Τρίτη, 25 Νοεμβρίου 2014

Φάτε τώρα...σύντροφοι

...όλα τα παραπάνω, προκλήθηκαν όχι μόνο από τον δήμαρχο [Γιάννη Μίχο], κλασσικό δείγμα πρώην πασόκου εκσυγχρονιστή, θιασώτη μιας κούφιας και θολής «αναπτυξιολαγνείας», αλλά και από κάποια τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που μπορεί να φορούν ακόμα «αγωνιστικά» κασκολάκια, αλλά εμφανίζονται πρόθυμοι να βάλουν τα κουστούμια της «υπεύθυνης-ενσωματωμένης» πολιτικής δύναμης… Είναι οι ίδιοι που στη συνέχεια παρουσίασαν στα blogs του ΣΥΡΙΖΑ την ίδια απόφαση, σαν ιστορική για την περιοχή, αποκρύβοντας επιμελώς την αλήθεια. Αλλά τι να πουν(;): πως τα συνεχή τους λάθη, η παραγκώνιση και το συνεχές άδειασμα των συνεπών αγωνιστών, δέσμευσαν το κόμμα και την αριστερά, στην στήριξη μιας δημοτικής κίνησης με θολές θέσεις και αμφίβολες προθέσεις…;
Πολιτικός Μηχανικός
Μέλος του ΣΥΡΙΖΑ Aλεξανδρούπολης


Το 'χει πει κι ο Στάλιν: «Καλύτερα ο Μπέος, παρά ο Συριζαίος»
Ανανδρανιστάκης Γιώργος, Μη τοπικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ στην μη τοπική "Αυγή"Μόλις βγήκε ο απολογισμός της Κ.Ε. του ΚΚΕ για τις εκλογές, άρχισα να ψάχνω μανιωδώς. Στην πρώτη παράγραφο τίποτα, στη δεύτερη τίποτα, στην τρίτη, στην τέταρτη, στην πέμπτη, τίποτα, τίποτα, τίποτα. Περνούσαν σαν βαγόνια οι παράγραφοι του απολογισμού κι ούτε λέξη αυτοκριτικής για όσα διέπραξε η ηγεσία του ΚΚΕ στην υπόθεση του Πάχτα και του Μπέου. Διότι όλα καταπίνονται, σύντροφοι, και τα ψέματα, και το μίσος, και οι συκοφαντίες. Το όνειδος του Πάχτα και του Μπέου, όμως, δεν καταπίνεται ούτε με όλο το νερό του Βόλγα.

Στη Χαλκιδική δίνεται εδώ και χρόνια η μάχη των μαχών. Από τη μία ένα πρωτοφανές κίνημα που προσπαθεί να εμποδίσει την εξόρυξη του χρυσού, για να σώσει μία από τις ομορφότερες περιοχές της Ελλάδας, να σώσει τα δέντρα του αρχέγονου δάσους, να σώσει εντέλει τα παιδιά από το δηλητήριο που μολύνει το νερό. Κι από την άλλη οι ορδές της εξόρυξης, το διεθνές κεφάλαιο, το εγχώριο κεφάλαιο -λέγε με Μπόμπολα και όχι μόνο -η κυβέρνηση, ο Γεωργιάδης, ο Δένδιας, τα ΜΑΤ, οι εισαγγελείς, τα κανάλια. Και βέβαια ο Χρήστος Πάχτας, ο δήμαρχος του Αριστοτέλη, που έδρασε ως εκπρόσωπος των χρυσοθήρων επί της Γης. Ο άνθρωπος που, όταν βρέθηκε αρσενικό στο νερό, τα έβαλε με τους διεθνείς οργανισμούς επειδή κατεβάζουν συνεχώς τα όρια του συναγερμού και δεν μας αφήνουν να κάνουμε τη δουλειά μας.

