ti-stasi-tis-r-doyroy-gia

   Διαγραφή
  2. Δεν μένουν πολλά στη φαντασία-- Part 2

   Η Ρένα Δούρου αρθρογραφεί στο Έθνος για τον Μπαρακ:
   Στα χνάρια του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ
   Μεστή περιεχομένου, γεμάτη αναφορές στις «αναλλοίωτες» αξίες που καθοδηγούν το αμερικανικό έθνος από τη γέννησή του, όπως είναι η ελευθερία και η ισότητα, ήταν η ομιλία του Μπαράκ Ομπάμα κατά τη ορκωμοσία του, τη Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου. Η τελετή που προγραμματίστηκε για τις 21 Ιανουαρίου λόγω του ότι η 20ή Ιανουαρίου, παραδοσιακή ημέρα ορκωμοσίας των προέδρων, έπεσε Κυριακή.
   Η ομιλία της Δευτέρας ήταν πράγματι αντάξια της ρητορικής φήμης του Ομπάμα, κυρίως σε αντίθεση με εκείνη τέσσερα χρόνια πριν, που είχε ομόφωνα θεωρηθεί κατώτερη των δυνατοτήτων του. Εμπνευσμένη, με πολλές αναφορές στα ιδρυτικά κείμενα των ΗΠΑ και στον πρόεδρο Λίνκολν («μια κυβέρνησή του, και από, και για τον λαό», από τη γνωστή ομιλία στο Γκέτισμπεργκ), η ομιλία του Ομπάμα έδωσε έμφαση στη σύνδεση των προοδευτικών αξιών με τις ιδρυτικές ρίζες του έθνους. «Σήμερα συνεχίζουμε μια ατελείωτη πορεία για να γεφυρώσουμε το νόημα αυτών των λέξεων (σ.σ.: τα δικαιώματα στη Ζωή, την Ελευθερία) με τις πραγματικότητες της εποχής μας».
   Σε αντίθεση με την πρώτη ομιλία ορκωμοσίας του, τούτη τη φορά ο Ομπάμα εμφανίστηκε πραγματιστής σχετικά με τα όρια της πολιτικής δράσης -«πρέπει να δράσουμε γνωρίζοντας ότι η δουλειά μας θα είναι ατελής»- αλλά και με σαφή αντίληψη για την αμερικανική κοινωνία: «Γιατί εμείς, ο λαός, καταλαβαίνουμε ότι η χώρα μας δεν μπορεί να επιτύχει όταν μια συρρικνούμενη μειοψηφία τα πάει πολύ καλά και μια αυξανόμενη πλειοψηφία ίσα ίσα που τα φέρνει βόλτα. Πιστεύουμε ότι η ευημερία της Αμερικής πρέπει να στηρίζεται στους φαρδείς ώμους μιας ανερχόμενης μεσαίας τάξης».
   Δεν έκρυψε το έλλειμμα του προϋπολογισμού, αλλά τόνισε ότι θα στηρίξει τα προγράμματα κοινωνικής ασφάλισης. Εδωσε το στίγμα του στην εξωτερική πολιτική λέγοντας ότι «η διαρκής ασφάλεια και η διαρκής ειρήνη δεν απαιτούν αιώνιο πόλεμο».
   Πολλές φορές η ομιλία, που σίγουρα δεν έκανε ευτυχείς τους Ρεπουμπλικάνους που τόσο πάλεψαν για να γίνει «πρόεδρος της μίας θητείας», διακοπτόταν από χειροκροτήματα. Είναι πλέον φανερό ότι ο Ομπάμα είναι αποφασισμένος να ασχοληθεί με τα θέματα εκείνα που θα διαμορφώσουν την κληρονομιά του. «Δεν πιστεύουμε ότι σε αυτή τη χώρα η ελευθερία αφορά μόνο τους τυχερούς ή η ευτυχία τους λίγους», τόνισε, υπό τα χειροκροτήματα εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών και εγγράφοντας επάξια την ομιλία του στην παράδοση του δεύτερου προσώπου της ημέρας, του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ.
   http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22788&subid=2&pubid=63771575

   Διαγραφή