Λίγο πριν από τις εκλογές, οι κάτοικοι που συμμετέχουν στο κίνημα αποφάσισαν να εκλέξουν με δημοψήφισμα τον υποψήφιο που θα τα έβαζε με τον Πάχτα. Εξέλεξαν, λοιπόν, τον κ. Γιάννη Μίχο και τον στήριξαν όλοι ενθέρμως, ανεξαρτήτως κομματικών προτιμήσεων. Όλοι, πλην του ΚΚΕ, το οποίο κατέβασε δικό του υποψήφιο, διότι το Κόμμα κατέχει τη μοναδική αλήθεια και την κουβαλάει παντού, ακόμη και στον Δήμο του Αριστοτέλη. Τελικά, ο Μίχος νίκησε τον Πάχτα από την πρώτη Κυριακή και ο υποψήφιος του ΚΚΕ πήρε 1,96%, σχεδόν το μισό απ' όσο πήρε το Κόμμα στις ευρωεκλογές.

Στον Δήμο του Βόλου βρέθηκαν αντιμέτωποι στον δεύτερο γύρο ο Αχιλλέας Μπέος και ο Μ. Πατσιαντάς. Ο Μπέος του ποδοσφαιρικού παρακράτους, του στοιχήματος, των νυχτερινών κέντρων, ο Μπέος που στηρίχτηκε ανοιχτά από τη Χρυσή Αυγή, που υιοθέτησε τον λόγο και την αισθητική της Χρυσής Αυγής. Κι όμως, ακόμη και στον Βόλο η ηγεσία του ΚΚΕ δεν στήριξε τον Πατσιαντά, διότι ο Πατσιαντάς είναι του ΣΥΡΙΖΑ και, όπως έχει πει ξεκάθαρα ο Στάλιν στα απομνημονεύματά του, «καλύτερα ο Μπέος, παρά ο Συριζαίος». Τελικά νίκησε ο Μπέος και η ψυχούλα του "Πατερούλη" συνέχισε να αναπαύεται εν ειρήνη.

Κοίτα να δεις που ο Πάχτας με τον Μπέο έκαναν κι ένα καλό στη ζωή τους. Απέδειξαν ότι δεν υπάρχει πάτος, ότι δεν υπάρχει όριο για μια ηγεσία που δρα ως θρησκευτική σέχτα και ταυτοχρόνως ως διοικητικό συμβούλιο ανώνυμης εταιρείας.
***
Σύντροφοι, αφού φάτε τους αισχρούς οχετούς που απευθύνατε πανελληνίως πριν λίγους μήνες για να βγάλετε ριζοσπάστη αυτόν που τώρα αποκαλείτε "πασόκο εκσυγχρονιστή", μην ξεχάσετε να τους χωνέψετε με νεράκι απ' το Νεοχώρι! Ναι, αυτό που είχε αρσενικό επί Πάχτα αλλά τώρα είναι νέκταρ!

Α, ναι. Δεν σας ξεπλένει ούτε...νερό Νεοχωρίου. Kαι αφήστε την τρελή!

10 σχόλια:

 1. ΤΕΣΣΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΧΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΒΓΑΛΕΤΕ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ. ΘΑ ΚΑΤΑΡΙΕΣΤΕ ΤΗΝ ΩΡΑ ΚΑΙ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ. ΣΑΣ ΤΟ ΥΠΟΣΧΟΜΑΙ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. To antigold.gr είναι ήδη εξαφανισμένο... Παλιά τους τέχνη!
   gdmn1973

   Διαγραφή
  2. Σοβαρά; Άρχισε η διαδικασία εξάλειψης των ιχνών του εγκλήματος; Δύσκολο. Γέμισαν ΟΛΟ ΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ψέματα επί μήνες. Screenshots να φάνε και οι κότες.

   Διαγραφή
  3. Άσε που οι κάτοικοι δεν είναι οθόνες υπολογιστή να σβήνεις αρχεία...

   Διαγραφή
  4. Το λινκ δουλεύει πάντως, δεν έχει πέσει.

   Διαγραφή
  5. Πιθανότατα πρόβλημα δικτύου... Συγγνώμη για την άκυρη πληροφορία. gdmn1973

   Διαγραφή
 2. Στο πλευρό Μίχου και εναντίον των "ταραξιών" τύπου Αγγελόγλου οι υπέρμαχοι της εξόρυξης:

  Τις τελευταίες ημέρες τα βλέμματα της τοπικής κοινωνίας είναι στραμμένα στα πυρά που εκτοξεύουν οι "antigold" προς τη νέα δημοτική αρχή και το δήμαρχο Αριστοτέλη προσωπικά για όσα δεν έγιναν ή δεν διατυπώθηκαν στο τελευταίο ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου, όπως ορίζει το προεκλογικό "κείμενο αρχών", που ενώνει και δεσμεύει τις δυο πλευρές.

  Κάποιοι ήδη έχουν αρχίσει να πιστεύουν πως άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για τη διάλυση του "antigold" συνασπισμού απότοκος της ρήξης και της σοβαρής κρίσης που φαίνεται να σοβεί στους κόλπους τους. Μάλιστα, ακούγονται ή δείχνουν και πολύ ικανοποιημένοι επειδή συμβαίνει ό,τι συμβαίνει.

  Κατά τη γνώμη μας, αν όντως ισχύει κάτι τέτοιο, είναι μια εξαιρετικά δυσάρεστη εξέλιξη για όλο το δήμο, καθώς έτσι το εξαγγελθέν πρόγραμμα αποκατάστασης της κοινωνικής συμφιλίωσης της νέας δημοτικής αρχής θα πάρει αναβολή, καθώς δεν το ευνοούν οι "κλιματολογικές" συνθήκες.

  Αυτό όπως αντιλαμβάνεται ένας ψύχραιμος νους διευκολύνει τη συνέχιση της ομηρίας αυτού του τόπου και της κοινωνίας του από τις ακραίες αντιμεταλλευτικές απόψεις και πρακτικές.

  Επιπλέον, η ατζέντα των ουσιαστικών προβλημάτων της περιοχής παραμένει κλειστή και παγωμένη μέχρι νεωτέρας, ενώ παράλληλα απαξιώνεται ουσιαστικά ο θεσμικά κρίσιμος ρόλος της μείζονος μειοψηφίας στο δημοτικό συμβούλιο, καθώς αντιπολίτευση στο δήμο μένει να κάνει το εξωθεσμικό "παρατηρητήριο μεταλλευτικών δραστηριοτήτων" και ο αρχιμανδρίτης Αγγελόγλου ως εκπρόσωπος ή επικεφαλής μια ομάδας κατοίκων της Μ. Παναγίας.

  Για όλες αυτές τις παρενέργειες που φαίνονται δια γυμνού, πλην όμως ψύχραιμου οφθαλμού, θα συνιστούσαμε χωρίς καμία διάθεση επιβολής της άποψης μας, κάποιες δεύτερες σκέψεις σε όσους πιστεύουν ότι αυτές οι εξελίξεις δύναται να έχουν θετικό αντίκτυπο στον τόπο και την κοινωνία...

  Μέτα απ όλα όσα έχουν συμβεί να μας επιτρέψουν οι φίλοι αναγνώστες, εμείς τουλάχιστον να είμαστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί με τους "antigold"...
  http://politesaristoteli.blogspot.com/2014/11/kai-antigold.html?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. πάντα το τέλος της κατρακύλας, Αντώνη είναι ο πάτος!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Η νέα διοίκηση του Δήμου Αριστοτέλη καρφώνει πισώπλατα το κίνημα αντίστασης των κατοίκων της Χαλκιδικής
  http://www.eksegersi.gr/Επικαιρότητα/22787.Η-νέα-διοίκηση-του-Δήμου-Αριστοτέλη-καρφώνει

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Και μιας και ο λογος για την Αυγουλα, πρεπει να παραδεχτουμε πως στις ταξεις της διαθετει δυο τουλαχιστον Γεωργαλαδες ( ισως και καλυτερους):
  Τον Αναδρανιστακη και τον boss Thanasis

  ΑπάντησηΔιαγραφή